نمایشگاه جانبازان شیمیایی کشورمان روز دوشنبه 10 آذرماه 92 در سالن کنفرانس سالانه کشورهای عضو کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی افتتاح شد و به مدت 5 روز در لاهه هلند آغاز به کار کرده است و هیئتی از ایران نیز در این کنفرانس حضور دارد.
در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه احمد اوزومجو، مدیرکل سازمان منع سلاحهای شیمیایی و سید عباس عراقچی، معاون امور بینالمللی وزارت امور خارجه و غریب آبادی، سفیر کشورمان در هلند و نماینده دائم نزد سازمان منع سلاحهای شیمیایی حضور داشتند.
در این مراسم اوزومجو با جانبازان حاضر گفتوگو کرد و با قدردانی از حضور و تلاش آنان برای به تصویر کشاندن آثار کاربرد سلاحهای شیمیایی از نزدیک در جریان مشکلات آنان قرار گرفت.
عراقچی نیز ضمن گفتوگو با جانبازان حاضر و موثر خواندن تلاشهای آنان، به همراه مدیرکل سازمان منع سلاحهای شیمیایی طومار محکومیت کاربرد سلاحهای شیمیایی را که قرار است در سردشت نصب شود، امضا کردند.
عراقچی همچنین از بنای یادبود قربانیان سلاحهای شیمیایی کشورمان که سال گذشته از سوی سفارت کشورمان در مقر سازمان منع سلاحهای شیمیایی نصب شد، بازدید و به مقام شامخ شهدای شیمیایی ادای احترام کرد.
هر ساله در حاشیه کنفرانسهای سالانه اعضای کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی، از سوی سفارت ایران در لاهه نمایشگاهی درباره آثار کاربرد سلاحهای شیمیایی علیه مردم مظلوم و بیگناه کشورمان و با حضور جمعی از جانبازان شیمیایی کشورمان برگزار میشود که با استقبال گسترده هیئتهای دیپلماتیک حاضر در اجلاس مواجه میشود.
با توجه به انتخاب سازمان منع سلاحهای شیمیایی به عنوان برنده جایزه صلح نوبل 2013، حملات شیمیایی اخیر در سوریه و پیوستن این کشور به کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی، نشست این دوره اهمیت ویژهای دارد
حضور 190 کشور
هیئتی از نمایندگان انجمن حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی و فعالان موزه صلح تهران، در هجدهمین اجلاس کشورهای عضو سازمان منع سلاحهای شیمیایی شرکت خواهند کرد. این اجلاس در مقر این سازمان در لاهه برپا شده است، میزبان هیئتهای عالی رتبه 190 کشور جهان خواهد بود.
علاوه بر دولتهای عضو سازمان منع سلاحهای شیمیایی (OPCW) ، نمایندگان بیش از 50 سازمان غیردولتی در این اجلاس حضور فعال دارند. در این دوره از اجلاس، هیئت اعزامی از انجمن و موزه صلح که دو جانباز شیمیایی 70درصد، دو پزشک پژوهشگر در زمینه عوارض سلاحهای شیمیایی و یک استاد علوم سیاسی در آن حضور دارند، در جلسه عمومی سخنرانی خواهد داشت. همچنین این هیئت، در نشستهای تخصصی حاشیه کنفرانس شرکت میکند و قرار است نمایشگاهی از آثار و عوارض دیررس و بلند مدت سلاحهای شیمیایی بر روی قربانیان برپا کند.
با توجه به انتخاب سازمان منع سلاحهای شیمیایی به عنوان برنده جایزه صلح نوبل 2013، حملات شیمیایی اخیر در سوریه و پیوستن این کشور به کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی، نشست این دوره اهمیت ویژهای دارد.
کنوانسیون منع تولید، توسعه، انباشت و کاربرد سلاحهای شیمیایی، در سال 1993 به تصویب رسید و در سال 1997 اجرایی شد، در حال حاضر 190 کشور دنیا عضو این کنوانسیون هستند و البته شش کشور هنوز به این معاهده ملحق نشدهاند. ایران یکی از اعضای فعال این کنوانسیون است و انجمن حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی به همراه مصدومان شیمیایی به عنوان اسناد زنده کاربرد این سلاحهای غیر انسانی، در سالهای اخیر در کنفرانسهای سالیانه این سازمان حضور فعال دارند.