شرکت مخابرات ایران در شش ماهه گذشته با رتبه نقد شوندگی دو، نقد شونده ترین سهام بازار بوده است.
اخابر که این روزها به مدد زمزمه های حضور همراه اول از استقبال خوبی برخوردار شده، در این مدت بیش از 37 درصد نیز بازدهی داشته است. P/E این شرکت نیز حوالی 9.2 واحد است.
اما بانک سینا هم در این چند ماهه خوش درخشیده و با رتبه نقد شوندگی سه در مکان دوم جای گرفتهاست. بازدهی این شرکت نیز به کام سهامداران شیرین بوده زیرا سرمایه گذاران این شرکت بیش از 56 درصد سود کرده اند.
سومین نقد شونده بازار صدرا بود که با کسب رتبه نقدشوندگی چهار در جایگاه سوم ایستاد اما تفاوت این سهم نقد شونده با سایرین این بود که بازدهی این شرکت در شش ماهه گذشته منفی 25 درصد بوده است.
سایپا، سرمایه گذاری غدیر، زامیاد، گروه بهمن و بانک پارسیان نیز به ترتیب با رتبه های نقد شوندگی 5، 6، 7، 8، 9 در مکان های بعدی آرام گرفتند. جالب اینجاست که تنها همین هشت شرکت از بین شرکت های بورسی رتبه نقد شوندگی تک رقمی داشته اند. در حقیقت تنها 1.8 درصد از شرکت فعال در بازار سرمایه رتبه نقد شوندگی تک رقمی داشته اند.
همچنین تعداد شرکت هایی که رتبه نقد شوندگی شان بین 10 تا 20 بود نیز از 9 فراتر نرفت.
سرمایه گذاری ملی، مپنا، معادن روی، حفاری شمال و گل گهر جزء این شرکت ها بودند. به این ترتیب می توان مدعی شد که تنها 2.08 درصد از شرکت های بازار سرمایه در این گروه جای گرفتند.
همچنین 6.7 درصد از شرکت ها نیز نقد شوندگی بین 20 تا 50 را تجربه کردند.
یک درصد از شرکت ها نیز نقد شوندگی بین 50 تا 100 واحد و 22.9 درصد نیز بین 100 تا 200 واحد داشتند.
اما نکته جالب اینجاست که 54.9 درصد از شرکت های پذیرفته شده در بورس نقدشوندگی بالای 200 دارند و حداکثر این رتبه نیز 278 است. این در حالی است که عنوان می شود در سال جاری سیاست های به کار گرفته شده در راستای افزایش نقدینگی بازار است.