یک و نیم فنجان برنج را با مقداری آب و کمی نمک میپزیم تا برنج پخته شده و آب آن نیز تبخیر شود و یک کته نسبتاً شل به دست آید.
مواد لازم برای دلمه کلم برگ
برنج یک و نیم فنجان
سبزی دلمه یک کاسه ماستخوری
روغن یک فنجان
رب گوجهفرنگی سه قاشق غذاخوری
نمک و زردچوبه به میزان لازم
کلم برگ یک عدد بزرگ
سرکه شش قاشق غذاخوری
گوشت چرخکرده یک کاسه ماستخوری
پیاز سه عدد
شکر یک قاشق غذاخوری
با این مقدار مواد لازم، به اندازه هفده عدد از "دلمه کلم برگ" خواهیم داشت.
مواد لازم برای دلمه کلم برگ
یک و نیم فنجان برنج، معادل دویست گرم. سه قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی، معادل 120 گرم
یک عدد کلم برگ بزرگ، حدود یک و نیم الی دو کیلوگرم. یک قاشق غذاخوری شکر، معادل 15 گرم
یک کاسه ماستخوری گوشت چرخکرده، معادل 250 گرم. نمک و زردچوبه به میزان لازم
شش قاشق غذاخوری سرکه، معادل هفتاد گرم. یک کاسه ماستخوری سبزی دلمه خردشده (صد گرم) شامل: تره، جعفری، گشنیز، شبت، ریحان، پیازچه، نعناع، ترخان و مرزه، حدود دویست گرم سبزی پاک نکرده نیاز میباشد.
یک فنجان روغن، معادل صد گرم. سه عدد پیاز متوسط، معادل سیصد گرم
طرز تهیه دلمه کلم برگ
یک و نیم فنجان برنج را با مقداری آب و کمی نمک میپزیم تا برنج پخته شده و آب آن نیز تبخیر شود و یک کته نسبتاً شل به دست آید.
یک عدد پیاز را با نصف فنجان روغن سرخ کرده، کمی زردچوبه اضافه میکنیم سپس دو قاشق غذاخوری رب گوجه و یک کاسه ماستخوری گوشت چرخکرده را در پیاز داغ تفت میدهیم.
شعله را خاموش کرده، برنج کته شده و یک کاسه ماستخوری سبزی دلمه خردشده، سه قاشق غذاخوری سرکه، نصف قاشق شکر و کمی نمک را اضافه کرده، هم میزنیم تا مایه دلمه آماده شود.
یک عدد کلم برگ بزرگ را برداشته، ته آن را با چاقو به صورت مخروطی در میآوریم. آب را در یک قابلمه بزرگ جوش آورده، کمی نمک به آن اضافه میکنیم سپس کلم را در آب جوش انداخته تا پنج دقیقه بپزد و نرم شود.
برگهای نرم شده کلم را یکییکی جدا کرده، ریشه درشت کلم را با چاقو درآورده، کنار میگذاریم. سپس یکی دو قاشق مایه دلمه روی برگ کلم گذاشته و مطابق شکل دلمه را میپیچیم.
نصف فنجان روغن ته یک قابلمه متوسط ریخته، یک عدد پیاز را حلقه کرده، ته قابلمه میگذاریم و دلمههای پیچیده شده را روی آن میگذاریم. در نهایت یک عدد پیاز حلقه شده دیگر روی دلمهها میچینیم تا پیازها بوی کلم را بگیرند. یک قاشق رب گوجه را در یک لیوان آب حل کرده، روی دلمهها میریزیم و در قابلمه را گذاشته تا برای یک ساعت با شعله کم بپزد. سپس سه قاشق سرکه همراه نصف قاشق شکر را به دلمهها اضافه کرده تا برای یک ساعت دیگر بپزد و دلمهها کاملاً جا بیفتد.
بعد از پخت دلمه، حدود یک ساعت صبر میکنیم تا دلمهها کمی خنک و سفت شوند. اکنون آنها آماده پذیرایی میباشند.
نوش جان
کالری موجود در دلمه کلم برگ
کالری موجود در کل غذا حدوداً 2650 کیلوکالری میباشد.
کالری موجود در یک عدد دلمه کلم برگ حدوداً 160 کیلوکالری میباشد.