0

طرز تهیه دلمه ای متفاوت و مقوی -آکا

 
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

طرز تهیه دلمه ای متفاوت و مقوی -آکا

دلمه, انواع دلمه, طرز تهیه دلمه
دلمه سیراب شیردان یکی از غذاهای محلی استان لرستان است.

مواد لازم : 
سیرابی : به تعداد نفرات یک برش 
گوشت چرخ‌کرده : 200 گرم 
برنج : یک لیوان 
لپه : 4 قاشق 
سبزی معطر مخصوص دلمه ( ترخون، مرزه، نعناع، جعفری و پیازچه ) خرد شده : یک لیوان 
روغن : به میزان لازم 
پیاز سرخ‌شده : 3 قاشق غذاخوری 
فلفل و زردچوبه : به اندازه لازم 
رب‌ گوجه : یک قاشق غذاخوری 
پودر زیره : یک قاشق چایخوری سرخالی

طرز تهیه
دو قاشق از پیاز سرخ شده را با کمی روغن در تابه بریزید و گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
ادویه‌ها را همراه سبزی خرد شده به گوشت بیفزایید و آنها را هم خوب تفت دهید. 
برنج را بشویید و خام به مواد دلمه اضافه کنید.
مقدار لازم نمک بریزید و همه مواد را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
سیرابی را به اندازه تقریبی 15 در 15سانت برش بزنید. 
از مواد دلمه روی برش سیرابی بریزید و آن را محکم ببندید یا بدوزید. 
طوری که هنگام پختن، مواد از درون سیرابی بیرون نریزد. 
در یک قابلمه مناسب یک قاشق پیاز سرخ شده بریزید. 
مقداری ادویه به آن اضافه کنید و رب‌گوجه را با آن تفت دهید و پنج لیوان آب روی آن بریزید. 
دلمه‌های دوخته شده سیرابی را درون آن بگذارید.
در ظرف را ببندید و بعد از جوش آمدن حرارت را کم کنید و بگذارید 3/5 تا 4 ساعت با حرارت ملایم بپزد. 
وقتی آب آن به یک لیوان رسید و به صورت سس غلیظ در آمد و سیرابی پخته شد، دلمه‌ها را در دیس مناسبی بکشید. 
باقی مانده سس را روی دلمه‌ها بریزید و اطراف آنها را با جعفری و چند برش لیموترش تزئین و سپس نوش‌جان کنید.
 
در صورت تمایل چند پاچه گوسفند را در قابلمه بگذارید و بپزید و دلمه‌ها را داخل آن بگذارید و همزمان با هم بپزید در این صورت طعم متفاوتی خواهید داشت. این دلمه بسیار مغذی است.

 

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

جمعه 8 آذر 1392  10:17 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها