محققان با انجام آزمایش هایی دریافتند نوشیدن شیر پس از ورزش علاوه بر فواید بسیاری که در حفظ سلامت عمومی بدن دارد، سبب "سوزاندن چربی" در افراد دارای "اضافه وزن" و رسیدن به تناسب اندام میشود.
محققان، ۵۶ مرد ۱۸ تا ۳۰ ساله را طی یک دوره ۱۲ هفتهای بررسی کردند. برای این افراد برنامه ورزشی بلند کردن وزنه، طی پنج روز در هفته ارایه شد. شرکت کنندگان در این مطالعه به سه گروه تقسیم شدند:
(گروه اول) پس از ورزش، دو لیوان شیر کم چربی مصرف کردند.
(گروه دوم) پس از ورزش، نوشیدنی سویا (با همان میزان "پروتئین" و انرژی موجود در شیر) مصرف کردند.
(گروه سوم) پس از ورزش، "نوشیدنی کربوهیدراتی" مصرف کردند.
بعد از ۱۲ هفته معلوم شد گروهی که شیر نوشیده بودند، حدود یک کیلوگرم چربی و گروهی که کربوهیدرات مصرف کرده بودند، نیم کیلوگرم چربی از دست داده بودند، اما آنهایی که نوشیدنی سویا خورده بودند، چربی از دست نداده بودند.
در عین حال گروهی که شیر نوشیده بودند، در مقایسه با آنهایی که سویا مصرف کرده بودند ۴۰ درصد یا ۱۱۳۵ گرم به حجم ماهیچهای خود افزوده بودند. علاوه بر این گروهی که شیر مصرف کرده بودند، ۳۶ درصد یا ۱۵۰۰ گرم "حجم ماهیچهای" بیشتر نسبت به گروه مصرف کننده نوشیدنی کربوهیدرات پیدا کرده بودند.
يك مطالعه كه در مجله آمريكايي ‘ Clinical Nutrition ‘ منتشر شده است، نشان مي دهد كه مصرف بيشتر كلسيم مواد لبني با كاهش بيشتر وزن ناشي از رژيم غذايي ارتباط دارد.
در اين مطالعه بيش از 300 مرد و زن كه داراي اضافه وزن بودند در عرض دو سال مورد بررسي قرار گرفتند.
اين مطالعه نشان داد كه كاهش وزن افرادي كه بيشترين مصرف كلسيم مواد لبني را داشتند 38 درصد بيشتر از افرادي بود كه كمترين مصرف كلسيم مواد لبني را داشتند.
به علاوه براي رد اين افسانه كه مصرف مواد لبني موجب ابتلا به بيماري قلبي مي شود و نيز براي نشان دادن فوايد مصرف مواد لبني، در زير به نتايج برخي تحقيقات سال 2010 بر روي مواد لبني اشاره شده است.
محققان امريكايي با بررسي 21 مطالعه نتيجه گرفتند كه مصرف چربي هاي اشباع شده مواد لبني هيچ ارتباطي با افزايش خطر بيماري عروق كرونر قلب و يا بيماري قلبي عروقي ندارد.
همچنين مطالعه اي كه در مجله آمريكايي Epidemiology منتشر شده است با بررسي 23 هزار و 366 مرد سوئدي نشان داد كه مصرف بيش از حد توصيه شده كلسيم در روز خطر مرگ و مير ناشي از بيماري قلبي و ابتلا به سرطان را تا 25 درصد كاهش مي دهد.
تحقیقات جدید حاکی از آن است که افرادی که در کودکی شیر می نوشند، در بزرگسالی 40 درصد کمتر به سرطان روده مبتلا می شوند.
دانشمندان نیوزیلندی دریافته اند که نوشیدن روزانه نیم لیتر شیر اثر محافظتی قدرتمندی در برابر سرطان دارد.به گفته آنها عامل اصلی اثرات ضد سرطانی شیر، در مصرف روزانه و طولانی مدت این مایع پرخاصیت قرار دارد.