میخوام یه مدل کیک خیلی ساده رو بهتون یاد بدم. این کیک رو میتونید با هر چیزی تزیین کنید و مزه های مختلف بهش بدید، حتی با یه تزیین ساده میتونید یه کیک تولد خیلی عالی باهاش درست کنید.
مواد لازم
تخم مرغ 6 عدد
...
آرد سفید 1 لیوان (لیوان معمولی از این دسته دارا)
شکر 1 لیوان
وانیل نوک قاشق چایی خوری (میتونیم از یه قاشق چایی خوری رنده پوست لیمو هم استفاده کنیم. خیلی خوشمزه تر میشه و سالمتره)
بکینگ پودر 1 قاشق مربا خوری (من خودم یه قاشق غذاخوری ماست ترش میزنم به جای این. اینطوری سالم تره)
طرز تهیه
قبل از شروع هر کاری، فر رو روی درجه 180 سانتی گراد روشن میکنیم و قالبمونو میذاریم توی فر.
زرده و سفیده تخم مرغ رو جدا میکنیم. با همزن برقی اینقدر سفیده ها رو میزنیم. اینقدر میزنیم که کف کنه و سفت بشه، جوری که اگه ظرف رو خم کنیم نریزه. البته زیادی هم نباید بزنیم چون اگه آب بندازه دیگه کیک پف نمیکنه.
حالا با یه همزن فنری دستی یا یه چنگال زرده ها رو میزنیم و یواش یواش شکر رو بهش اضافه میکنیم. اینقدر میزنیم تا کرم رنگ بشه و دیگه شکر توش دونه دونه دیده نشه. اگه حال ندارید با دست بزنید، با همزن برقی بزنید چشمک حالا وانیل یا رنده پوست لیموترش رو اضافه میکنیم و کمی هم میزنیم. اگر از ماست ترش استفاده میکنید اون رو هم به مایع اضافه میکنیم اما اگر بکینگ پودر استفاده میکنید باید با آرد مخلوطش کنید.
آرد رو سه بار الک میکنیم. اینطوری هم ذره های درشتش گرفته میشه و کیک لطیف تر میشه هم بین آرد هوا میره و کیک بهتر پف میکنه.
یه کاردک یا یه قاشق چوبی صاف برمیداریم، سفیده های کف کرده رو میریزیم آروم توی زرده ها، خیلی خیلی خیلی آروم با هم مخلوطشون میکنیم. بهتره خیلی آروم انجام شه که پفش نخوابه، از کنار ظرف هم به سمت وسط هم بزنیم بهتر تره. بعد آردی که سه بار الک شده روی مخلوطمون الک میکنیم. آرد رو یه قاشق یه قاشق به مواد اضافه میکنیم و همینطور آروم هم میزنیم....
حالا مایع آماده هست. قالب رو از فر در میاریم، با قلم مو روغن به دیواره و کفش میزنیم، بعد مایع رو خیلی آروم میریزیم مرکز ظرف، حالا قالب رو میذاریم پنجره وسط فر و در فر رو میبندیم و ... منتظر میمونیم تا یک ساعت دیگه کیک آماده باشه.
نکته 1 : یک ساعت که تموم شد در فر رو اصلاً باز نکنید. فر رو خاموش کنید و بذارید کیک توی فر خنک بشه. اینطوری پفش میمونه.
نکته 2 : اگر دوست دارید کیک مزه یه میوه خاص رو بده یا مثلاً قهوه یا کاکائو میتونید از اسانس اون میوه یا 1 یا 2 قاشق از پورد کاکائو یا قهوه رو به زرده ها بعد از اینکه با شکر زدیم اضافه کنیمو
نکته 3 : اگر به مخلوط قبل از اینکه توی قالب ریخته بشه، یه مشت کشمش پلویی اضافه کنیم میشه کیک کشمشی
نکته 4 : برای اینکه از پخته شدن کیک مطمین بشید، بعد از اینکه خنک شد، یه چنگال داخل کیک که هنوز توی قالب هست بزنید، وقتی خمیر به چنگال نمیچسبه یعنی کامل پخته
نکته 5 : روی کیک رو میتونید با خامه، شکلات آب شده، میوه، خاک قند یا هر چیزی که دوست دارید تزیین کنید. حتی میتونید لایه لایه ببریدش و بینش رو خامه و میوه و گردو یا مربا و مارمالاد بذارید.