مهر ، دانش پژوهان دانشگاه آیووا می گویند مردان به طور کلی دارای توده عضلانی بی چربی بیشتری هستند که برای رشد و حفظ و نگهداری بافت عضلانی به اکسیژن بیشتری نیاز دارند. در اینجا بینی بزرگ تر به معنی کسب و عرضه اکسیژن بیشتر به رگهای خونی و رساندن آن به عضلات است.
"ناتان هولتون" یکی از مجریان این پروژه می گوید: نشان داده ایم همانطور که اندازه بدن مردان و زنان در طول دوره رشد افزایش می یابد، مردان در ناحیه تنفسی، بینی بزرگتری رشد می دهند.
به گفته وی تفاوت زنان و مردان در اندازه بینی از سن 11 سالگی یعنی از زمان آغاز بلوغ شروع می شود.
از نظر فیزیولوژیکی باید گفت مردان از آغاز دوران بلوغ رشد بیشتری را در توده ماهیچه ای بدون چربی خود آغاز می کنند این در حالی است که زنان هم زمان توده چربی بیشتری را رشد می دهند.
هولتون معتقد است همین الگو در متغیرهای پر انرژی مانند مصرف اکسیژن، نرخ سوخت و ساز پایه و نیاز روزانه به انرژی در طول روز نیز وجود دارد.
این یافته همچنین توضیح می دهد چرا بینی ما کوچک تر از اجدادمان از جمله نئاندرتال هاست چرا که آنها توده عضلانی بیشتری داشته و برای حفظ عضلات خود به انرژی بیشتر و درنتیجه بینی بزرگ تری نیاز داشته اند.
این پژوهشگران می گویند در انسانهای امروزی بینی کوچک شده است چرا که بدن ما نسبت به اجدادمان به اکسیژن کمتری نیاز دارد.
به گفته آنها، قفسه سینه و ریه ها نیز در انسانهای مدرن کوچک تر شده اند امری که تقویت کننده این ایده است که انسان امروز به اکسیژن بیشتری نسبت به انسانهای اولیه نیاز ندارد.