0

مبحث28 صالحین: تحصیل علم

nazarianali
nazarianali
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 1442

مبحث28 صالحین: تحصیل علم

تحصیل علم

دانش آموزی، دانشجویی، حوزوی...

حتماً توی زنگ انشای همه ما موضوع «علم بهتر است یا ثروت» یه روزی مورد بحث قرار گرفته، اما آیا تا بحال علم رو توی این موضوع تعریف کردیم؟ علم چیزی نیست که یا صفر باشد یا صد. علم کم و زیاد دارد، بخش های مختلف دارد. در این مبحث صالحین به سراغ علم برویم چون مطمئناً علم صفر به راحتی می تواند ثروت را بر باد دهد، پس قبل از اینکه به دنبال ثروت باشیم، در مورد علمی که در این عمر کوتاه باید کسب کنیم، بحث کنیم.

شما در چه مقطعی از تحصیل علم هستید؟

- اگر دانش آموز هستید، بعد از پایان دوران مدرسه، دانشگاه را انتخاب می کنید یا حوزه علمیه؟ یا هیچ کدام؟

- اگر دانشجو هستید یا طلبه حوزه علمیه برای انتخاب مسیر خود چه توجیهی دارید؟ آیا دوستانی که بعد از دوران دانش آموزی، مهارت کسب و کار خود را تقویت کردند و به زندگی خود زودتر از شما سرو سامان دادند، از شما سبقت گرفته اند؟

- وارد شدن به محیط دانشگاه بهتر است یا حوزه علمیه ؟

- نظر شما در مورد تحصیل خارج از کشور چیست؟

منتظر جمع بندی و ارائه نظرات کاربران در آخر هفته باشید...

شنبه 16 آذر 1392  2:01 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 mina_k_h nazaninfatemeh 09303495228 ravabet_rasekhoon yarabyarabyarab znaderii ghkharazi HOSNA1390 shokraneh alirezanabi2006 mostafaei tahmores
masoudranjbar
masoudranjbar
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 2212

پاسخ به:مبحث28 صالحین: تحصیل علم

سلام علم در کشورمان واسه اينه که جوان بره سرکاري اصلا کيفيت مهم نيست ميگن هي مدرکي بگيرند.الان دانشگاه محلي شده واسه دوست بازي دختروپسر نداره.

به مدپوشان،بگویید اخرین مد کفن هست.

یک شنبه 17 آذر 1392  8:50 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 shokraneh tahmores
muhammad_mahdi
muhammad_mahdi
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 558

- اگر دانش آموز هستید، بعد از پایان دوران مدرسه، دانشگاه را انتخاب می کنید یا حوزه علمیه؟ یا هیچ کدام ؟

از ما که گذشت ... دانشجو بودیم

- اگر دانشجو هستید یا طلبه حوزه علمیه برای انتخاب مسیر خود چه توجیهی دارید؟

کسب علم به نظرم در اولویتم باشه

آیا دوستانی که بعد از دوران دانش آموزی، مهارت کسب و کار خود را تقویت کردند و به زندگی خود زودتر از شما سرو سامان دادند، از شما سبقت گرفته اند؟

پیشرفت فقط به معنی کسب درآمد نیست ، دید انسان به زندگی در پیشرفتش خیلی کمک میکنه

به نظرم دانشگاه ( در هر رشته ای ) یکی از مزایاش اینکه تا حدودی بلوغ عقلی پیدا میکنه ، اون تعاملی که در دانشگاه هست ، اون تلاش ، اون شخصیتی که دانشگاه به انسان میده خیلی فرق داره با دبیرستان یا بازار

- وارد شدن به محیط دانشگاه بهتر است یا حوزه علمیه ؟

هرکدوم مزیت خودشو داره ، هر کسی باید دنبال علاقه اش بره ، من به مسائل دینی علاقه دارم ولی نه در حد یک مبلغ و طلبه

- نظر شما در مورد تحصیل خارج از کشور چیست؟

به نظرم اولویت کسب صحیح علم و مهارته ، هرکجا باشه بنظرم فرق نمیکنه ( البته برای کسی که بتونه متعهد به ارزشها و کشورش باشه )

ولی در مورد شغل و بکار بردن مهارت ، " چراغی که به خانه رواست   به مسجد حرامه "

یک شنبه 17 آذر 1392  9:56 AM
تشکرات از این پست
nazarianali yarabyarabyarab omiddeymi1368 shokraneh tahmores
aziz1352
aziz1352
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 769

علم و معرفت جایگاه و ارزش بسیار والایی در دین انسان ساز اسلام دارد. اسلام، علم را اساس همه ارزش ها، پیروزی ها و موفقیت ها و جهل را زمینه همه مفاسد فردی و اجتماعی، عصیان ها و طغیان ها می داند و از انسان می خواهد که در تمام زمینه های زندگی خویش مبنای علمی را رعایت کند و بدون علم، عمل نکند. امام علی علیه السلام می فرماید: «دانش، بهترین فضیلت است.» و در جای دیگری می فرماید: «دانش، برترین هدایت است و دانش، زندگی و درمان و بهترین همدم است.» پیامبر خدا صلی الله علیه و آله نیز می فرماید: «گفت وگوی علمی در میان بندگان، دل های مرده را حیات می بخشد».

;بهتر از هر سیم و زر علم است و بس ;زینت جنس بشر علم است و بس
;در گلستان وجود ممکنات ;آن درخت پرثمر علم است و بس
;آنچه قلب و روح را لذت دهد ;بهتر از شهد و شکر، علم است و بس

یک شنبه 17 آذر 1392  10:28 AM
تشکرات از این پست
yarabyarabyarab omiddeymi1368 shokraneh
farshon
farshon
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 43957

بقول بزرگی می گوید: تحصی علم بایستی برای خودانسان باشدنه ایکه چشمداشت سرکاررفتن داشته باشیم البته رکشورماهردوجایگاه مهم است امادردرجه اول درس خواندن وکسب علم ارجعیت دارد

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

یک شنبه 17 آذر 1392  12:38 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 shokraneh
rashon
rashon
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 1310

از آنجا كه علم ریشه در تعقل و تفكر دارد و علم حقیقی از عقل و اندیشه بر می آید، بسیاری از آثاری كه برای علم در قرآن و روایات بیان شده است، در حقیقت نتایج مشترك عقل و علم است. در این بخش برخی از آثار علم را یادآور می شویم. درباره آثار علم تاكنون مطالبی را آورده ایم كه برای اثبات ارزش مثبت اخلاقی علم آموزی به عنوان عملی اختیاری، كافی است. همین كه علم مقصد و مسیر حركت كمالی انسان را نشان می دهد، كافی است تا تعلم برای انسان فریضه ای قلمداد گردد كه بدون آن نمی توان به قرب الهی دست یافت. در عین حال، آثار علم بسیار متنوع است و استفاده از آیات و روایات در شناخت این آثار سودمند است.
چنان كه با استفاده از آیه یازدهم سوره مجادله یادآور شدیم، علم موجب بلندی مرتبه انسان است و ارزش وجودی او را افزایش می دهد.

امام صادق ـ علیه السّلام ـ نیز فرمودند:
اكثر الناس قیمهً اكثرهم علماً.
علم موجب نزدیكی به خداست.

از پیامبر اكرم ـ صلّی الله علیه و آله و سلّم ـ نقل شده است:
چون روزی آید كه در آن علمی كه مرا به خداوند نزدیك كند بر من افزوده نشود مرا در طلوع خورشید آن روز مباركی نیست.

علم، دنیا و آخرت انسان را نیكو می كندوجهل دنیا وآخرت را خراب می كند. علم دنیا را نیكو می سازد، زیرا نقش دنیا را در حیات حقیقی انسان و زندگی جاوید او معلوم می سازد و قدرت انسان را در عملی ساختن نیات افزایش می دهد.

امام علی ـ علیه السّلام ـ فرمودند:
علم آموزید... زیرا علم... توانایی بدن است.
علم، آخرت را آباد می كند، زیرا دین را كامل می سازد.

امیرالمؤمنین ـ علیه السّلام ـ می فرمایند:
ای مردم بدانید كمال دین آموختن دانش و عمل به آن است.
و چون كسی دینش كامل و عملش مطابق دین كامل باشد، آنگاه آخرتی آسان، آسوده از عذاب و همراه با كامیابی در بهشت خواهد داشت:

امام علی ـ علیه السّلام ـ می فرمایند:
العلم یقوی الرجل علی المرور علی الصراط
علم انسان را بر گذر از صراط توانا می سازد.

یک شنبه 17 آذر 1392  4:57 PM
تشکرات از این پست
yarabyarabyarab omiddeymi1368 nazarianali shokraneh
pakkap
pakkap
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 7

این پست رو گذاشتم فقط بخاطر اینکه بگم علم بهتره یا ثروت میخواستم خودم بنویسم ک دیدم تو ی سایتی هست و براتون از اونجا کپی کردم والا مجبور بودم خودم اینارو تایپ کنمsmiley

جمعیت زیادی دور حضرت علی(علیه السلام) حلقه زده بودند. مردی وارد مسجد شد و در فرصتی مناسب پرسید:

- یا علی! سؤالی دارم. علم بهتر است یا ثروت ؟

علی(علیه السلام) در پاسخ گفت: علم بهتر است ؛ زیرا علم میراث انبیاست و مال و ثروت میراث قارون و فرعون و هامان و شداد.

مرد که پاسخ سؤال خود را گرفته بود، سکوت کرد. در همین هنگام مرد دیگری وارد مسجد شد و همانطور که ایستاده بود بلافاصله پرسید:

- اباالحسن! سؤالی دارم، میتوانم بپرسم؟ امام در پاسخ آن مرد گفت: بپرس! مرد که آخر جمعیت ایستاده بود پرسید: علم بهتر است یا ثروت؟

علی(علیه السلام) فرمود: علم بهتر است ؛ زیرا علم تو را حفظ میکند، ولی مال و ثروت را تو مجبوری حفظ کنی.

نفر دوم که از پاسخ سؤالش قانع شده بود، همانجا که ایستاده بود نشست.

در همین حال سومین نفر وارد شد، او نیز همان سؤال را تکرار کرد، و امام (علیه السلام) در پاسخش فرمود: علم بهتر است ؛ زیرا برای شخص عالم دوستان بسیاری است، ولی برای ثروتمند دشمنان بسیار!

هنوز سخن امام(علیه السلام) به پایان نرسیده بود که چهارمین نفر وارد مسجد شد. او در حالی که کنار دوستانش مینشست، عصای خود را جلو گذاشت و پرسید:

- یا علی! علم بهتر است یا ثروت؟

حضرت علی(علیه السلام) در پاسخ به آن مرد فرمودند: علم بهتر است ؛ زیرا اگر از مال انفاق کنی کم میشود؛ ولی اگر از علم انفاق کنی و آن را به دیگران بیاموزی بر آن افزوده میشود.

نوبت پنجمین نفر بود. او که مدتی قبل وارد مسجد شده بود و کنار ستون مسجد منتظر ایستاده بود، با تمام شدن سخن امام همان سؤال را تکرار کرد. حضرت علی(علیه السلام) در پاسخ به او فرمودند: علم بهتر است ؛ زیرا مردم شخص پولدار و ثروتمند را بخیل میدانند، ولی از عالم و دانشمند به بزرگی و عظمت یاد میکنند.

با ورود ششمین نفر سرها به عقب برگشت، مردم با تعجب او را نگاه کردند. یکی از میان جمعیت گفت: حتماً این هم میخواهد بداند که علم بهتر است یا ثروت! کسانی که صدایش را شنیده بودند، پوزخندی زدند. مرد، آخر جمعیت کنار دوستانش نشست و با صدای بلندی شروع به سخن کرد:

یا علی! علم بهتر است یا ثروت؟

امام(علیه السلام) نگاهی به جمعیت کرد و گفت: علم بهتر است ؛ زیرا ممکن است مال را دزد ببرد، اما ترس و وحشتی از دستبرد به علم وجود ندارد. مرد ساکت شد.

همهمهای در میان مردم افتاد؛ چه خبر است امروز! چرا همه یک سؤال را میپرسند؟ نگاه متعجب مردم گاهی به حضرت علی(علیه السلام) و گاهی به تازهواردها دوخته میشد.

در همین هنگام هفتمین نفر که کمی پیش از تمام شدن سخنان حضرت علی(علیه السلام) وارد مسجد شده بود و در میان جمعیت نشسته بود، پرسید:

- یا اباالحسن! علم بهتر است یا ثروت؟

امام(علیه السلام) فرمودند: علم بهتر است ؛ زیرا مال به مرور زمان کهنه میشود، اما علم هرچه زمان بر آن بگذرد، پوسیده نخواهد شد.

در همین هنگام هشتمین نفر وارد شد و سؤال دوستانش را پرسید که امام(علیه السلام) در پاسخش فرمود: علم بهتر است ؛ برای اینکه مال و ثروت فقط هنگام مرگ با صاحبش میماند، ولی علم، هم در این دنیا و هم پس از مرگ همراه انسان است.

سکوت، مجلس را فراگرفته بود، کسی چیزی نمیگفت. همه از پاسخهای امام(علیه السلام) شگفتزده شده بودند که… نهمین نفر هم وارد مسجد شد و در میان بهت و حیرت مردم پرسید:

یا علی! علم بهتر است یا ثروت؟

امام(علیه السلام) در حالی که تبسمی بر لب داشت، فرمود: علم بهتر است ؛ زیرا مال و ثروت انسان را سنگدل میکند، اما علم موجب نورانی شدن قلب انسان میشود.

نگاههای متعجب و سرگردان مردم به در دوخته شده بود، انگار که انتظار دهمین نفر را میکشیدند. در همین حال مردی که دست کودکی در دستش بود، وارد مسجد شد. او در آخر مجلس نشست و مشتی خرما در دامن کودک ریخت و به روبهرو چشم دوخت. مردم که فکر نمیکردند دیگر کسی چیزی بپرسد، سرهایشان را برگرداندند، که در این هنگام مرد پرسید:

- یا اباالحسن! علم بهتر است یا ثروت؟

نگاههای متعجب مردم به عقب برگشت. با شنیدن صدای علی(علیه السلام) مردم به خود آمدند:

علم بهتر است ؛ زیرا ثروتمندان تکبر دارند، تا آنجا که گاه ادعای خدایی میکنند، اما صاحبان علم همواره فروتن و متواضعاند. فریاد هیاهو و شادی و تحسین مردم مجلس را پر کرده بود.

سؤال کنندگان، آرام و سرافکنده از میان جمعیت برخاستند. هنگامیکه آنان مسجد را ترک میکردند، صدای امام(علیه السلام) را شنیدند که میگفت: اگر تمام مردم دنیا همین یک سؤال را از من میپرسیدند، به هر کدام پاسخ متفاوتی میدادم !

* البته نقل است که گروهی با قصد و نیت ، این افراد را اجیر کرده بوداند و به نزد حضرت مولا(علیه السلام) می فرستادند تا او را به زعم خود در نزد مردم خوار کنند؛ اما زهی خیال باطل ! روسیاهی به زغال ماند !!

خلاصه علم بهتر است ! (کشکول بحرانی، ج۱، ص۲۷)

یک شنبه 17 آذر 1392  5:54 PM
تشکرات از این پست
asheq1hazrat yarabyarabyarab omiddeymi1368 nazarianali king21 shokraneh armin1900
asheq1hazrat
asheq1hazrat
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 136

شما در چه مقطعی از تحصیل علم هستید؟ ................ج: طلبه هستم

- اگر دانش آموز هستید، بعد از پایان دوران مدرسه، دانشگاه را انتخاب می کنید یا حوزه علمیه؟ یا هیچ کدام؟ ................ج: دانش آموز که بودم بین حوزه ودانشگاه مانده بودم که کدام را بروم ولی حوزه را انتخاب کردم چون در بحث معرفت شناسی هزاران سوال در ذهن داشتم با آنها نمیتوانستم وارد دانشگاه شوم....حوزه رفتم ولی توصیه به دوستان دانش اموز میکنم تا جایی که میتونن سختی ها را تحمل کنند تا  قبل از رسیدن به سر انتخاب حوزه یا دانشگاه مسائل دینی شان را یاد بگیرند تا وقتی که به دانشگاه وارد میشوند دچار شبهات نشوند واگر وارد حوزه میشوند از اول به عنوان یه مبلغ درس بخوانند نه اینکه تاچند سال تشویش درونی خودشان را آرام کنند اینجور خودشان زودتر به مقصد میرسند

- اگر دانشجو هستید یا طلبه حوزه علمیه برای انتخاب مسیر خود چه توجیهی دارید؟ آیا دوستانی که بعد از دوران دانش آموزی، مهارت کسب و کار خود را تقویت کردند و به زندگی خود زودتر از شما سرو سامان دادند، از شما سبقت گرفته اند؟ ج بله سبقت گرفته اند اما راهی که انتخاب کرده ام تا آخر عمر ادامه داره پس بهتره بگم کسانی در آن دنیا جلوتر هستند از من ودیگر دوستان موفق تر بوده اند

درس خواندن در خارج : برای درس خواندن گاهی هجرت هم باید کرد ولی برگشتش خیلی مهمه . انکه برگردی به اطرافیانت کمک کنی ...جلوی خیلی از ضرر ها را بگیری...............خدا کمک کنه که هر که در راه علم قدم نهاد هدف متعالی از یادش نرود.ان شاء الله

یک شنبه 17 آذر 1392  6:26 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 nazarianali shokraneh
yarabyarabyarab
yarabyarabyarab
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 3539

حوزه یا دانشگاه بستگی به روحیه وعلاقمندی وحتی خانواده هم داره .

هدف انسان باید برای مدارج عالی در دبیرستان مشخص بشه اما اینکه مثلا این رشته رو زدم جون جذب کارش خوبه میرم ولی علاقه ندارم آینده خوبی نداره .خاج رفتن هم با بستگی به هدف داره که برای کی وچی میری ودرس میخونی . اگه خدمت به خلقه بهتر نیست برای مردم خودمون باشه اونایی که از ریشه خودمون وسنتهای خودمونن .بهترین فیلسوفان وپروفسورها هر وقتی میان ایران پیش مردمشون تا خدمت کنن . من هم که توریستی خارج بودم میگم ایران زیباترینه .برای تحصیل اگه مایل بودین برین ولی برگردین .

منتظران مهدی آگاه باشید!  

حسین را منتظرانش کشتند...

یک شنبه 17 آذر 1392  7:14 PM
تشکرات از این پست
onlygod260
onlygod260
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 86

سلام من گفتم جوابم رو با یه حدیثی از معصوم (ع) خلاصه کنم بهتره

اطلبو العلم من المهد الی اللحد

ز گهواره تا گور دانش بجوی

خدایا

شرمسارم که بر درو دیوار شهرم همه جا نام توست اما دریغ از اینکه در رفتار و کردارها بتوانم ترا بیابم

یک شنبه 17 آذر 1392  7:34 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 nazarianali king21 shokraneh
solaha
solaha
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 40

با سلام خدمت راسخونی ها

پاسخ سوال 1و2

من دانش آموز دوم دبیرستان رشته ی ریاضی فیزیک هستم.به عقیده ی من هر طلبه ای باید به علوم روز آشنا باشه و هر استاد دانشگاهی باید به علوم دینی واقف باشه برای همین من ابتدا در دانشگاه به تحصیل می پردازم وبعد از اخذ مدرک فوق لیسانس در کنار دانشگاه به مطالعه ی علوم دینی وتحصیل در حوزه ی علمیه می پردازم.

پاسخ سوال 3

شاید در قسمت مالی ازما سبقت گرفته اند ولی این سبقت دوامی ندارد وما باعلم می توانیم روی آنها را کم کنیم .

پاسخ سوال 4

ورود به محیط حوزه ودانشگاه خوب است اما ورود به هردو بهتراست

پاسخ سوال5

تحصیل در خارج خوب است منتها نباید باعث خروج  از راه مان شود

باتشکر

مخور فریب زهد از امامه زاهد/ که در گنبد ز بی مغزی صدا بسیار می پیچد 

«صائب»

-------------------------------------------------------------------------

درخیل زائران تو شاید برای من/ قندی برای تبرک سزا نبود

«عارف طهرانی »                                       

یک شنبه 17 آذر 1392  10:52 PM
تشکرات از این پست
mohammadtorres
mohammadtorres
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 21972

با سلام به کاربران راسخونی

به نظر من مهم نیست دانشگاه بری یا حوزه باید ببینی به چی علاقه داری  ادم تو هرکار باید بهترین باشه تا پیشرفت کنه مخصوصا تو ایران که تا هست ادم های تحصیل کرده مهم اینه که علاوه بر مدرک درسی مهارت خودتو ،تو اون رشته ای که تحصیل کردی  بالاببری

مدیر تالارهای ورزش

یک شنبه 17 آذر 1392  11:06 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6610

سلام

بنده دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک(تبدیل انرژی) هستم و از این رشته هم راضیم. لطفی بوده که خدا در حقّ منِ حقیر داشته تا به این مرحله از تحصیل که واقعاً عاشقشم، برسم.

إن شاء الله، به کمک پروردگار و تلاش خودم میخوام پس از طی مقطع دکتری وارد سیستم آموزش بشم یعنی تدریس توی دانشگاه یا به عبارتی استاد دانشگاه دوست دارم بشم! پس این علمه که زمینه ساز ثروت میشه و خدا کنه در مسیر درستش استفاده بشه که هم دنیا و هم خصوصاً آخرت آدم رو آباد کنه. (علم، انسان رو حتماً به ثروت میرسونه، ولی ثروت نه، ممکنه به علم برسونه و ممکنه هم نرسونه؛ بستگی داره به ظرفیت اون شخص صاحب ثروت. شاید به مدارج بالا هم برسه و جزو بندگان صالح خدا هم باشه و از طرفی هم اون شخص، خدای ناکرده میتونه ثروت رو در راه نادرستش بکار ببره.)

اینکه کسی خواسته باشه وارد دانشگاه یا حوزه علمیه بشه، به علاقه و روحیات خود شخص بستگی داره. برای خودم زمینه هر دو تا فراهم بود ولی مجبور بودم یکی رو انتخاب کنم، که خدا برام زمینه تحصیل توی دانشگاه رو فراهم کرد. البته نظر خانواده هم مهمّه!

و اما در مورد تحصیل در خارج از کشور: هیچ لزومی نداره آدم توی خارج ادامه تحصیل بده. اگه کسی واقعاً اهل درس و علم و خدمت به مردم باشه، خدا هم کمکش میکنه و خیلی راحت میتونه توی کشور خودش تحصیلات عالی به همراه یک شغل خوب داشته باشه. خارج خارج کردن در بعضیا بهانست و إلّا کسی که اهل درس باشه، همینجا هم میتونه خودشو به جایی برسونه. کما اینکه بعضیا این فرصت رو براحتی از دست میدن و بعداً قطعاً افسوس خواهند خورد.

وَ مِنَ الله التوفیق و الإستعانة

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

یک شنبه 17 آذر 1392  11:38 PM
تشکرات از این پست
nazarianali shokraneh
mamadbayat
mamadbayat
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 167

باسلام خدمت همه عزیزان: من سرمایه وپول دارم ، حالا بعد از گذشت سالها رفته ام به دانشگاه که درس بخوانم نه بخاطر پول و.... بلکه در یادگیری علم یک طعم شیرین یافته ام که قابل وصف نیست.

دوشنبه 18 آذر 1392  7:40 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 shokraneh
majnon313
majnon313
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 287

علم‏ بيست و نه امتياز دارد:

از امير المؤمنين- عليه السّلام- نقل كرده‏اند كه پيغمبر- صلّى اللّه عليه و آله و سلّم- فرمود: علم فرا گيريد (مراد علم دين است از اصول عقايد و اخلاق و احكام متعلق به عمل) كه آموختنش حسنه است؛ مطالعه‏اش، تسبيح؛ و بخشش جهاد، و ياد دادنش صدقه، و بذل آن به اهلش عبادت است، زيرا

مميز حلال و حرام است؛ طالبش را به راه بهشت برد، مونس وحشت و رفيق تنهايى است، در سختيها راهنما و در برابر دشمنان سلاح و نزد دوستان زيور است، خدا بوسيله‏ى آن جمعيت‏هايى را رفعت مى‏دهد تا آنها را در طريق خير رهبر و مقتداى مردم قرار دهد، به طورى كه چشمها به عمليات آنان دوخته شود، سنن آنها مورد اقتباس همگان گردد فرشتگان به دوستى ايشان رغبت كنند، در حال نماز بالهاى خود به بدن آنان بكشند، چه، علم مايه‏ى زندگى دلها، و روشنايى ديدگان و قوت بدنها است.

خداوند دانشمند را در دنيا و آخرت در محفل نيكان قرار دهد و همنشين نكوكاران كند، علم سبب اطاعت و عبادت خداست، موجب معرفت و اقرار به يگانگى پروردگار، و باعث صله رحم، و شناسايى حلال و حرام است، علم پيشواى عمل است و عمل پيرو آن، خدا سعادتمندان را از آن بهره‏مند كند و شقاوتمندان را محروم.

نصايح       369     علم بيست و نه امتياز دارد: ..... ص : 369

اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم وترحم علی عجزنا واغثنا بحقهم

سه شنبه 19 آذر 1392  7:05 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 shokraneh
دسترسی سریع به انجمن ها