مزه تند را میپسندید؟ هر چند گوشت و لوبیای این غذا را میتوانید با ادویههای مختلفی که دوست دارید ترکیب کنید اما در اصل با همان چیلی تندی که دوست دارید پخته میشود.
خوراک چیلی با طعم تندی که دارد طرفداران زیادی را به خود اختصاص میدهد مخصوصاً اگر داغ سرو شود.
مناسب برای :4 نفر
زمان آماده سازی : بیش از 1 ساعت
این غذا را میتوان در 2 ساعت و 30 دقیقه در قابلمه عادی پخته و با زدوپز در 1 ساعت. با این مقدار مواد میتوانید این غذا را برای 4 نفر آماده کنید. اگر از لوبیای خشک استفاده میکنید، لوبیاهای قدیمی ممکن است برای ترد شدن به زمان بیشتری نیاز داشته باشند. اگر برای چند ساعت لوبیاها را در آب بخوابانید، به زمان پخت کمتری احتیاج خواهند داشت. اگر این کار را انجام میدهید، مطمئن شوید که قبل از پختن لوبیاها، آبی را که لوبیاها را در آن خواباندید بیرون بریزید و آن را با آب تازه جایگزین کنید.
مواد لازم:
لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی
|
2 پیمانه
|
گوشت گوساله یا بوقلمون چرخ شده
|
450 گرم
|
برنج سفید
|
2 پیمانه
|
سیر ریز شده
|
2 حبه
|
پیاز خرد شده
|
2 پیمانه
|
جعفری خرد شده
|
1 قاشق سوپخوری
|
گوجهفرنگی
|
400 گرم
|
روغنزیتون
|
2 قاشق سوپخوری
|
فلفل قرمز یا سبز تند خرد شده
|
1 عدد (پخته یا کنسرو شده)
|
نمک
|
به مقدار لازم
|
شکر
|
1 قاشق چایخوری
|
برگ گشنیز
|
½ پیمانه
|
پودر فلفل چیلی
|
1 تا 2 قاشق سوپخوری
|
طرز تهیه:
-
لوبیاها را در قابلمه بزرگی میریزیم و حداقل 8 سانتیمتر آب روی آنها میریزیم. وقتی آب جوش آمد، شعله را کم میکنیم تا به جوشیدن ادامه دهد. لوبیاها را برای حدود 2 ساعت و 30 دقیقه یا تا وقتی که ترد شوند، میجوشانیم.
-
(ضمناً میتوانید برای پخت لوبیاها از زودپز هم استفاده کنید. برای پخت لوبیاها با زودپز، مراقب باشید زودپز را با حجمی بیشتر از مقدار علامت زده شده و ذکر شده پر نکنید، مقدار لوبیاها باید طوری باشد که با آب اضافه شده به آن، به خطی برسد که ظرفیت زودپز را نشان میدهد. با فشار متوسط لوبیاها را برای 35 دقیقه بپزید و سپس شعله را کم کنید. بعد از 35 دقیقه اجازه دهید زودپز کاملاً سرد شود. اطمینان حاصل کنید که قبل از باز کردن زودپز کاملاً سرد شده است و اگر در موقعی باز کردن با مقاومتی روبرو شدید، آن را باز نکنید. دستور استفاده مارک خاص زودپز خود را دنبال کنید).
-
در حالی که لوبیاها در حال پخت هستند، برنج را به شیوه دلخواه خود میپزیم. میتوانیم برای طعم دهی به آن وقتی در حال پخت است، 1 قاشق غذا خوری کره یا روغن کرمانشاهی به برنج اضافه میکنیم.
-
در تابهای بزرگ روی شعله متوسط، پیاز و سیر را در 2 قاشق سوپخوری روغنزیتون سرخ میکنیم تا شفاف شوند. پیازها را به یک سمت تابه انتقال میدهیم، شعله را زیاد میکنیم و گوشت را در سمت دیگر تابه میپزیم تا قهوهای شود (اگر ماهیتابهتان به قدر کافی بزرگ نیست، از دو تابه کوچک برای سرخ کردن گوشت و پیاز استفاده کنید). پودر چیلی را در موقع پخت گوشت به آن اضافه میکنیم. با یک قاشق سوپخوری شروع میکنیم و اگر نیاز است مقدار تندی غذا را با چیلی بیشتر میکنیم. پیاز و سیر را هم میریزیم. جعفری خرد شده را میافزاییم. گوجه را اضافه میکنیم. سپس فلفل قرمز یا سبز تند را میریزیم. 1 قاشق چایخوری نمک را اضافه میکنیم. 1 قاشق چایخوری شکر را میافزاییم تا ترشی گوجهها را خنثی کند.
-
وقتی لوبیاها پختند، آب آنها را میگیریم. لوبیاها را به گوشت و پیاز اضافه میکنیم و همانطور که مواد مخلوط میشوند، 1 قاشق چایخوری دیگر نمک به لوبیاها میافزاییم. برای 5 تا 10 دقیقه غذا را میجوشانیم، آن را امتحان میکنیم و اگر نمک بیشتری نیاز است، اضافه میکنیم. درست قبل از سرو برگهای گشنیز را در مواد مخلوط میکنیم یا روی آن میپاشیم.
-
این غذا را روی برنج یا با نان پیتا یا با تورتیلای گرم ذرت سرو میکنیم.