فسفر یکی از مهمترین مواد معدنی مورد نیاز بدن است. هرچند این ماده به مقدار زیاد در بدن مورد نیاز نيست، اما برای ادامه ی فعالیت های بدنی ما مورد نیاز است.
![phosphor](http://setna.ir/images/stories/phosphor.jpg)
در کنار مصرف کلسیم، بدن ما برای داشتن استخوانهای محکم و دندانهای سالم به فسفر نیازمند است. همچنین این ماده معدنی برای رشد و ترمیم سلولهای بدن ضروری است. همچنین این باور وجود دارد که ماده معدنی فسفر در حفظ سلامت قلب و جلوگیری از ابتلا به سرطان موثر است. با توجه به فواید متعدد آن فسفر باید در برنامه غذایی روزانه قرار گیرد.
حبوبات، گوشت، ماهی و تخم مرغ سرشار از فسفر هستند. همچنین برخی از میوهها و سبزیجات حاوی فسفر هستند. از این قبیل: بادام، لوبیا چشم بلبلی، کلم بروکلی، آجیل، ذرت، کلم برگ، حبوبات، جوجه، پنیر، خشکبار، تخم مرغ، سیر، قلوه، جگر، بادام زمینی، کدو تنبل، گوشت قرمز، بوقلمون، قزل آلا، نان جو، سبوس گندم، ماست.
این غذاها بیشترین مقدار فسفر را در خود دارند و برای جلوگیری از بیماریهای ناشی از کمبود فسفر باید مصرف شوند. اگر مایلید از فواید فسفر بهرهمند شوید باید این غذاها را در رژیم غذایی خود مصرف کنید. در میان این غذاها سبوس گندم، جوجه و تخم مرغ حاوی بیشترین مقدار فسفر هستند.
غذاهایی که حاوی فسفر کمتری هستند: در مقابل کسانی که بنا به دلایل سلامتی از مقدار کمتری فسفر استفاده میکنند، می توانند از میوهها و سبزیجات نامبرده در لیست زیر بهره بگیرند: سیب، مارچوبه، انواع توت، هویج، انگور، پیاز، ماکارونی، گلابی، آلو و گوجه، آناناس، تربچه، گوجه فرنگی، برنج
مقدار فسفر مورد نیاز برای کودکان بین 500-1000 میلی گرم است، زیرا برای رشد و استحكام استخوان و دندانها لازم است. از طرفی دیگر بزرگسالان در مقایسه با کودکان به مقدار کمتری فسفر نیاز دارند، حدود 700 میلی گرم. همچنین زنان باردار و شیرده به میزان 700-1000 میلی گرم فسفر در روز نیاز دارند.
باید توجه داشت که زیاده روی در مصرف فسفر عواقبی نظیر رسوب در کلیه ها را بهدنبال دارد. نیز افرادی که از ناراحتی کلیه رنج می برند باید از رژیم غذایی کم فسفر استفاده کنند.
کلیک کن آموزش مکالمه زبان انگلیسی به صورت صوتی 100% تضمینی!
تشکر یادت نره
تهیه و تنظیم: گیتی احتشام دفتری