0

پروتئین کلید مبارزه علیه اضافه وزن

 
aziztaeme
aziztaeme
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1388 
تعداد پست ها : 2044
محل سکونت : تهران

پروتئین کلید مبارزه علیه اضافه وزن

جامع ترین مطالعه‌ای که تاکنون درباره رژیم‌های غذایی انجام شده است، نشان می‌دهد که افرادی که خواهان ثابت نگه داشتن وزن خود پس از یک رژیم غذایی هستند، بایستی پروتئین زیاد و نشاسته کمتری بخورند.

steak_eiweiss_DW_W_1262223p

 افرادی که بعد از یک دوره رژیم درمانی تمایلی به افزایش دوباره وزن ندارند یا می خواهند اضافه وزن خود را از دست بدهند، بایستی غذای غنی از پروتئین بخورند و از چربی و مواد غذایی محتوی نشاسته اجتناب کنند. بر این اساس یک برنامه غذای بهینه برای ثابت نگه داشتن وزن یا کاهش اضافه وزن از گوشت کم چرب، محصولات لبنی کم چرب، حبوبات و کمی مواد غذایی که تقریباً فقط حاوی نشاسته هستند مثل نان سفید یا برنج، تشکیل می شود.

این نتیجه مطالعه‌ای است که در آن اطلاعات جامعی با هدف تعیین ترکیب بهینه یک روش تغذیه که با آن بتوان با اضافه وزن مبارزه کرد، جمع آوری شد. توماس ماینرت لارسن و آرنه آستروپ از دانشگاه کپنهاک سرپرستی این بررسی بین المللی اروپایی را بر عهده داشتند و نتایج آن را در مجله «New England Journal of Medicine» منتشر کردند.

772 خانواده با 938 عضو بزرگسال و 821 عضو خردسال از کشور های مختلف اروپایی در این مطالعه شرکت داشتند. برای دستیابی به نتایج حاضر اطلاعات مربوط به زیرگروهی متشکل از 773 بزرگسال دارای اضافه وزن ارزیابی شد.

در آغاز مطالعه یک رژیم غذایی 8 هفته ای به آنان ارائه شد که میزان انرژی آن 800 کیلوکالری در روز بود. آزمودنی ها به طور متوسط 11 کیلوگرم وزن کم کردند. بعد از این کاهش وزن مطالعه اصلی درباره روش های گوناگون تغذیه شروع شد. به همین منظور یکی از 5 نوع رژیم غذایی کم چرب متفاوت به شرکت کنندگان ارائه شد که بایستی آن را 6 ماه دنبال می کردند.

در انواع متفاوت رژیم های غذایی شاخص گلیسمی (GI) مواد غذایی نیز مدنظر بود. این شاخص تأثیر افزایش دهنده قند خون مواد غذایی را به صورت عدد نشان می‌دهد. مواد غذایی غنی از نشاسته، بنابراین محتوی کربوهیدرات که باعث افزایش سریع یا زیاد قند خون می‌شوند، GI بالایی دارند. مواد غذایی، که بعد از مصرف آنها میزان قند خون فقط به مقدار کمی افزایش می‌یابد، برعکس GI کمی دارند. بدین ترتیب پوره سیب زمینی GI بالایی دارد، اما برعکس نان گندم دارای سبوس GI پایینی دارد. پنج رژیم غذایی متفاوت در چارچوب مطالعه از نظر محتوای پروتئین و GI متغیر بودند.

افزایش متوسط وزن شرکت کنندگان همه گروه ها پس از 6 ماه حدود 5/0 کیلوگرم بود. بهترین نتایج در گروهی مشاهده شد که از رژیم غذایی دارای محتوی بالای پروتئین ـ 25 درصد انرژی از پروتئین تأمین می شد ـ و GI کم استفاده می کرد. گروهی که با پروتئین کم ـ فقط 13 درصد انرژی روزانه ـ و GI بالا تغذیه کرده بود، برعکس بدترین نتایج را نشان داد.

تفاوت در افزایش وزن بین هر دو گروه به طور متوسط حدود 2 کیلوگرم بود. آزمودنی ها ظاهراً با تغذیه غنی از پروتئین بهتر تطبیق یافته بودند، زیرا در این گروه ها فقط 25 درصد رژیم خود را شکسته بودند، در حالی که در گروه هایدارای رژیم غذایی کم پروتئین، 37 درصد قبل از اتمام شش ماه رژیم خود را رها کرده بودند.

به گفته محققان نتایج کنونی با خط مشی های اروپایی برای تغذیه بهینه در چارچوب یک رژیم غذایی همخوانی ندارند. آنان تأکید دارند که برای کنترل اپیدمی اضافه وزن، در حال حاضر ضروری است که این خط مشی ها مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد.

 

 

 

کلیک کن آموزش مکالمه زبان انگلیسی به صورت صوتی 100% تضمینی!

 

 

تشکر یادت نره

برگردان: خديجه كاظم عليلو

سه شنبه 9 آذر 1389  11:20 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها