با انتخاب یک غذای سنتی, لذت یک غذای خوب از سواحل جنوب ایران را به مهمانهای سفرهتان بدهید.
مناسب برای :4 نفر
زمان آماده سازی : کمتر از 1 ساعت
ماهی حشو غذایی آبادانی است که با ماهی صبور درست میشود و بسیار لذیذ است.
بهترین نوع ماهی صبور متعلق به ناحیه بهمنشیر آبادان است.
این غذا در گذشته در تنور درست میشده، البته در صورت امکان در آبادان هنوز هم به صورت سنتی و در تنور درست میشود؛ ولی اگر تنور نداشتید روی زغال هم میتوانید آن را درست کنید ولی حتماً باید ماهی با زغال حدود 12 سانتیمتر فاصله داشته باشد. هدف از این کار، خوشمزه شدن ماهی و جلوگیری از سوختن گوشت آن است.
مخلوطی از سبزیجات که روی شکم ماهی میگذارند را به زبان محلی " حشو " میگویند.
چند نکته :
در انتخاب ماهی صبور دقت کنید که ماهی نه زیاد کوچک باشند و نه زیاد بزرگ (چون کوچک آن، زیاد خار دارد و بزرگها هم خوب پخته نمیشوند. (مغز پخت نمیشوند))
ماهی صبور بهتر است نر باشد (ماده شکم پف کرده دارد) و تازه؛ ماهی تازه پوست براق و متمایل به طلایی دارد.
ماهی صبور را سرخ نکنید با این کار بوی تا مدتها در خانه باقی میماند.
شنبلیله را زیاد سرخ نکنید تا تلخ نشود. مراقب باشید تمر هندیتان هم شور نباشد.
مواد لازم:
عصاره تمبر هندی
|
½ پیمانه
|
ماهی صبور
|
2 عدد
|
پیاز متوسط
|
2 عدد
|
گوجهفرنگی
|
2 عدد
|
سیر
|
1 حبه
|
گشنیز
|
250 گرم
|
شنبلیله
|
70 گرم
|
فلفل
|
به مقدار لازم
|
نمک
|
به مقدار لازم
|
طرز تهیه:
-
گوجه فرنگی را رنده میکنیم. البته به جای آن میتوانید از رب گوجه فرنگی نیز استفاده کنید.
-
ابتدا داخل شکم ماهی را تمیز میکنیم و میشوییم.
-
فلس ماهی را لازم نیست جدا کنیم.
-
شکم ماهی را کاملا باز کرده و صاف میکنیم .
-
گشنیز و شنبلیله را خوب خرد میکنیم.
-
تمبر هندی را در مقداری آبجوش حل میکنیم و از صافی رد میکنیم. مایع بدست آمده عصاره تمبر است که میتوانید برای تهیه انواع غذاها استفاده کنید.
-
پیاز را کمی سرخ کرده, سپس سیر و گشنیز خرد شده را به آن اضافه می کنیم, وقتی خوب تفت خوردند شنبلیله خردشده را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم و نمک و فلفل میزنیم. توجه کنید که اگر شنبلیله را زیاد سرخ کنید تلخ می شود.
-
در نهایت عصاره تمبر هندی و گوجه فرنگی رنده شده را اضافه کرده و هم می زنیم.
-
مخلوط به دست آمده را روی شکم ماهی ها میگذاریم.
-
سپس ماهیها را شکم باز شده و رو به بالا داخل توری قرار داده و آن را روی زغال کباب میکنیم یا میتوانیم آنها را درون فر گذاشته و کباب کنیم.