0

تكامل بينايي نوزادان و تشخيص رنگ ها

 
hadi_eslami
hadi_eslami
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1391 
تعداد پست ها : 112

تكامل بينايي نوزادان و تشخيص رنگ ها

قدرت بينايي شيرخوار در ماه اول زندگي، تغييرات زيادي مي‌كند. نوزاد در هنگام تولد داراي ديد محيطي (قدرت ديدن اطراف) است و به‌تدريج توانايي تمركز روي يك نقطه را در مركز بينايي‌اش به دست مي‌آورد. نوزاد دوست دارد به اشيايي كه در فاصله 20 تا 30 سانتي‌متري او قرار مي‌گيرند، نگاه كند. ولي در يك ماهگي مي‌تواند كمي روي اشيايي كه در فاصله حدود يك متري‌اش هم قرار گرفته‌اند، تمركز كند.

قدرت بينايي نوزاد با تشخيص تاريكي از روشنايي آغاز ميشود . سپس حركت را تشخيص ميدهد . وآنگاه شكل اشياء توجه او را جلب مينمايد . شناخت رنگها آخرين مرحله است . 
تشخيص تاريكي از روشنايي اولين مرحله و ابتدايي ترين مرحله از احساس بينايي است . و با افزايش سن ، قدرت تمايز رنگها و معني و مفهوم روحي رنگها نيز پديدار ميگردد .كودك به طور طبيعي به رنگهاي روشن ، شاد و اميدبخش علاقمند بوده و از رنگهاي تيره و نااميد كننده گريزان است . او تُناليته هاي مختلف يك رنگ را تشخيص نميدهد . او همه رنگهاي قرمز را به رنگ لاله ميبيند و تمام رنگهاي آبي برايش رنگ دريا است .براي او رنگ زرد يعني شعاعهاي خورشيد .

به زبان ديگر برخلاف تصور برخي كه گمان مي كنند نوزادان رنگ ها را نمي بينند و رنگ هاي مختلف در روحيه آنها بي تاثير است، نتايج تحقيقات نشان داده كه نوزادان نه تنها كوررنگ نيستند بلكه نسبت به رنگ هاي آبي، قرمز، ارغواني و نارنجي علاقه بيستري نشان داده و تمايل چنداني به ديدن رنگ هاي خاكستري و قهوه اي ندارند...

نوزادان آبي، قرمز و نارنجي را دوست دارند

در پژوهشي محققان رنگ هاي مختلفي را  روي صفحه نمايش به نوزادان 4 ماهه نشان دادند و واكنش آنها را با اندازه گيري زمان و نحوه نگاه آنها به تصوير، مورد بررسي قرار دادند.
نتايج اين  پژوهش كه  بر روي 250 نوزاد  انجام شد، نشان مي دهد هر نوزاد هم واكنش ويژه خودش را از رنگها نشان مي دهد به گونه اي كه برخي نوزادان تنها به يك رنگ و برخي ديگر به چند رنگ علاقه دارند.

محققان مي گويند اگر به يك نوزاد رنگ آبي را نشان داده و سپس رنگ هاي آبي روشن و تيره را نشان دهيم، نوزاد واكنش مشابهي داشته و زود خسته مي شود اما اگر پس از رنگ آبي، رنگ سبز نشان داده شود، نوزاد سر خود را بالا مي آورد و به اين رنگ جديد خيره مي شود.

هفت مرحله از رشد بيناني نوزاد

تنها چيزي كه نوزاد پس از تولد مي‌تواند به وضوح ببيند، چهره شما است؛ اما با رسيدن به سن 1 سالگي به راحتي كودكان همسن و سال خود و ديگران را حتي در آن سوي خيابان مي‌بيند و اين نشان مي‌دهد طي اين مدت سيستم بينايي او روندي تكاملي را طي كرده است. اگر مي‌خواهيد درباره تكامل قدرت بينايي فرزندتان بيشتر بدانيد، ادامه مطلب را مطالعه كنيد. 

1. نوزاد طي 2 ماه اول زندگي‌اش، قدرت تمركز بر اشيا را در فاصله 20 تا 30 سانتي‌متري پيدا مي‌كند و امتحان كردن كودك با دنبال كردن مسير انگشتان يا جلب توجه‌اش به اشياي رنگي در اين فاصله مي‌تواند سلامت بينايي او را نشان دهد. 

2. نوزادان به اصوات بلندي مانند بسته شدن در با شدت، پخش موسيقي‌با صداي بلند و... واكنش نشان مي‌دهند و براي يافتن علت و منبع صدا اطراف خود را مي‌نگرند. نوزادان با ويژگي خاصي به نام «رفلاكس مورو» متولد مي‌شوند كه به همين علت وقتي صداي بلندي مي‌شنوند، عضلات شانه و پاهايشان به سمت بيرون مي‌لرزد و تكان مي‌خورد. 

3. مي‌توانيد 2 جسم بزرگ سفيد و سياه يا با كنتراست رنگي قابل تشخيص را مقابل صورت نوزاد بگيريد. حالا به نوع نگاه و حركت چشمان او نگاه كنيد. او هنوز قادر نيست چشمانش را به درستي از روي يك رنگ به رنگ ديگر يا به عبارتي از جسمي به جسم ديگر حركت دهد؛ اما توجه‌اش به اين تغيير رنگي و كنتراست جلب شده است. او خيلي زود ياد مي‌گيرد كه حركت چشمانش را بهبود ببخشد. 

4. با رسيدن به 3 ماهگي، كودك مي‌تواند حركت شما و اشيا را روي زمين تشخيص دهد و دنبال كند؛ حتي اگر در آن سمت اتاق باشيد. بنابراين مي‌توانيد مطمئن باشيد كه او افراد و اشياي آشنايي را كه بارها ديده است، به درستي تشخيص مي‌دهد و برايش اهميت پيدا مي‌كند. 

5. رفته‌رفته حركت اشيا و آدم‌ها در فاصله‌هاي مختلف براي او جالب مي‌شود و هر چيز متحركي مي‌تواند توجه‌اش را جلب كند. براي همين ممكن است در آغوش شما نسبت به پريدن يك گربه از روي جوي آب هم واكنش نشان دهد. 

6. اگر در هنگام تولد اين تنها كنتراست بالا و شديد اشيا بود كه توجه نوزاد را به خود جلب مي‌كرد، بعد از 4 ماهگي او رنگ‌هاي نزديك به هم را نيز كشف مي‌كند و به علت تكامل توانايي تشخيص رنگي‌اش، مي‌تواند طيف رنگ‌هاي رنگين‌كمان را هم متوجه شود؛ هر چند هنوز نام و معناي رنگ‌ها را نمي‌داند. شما حالا مي‌توانيد اسباب‌بازي‌هاي رنگارنگ برايش بخريد. 

7. قدرت بينايي نوزاد با رسيدن به 6 ماهگي، نسبت به روزهاي اول تغييرات قابل توجهي پيدا مي‌كند؛ به طوري كه در رسيدن به 1 سالگي قدرت بينايي او تقريباً به اندازه يك فرد بزرگسال است و حتي مي‌تواند پرواز پرنده‌اي كوچك را در آسمان هم تشخيص دهد و تفاوت چهره‌ها را به خوبي دريابد

شنبه 9 آذر 1392  9:28 AM
تشکرات از این پست
mina_k_h
دسترسی سریع به انجمن ها