یک متخصص تغذیه گفت: کمبود آهن در دو سال اول زندگی میتواند بر تکامل رشد مغز تاثیر زیادی داشته باشد و لطمات جبران ناپذیری روی جنین وارد کند. دکتر احمد درستی گفت: کمخونی و فقر آهن در کودکان سنین مدرسه موجب کاهش قدرت یادگیری میشود به طوری که ضریب هوشی این کودکان 5 تا 10امتیاز کمتر از حد طبیعی برآورد شده است. وی ادامه داد: این کودکان تغییرات رفتاری داشته و ابتلا به بیماریهای عفونی و احساس خستگی و ضعف نیز در آنها بیشتر است. دکتر درستی در رابطه با علائم فقر آهن اظهار کرد: رنگ پریدگی دائمی زبان ومخاط و داخل پلک، چشم و لبها، کمرنگ شدن خطوط کف دست، احساس ضعف و خستگی، سیاهی رفتن چشمها، بی تفاوتی، سرگیجه، سر درد و بی اشتهایی، حالت تهوع، خواب رفتن و سوزن سوزن شدن دستها و پاها، درموارد شدید تنگی نفس و تپش قلب از نشانههای کمبود آهن در بدن است. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این که نوع غذاهایی که افراد مصرف میکنند در میزان آهن در بدن تاثیر زیادی دارند، عنوان کرد: مصرف غذاهای غیرخانگی مانند انواع ساندویچهای سوسیس وکالباس، پیتزا و تنقلات غذایی کم ارزش مانند چیپس، نوشابه، شکلات و پفک، ابتلا به عفونتها، آلودگیهای انگلی، مصرف کم انواع گوشت، مصرف چای همراه غذا، مصرف ناکافی غذاهای حاوی ویتامین C و مصرف نانهای تهیه شده با جوش شیرین از مواد مضری است که باعث کاهش جذب آهن میشود. درستی تصریح کرد: انواع گوشت، حبوبات، غلات دارای سبوس و سبزیجات به مقدار کم را از موادی عنوان کرد که حاوی آهن هستند ولی میوهها و لبنیات آهن ندارند.