0

بخشي از اسناد دفاع مقدس در حال نابودي است

 
seyedjafarfatemi
seyedjafarfatemi
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1643
محل سکونت : اصفهان

بخشي از اسناد دفاع مقدس در حال نابودي است

مدير مركز ملي اسناد و كتابخانه دفاع مقدس:

بخشي از اسناد دفاع مقدس در حال نابودي است

نشست بررسي نقش اسناد دفاع مقدس در حوزه روايتگري به منظور تسريع در جمع آوري و جلوگيري از امحا و نابودي اسناد در پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس برگزار شد.

به گزارش نويد شاهد، سرهنگ كاظم فرامرزي، مدير مركز ملي اسناد و كتابخانه دفاع مقدس در اين نشست با بيان اين كه در حوزه سند اتفاقاتي بايد بيفتد كه تا به حال نبوده است، تصريح كرد: هنوز يك بخش عمده اسناد دفاع مقدس جمع آوري نشده و بخشي ديگر امحا شده و در حال نابودي هستند؛ لذا امروز در نظر آغازين هستيم و بايد علاوه بر انجام كارها بر مطالعه در اين زمينه بپردازيم تا موضوع سند در اذهان به عنوان يك ضرورت ملي قلمداد شود.

وي افزود: هم اكنون حتي يك تعريف واحد از سند دفاع مقدس نداريم و بنابراين نمي توانيم وظايف لازم را تعيين كينم. بايد ببينيم سند دفاع مقدس چيست و چقدر در حوزه راويگري مي توان به آن استناد كرد و امروز اسناد در روايتگري چقدر مورد اعتنا قرار مي گيرند.

او خاطر نشان كرد: بايد دقت كنيم كه آيا در آينده هم مي توان روايتگري ها را به اين صورت ادامه داد؟ و آيا دليل ناهمگوني برخي روايات نبود اسناد نيست؟ آيا اسناد گمشده راويان دفاع مقدس نيستند؟ و امروز چه تعداد از راويان ما در روايتگري قائل به سند هستند؟

فرامرزي با تاكيد بر اين كه استفاده از اسناد و اهميت دادن به مدارك رسمي و معتبر بايد با روشنگري ايجاد شود، گفت: اگر راويان فقط به دانسته هاي خود اكتفا كنند چه اتفاقي مي افتد؟ در حقيقت مشكل اصلي امروز در تاريخ شفاهي اين است كه افراد تاريخ را تحليلي و بنابر برداشت خود مي گويند و آن طور كه وقايع اتفاق افتاده بيان نمي كنند.

وي ابراز كرد: اگر بخواهيم در حوزه سند از اين حالت خارج شويم بايد روشنگري ايجاد شود و يك كار كارشناسي انجام گيرد.

در ادامه اين نشست مرتضي مصطفوي از دست اندركاران برنامه پلاك 8، با بيان اين كه تسريع در جمع آوري اسناد واجب ترين كار است ياد آور شد: انسان هاي جنگ، هم از جانب دشمن و هم از ما بالاترين اسناد به شمار مي آيند. بر اين اساس، رجوع و طبقه بندي به اين افراد بسيار مهم است.

وي تصريح كرد: از برخي وقايع جنگ تحميلي تنها چند آدم باقي مانده اند كه بايد اين افراد در كنار ساير اشخاص مطرح دفاع مقدس به طور شناسنامه اي ثبت شوند. در اين صورت مي توانيم پيش از رفتن آنها به عنوان يك سند از آنها استفاده كنيم.

او تاكيد كرد: بايد به اسناد بيشتر اهميت داد و بايد سيستم طوري كار كند كه افراد مستند حرف بزنند.

جعفر شيرعلي نيا، مسوول مؤسسه هنري «سافيا» نيز دراين نشست گفت: امروز نسل اول انقلاب طوري حرف مي زند كه با شيوه اطلاع رساني حال براي 30 سال آينده قابل استفاده نيست.

وي تصريح كرد: روايتگري ها طوري است كه راوي هرچه را كه در ذهن دارد مي گويد و از اسناد استفاده اي نمي برد. من معتقدم كه انسان ها بهترين سند نيستند؛ زيرا برخي از افراد يك حادثه واحد را سال 1360 طوري تعريف كردند و امروز طور ديگر بيان مي كنند.

او با بيان اين كه اسناد مكتوب بهترين سند به حساب مي آيند، گفت: در اين خصوص فضاي جدي وجود ندارد؛ در واقع تا وقتي كه به نسل هاي آينده فكر نشود، استفاده از سند جدي گرفته نخواهد شد.

به اعتقاد شيرعلي نيا، براي جمع آوري اسناد و مطالبه در اين زمينه بايد يك موسسه به طور خصوصي تشكيل شود تا بدين وسيله با ايجاد نيازهاي جديد زمينه كار افزايش يابد و به مطالبات پاسخ مثبت داده شود.

شيرعلي نيا ابراز كرد: هم چنين تهيه يك گزارش از اسناد كشور، تصويب قانون براي اسناد كه دسترسي افراد به اسناد را آسان كند و صدور كارت با شرايط لازم براي افراد از ديگر كارهاي مهمي است كه بايد در اين زمينه انجام گيرد.

كيانوش بستاك از راويان دفاع مقدس نيز در ادامه اين نشست ياد آور شد: دانستن دردها بخش مهمي است، اما تمركز خالي بر روي دردها وظايف را درست انجام نمي دهد.

وي ادامه داد: در حال حاضر استفاده از اسناد دفاع مقدس ضعيف است و يكي از راه هاي رهايي از اين معضل اين است كه راهبرد مركز ملي اسناد طوري شود كه اسناد جمع شوند تا مورد استفاده قرار گيرند. در اين شرايط نقطه ضعف اصلاح مي شود.

او تصريح كرد: علاوه بر اين در چنين مسائلي بايد نگاه پيوسته فرهنگي ايجاد شود؛ نه آنكه مانند شرايط فعلي هر ارگان و هر فرد به دلخواه خود به دنبال اسناد برود. در واقع هدايت و هماهنگي براي جمع آوري اسناد بسيار مهم است.

وي خاطرنشان كرد: محققين و پژوهشگران بايد بانك اسناد موضوعي در اختيار داشته باشند تا در شرايط لازم از آن استفاده كنند. هم چنين مستند سازي حلقه هاي گمشده جنگ بايد صورت گيرد و علاوه بر اين آموزش هاي مرتبط با جمع آوري و استفاده از اسناد ارائه شود.

پژمان پورجباري، از ديگر راويان دفاع مقدس است كه در اين نشست با اشاره به اين كه انتخاب موضوعات و ارائه اسناد مرتبط بسيار مهم است اظهار كرد: امروزه يك فيلمساز يك راوي است و بنابر اين آشنا كردن حوزه رسانه ها و فيلمسازان و مستند سازان با اسناد از امور بسيار اساسي تلقي مي شود.

وي خاطر نشان كرد: در حوزه رسانه و هنر بايد به كارگيري اسناد را گسترش دهيم تا راه استفاده چرك سياسي از بچه هاي جنگ بسته شود و اين كمك بزرگي به دفاع مقدس است.
به جای آنکه به تاریکی لعنت بفرستید ،  شمعي روشن کنید.
چهارشنبه 4 شهریور 1388  7:41 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها