امپاندا یک نان مغزدار اسپانیایی است که در آن سرزمین بسیار پرطرفدار است و به روشهای گوناگون آماده میشود. امپاندا در آمریکای لاتین هم خواهان فراوان دارد، اما بنا به ذائقه آنها تندتر از حد معمول تهیه میشود. این نان مغزدار شباهت بسیاری به کالزونه ایتالیایی دارد، تنها تفاوت در طرز تهیه خمیر است. خمیر امپاندا شباهت زیادی به خمیر پای دارد و مهمترین ویژگی آن خوشمزه بودن این خمیر است.
مواد لازم:
-
روغن مایع: یک قاشق غذاخوری
-
پیاز متوسط: یک عدد ساطوری
-
گوجه فرنگی متوسط: یک عدد، خرد شده
-
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
-
جعفری ساطوری: ۲ قاشق غذاخوری
-
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
روش تهیه:
۱ - برای تهیه خمیر آرد را در یک کاسه بزرگ به همراه نصف قاشق چایخوری نمک، الک کرده و کره را اضافه کنید. با نوک انگشتان مواد را با هم مخلوط کنید تا آرد به شکل خرده نان درآید. تخم مرغها را هم بزنید تا یکدست شود. سپس آنها را به همراه چهار قاشق غذاخوری آب سرد به مخلوط اضافه کرده و آن را هم بزنید تا به شکل خمیر درآید. خمیر را در یک کیسه فریزر گذاشته و ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا سرد شود.
۲ – روغن مایع را در یک تابه روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز را ۵ دقیقه در آن تفت دهید تا بلوری شود. گوجه فرنگی، رب گوجه، ماهی تن روغن گرفته و جعفری را به پیاز اضافه کرده و نمک و فلفل آن را اندازه کنید. شعله را کم کنید و ۱۰ دقیقه مایه ماهی تن را بپزید تا آب آن کشیده شود.
۳ – فر را روی ۱۹۰ درجه سانتیگراد داغ کنید. خمیر را روی یک سطح آردپاشی شده به ضخامت ۳ میلیمتر پهن کنید، سپس با یک قالب گرد ۸ سانتیمتری، ۲۴ برش از خمیر درآورید. داخل هر کدام دو قاشق چایخوری از مایه ماهی تن ریخته و دور خمیر را با آب مرطوب کنید. خمیر را بسته و لبههای آن را با چنگال فشار دهید تا به هم بچسبد.
۴ – امپانداها را در یک سینی فر چیده و با قلممو روی آن زرده تخممرغ بمالید. سینی را ۳۰ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا نانها طلایی شوند.
نکات:
۱ – به جای ماهی تن میتوانید از مرغ یا گوشت چرخکرده استفاده کنید.
۲ – در صورت تمایل آرد سفید را با آرد سبوسدار جایگزین کنید.