اغلب ما گمان میكنیم كه سس تنها به مایعی قرمز، نارنجی یا سفید رنگ اطلاق میشود
كه با غلظتها و طعمهای مختلف برای مزهدار كردن انواع سالادها و تعداد محدودی از غذاها شامل پیتزا، مرغ سوخاری، كتلت و مانند اینها مورد استفاده قرار میگیرد؛ در حالیكه سسها برخلاف تصور ما، بخش مهمی از مبحث آشپزی را تشكیل میدهند و انواع و اقسام بسیاری دارند. در ضمن، مصرف بعضی از آنها نهتنها ضرری ندارد بلكه برای حفظ سلامتی بدن نیز بسیار مفید هستند؛ سس سیر از این جمله است. این سس را میتوان به عنوان پیشغذا با نان یا سبزیجات تازه مصرف كرد.
مواد لازم:
2 عدد سیر كامل
6 قاشق سوپخوری روغن زیتون
یك عدد پیاز متوسط (ریز خرد شود)
2 قاشق سوپخوری آب لیموترش تازه
3 قاشق سوپخوری ارده (روغن دانه كنجد)
2 قاشق سوپخوری جعفری خرد شده
نمك و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
1- ابتدا سیرها را حبه كرده و آنها را با پوست روی سینی فر اجاق گاز بچینید و به مدت 8 تا 10 دقیقه داخل فری كه روی حرارت 200درجه سانتیگراد گرم شده است، قرار دهید؛ سپس آن را چند دقیقه كنار بگذارید تا سرد شود.
2 - وقتی كه سیرها به اندازه كافی سرد شدند، پوست آنها را بكنید و ریز خرد كنید.
3 - روغن زیتون را در تابه كوچكی بریزید و روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید؛ تا داغ شود. سپس روی همان حرارت، سیر و پیاز خرد شده را به مدت 8 تا 10 دقیقه در روغن تفت دهید تا نرم شوند.
4 - كاسهای آماده كنید و سیر و پیاز تفت داده شده را در آن بریزید، سپس آب لیمو ترش، ارده و جعفری خردشده را نیز اضافه كنید. نمك و فلفل را هم به مقدار لازم بیفزایید. حالا مواد را خوب با هم مخلوط كنید. به این ترتیب، سس آماده خواهد شد.