برند آلکاتل به تازگی پروژهای عظیم برای تولید اسمارتفونهای اندرویدی آغاز کرده است که برخی از آنها در رده بهترینهای بازار قرار میگیرند.
وان تاچ آیدل اکس یکی از خوش قیمتترین فول اچدیهای پنج اینچی برند آلکاتل است که جزیی از خانواده اندرویدیها و دوسیمکارتهها است. این تلفن هوشمند زیبا از چنان جذابیتهای ظاهری درونی برخوردار است که به راحتی میتواند طرفداران خاص خودش را داشته باشد. اما همیشه نباید از روی ظاهر قضاوت کرد، پس با آیتیرسان همراه باشید تا ببینیم که آلکاتل چه دست پختی داشته است!
طراحی
طراحی این گوشی در وهله نخست بسیار زیباست و با ابعاد مناسبی که دارد به راحتی در دستان شما جای میگیرد. باریکی و سبکی، دو ویژگی بارز این اسمارتفون هستند که در اولین تماس به راحتی حس میشوند. ضخامت 6.9 میلیمتری، از آیدل اکس یکی از باریکترین اسمارتفونهای دنیا را ساخته و وزن 120 گرمیاش هم، آن را جز سبک وزنترینها کرده است.
یکی از ویژگیهای خاص این تلفن هوشمند به جنس بدنهاش مرتبط میشود. با اینکه این طور انتظار میرفت که آلکاتل از پلاستیک برای بدنه استفاده کند، جنس قاب جلویی گوشی از تیتانیوم و تنها کاور پشتی پلاستیک است. در طراحی کنارههای این گوشی، نوار اطراف با فاصله از قاب جلویی و کمی بالاتر از سطح صفحه نمایش آمده که همین امر باعث میشود زمانی که گوشی از قسمت جلویی روی زمین قرار میگیرد، به صفحه نمایش آسیبی نرسد. البته قسمت منفی این طراحی این است که همین فاصله باعث میشود تمیز کردن گردو غبار گرفتار شده در آنجا دشوار شود. کاور پشتی در رنگهای قرمز، زرد و مشکی موجود است و آنقدرها هم پلاستیک بودنش بد نیست!
برای یک گوشی 5 اینچی تا این اندازه باریک بودن واقعا جالب توجه است. این طراحی که آلکاتل آنرا 0 bezel مینامد اما در واقع در کنارهها به اندازه 2.4 میلیمتر فاصله وجود دارد، از کنارههای ال جی جی 2 هم با اندازهای برابر با 2.65 میلیمتر باریکتر است. به همین دلیل هم است که در دست گرفتن آیدل اکس نسبت به دیگر 5 اینچیها راحتتر است. به طور کل آیدل اکس نسبت به اس 4 و G2، درازتر، اما باریکتر و سبکتر است و پهنای کمتری دارد.
تنها شکایتی که میتوان از طراحی این خوش فرم آلکاتلی کرد، قرار گرفتن دکمه پاور در قسمت بالایی است که به دلیل درازتر بودن این مدل، برای فشردن این دکمه در انگشتان دست کمی کشش ایجاد میشود.
دو شکاف در کنارهها قرار دارد که در نسخه دو سیم کارته هر دو برای میکرو سیمهای اپراتور استفاده میشود و برای نسخه تک سیم کارته، یکی برای سیم کارت و دیگری برای کارت حافظه است. همینجاست که احتمالا متوجه شدید که در نسخه دو سیمکارته قابلیت ارتقا حافظه از طریق شکاف وجود ندارد. نسخه دو سیمکارته با فضای داخلی 16 گیگابایتی عرضه میشود که نسبت به تک سیمکارته، 8 گیگابایت بیشتر دارد.
دو درپوش این شکافها در قسمت بالایی دارای برجستگی هستند که باز کردن آنها را آسان میکند و هنگام بسته شدن آهنربای کوچکی که درون محفظه قرار دارد بستن آنها را سریعتر و دقیقتر کرده و باعث میشود هنگام بسته بودن محفظهها، هیچ برجستگی مزاحمی در اطراف حس نشود.
در زیر صفحه نمایش سه دکمه لمسی وجود دارد که از نظر پاسخگویی چنان که باید باشند نبودند، اما خب مشکلی هم در کاراییاشان وجود ندارد. برای این دکمهها، الایدیهای سفید رنگ در نظر گرفته شده است که با نقطه سفید رنگی که در نزدیکی گوشی قرار دارد، جور هستند. این نقطه زمان شارژ اسمارتفون و زمانی که تماسی را از دست دادهاید روشن میشود. در قسمت بالای اسکرین، یک دوربین دو مگاپیکسلی و یک سنسور تشخیص دهنده نور محیطی قرار دارد که نسبت به نور موجود در محیط، میزان نور صفحه نمایش را تنظیم میکند.
صفحه نمایش
این اسمارتفون همه چیز تمام ما، دارای یک صفحه نمایش فول اچدی 5 اینچی است که از انواع پنلهای IPS LCD لایه لایه است که باعث ارایه صفحهای با کمترین انعکاس، روشنایی مناسب و عمیق میشود که لایه تاچ با خود صفحه یکی شده است. محافظت از این صفحه نمایش را هم شیشه آساهی دراگون تیل برعهده دارد. با چگالی پیکسلی 441ppi، این صفحه نمایش یک شاهکار در زیبایی است و هرگز حتی با دقت زیاد هم نمیتوانید پیکسل یا خرابی در تصویر بیابید. اشباع شدن تصاویر کمتر از حالت معمول بوده و رنگها گرم به نظر میرسند، اما هیچکدام از اینها آنقدر نیست که بخواهد این صفحه نمایش را از زمره بهترینها خارج کند.
صفحه نمایش به خوبی روشن است و کاور ضد انعکاس کارش را به نحو احسن انجام داده است و هیچ مشکلی در تماشا، حتی زیر نور آفتاب هم نخواهید داشت. در زوایای دید متفاوت، کمی تغییر در رنگها و روشنی مشاهده میشود که اصلا نیازی به نگرانی در این باره نیست. برای مقایسه بهتر، تصاویر آیدل اکس را در کنار سونی Z1 مشاهده میکنید (تصویر سمت راست گوشی آلکاتل است).
رابط کاربری و کارایی
رابط کاربری که آلکاتل برای وان تاچ با سیستم عامل اندروید آبنبات ژلهای اندروید نسخه 4.2.2 در نظر گرفته، منظم و مرتب است. البته این رابط کاربری با اندروید اورجینال چندان تفاوتی ندارد و در بسیاری از موارد به آن شبیه است. مثلا صفحه قفل، کانتکتها، والپیپر و نوار اعلانات تقریبا مشابه اندروید اصل هستند. آیکونها آنقدر بزرگ و رنگی هستند که از چند متری فریاد میزنند “مرا انتخاب کن”. دراین رابط کاربری آیکونی برای کشوی برنامهها در نظر گرفته نشده است، اگر میخواهید به این منو دسترسی داشته باشید باید از پایین صفحه نمایش به سمت بالا بکشید. میانبری از برنامههایی که از آنها بیشترین استفاده میشود به صورت پیش فرض روی صفحه خانه قرار میگیرد، پس دسترسی به آنها در سریعترین و راحتترین حالت ممکن امکان پذیر خواهد بود. باقی برنامهها هم در پوشههای گوگل با نامهای Productivity؛ Assistance، Tools و Games مرتب میشوند.
آلکاتل علاوه بر این ویجتهایی برای آب و هوا، کانتکت و تقویم وظایف در نظر گرفته است که از حالت خام آنها بهتر به نظر میرسند.
از آنجایی که این مدل دارای نسخه دو سیم کارته نیز است، برنامهای برای مدیریت سیمکارتها هم در نظر گرفته شده که به شما اجازه میدهد برای دو اتصال خود نامی برگزینید و تنظیمات لازم برای رومینگ یا ایجاد محدودیت را اعمال کنید. نکته قابل توجه در این بخش عدم وجود کلید منو است که سبب میشود تا مانند گوشیهای هواوی، بازی و برنامههای خود را در صفحات اصلی گوشی بچینید.
پردازشگر و حافظه
خب به بخش پر هیجان پردازشگر رسیدیم. البته این هیجان بلافاصله پس از اینکه متوجه میشویم پردازشگر این تلفن هوشمند تا حدی پایینتر از انتظارات ماست، فروکش میکند. پردازنده انتخاب شده برای این مدل، مدیا تکMT6589 چهار هستهای با فرکانس 1.5 گیگاهرتز بوده که متاسفانه در سطح پردازشگرهای اسنپدراگون نیست و برای اجرای کارهای سنگین باید کمی صبور باشید!
خوشبختانه این انتخاب پردازشگر باعث نشده است که آلکاتل در بخش انتخاب رم کوتاهی کند. رم در نظر گرفته شده برای این دستگاه 2 گیگابایتی است و از سرعت کافی برای مالتی تسکینگ برخوردار است. حافظه داخلی 8 گیگابایت و شکاف کارت حافظه از ویژگیهای نسخه تک سیمکارته است. برای نسخه دو سیمکارته نیز حافظه داخلی 16 گیگابایتی در نظر گرفته شده که 12.75 گیگابایت آن قابل دسترس است. برای بررسی بهتر توان این گوشی از آن آزمونهایی گرفتیم که در ادامه مشاهده میکنید.
کسب عدد 308 میلیثانیه برای محاسبه عدد پی، نشان داد با یک دستگاه متوسط رو به بالا طرف هستیم!
در آزمون Quadrant Professional چهار مرحله مختلف گوشی به چالش کشیده شد که نتایج را در تصاویر زیر مشاهده میکنید.
در AnTuTu نمره 14505 به دست آمد که یک حد متوسط قلمداد میشود.
نتیجه آزمون اسمارت بنچ را هم میتوانید در نمودار زیر مشاهده کنید.
البته لازم به ذکر است که آلکاتل وان تاچ آیدل اکس در اجرای بازیهای روز بسیار خوب عمل میکند. برای اثبات این مدعا عنوان nfs: most wanted را بر روی گوشی نصب کرده و مشغول بازی شدیم. کلیپ زیر به خوبی نشان میدهد که بازی به صورت کاملا روان اجرا میشود.
اینترنت و اتصالات
خوشبختانه عملکرد مرورگر سریع و بدون نقص بوده و در آزمایشهای انجام شده هیچ گونه توقف در اجرا مشاهده نشده است. متون حتی در زمان بزرگ کردن صفحه کاملا خوانا بوده و هیچ تاری یا پیکسل پیکسل شدن در هنگام زوم مشاهده نشده است.
آیدل اکس از سرعت دانلود +Mbps 42 HSPA و صدای اچدی پشتیبانی میکند. وایفای، بلوتوث نسخه 4.0، A-GPS، وای فای دایرکت، DLNA و رادیو افام نیز از دیگر اتصالات موجود دراین اسمارتفون هستند که جای NFC را در نبودش خالی کردهاند.
دوربین
برای اسمارتفونهای جدید داشتن یک دوربین با کیفیت امری ضروری است و تازگیها این بخش به یک مورد مهم رقابتی بین اسمارتفونهای موجود تبدیل شده است.
دوربین 13 مگاپیکسلی در پشت Idol X با یک فلش LED همراه است و همچنین یک دوربین 2 مگاپیکسلی جلویی نیز برای این دستگاه در نظر گرفته شده است که به همراه ویژگی به نام EMotishots به شما امکان میدهد که با کمک چهار عکس پی در پی که از صورتتان در حالتهای مختلف میگیرد، بهترین را انتخاب کنید.
همچنین دوربین جلوی این گوشی دارای گزینهای به نام “زیبایی چهره” بوده که باعث شفافیت رنگ پوست و از بین بردن نواقص آن میگردد.
رابط کاربری برنامه دوربین بسیار خلاقانه طراحی شده و دارای پس زمینهای شفاف است. مودهای عکسبرداری این دوربین شامل HDR، پانوراما، عکاسی 360 درجه، عکاسی در شب و عکاسی ورزشی است. در حالیکه در قسمت تنظیمات پیشرفته، فقط ISO و تنظیمات مربوط به اکسپوژر وجود دارد. هیچگونه افکت رنگ برای اعمال بر روی تصاویر دیده نمیشود و اگر قصد چنین کاری را دارید، میبایست در قسمت Play Store اسمارت فون خود، برنامه مناسب را جستجو کنید.
عکسهای گرفته شده جذاب هستند و با رنگهایی بیش از حد اشباع شده ایجاد میشوند. میزان سفیدی آزار دهنده نیست و هیچ مشکلی در زمینه تنظیم اکسپوژر وجود ندارد، بنابراین زمانی که روشنایی محیط مناسب باشد، گوشی عکسهای بسیار خوبی خواهد گرفت. هرچند که میزان جزئیات کمتر از آن چیزی است که ما از یک دوربین 13 مگاپیکسلی انتظار داریم.
آلکاتل میگوید لنز “سوپر مایکرو” به کار رفته در دوربین این گوشی، شفافیت اشیاء را تا فاصله 5 سانتیمتری حفظ میکند، ولی در واقعیت در فاصله 10 سانتیمتری نیز شفافیت تصاویر از میزان قابل قبول و خوبی برخوردار هستند.
در تاریکی، عکسها مقداری نویز دارند و کمی تار خواهند شد، هر چند این موضوع در رابطه با دوربینهای تلفن همراه، امری غیر معمول نیست . البته جهت تهیه عکسهای بهتر، پیشنهاد میشود که دوربین در مود عکاسی شبانه (Night mode) قرار بگیرد. در تصاویر زیر نمونههایی از عکاسی با دوربین آن را مشاهده میکنید.
این گوشی قابلیت فیلمبرداری به صورت فول اچدی با کیفیت 1080p و سرعت 30 فریم بر ثانیه را داراست. اشباع شدگی بیش از حد تصاویر، فیلم را روشنتر از چیزی که هست نشان میدهد. هنگامی که سوژه متحرک باشد، تنظیمات مربوط به میزان اکسپوژر به سرعت انجام میشود. همچنین این هندست از فوکوس اتوماتیک متوالی نیز پشتیبانی مینماید، گرچه تنظیم فوکوس بین یک جسم نزدیک و پس زمینه، گاهی اوقات بین 2 یا 3 ثانیه به طول میانجامد. در کلیپ یک دقیقهای که با دوربین گرفتیم، حجم فیلم بالغ بر ۱۳۰ مگابایت شد که نشان از جزئیات مناسب آن دارد.
پخش چند رسانهای
رابط کاربری گالری، به شکل خانه خانه و تامب نیل بوده و امکانات ویرایشی گوناگونی را ارایه میدهد. شما قادرید محتوای موجود در گالری را با 13 سرویس مختلف به اشتراک بگذارید.
در بخش موسیقی، دستهبندی بر حسب نام خواننده، آلبومها، ژانر و فهرست پخش انجام شده است و تعداد زیادی تنظیم کننده صدا هم وجود دارند، اما دو گزینه Bass Boost و 3D Sound تنها زمان اتصال هدست فعال میشوند. در آزمایشی که برای اندازهگیری قدرت صدای آیدل اکس انجام شد، صدای تولید شده با بلندگوها بر خلاف اندام باریک این اسمارتفون، قدرتمند و شفاف بود.
پشتیبانی فرمتهای ویدیویی هم که در بهترین شکل ممکن خود قرار دارد و فرمتهای چون DivX/Xvid/MKV با کیفیت فول اچدی و بدون هیچ مشکلی پخش میشوند. البته توصیه میکنیم که برای داشتن تجربهای بهتر و مناسبتر، یک پلیر پیشرفته دانلود کنید.
کیفیت تماس
میکروفنهای تعبیه شده برای آیدل اکس واقعا خوب بوده و صدایی رسا و قوی تولید میکنند و حتی در بالاترین درجه صدا هم هیچ اختلالی وجود ندارد. دو میکروفن مجهز به از بین برنده نویز، باعث میشوند که صدای ما هم رسا و شفاف به آن طرف ارسال شود.
باتری
برای این اسمارتفون یک باتری 2000 میلی آمپری در نظر گرفته شده است که طبق ادعای آلکاتل توان برقراری 12 ساعت تماس در مود 3G را دارد و این رقم بالاتر از میانگین موجود در اسمارتفونهای دیگر است، اما مصرف باتری در حالت استند بای کمتر از میانگین است. به طور کل در آیدل اکس شاهد خالی شدن غیر عادی باتری نبودیم و پس از کار با آن در طول روز، برای شب هم کمی شارژ داشتیم.
سخن آخر
آلکاتل با تولید آیدل اکس، در واقع جهشی در زمینه اسمارتفونهای خود تجربه کرده است. این تلفن هوشمند، باریکترین، سبک وزنترین و یکی از ارزانترین تلفنهای هوشمند فول اچدی موجود در بازار است. با آیدل اکس، صفحهای درخشان با رزولوشن بی نظیر 1920×1080 پیکسل خواهید داشت که تصاویر و ویدیوها در آن از بالاترین کیفیت برخوردارند. در ضمن شما با یک نسخه دو سیمکارته مواجه هستید که همه این ویژگیها را یکجا در یک بسته جمع و جور که تنها با یک دست هم به راحتی نگه داشته میشود، جمع کرده است.
میتوان گفت که آیدل اکس یکی از پیشرفتهترین اسمارتفونهای دو سیمکارته بازار و یکی از بهترین تک سیمکارتهها است. این گوشی را میتوانید با گارانتی شرکت یاس، نماینده رسمی محصولات آلکاتل در ایران با قیمتی کمتر از 1.200.000 تومان تهیه کنید.