0

از ویندوز 1 تا ویندوز 8.1 ؛ به روایت تصویر

hessamnice
hessamnice
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 4099

از ویندوز 1 تا ویندوز 8.1 ؛ به روایت تصویر

رابط کاربری ویندوز، 28 سالی هست که با ما همراه است. با وجود آن که طی این سال‌ها کلیت آن تغییر چندانی نکرده، ولی وقتی زمان تغییرات گسترده فرا رسید، تحول رابط کاربری ویندوز از آن چه فکر می‌کردیم بزرگ‌تر بود. هر بار که تغییراتی در رابط کاربری سیسم عامل محبوب مایکروسافت ایجاد می‌شود، کاربران به دو دسته تقسیم می‌شوند: گروهی که آن را دوست دارند و گروهی که آن را دوست ندارند!

امروز می‌خواهیم که نگاهی به گذشته بیاندازیم و تغییرات ظاهری رابط کاربری ویندوز را طی سالیان متمادی در مجموعه‌ای از تصاویر به نمایش بگذاریم. به قول معروف «شنیدن کی بود مانند دیدن».

Windows 1

این اولین نسخه تجاری ویندوز است. ویندوز ۱ که در سال ۱۹۸۵ عرضه گردید، نقطه شروع کار بود. ممکن است برخی از شما که این مطلب را می‌خوانید سن‌تان آنقدری نباشد که تجربه کار با این نسخه از ویندوز را داشته باشید، ولی باید بدانید که شمایل ظاهری اولین ویندوز تجاری به شکل تصویر زیر بود.

windows-evolution-1

Windows 2

ظاهرا هنوز بيل گيتس در شركتش گرافيستی استخدام نكرده كه به او بگويد اين رنگ آبی خيلی هم زيبا نيست.

windows-2

Windows 3

این نسخه در سال ۱۹۹۰ منتشر شد و تغییرات بزرگی را با خود داشت. این اولین نسخه ویندوز است که در آن می‌توانستید پنجره‌ها را کمینه کرده و در آیکون کوچکی داشته باشید. آیا برای پرش میان برنامه‌ها از Alt+Tab استفاده می‌کنید؟ همه این ویژگی‌ها از این نسخه آغاز شد.

windows-evolution-2

Windows 95

برای بسیاری از کاربران، اولین کار پس از روشن کردن کامپیوتر ویندوزی‌شان فشردن دکمه Start است. منوی استارت اولین بار در ویندوز ۹۵ ظاهر شد. اصطلاحاتی چون مرور (Explore)، نوار وظیفه (Task Bar) و دسکتاپ نیز در ویندوز ۹۵ معرفی گردیدند.

windows-evolution-3

Windows 98

در تصویر زیر شمای کلی ویندوز ۹۸ را می‌بینید، اما چیز زیادی برای مشاهده وجود ندارد. تقریبا هیچ تغییری در رابط کاربری ویندوز نسبت به نسخه قبلی ایجاد نشده بود. ویندوز ۹۸ بیشتر از آن که نسخه جدیدی از ویندوز باشد، یک به‌روزرسانی جزئی روی ویندوز ۹۵ بود.

windows-evolution-4

Windows 2000

ویندوز ۲۰۰۰ بهترین اثر مایکروسافت نیست، اما این نسخه برخی ویژگی‌های جدید را در رابط کاربری به همراه داشت. چیزهایی چون شفافیت و افکت‌های سایه‌دار همگی در ویندوز ۲۰۰۰ معرفی گردیدند.

windows-evolution-5

Windows ME

ویندوز ME در سال ۲۰۰۰ منتشر شد و کاربران خانگی و معمولی را هدف قرار داد. در این نسخه امکانات شبکه و چندرسانه‌ای (Movie Maker, Media Player 7) ارتقاء یافته بود. ویندوز ME آخرین سیستم‌عامل مایکروسافت با کد ویندوز ۹۵ بود پس از آن مایکروسافت هسته ویندوز را در XP تغییر داد.

winme

Windows XP

از این پس ویندوز به ظاهر سیستم عامل خود اهمیت ویژه‌ای داد و مایکروسافت در این نسخه بسیار عالی عمل کرد. طرح کلی رابط کاربری در مقایسه با ویندوز ۲۰۰۰ تغییر عمده‌ای نکرده بود، ولی ظاهر و حس بصری آن بسیار متفاوت بود.

windows-evolution-6

Windows Vista

مایکروسافت پس از عرضه ویندوز ویستا با مشکلات اساسی مواجه شد. اما اگر صادق باشیم، ویستا آن قدرها هم بد نبود. سیستم عامل جدید با خود یک رابط کاربری نو به نام Aero را آورد و طراحی منوی استارت نیز کاملا متحول شده بود.

windows-evolution-7

Windows 7

سه سال پس از ویندوز ویستا، ویندوز ۷ منتشر شد و ناگهان تمام کاستی‌ها و مشکلات ویندوز ویستا را از خاطر کاربران حذف کرد. رابط کاربری Aero همچنان وجود داشت، اما ویژگی‌هایی چون Aero snap، Aero peek، Taskbar grouping، آیکون‌های بزرگ‌تر روی نوار وظیفه و پشتیبانی از صفحات چند لمسی، ویندوز ۷ را به آن چه امروز می‌بینیم تبدیل نمودند.

windows-evolution-8

Windows 8

ویندوز 8 را می‌توان بلیط ورود مایکروسافت به‌ دنیای تبلت‌ها نامید. بزرگترین تغییر اعمال شده روی این ویندوز، استفاده از رابط گرافیکی جدیدی بود که جایگزین کلید استارت سنتی ویندوز شده بود. این ویژگی جدید که مترو نام دارد، در بردارنده‌ی اپلکیشن‌هایی برای نمایش تصاویر، ویدئو، ایمیل وموزیک است و صرفا برای استفاده در ابزارهایی با صفحه‌ی نمایش لمسی ایجاد شده است.

در کنار مترو، مایکروسافت محیط دسکتاپ خود را نیز حفظ کرده بود و با تغییراتی کوچک برای بروز کردن ظاهر آن، کلیات را همچون گذشته نگه داشته بود. در پشت صحنه نیز، ویندوز 8 تغییرات زیادی را به خود دیده بود. چنانکه مایکروسافت قابلیت پشتیبانی از چیپ‌های ARM را برای استفاده از آن در تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند، قرار داده بود.

Windows 8.1

ویندوز 8.1 متجلی تغییرات در مایکروسافت است، تغییراتی که در قالب یک بروزرسانی رایگان برای کاربرانی که از ویندوز 8 استفاده می‌کردند ارائه شده است.

این بروزرسانی در ظاهر مجموعه‌ای از بهبودهای رابط گرافیکی کاربر است و تغییراتی در پروسه‌هایی است که در پشت پرده وظیفه‌ی مدیریت سیستم‌عامل را بر عهده دارند. مهم‌ترین تغییرات اعمال شده تعبیه قابلیت بوت مستقیم به دسکتاپ و همچنین بازگشت مجدد کلید استارت به محل خود است. از دیگر تغییرات اعمال شده می‌توان به بهینه‌سازی سرویس ابری SkyDrive در سیستم‌عامل و همچنین تعبیه امکان استفاده از Miracast در این ویندوز اشاره کرد که قابلیت برقراری ارتباط با سایر ابزارهایی که از فناوری Miracast را برخوردارند، امکان‌پذیر می‌کند. همچنین جست‌و‌جو در فایل‌های موجود روی دیسک‌سخت و همچنین SkyDrive نیز از دیگر ویژگی‌های اضافه شده به این نسخه‌ از سیستم‌عامل مایکروسافت است که در کنار پشتیبانی از پرینت سه‌بعدی، اپلیکیشن جدید پخش موزیک Xbox و بهینه‌سازی ویژگی استفاده از چند نمایشگر، به بازار عرضه شده است.

Windows 8.2 یا Windows 9؟

سوال بزرگی که در این بین مطرح است، قدم بعدی برای مایکروسافت است. آیا ردموندی‌ها به یک بسته‌ی بروزرسانی دیگر اکتفا می‌کنند یا نسخه‌ی جدیدی از ویندوز را با نام احتمالی 9 به بازار عرضه خواهند کرد؟ گمانه‌ها خبر از عرضه‌ی نسخه‌ی جدید سیستم‌عامل مایکروسافت در سال 2015 میلادی به‌همراه نسخه‌ی موبایل آن دارند که نشان‌دهنده‌ی اعمال تغییرات بزرگی در حیات این سیستم‌عامل است.

این بود داستان تصویری تحولات رابط کاربری ویندوز طی 28 سال!. آیا مایکروسافت قدرت گذشته‌ی خود را با ویندوز 8.1 به‌دست خواهد آورد؟

منبع: zoomit.ir

.: آخر ای مولای من چندی به درگاهت شدم / در طریقت، از دل و جان پیرو راهت شدم :.

.: محو روی آن جمال پاک چون ماهت شدم / ذره ای گشتم ز خاک و زیر پاهایت شدم :.

شنبه 11 آبان 1392  12:42 PM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon mosiovasmos Tachberdee Hendone amirhmz alireza186 danialkarimi1994 mj_rafatnia mina_k_h onehamed hadisafari a_sadri Mahmoudi1990 venoos newsvaolds salma57
hakan_01
hakan_01
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 3112

پاسخ به:از ویندوز 1 تا ویندوز 8.1 ؛ به روایت تصویر

سلام ممنون جالب بود

من از ویندوز 98 به بعد استفاده کردم یادش بخیر !!

http://www.uploadax.com/images/86831701968039941449.gif

نذر کردم اگر نیایی پیاده از یادت بروم

شنبه 11 آبان 1392  4:15 PM
تشکرات از این پست
amirhmz hessamnice hadisafari a_sadri
mosiovasmos
mosiovasmos
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 127

خیلی زیبا و جذاب بود مشکل بزرگ اوپن سورس نبودن ویندوزهای مایکروسافت است.

شنبه 11 آبان 1392  4:20 PM
تشکرات از این پست
amirhmz hessamnice hadisafari a_sadri hakan_01 newsvaolds
hadi313
hadi313
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 182
یک شنبه 12 آبان 1392  8:44 AM
تشکرات از این پست
hessamnice hadisafari a_sadri hakan_01 newsvaolds
erfan96
erfan96
کاربر تازه وارد
تعداد پست ها : 1

سلام جالب بود . ویندوز 98 بهترین ویندوزه

یک شنبه 12 آبان 1392  4:20 PM
تشکرات از این پست
a_sadri hessamnice hakan_01 newsvaolds
a_sadri
a_sadri
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 2189

نقل قول erfan96

-------------

اینم از اون حرفا بود ها !!!!cool

یک شنبه 12 آبان 1392  6:34 PM
تشکرات از این پست
hessamnice hakan_01 nazarianali ravabet_rasekhoon newsvaolds
a_sadri
a_sadri
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 2189

نقل قول hakan_01

سلام ممنون جالب بود

من از ویندوز 98 به بعد استفاده کردم یادش بخیر !!

--------------------

سلام

چه جالب ، پس یه سیر تحولی جذابی داشتید .!

یک شنبه 12 آبان 1392  6:36 PM
تشکرات از این پست
hessamnice hakan_01 venoos newsvaolds
haj114
haj114
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3991
دوشنبه 13 آبان 1392  8:49 AM
تشکرات از این پست
hakan_01 a_sadri hessamnice newsvaolds
nazarianali
nazarianali
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 1442

نقل قول a_sadri

نقل قول erfan96

-------------

اینم از اون حرفا بود ها !!!!cool

من اون زمانها از ویندوز 98 استفاده می کردم. این ویندوز سرعت بسیار بالایی داشت که توی ویندوز های بعدی این سرعت بسیار کم شد.

دوشنبه 13 آبان 1392  10:58 PM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon a_sadri hessamnice newsvaolds
s_ahmad_h22
s_ahmad_h22
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 48

من ویندوز 8دارم از همین سایت دانلود کردم بابتشم تشکر

فقط خواستم بدونم ایا ارزششو داره کهپ8,1 نصب کنمو همه بازی ها و برنامه ام پاک بشه؟؟؟؟

زرندین 

دوشنبه 21 بهمن 1392  1:16 PM
تشکرات از این پست
hessamnice newsvaolds
hessamnice
hessamnice
کاربر طلایی2

نقل قول s_ahmad_h22

من ویندوز 8دارم از همین سایت دانلود کردم بابتشم تشکر

فقط خواستم بدونم ایا ارزششو داره کهپ8,1 نصب کنمو همه بازی ها و برنامه ام پاک بشه؟؟؟؟

اگه ویندوز 8 دارید بهتر است که ویندوز 8.1 رو نصب کنید چون مشکلات نسخه 8 در نسخه 8.1 برطرف شده. ولی تصمیم با خودتون میباشد اگه مشکلی با ویندوز8 ندارید میتونید صبر کنید تا سال 2015 که ویندوز 9 منتشر میشود.

دوشنبه 21 بهمن 1392  8:56 PM
تشکرات از این پست
newsvaolds
Hossein7798
Hossein7798
کاربر تازه وارد
تعداد پست ها : 6

سلام.خسته نباشید

خیلی برام جالب بود. همیشه میخواستم بدونم اولین ویندوزها چه شکلی بودن.

مرسی

چهارشنبه 13 اسفند 1393  2:49 PM
تشکرات از این پست
hessamnice newsvaolds
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 2990

ارور 0906 0x800f در ویندوز 8.1

لطفا اگر کسی بلده بگه چکارش کنم 
خیلی از نرم افزارهام اجرا نمی شه

اکثر راه هایی که در سایت ها گفتن هم انجام دادم ولی نشد.

یا صاحب الزمان علیه السلام

چهارشنبه 30 اردیبهشت 1394  7:43 AM
تشکرات از این پست
hessamnice
hessamnice
hessamnice
کاربر طلایی2

نقل قول komail1012531
ارور 0906 0x800f در ویندوز 8.1

لطفا اگر کسی بلده بگه چکارش کنم 
خیلی از نرم افزارهام اجرا نمی شه

اکثر راه هایی که در سایت ها گفتن هم انجام دادم ولی نشد.

تا حالا همچین اروری ندیده بودم.

پنج شنبه 31 اردیبهشت 1394  8:19 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها