0

هیولا را در آغوش بکش! (بررسی اچ‌تی‌سی وان مکس)

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

هیولا را در آغوش بکش! (بررسی اچ‌تی‌سی وان مکس)

one-max-8

مرز بین گوشی و تبلت به قدر باریک شده که سازنده‌ای چون سونی، به دستگاه غول پیکر خودش یعنی Z Ultra لقب گوشی را می‌دهد! در واقع تعریف درستی نمی‌شود از ابعاد گوشی‌ها یا تبلت‌ها داشت و به همین خاطر وقتی که کاربران در اندازه مدلی شک می‌کنند، لقب فبلت را به آن می‌دهند. تقریبا همه بزرگان هم در این بخش نمایندگانی دارند و تنها جای خالی کمپانی اچ‌تی‌سی احساس می‌شد. حال این سازنده تایوانی با علاقه‌ای که به سری وان خود دارد، یک دستگاه به نام وان مکس را روانه بازار کرده که به تازگی وارد کشور ما نیز شده است. به همین بهانه، وان مکس را به آزمایشگاه خود دعوت کردیم تا ببینیم نخستین فبلت اچ‌تی‌سی، چه حرف‌هایی برای گفتن دارد.

وان یا مکس؟

این فبلت به قدری به اچ‌تی‌سی وان شباهت دارد، که احساس می‌کنید برادر دو قلوی آن است اما کمی قد کشیده و سنگین‌تر شده است! کیفیت ساخت یک پارچه از آلومینیوم بسیار زیباست و دور آن نیز با لایه‌ای از پلی کربنات پوشانده شده است. در سمت راست کلید یکپارچه صدا دیده می‌شود و کمی پایین‌تر دکمه پاور خودنمایی می‌کند. خوشبختانه اچ‌تی‌سی در مکس، جای کلید را تغییر داده (در وان بالای دستگاه بود) و به طور حتم اگر چنین کاری نمی‌کرد، با معضلی چون عدم دسترسی آسان به این کلید مهم و افتادن‌های مکرر گوشی مواجه می‌شدیم. کلیدها نسبتا مسطح ساخته شده‌اند و کمی برآمدگی، می‌توانست بر کیفیت عملکرد آن‌ها تاثیر مثبتی بگذارد.

one-max-21

جک استاندارد 3.5 میلی‌متری در بالای دستگاه قرار گرفته است و در کنارش پورت اینفرارد دیده می‌شود. ظاهر این درگاه به شکلی است که در برخی از مواقع کاربر را به اشتباه انداخته و آن را به جای کلید پاور فشار می‌دهد.

one-max-11

در سمت چپ یک شاسی متحرک بسیار کوچک قرار دارد که بیش از هر چیزی شما را به یاد همین کلید در آی‌فون می‌اندازد. اما وظیفه آن کاملا متفاوت است و نقش ضامن برای درب پشتی وان مکس را بر عهده دارد. درگاه میکرو یواس‌بی هم در پایین فبلت جا خوش کرده است تا در هر قسمت، شاهد حداقل یک گزینه باشیم.

one-max-22one-max-10

اگر از رو به رو به وان مکس نگاه کنیم، بیشتر از هر چیزی دو اسپیکر فبلت خودنمایی می‌کند و در پایین آن لوگوی اچ‌تی‌سی در میان دو کلید لمسی خانه و بازگشت به عقب دیده می‌شود.

one-max-19

با برگرداندن این فبلت، لنز نسبتا بزرگ با تک فلاش ال‌ای‌دی کاملا مشهود هستند و کمی پایین‌تر، پنجره‌ای مربعی شکل حضور دارد که اگر ندانید چیست، ذهن شما را خیلی درگیر خودش خواهد کرد. البته از آنجایی که ما نمی‌خواهیم برای شما درگیری خاصی ایجاد کنیم، خیلی زود نقش آن را لو داده و می‌گوییم که اسکنر اثر انگشت است تا به نوعی نخستین فبلت بازار هم باشد که از چنین قابلیتی بهره می‌گیرد.

one-max-23

در کل باید اذعان کرد که برگ برنده وان مکس در این قسمت، جنس بدنه بسیار خوب و طراحی دوست داشتنی آن است، اما موردی که به نظر می‌رسد اچ‌تی‌سی کمی نسبت به آن بی‌توجهی کرده است، اندازه دستگاه بوده، چیزی که برای یک فبلت 5.9 اینچی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. ارتفاع وان مکس می‌توانست کمتر باشد و ضخامت آن نیز نسبت به رقبایی همچون نوت ۳ یا Z Ultra بسیار بیشتر است.

one-max-17

با نمایشگر بدرخش!

کمپانی اچ‌تی‌سی در سری جدید محصولات خود، توانسته نمایشگرهای بسیار با کیفیتی را به همراه کالاهایش روانه بازار کند و وان مکس هم از این قضیه مستثنی نیست. از آنجایی که این دستگاه غول پیکر از یک نمایشگر 5.9 اینچی بهره می‌برد، پس کیفیت بالا ارزش دو چندانی در آن پیدا می‌کند و به خاطر وضوح تصویر فول اچ‌دی، چگالی پیکسلی آن بر روی عدد 373 ایستاده که رقمی کاملا قابل قبول به حساب می‌آید.

این نمایشگر دارای کنتراست بسیاری مناسبی است که بیش از هر چیزی آن را به لطف میزان بالای رنگ سفید به دست آورده است. همچنین نگاه از زاویه‌ها سبب رنگ پریدگی آن نشده و همه چیز را همان طور که هست، نشان می‌دهد. شاید تنها نقطه ضعف وان مکس را بتوان در کیفیت متوسط آن در زیر نور آفتاب دانست و با آنکه در رده بهترین‌ها نمی‌ایستد، اما همچنان از بسیاری مدل‌های امروزی بهتر است.

در ادامه، تصاویر گرفته شده از وان مکس را در کنار قهرمان این روزهای ال‌جی یعنی G2 مشاهده می‌کنید (با توجه به ابعاد می‌توان حدس زد که گوشی سمت راست وان مکس است).

one-max-29one-max-26one-max-27one-max-28

چرا ۶۰۰؟!

شاید عنوان این تیتر کمی عجیب به نظر برسد! اما منظور ما از آن، استفاده کردن اچ‌تی‌سی از چیپست اسنپدراگون ۶۰۰ بر روی وان مکس است، چرا که اکثر پرچمداران امروزی به نسخه جدیدتر اسنپدراگون مجهز شده‌اند. مدل‌هایی چون اکسپریا Z1 و اولترا Z از سونی، G2 و نکسوس ۵ از ال‌جی، گلکسی نوت ۳ از سامسونگ و حتی پدفون اینفینیتی جدید از ایسوس که با دارا بودن چیپست اسنپدراگون ۸۰۰ با هسته‌های کریت ۴۰۰، تمام مدل‌ها را از نظر قدرت سخت‌افزاری به چالش می‌کشند. اما اچ‌تی‌سی ظاهرا به این مورد توجهی نداشته و از همان چیپست قدیمی‌تر که بر روی وان هم عرضه شده بود، استفاده کرده است (در زمان عرضه وان، جدیدترین بود). با آنکه قیمت این فبلت نه تنها چیزی از رقبای خود کم‌تر ندارد و حتی از همه آن‌ها بیشتر است، پس هیچ توجیهی برای این سازنده تایوانی در استفاده از مدل ضعیف‌تر باقی نمانده و بایستی خیلی سریع در این بخش دادگاهی شود!

برای بررسی شرایط دقیق‌تر، وان مکس را وارد آزمون‌های خود کردیم تا توانایی آن را نسبت به گوشی‌های روز بازار بهتر بسنجیم.

طبق عادت، نخستین آزمون بنچمارک پی بود که در بررسی اچ‌تی‌سی وان، این گوشی توانسته بود با ثبت عدد ۱۴۸ میلی ثانیه، رکورد خوبی را از آن خود کند. وان مکس به رقم ۱۳۶ میلی ثانیه رسید تا بهترین عملکرد را در بین چیپست‌های اسنپدراگون ۶۰۰ تا به امروز کسب نماید.

one-max-24

پس از این مرحله نوبت به Quadrant Advanced رسید تا کارایی گوشی در چهار آزمون گوناگون به سنجش گذاشته شود. نتایج زیر به خوبی گویای توانایی بالای این مدل در مواجهه با رقباست که البته از گوشی‌های اسنپدراگون ۸۰۰ برای آنکه وان مکس خجالت نکشد، استفاده‌ای نکردیم!

one-max-1one-max-2one-max-3one-max-4

در آزمون AnTuTu وان مکس موفق شد تا امتیاز قابل قبول ۲۶۸۱۷ را به دست بیاورد.

one-max-25

در پایان کار از اسمارت بنچ جهت سنجیدن هم زمان کار واحد گرافیکی و پردازشی استفاده کردیم که نتیجه را در نمودار پایین می‌توانید مشاهده نمایید.

one-max-5

بازی کردن با وان مکس به خاطر نمایشگر بزرگ و با کیفیت در کنار اسپیکرهای خارق العاده، لذت زیادی دارد. به همین منظور تصمیم به انجام یک بازی گرفتیم. متاسفانه آسفالت ۸ و NFS: Most Wanted با این دستگاه سازگاری نشان نداد و به سراغ یک بازی اچ‌دی دیگر رفتیم.

کمی تا ملاقات با کیت کت!

اچ‌تی‌سی را باید یکی از سازنده‌های بسیار خوب در آپدیت گوشی‌هایش دانست و هیچ بعید نبود اگر تا قبل از تولید این مدل، نسخه کیت کت هم وارد بازار شده بود، وان مکس را با این نسخه مشاهده می‌کردیم. اما در حال حاضر بایستی به همین ورژن 4.3 هم دلخوش کرد، چرا که بسیاری از پرچمداران فعلی هنوز صاحب این نسخه نشده‌اند. بر روی وان مکس از پوسته دوست داشتنی سنس، ورژن 5.5 آن استفاده شده که امکانات زیادی را هم در خود می‌بیند. در اینجا BlinkFeed دارای عملکردی بهتر شده است، امکانات دوربین بالاتر رفته و قابلیت شخصی سازی نیز افزایش یافته است. این بار قفل صفحه نمایش، ویجت را نیز قبول می‌کند و می‌توان مستقیم پس از باز کردن نمایشگر، وارد آن شد. فقط تعداد این ویجت‌ها در حال حاضر کم است و بایستی امیدوار بود در نسخه‌های بعدی بهبود یابد.

در کل باید سنس را یکی از پوسته‌های خوب و شکیل در بین گوشی‌های امروزی دانست، جایی که بر خلاف برخی از پوسته‌ها دچار جو زدگی نشده و اصالت خودش را فراموش نکرده است!

one-max-16

همچنان اولترا اما بدون لرزش‌گیر

دوربین را می‌توان در اچ‌تی‌سی وان مکس یکی از متفاوت‌ترین بخش‌ها دانست، جایی که در ابتدا با شنیدن واژه جدیدی چون اولترا پیکسل به وجد خواهید آمد و سپس با دیدن عدد ۴ مگا پیکسل کاملا وا خواهید رفت! اما توصیه می‌کنم اصلا نا امید نباشید چون اچ‌تی‌سی برای دوربین خلاقیتی را به خرج داده که تا پیش از این تنها در مدل وان مشاهده کرده‌اید.

one-max-7

باور عمومی که در بین اکثر کاربران وجود دارد، این است که هر چه تعداد پیکسل‌ها بیشتر باشد، دوربین کیفیت بهتری خواهد داشت و به همین خاطر یک لنز ۱۲ مگاپیکسلی تا ۳ برابر بهتر از ۴ مگاپیکسلی خواهد بود. اما آیا واقعا این چنین است؟! اچ‌تی‌سی در مقابل این سوالات یک جواب دارد و می‌گوید: لنز دوربین‌های موبایل کوچک هستند و به همین خاطر هر چه تعداد پیکسل‌ها افزوده شود، به دلیل کمبود فضای کافی، اندازه آنان کوچک‌تر خواهد شد و همین امر سبب می‌گردد که علاوه بر کاهش کیفیت هر پیکسل، میزان نویز نیز در تصویر به دلیل عدم توانایی دریافت نور کافی توسط پیکسل‌ها و اندازه کوچک‌تر آن‌ها، بالا برود. حال در این دوربین، هر پیکسل تا ۳۰۰ درصد نور بیشتری را نسبت به پیکسل‌های یک دوربین موبایل ۱۳ مگاپیکسلی جذب خواهد کرد (به دلیل ابعاد بزرگ‌تر) که سبب بالاتر رفتن کیفیت عکس خواهد شد. در تصویر پایین ساختار سنسور اولترا پیکسل را مشاهده می‌کنید.

more-light

در واقع اچ‌تی‌سی ادعا می‌کند که اندازه پیکسل‌ها در اینجا بزرگ‌تر شده و همین امر نه تنها نقیصه‌ای چون کم‌تر بودن تعداد آن‌ها را پوشش می‌دهد، بلکه در مجموع سبب بالاتر رفتن کیفیت عکس می‌شود.

sensor2

البته این تنها مورد در برتری دوربین وان مکس نیست. ImageChip 2 قابلیت‌هایی چون فوکوس خودکار متوالی، قابلیت ضبط تصاویر به صورت HDR و کاهش دهنده نویز را نیز دارد اما متاسفانه در اینجا خبری از لرزش گیر اپتیکال که پیش از این در مدل وان بود، مشاهده نمی‌کنید و این یک نقیصه برای فبلت اچ‌تی‌سی به شمار می‌آید.

فکر کردید تمام شد؟! خیر! یک نکته مهم دیگر میزان Aperture یا اندازه باز شدن لنز است که هر چه عدد کمتری باشد، نشان از گشودگی بیشتر لنز و در نتیجه ورود نور بهتر دارد. در اغلب لنزها این مقدار (که با F نشان داده می‌شود) برابر با 2.8 یا 2.4 است اما اچ‌تی‌سی وان مکس دست همه را از پشت بسته و این میزان را به 2.0 رسانده تا به نوعی یکی از وایدترین لنزهای موجود را داشته باشد.

sensor

البته از آنجایی که می‌گویند مشک آن است که خود ببوید نه آنکه عطار بگوید، با وان مشغول عکاسی در شرایط گوناگون شدیم که تصاویر زیر خود گویای همه چیز است.

one-max-31one-max-30one-max-32one-max-33

در بخش فیلم‌برداری، دیگر کمبود پیکسل‌ها برای دوربین معضلی نخواهد بود و اندازه بزرگ‌تر آن‌ها در یک فیلم‌برداری فول اچ‌دی سبب می‌شود تا تصاویر درخشانی انتظار شما را بکشند. وان مکس می‌تواند با سرعت حداکثر ۳۰ فریم بر ثانیه فیلم‌برداری کند که در زمان فعال بودن قابلیت HDR، میزان آن تا ۲۸ فریم کاهش می‌یابد. همچنین توانایی گرفتن ۶۰ فریم بر ثانیه در زمان ضبط تصاویر اچ‌دی نیز وجود دارد، موردی که اگر این فبلت از اسنپدراگون ۸۰۰ استفاده می‌کرد، در مورد وضوح فول اچ‌دی نیز می‌توانست صادق باشد.

one-max-9

در کلیپ یک دقیقه‌ای که با گوشی گرفتیم، حجم آن بالغ بر ۱۵۰ مگابایت شد که نشان از جزئیات بالا دارد. با آنکه میزان نور زیاد نبود، اما نویز در حد پایینی قرار داشته و سرعت فوکوس هم بسیار خوب بود. صدا با کیفیت ماکسیمم ۱۹۲ مگاهرتز ضبط شد و وان مکس به قدری سعی در گرفتن دقیق صدا داشت که حتی آوای کشیده شدن انگشت شما بر روی بدنه نیز کاملا شنیده می‌شود (شاید کمی بیش از حد!).

همچون هلو!

باید پخش چند رسانه‌ای را یکی از مزایای اصلی این فبلت اچ‌تی‌سی دانست، جایی که کیفیت بالای نمایشگر با اسپیکرهای خارق‌العاده استریو ترکیب شده و تجربه‌ای عالی را پیش روی کاربر خود قرار می‌دهد. یکی از ایراداتی که همیشه گریبان‌گیر اچ‌تی‌سی بوده، بحث عدم پشتیبانی از کدک‌های صوتی و تصویری به صورت پیش فرض است اما از آنجایی که شما با یک سیستم عامل قدرتمند سر و کار دارید، پس بهتر است خیلی نگران این موضوع نشوید، چرا که بهترین برنامه‌ها در فضای مجازی برایتان گرداوری شده است.

one-max-6

تجربه‌ای که ما با کار کردن از وان مکس به دست آوردیم، بسیار دوست داشتنی بود. البته جثه بزرگ و وزن نسبتا سنگین، سبب می‌شود تا نگاه داشتن آن به مدت طولانی کمی سبب آزردگی شما شود، اما کیفیت بسیار خوب نمایشگر و اسپیکر، تجربه دلنشینی را به وجود خواهد آورد.

توانی رویایی

اگر از دست بزرگی و ضخامت زیاد وان مکس تا حدی ناراضی هستید، بهتر است کمی لبخند را به لبانتان بیاورید چرا که دلیل اصلی آن باتری قدرتمند ۳۳۰۰ میلی آمپری است که توان بسیار خوبی را برای آن فراهم آورده است. خوشبختانه در این فبلت، اچ‌تی‌سی یکی از نقاط ضعف خودش در برخی از گوشی‌ها را به خوبی پوشش داده و با ثبت رقمی بالاتر از ۲۲ ساعت مکالمه، بیش از ۱۱ ساعت وب‌گردی و ۱۳ ساعت مشاهده ویدئو، یک رکورد را در بین محصولات خویش به ثبت رسانده است. جالب اینجاست که اگر شما روزانه یک ساعت با وان مکس صحبت کنید و به همین میزان به تماشای فیلم و وب‌گردی بپردازید، این فبلت بیش از ۸۰ ساعت را برای شما دوام خواهد آورد، فوق‌العاده نیست؟!

one-max-15

با انگشت فرمان بده!

یکی از تفاوت‌های خاص در محصول اچ‌تی‌سی که برای نخستین بار آن را در بین فبلت‌ها مشاهده می‌کنیم، توانایی تشخیص اثر انگشت است. به طور حتم این گزینه را در آی‌فون جدید اپل مشاهده کرده‌اید، جایی که با نگاه داشتن انگشت خود بر روی سنسور آی‌فون، قفل گوشی باز می‌شود. حال اچ‌تی‌سی این سنسور را در پشت گوشی و در زیر لنز قرار داده و شما برای استفاده از آن بایستی انگشت خود را از روی سنسور حرکت دهید. در اینجا توانایی تشخیص سه انگشت وجود دارد که دو تا از آی‌فون کمتر است. تنظیمات زیادی برای این سنسور در نظر گرفته نشده و به غیر از باز کردن قفل، می‌توان یک برنامه همچون دوربین را نیز از این طریق فعال نمود تا به جای باز شدن قفل، به عنوان مثال با انگشت اشاره وارد آن شد. اما این قابلیت پس از باز شدن گوشی دیگر کاربردی ندارد و تنها پیش از آن قابل استفاده است. به همراه تنظیم اثر انگشت، از شما یک پسورد نیز پرسیده می‌شود تا در موارد ضروری (مثل قطع شدن انگشتان!) بتوان از طریق آن وارد دستگاه شد. دقت این سنسور بسیار خوب است و به طور معمول با همان دفعه نخست، وارد دستگاه می‌شود، اما به دلیل جای خاص و اینکه مجبور هستید انگشت خود را از روی آن عبور دهید، کمی کند عمل کرده و در مواردی که برای استفاده از تلفن همراه عجله دارید، بر روی اعصابتان پیاده روی می‌کند!

one-max-18

امکاناتی کافی

از لحاظ سایر امکانات، می‌توان فبلت اچ‌تی‌سی را یک نمونه کامل قلمداد کرد، جایی که با یک ارتقا نسبت به مدل وان، شما قادر به استفاده از کارت حافظه جانبی جهت ارتقای حافظه داخلی دستگاه هستید که به صورت پیش فرض در دو مدل ۱۶ و ۳۲ گیگابایت عرضه می‌شود. همچنین پورت اینفرارد نیز برای وان مکس در نظر گرفته شده است و پشتیبانی از تمام استانداردهای شبکه بی‌سیم و همچنین نسل چهارم مخابراتی، از دیگر توانایی‌های این تایوانی غول پیکر است.

one-max-13one-max-12

سخن پایانی

اگر نگاهی به این فبلت بیندازیم، ابتدا مو بر تن شما راست شده و سپس به فکر فرو می‌روید که آیا پرداخت ۸۰۰ دلار برای چنین دستگاهی، کمی زیاده خواهی از سوی اچ‌تی‌سی نیست؟ اگر به بازار داخلی هم سر بزنید و با قیمت بالای ۳ میلیون آن رو به رو شوید، احتمالا از فرط تعجب چشمانتان گرد خواهد شد که چرا چنین برچسب قیمتی بر روی این فبلت خورده است. البته این قیمت کذایی بیشتر به واسطه تازه وارد بودن وان مکس است و به زودی شاهد پایین‌تر آمدن آن با ورود محصول با گارانتی اصلی همچون شرکت یاس خواهیم بود، اما هر چه که باشد، باز قیمت آن بدین زودی‌ها رنگ زیر ۲ میلیون تومان را به خود نخواهید دید تا وان مکس، نامبر وان در قیمت فبلت‌های امروزی نیز باشد!

one-max-20

دوشنبه 4 آذر 1392  7:45 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها