0

مبحث بیست و سوم طرح صالحین:امام رضا (ع)

nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

مبحث بیست و سوم طرح صالحین:امام رضا (ع)

زیارت تو پیوند عاشق و معشوق است و وصال دلداده و دلدار،زیارت تو شوق وصال یار است و شور صحبت دلدار و چه عظیم و عزیز است توفیق زیارتت یا رضا

امام علی ‌بن موسی‌الرضا (علیه السلام) هشتمین امام شیعیان از سلاله پاک رسول خدا و هشتمین جانشین پیامبر مکرم اسلام .می‌باشند
ایشان در سن ۳۵ سالگی عهده‌دار مسئولیت امامت و رهبری شیعیان گردیدند و حیات ایشان مقارن بود با خلافت خلفای عباسی که .سختی‌ها و رنج بسیاری را بر امام رواداشتند و سر انجام مأمون عباسی ایشان را در سن ۵۵ سالگی به شهادت رساند

كنيه
أبوالحسن، أبوعلي

لقب
سراج الله ، نورالهدي، قرة عين المؤمنين، مكيدة الملحدين، كافي الخلق، الرضي، الرضا، رب السرير، رب التدبير، الفاضل، الصابر، الوفي، الصديق، سلطان الانس و الجانّ، غريب الغرباء، معين الضعفاء، شمس الشموس.

پدر
امام موسي بن جعفر (ع) هفتمين امام شيعيان (128 - 183 هـ . ق(

مادر
كنيزي به نام تكتم كه از شرافتمندان عجم به شمار ميرفته است.

فرزندان
اقوال در مورد تعداد فرزندان آن حضرت مختلف است، اما مشهور در بين علماء شيعه اين است كه امام (ع) تنها يك فرزند داشته به نام جواد (ع) امام نهم شيعيان

همسر
سبيكه يكي از كنيزان آن حضرت كه مادر حضرت جواد (ع) است، و ام حبيبه دختر مأمون كه در جريان ولايتعهدي تحميلي با انگيزه سياسي به عقد امام (ع) در آمد
.

اي مولاي هشتم! تو نويد رويش باران از سقف بهاراني. تو مايه طراوت گل هاي ايماني. تو برکت جاي جاي ايراني. خورشيد با بوسه بر بارگاهت، روز را آغاز مي کند و گرما را به وام مي گيرد. صداي تو در رگ هاي زندگاني جاري است.
اي هشتمين گل بوستان محمدي! اي منتهاي خواهش دل ها! اي آفتاب روشن قبله گاه ما! اي نور مطلق امروز و فردا! اي سبزه زار سرزندگي و صفا! اي پناهگاه آهوان رميده دل هاي ما! تو روح باغستان زندگاني هستي. تو مبشر اميدي. تو ناخداي کشتي هدايتي.
سلام بر تو و بر هر انسان شايسته اي که شور و شعورش، او را به پشت پنجره فولاد و ضريح آفتاب مي کشاند؛ پنجره اي که از عشق لطيف تر، از گلبرگ زيباتر و از همه دنيا بزرگ تر است. سلام بر تو اي هميشه سبز! اي سيد گل ها! يا علي بن موسي الرضا...

سوالات :

1-علت مُلقّب شدن امام هشتم به "رضا" چه بود؟

2-چرا لقب مولا ابالحسن علي بن موسي الرضا(ع)غريب الغربا ميباشد؟

3-آیا می دانید چرا امام رضا علیه السلام به امام رئوف شهرت یافتند؟

4-آیا میدانید که چرا ثواب زیارت حضرت امام رضا(ع) بیشتر از ثواب زیارت حضرت امام حسین (ع) است؟

5-آیا می دانید چرا به امام هشتم «قبله هفتم» می‌گویند ؟

و در آخر هر دلنوشته و متن ادبی و هر انچه که در مورد فضائل و کرامات امام رضا (ع)می دانید ذکر کنید

السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

جمعه 10 آبان 1392  12:00 AM
تشکرات از این پست
09303495228 hoseinh1990 salma57 nargesi YaSiN313 ravabet_rasekhoon omiddeymi1368 farshon hodaataee Hendone mina_k_h dehghdny yarabyarabyarab maryamjoon yaskabod
hoseinh1990
hoseinh1990
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 2645

پاسخ به:مبحث بیست و سوم طرح صالحین:امام رضا (ع)

-علت مُلقّب شدن امام هشتم به "رضا" چه بود؟

حضرت به رضاي پروردگار راضي بودند و اين خصلت ارزشمند را که مقامي بالاتر از صبر است را به طور کامل داشتند، چنانکه روايت شده در نقش انگشتر حضرت اين جمله نقش بسته بود: "ماشاءالله لا قوه الا بالله"

و یکی از دلایلی که به ایشون لقب رضا رو دادن همین مسئله بود

گـر تو خواهی که  بیابی زجهان راه نجات

بر محمّد تو بگو از دل و جان صلوات.

جمعه 10 آبان 1392  2:06 AM
تشکرات از این پست
09303495228 nazaninfatemeh YaSiN313 omiddeymi1368 yarabyarabyarab
hoseinh1990
hoseinh1990
کاربر طلایی1

2-چرا لقب مولا ابالحسن علي بن موسي الرضا(ع)غريب الغربا ميباشد؟

خودم فکر میکردم بخاطر اینکه به مشهد اومدن و تنها امامی هستن که تو ایران و مشهد زیارت گاهشون هست این لقب رو بهشون دادن

رفتم الان گشتم یه داستان دیدم که نوشته بود دلیلش اینه

داستان :

در زمان امامت امام موسي کاظم سه نفر به نامهاي:

ابو حمزه بطائني؛ زياد بن مروان قندي و عثمان بن عيسي رواسي

در بلاد مختلف مسلمين خود را نماينده امام موسي (ع) معرفي ميکنند و همزمان با به زندان افتادن آن امام همام اين افراد وجوهات شرعيه را نزد خود جمع آوري کردند پس از به شهادت رسيدن امام موسي کاظم و به امامت رسيدن علي بن موسي الرضا (ع) امام رضا (ع) از اين سه نفر که ابو حمزه بطائني30هزار دينار  ؛ زيادبن مروان قندي 30هزار دينار و  عثمان بن عيسي رواسي   40 هزاردينار را از وجوهات شرعي نزد خود جمع آوري کرده بودند ميخواهند که وجوهات را به خزانه بيت المال مسترد کنند تا به مصرف عمومي برسانند ولي اين افراد به طمع مال دنيا گروهي را تهت عنوان واقفيه يا هفت امامي تشکيل ميدهند و عنوان ميدارند که امام موسي کاظم به شهادت نرسيده اند و منظور از قائم آل محمد (ص) حضرت موسي الکاظم هستند و در حال حاظر از ديده پنهان گشته اند و امامت امام رضا (ع) را قبول نمي کنند و عنوان مي دارند که اين وجوهات بايد به خواست امام موسي کاظم تا زمان ظهور نزد آنها بماند و چون در چندين بلاد اين افراد شناخته شده بوده اند جمع زيادي به اين گروه مي پيوندند  و بدين جهت امام رضا (ع) غريب مي مانند و لقب غريب الغربا از آن زمان به حضرت ابالحسن علي بن موسي الرضا اطلاق ميشود

جمعه 10 آبان 1392  2:21 AM
تشکرات از این پست
09303495228 nazaninfatemeh YaSiN313 omiddeymi1368 dehghdny yarabyarabyarab
hoseinh1990
hoseinh1990
کاربر طلایی1

-آیا می دانید چرا امام رضا علیه السلام به امام رئوف شهرت یافتند؟

تا جایی که من شنیدم  بخاطر اینه که یکی از بارزترین صفات اخلاقی امام رضا (ع) مهربانی ایشون بود و بر اخلاق خوب و مهربانی تاکید هم داشتن و به همین دلیل این لقب رو به امام دادن

جمعه 10 آبان 1392  2:29 AM
تشکرات از این پست
hoseinh1990
hoseinh1990
کاربر طلایی1

4-آیا میدانید که چرا ثواب زیارت حضرت امام رضا(ع) بیشتر از ثواب زیارت حضرت امام حسین (ع) است؟

روایت های مختلفی در این مورد هست

یکی از این روایت ها به این صورت هستش که از امام جواد (عليه‌السلام) نقل شده است ، اين است كه حضرت مي‌فرمايند: زيارت پدرم برتر است از زيارت امام حسين (عليه‌ السلام) زيرا كه امام حسين (عليه ‌السلام) را همه مردم زيارت مي‌كنند ولي پدرم را فقط خواص شيعه  زيارت مي‌كنند.

جمعه 10 آبان 1392  2:34 AM
تشکرات از این پست
hoseinh1990
hoseinh1990
کاربر طلایی1

آیا می دانید چرا به امام هشتم «قبله هفتم» می‌گویند ؟

من شنیده بودم اما تا حالا به این نکته دقت نکرده بودم

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از وبگاه بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع)، مدرس خاتون‌آبادی اصفهانی مؤلف کتاب «جنات الخلود» (تألیف شده در سال 1125 هجری) که از علمای برجسته عصر صفوی به شمار می‌رود، ‌در این باره می‌نویسد: حضرت علی‌بن موسی الرضا(ع) را بدین لحاظ قبله هفتم می‌گویند که مردم در روی زمین به هفت موضع توجه دارند یا هفت موضع از زمین، قبله‌گاه مسلمانان است: 1. مکه معظمه 2. مدینه منوره 3. نجف اشرف 4. کربلای معلی 5. مقابر قریش یعنی قبور کاظمین علیهما السلام 6. سامرا و 7. مشهدالرضا(ع). بدین جهت آن بزرگوار را قبله هفتم می‌نامند.

برخی از این نکته استفاده می‌کنند و می‌گویند شاید ثواب زیارت امام رضا(ع) با این هفت موضع برابر باشد، زیرا شیعیانی که به امامت امام رضا(ع) قائل هستند، امامتشان کامل است. برای اینکه بعد از آن حضرت فرقه دیگری در تشیع به وجود نیامد.

وجه تسمیه دیگری که برای اطلاق قید «قبله هفتم» برای حضرت رضا(ع) بیان می‌شود، این است: روزی امام موسی‌بن جعفر(ع) در برابر فرزندان خود موقع نماز فرمودند: باید فرزندم علی برای اقامه نماز جماعت باشد تا من به او اقتدا کنم. بنابراین، حضرت رضا(ع) امام جماعت شدند و از آنجا، حضرت را به قبله هفتم (یعنی قبله امام هفتم) ملقب می‌کردند.

جمعه 10 آبان 1392  2:41 AM
تشکرات از این پست
hoseinh1990
hoseinh1990
کاربر طلایی1

علت مُلقّب شدن امام هشتم به "رضا" چه بود؟

نام اصلی امام هشتم «علی» است و لقب یا نام معروفش رضاست، به طوری که از روایات فهمیده می‌شود، ‌علت نام‌گذاری رضا بر آن حضرت از چند جهت است: 1. آن حضرت مورد رضا و پسند خداوند در آسمان، و رسول خدا(ص) و امامان در زمین بود. (بحار الانوار، ج49، ص4) 2. مخالف و موافق شیعه و سنی او را پسندیدند و آن حضرت مورد رضا و پسند همه بود. 3. آن حضرت راضی به رضای پروردگار بود و این خصلت ارزشمند را که مقامی بالاتر از مقام صبر نیست، به طور کامل داشت. (انوار البهیّه، ص 14)

جمعه 10 آبان 1392  2:42 AM
تشکرات از این پست
salma57
salma57
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 35499

سلام.

اومدم چیزی برای امام رضا (ع) بنویسم دیدم هیچی از امامم نمی دونم. اگه بخوام هم بنویسم باید برم از سایت ها مطلب بگیر و کپی کنم اینجا.

نه تنها امام رضا بلکه در مورد بقیه ائمه هم همین مشکل رو دارم. همین الان اگه به من بگن از هر امامت دو تا حدیث از حفظ بگو باید از خجالت سرم رو بندازم پایین.

ادعای شیعه بودن دارم ولی هیچی از امامم از معصومین نمی دونم. در لغت خودم رو پیرو راهشون می دونم ولی هنوز نمی دونم اونها از من و امثال من چی خواستند.

نه اینکه تابحال در موردشون نخونده باشم! نه! خوندم ولی زود فراموش می کنم. 

مسئله اینه که من نوعی اونقدر در کلام ائمه غرق نشدم که هدف و کلامشون رو با دل و جانم فهمیده باشم.

در زندگی بکوشلباس صبر بر تن بپوشبا دانایان بجوشعزت نفس را به هیچ قیمتی مفروش

جمعه 10 آبان 1392  9:01 AM
تشکرات از این پست
09303495228 nazaninfatemeh YaSiN313 yasbagheri omiddeymi1368 yarabyarabyarab
hoseinh1990
hoseinh1990
کاربر طلایی1

نقل قول salma57

سلام.

اومدم چیزی برای امام رضا (ع) بنویسم دیدم هیچی از امامم نمی دونم. اگه بخوام هم بنویسم باید برم از سایت ها مطلب بگیر و کپی کنم اینجا.

نه تنها امام رضا بلکه در مورد بقیه ائمه هم همین مشکل رو دارم. همین الان اگه به من بگن از هر امامت دو تا حدیث از حفظ بگو باید از خجالت سرم رو بندازم پایین.

ادعای شیعه بودن دارم ولی هیچی از امامم از معصومین نمی دونم. در لغت خودم رو پیرو راهشون می دونم ولی هنوز نمی دونم اونها از من و امثال من چی خواستند.

مسئله اینه که من نوعی اونقدر در کلام ائمه غرق نشدم که هدف و کلامشون رو با دل و جانم فهمیده باشم.

سلام

من با بعضی از حرفاتون مخالفم مطمئنم اینطور نیس که هیچی از امام رضا (ع) ندونید

شیعه بودن به این نیست که حتما حدیث حفظ باشیم مهم عمل کردن هستش به نظر من

حدیث و ... هم حفظ کردنش سخته چون تو زندگی روزمره استفاده نمیکنیم از حدیث به صورت بیانی و بیشتر سعی ما بر این هستش که عمل کنیم

و حتی اکثر کسانی که تو دانشگاه تو رشته مورد علاقه خودشون تحصیل میکنند با اینکه علاقه دارن اگه یه سال از فارغ التحصیلی اونا بگذره یادوشون میره چی خوندن

این ویژگی انسان هستش که اگه چیزی رو تکرار نکن و مرور یادشون میره و قرار نیست کسی خودشو به خاطر این خصلت که خدا در انسان قرارداده سرزنش کنه

این نظر من بود

جمعه 10 آبان 1392  5:26 PM
تشکرات از این پست
nargesi nazaninfatemeh YaSiN313 omiddeymi1368 yarabyarabyarab
salma57
salma57
کاربر طلایی1

نقل قول hoseinh1990

سلام

من با بعضی از حرفاتون مخالفم مطمئنم اینطور نیس که هیچی از امام رضا (ع) ندونید

شیعه بودن به این نیست که حتما حدیث حفظ باشیم مهم عمل کردن هستش به نظر من

حدیث و ... هم حفظ کردنش سخته چون تو زندگی روزمره استفاده نمیکنیم از حدیث به صورت بیانی و بیشتر سعی ما بر این هستش که عمل کنیم

و حتی اکثر کسانی که تو دانشگاه تو رشته مورد علاقه خودشون تحصیل میکنند با اینکه علاقه دارن اگه یه سال از فارغ التحصیلی اونا بگذره یادوشون میره چی خوندن

این ویژگی انسان هستش که اگه چیزی رو تکرار نکن و مرور یادشون میره و قرار نیست کسی خودشو به خاطر این خصلت که خدا در انسان قرارداده سرزنش کنه

این نظر من بود

واقعا چیزی نمی دونم. امامان ما دریای بیکران دانش و معرفت بودن. قطره ای در مورد اونها دونستن جایی رو نمی گیره.

مثال عرض می کنم شما دانشجوی رشته ادبیاتی رو در نظر بگیرید اگه ازش بخواهید یک شعر از حافظ یا سعدی بخونه و اون بلد نباشه به نظر شما چقدر دور از ذهنه؟

چرا وقتی از یک شیعه می خوان در مورد امامش حرف بزنه حتما باید بره روی کتاب مطلب پیدا کنه؟ یا الان بره از اینترنت سرچ بزنه. 

جمعه 10 آبان 1392  6:05 PM
تشکرات از این پست
hoseinh1990 nazaninfatemeh YaSiN313 omiddeymi1368 yarabyarabyarab
salma57
salma57
کاربر طلایی1

خیلی از ما شعر و آهنگ هایی که در تلویزیون و یا بازار پخش میشه رو به راحتی هرچه تمام تر حفظ می کنیم ولی برای حفظ کردن چند حدیث بهانه میاوریم.

گرچه من منظورم حفظ همه روایات امامان معصوم نیست.

کلا می گم من خودم تو این جور موارد بدجور می لنگم.

جمعه 10 آبان 1392  6:13 PM
تشکرات از این پست
hoseinh1990 nazaninfatemeh YaSiN313 omiddeymi1368 yarabyarabyarab
salma57
salma57
کاربر طلایی1

چرا احادیث ائمه نباید مدام برای ما تکرار بشه. مگر نه اینکه ما اعتقاد داریم احادیث ائمه بهترین راهنما در امور زندگی ما هستند.

چرا یادگیری این قبیل مسائل رو فقط مختص طلاب می دونیم؟؟؟؟

باز هم می گم اینها همه مربوط به شخص من هست و امکان داره دیگران در زندگی حرف ائمه رو واقعا سرمشق خودشون قرار داده باشن. یعنی اینقدر حرف ائمه در گوششون زمزمه شده که نیازی به یادآوری اون ندارن و همیشه و در همه حال اونها رو در زندگی به کار می بندند.

جمعه 10 آبان 1392  6:19 PM
تشکرات از این پست
hoseinh1990 nazaninfatemeh omiddeymi1368 yarabyarabyarab
hoseinh1990
hoseinh1990
کاربر طلایی1

نقل قول salma57

چرا احادیث ائمه نباید مدام برای ما تکرار بشه. مگر نه اینکه ما اعتقاد داریم احادیث ائمه بهترین راهنما در امور زندگی ما هستند.

چرا یادگیری این قبیل مسائل رو فقط مختص طلاب می دونیم؟؟؟؟

باز هم می گم اینها همه مربوط به شخص من هست و امکان داره دیگران در زندگی حرف ائمه رو واقعا سرمشق خودشون قرار داده باشن. یعنی اینقدر حرف ائمه در گوششون زمزمه شده که نیازی به یادآوری اون ندارن و همیشه و در همه حال اونها رو در زندگی به کار می بندند.

من حرفهای شما رو قبول دارم

همین الان مثلا یه فرصت هست که یکم در مورد امام رضا (ع) اطلاعات خودمون رو بیشتر کنیم

حالا از اینترنت یا هر جای دیگه

بحث در مورد این امام بزرگوار شروع شده ما هم خیلی خوب میشه استفاده کنیم از این فضا و اطلاعات خودمون رو ببریم بالا

حالا با اینترنت یا هر جای دیگه

جمعه 10 آبان 1392  6:52 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh YaSiN313 salma57 omiddeymi1368 yarabyarabyarab
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

نقل قول salma57

سلام.

سلام

من با حرفتون موافقم .به نظرم ماها بیشتر فکر میکنیم که عاشق امامان وانبیاء هستیم ولی واقعیت اینطور نیست چون اگر عاشق واقعی بودیم سعی میکردیم اعمال و رفتارمان هم مانند اونها بشه.شاید کسی که از دور ببینه مارو، فکر کنه که چقدر ادم مومنی هستیم ولی واقعیت اینه که به خودمون که نمیتونیم دروغ بگیم .بیشتر ماها مسلمان و شیعه شناسنامه ای هستیم درصورتی که هیچ چیزی از امامامون نمیدونیم

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

جمعه 10 آبان 1392  7:01 PM
تشکرات از این پست
hoseinh1990 YaSiN313 salma57 omiddeymi1368 yarabyarabyarab
nargesi
nargesi
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3783

اي تكيه گاه هشتمين!
اگر چه در خراسان ايستاده اي، در جان ها نشسته اي.

آقای من بسیار سپاسگزارم ک هرگاه بنده ای با دلي ابري و ديده اي باراني و سبدي پر از حاجت ب ديدارت آمد با يك آسمان آفتاب استجابت، در به رويش گشودي... آقاجان باز هم یاری کن تا هر عزیزی، لایقِ اجابت حاجتش گردد؛ ک چه شيرين است در پناه تو قرار گرفتن و شفاعت گرفتن...

جمعه 10 آبان 1392  7:43 PM
تشکرات از این پست
YaSiN313 nazaninfatemeh hoseinh1990 salma57 omiddeymi1368 yarabyarabyarab
دسترسی سریع به انجمن ها