مواد اولیه :
گوجهفرنگي چهار كيلوگرم
كرفس يك بوته
گلكلم يك كيلوگرم
موسير 150 گرم
سير 50 گرم
هويج يك كيلوگرم
به يا سيب 250 گرم
سركه چهار ليوان
بادمجان قلمي چهار عدد
خيار 500 گرم
سيب ترش 500 گرم
فلفل تند 15 عدد
فلفلدلمهاي دو عدد
سبزي ترشي 250 گرم
سياهدانه دو قاشق غذاخوري
زردچوبه سه قاشق غذاخوري
فلفل سياه دو قاشق غذاخوري
تخمگشنيز پاككرده سه قاشق غذاخوري
آبجوشيده سه ليوان
نمك به ميزان لازم
طرز تهيه:
بادنجانها را با يك ليوان آب و يك ليوان سركه ميجوشانيم و به مدت ده تا پانزده دقيقه ميگذاريم تا خنك شود، بعد آن را به اندازه دلخواه خرد ميكنيم.تمام سبزيها را خردكرده در ضمن گوجهفرنگيها را هم ميكس ميكنيم، دبه تميزي را انتخاب كرده و گوجهفرنگي ميكس شده، سركه و آبجوشيده را با هم مخلوط كرده و به همراه نمك و ادويهها در دبه ميريزيم، سپس سبزي ترشي خرد شده را با مواد مخلوط كرده و در ظرف ديگر سبزيهاي خرد شده را باهم مخلوط ميكنيم و وارد دبه اصلي ميكنيم، در نهايت اگر سس آماده شده روي مواد را نگرفت كمي سركه اضافه ميكنيم و در دبه را ميگذاريم، ترشي بعد از دو هفته آماده است.