0

◄◄مستند مرزهای شیشه ای

 
TANHA313
TANHA313
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 190
محل سکونت : ایران

◄◄مستند مرزهای شیشه ای

بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام حضور همسنگران گرامی

مستند مرزهای شیشه ای با هدف تبیین واقعیات موجود در فضاي مجازي با رویکردی مستند- تحلیلی از 22 تیرماه سال جاری در شبكه خبر سيما در حال پخش بود. بررسی سیر تاریخی جنگ نرم در اعصار گوناگون، خطرات ناشی از هجوم نرم در فضای مجازی، وظایف خانواده، دانشگاه و حوزه های علمیه در رویارویی نرم در فضای مجازی، ردپای صهیونیزم در فضای مجازی، هزينه‌هاي اجتماعي جنگ نرم، جوانان و جنگ نرم، باورهاي ديني و جنگ سايبري و دیگر موضوعات مرتبط در این برنامه مورد بررسی قرار گرفت.

در این تاپیک، مستند «مرزهای شیشه ای» کاری از گروه سیاسی شبکه خبر با همکاری مرکز بررسی جرائم سازمان یافته فضای سایبری سپاه، تقدیم حضورتان می گردد.

در حال حاضر پایگاه راسخون، 14 قسمت آن را بر روی صفحات خود قرار داده که ما تمامی این مستند را که در 26 قسمت، تهیه گردیده در این تاپیک به طور کامل و سر جمع، قرار خواهیم داد.

مزیت این مستند، ارائه جوانب مختلف جنگ نرم از آغاز [تعریف جنگ نرم] تا ابعاد گسترده آن از مسیر فضای مجازی و جنگ سایبری، به طور منسجم و اصولی  با بهره گیری از متخصصین و کارشناسان این حوزه می باشد که علاوه بر آگاهی بخش بودن آن، نقطه شروع خوبی در  جهت افزایش توان بازدارندگی  در برابر این حملات می تواند محسوب شود.

بهره گیری از اعترافات متخلفین و قربانیان فضای مجازی که به نوعی شکل جدیدی از تخلفات و جرایم در مورد آنها مطرح شده است از بخش های اصلی برنامه مرزهای شیشه ای است که از نظر محتوایی به غنای هر چه بیشتر آن منتهی می شود.

نظر به تخصصی و کارشناسی بودن متون استفاده شده در مستند مرزهای شیشه‌ای ، جهت استفاده بیشتر مخاطبان فرهیخته به همراه هر قسمت از مستند، متنی حاوی اهم موارد اشاره شده در آن قسمت، تقدیم می ‌شود.*
 

 

◘◘◘

 

پیش درآمد:

 

 امروزه برای فتح کشورها، دیگر نیازی به بمباران و لشکر کشی و حمله به مراکز حیاتی نیست، یک مودم و یک PC کافیست!

این جمله ای است که امروزه بسیاری از سیاستمداران و تئوریسین های غربی بر آن تأکید دارند و جنگ سایبری در ادامه پروژه های جنگ نرم کشورهای استعاری در بسیاری از کشورها که استقلالشان منافع آنها را به خطر انداخته، با جدیت در حال پیگیری است و دشمنان به دلیل ویژگی خاص این نوع جنگ، جمعیت هدف جوان، شکاف نسلی و متأسفانه عدم اطلاع بسیاری از مسئولان در کشورها از جمله کشورمان از فضای مجازی و خطرات آن به سرعت در حال پیشبرد اهداف خود هستند. به طور حتم آشناسازی عموم و به طور خاص مسئولان و تصمیم گیران کشور از اتفاقاتی در حوزه اینترنت و فضای سایبری در حال رخ دادن است و خطرات هولناکی که می تواند اثرات غیر قابل جبرانی بر پیکره جامعه و خانواده ها داشته باشد، از جمله وظایف رسانه ملی است.

شاید بتوان بهترین تعبیر در مورد جنگ سایبری را با تشبیه کردن این جنگ به مونواکسید کربن فرهنگی مطرح نمود. حمله ای که نه شکل واضح و مشخصی دارد و نه اینکه به راحتی قابل تشخیص و پیگیری است. در این بین رسانه های داخلی و مسئول وظیفه دارند با معرفی فضای کلی حاکم بر جنگ سایبری، ابزارهایی را در اختیار مخاطبان خود قرار دهند که همچون حسگری قوی در لحظه، به شناسایی این مونواکسیدهای پراکنده در فضای مجازی اقدام نمایند و قبل از اینکه فضای کلی جامعه از اثرات این حمله و جنگ دچار مسمومیت شدید گردد، دستی جنبانده! و حرکتی عاجل در راستای تغییر وضعیت موجود نمایند.

با توجه به حساسیت بالای این مسئله
مرکز بررسی جرایم سازمان یافته فضای مجازی سپاه به عنوان متولی رصد و پیگیری جرایم در فضای مجازی با همکاری گروه سیاسی شبکه خبر برنامه مرزهای شیشه ای را با هدف تبیین واقعیات موجود در این فضا با رویکردی مستند- تحلیلی به تهیه کنندگی محسن احمدی در دست تولید و پخش دارد که از 22 تیرماه سالجاری پخش آن آغاز شده است.

بررسی سیر تاریخی جنگ نرم در اعصار گوناگون، خطرات ناشی از هجوم نرم در فضای مجازی، وظایف خانواده، دانشگاه و حوزه های علمیه در رویارویی نرم در فضای مجازی، ردپای صهیونیزم در فضای مجازی، هزينه‌هاي اجتماعي جنگ نرم، جوانان و جنگ نرم، باورهاي ديني و جنگ سايبري، شيوه‌ هاي معمول در جنگ سايبري، سربازان جنگ سايبري، امنيت داخلي و جنگ سايبري، قبح شكني در فضاي مجازي، ضعف قانوني در پيگيري تخلفات سايبري، ارتش سايبري، شيوه‌هاي توليد محتواي فارسي در جهت بي اعتقاد نمودن جوانان، ارتش سایبری و ضروت وجود آن و دیگر موضوعات در این برنامه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

بهره گیری از اعترافات متخلفین و قربانیان فضای مجازی که به نوعی شکل جدیدی از تخلفات و جرایم در مورد آنها مطرح شده است از بخش های اصلی برنامه مرزهای شیشه ای است که از نظر محتوایی به غنای هر چه بیشتر آن منتهی می شود.

 

 


* منبع: گرداب

دوشنبه 6 آبان 1392  10:20 PM
تشکرات از این پست
YaSiN313 ravabet_rasekhoon
TANHA313
TANHA313
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 190
محل سکونت : ایران

◄◄مستند مرزهای شیشه ای[قسمت اول]

 جنگ نرم و حوزه سایبری آن
 
  
 
آنچه که با عنوان "soft war" یا جنگ نرم مطرح می ‌شود در ادبیات غرب بیشتر به قدرت نرم یا "soft power" شناخته شده است كه زیربنای فكری آن، اولین بار توسط "جوزف نای" به شكلی علمی مطرح شد.
 
آگاهی به گذشته جنگ نرم نشان می ‌دهد كه در طول تاریخ بشر، از همان ابتدا كه جنگ سخت آغاز شد، عملیات روانی یا جنگ نرم نیز بوده است تا از شورش ‌هایی كه در مناطق تسخیر شده به ‌وجود می ‌آمده، جلوگیری شود.
 
در یک جمله و برای مقایسه میان جنگ نرم و جنگ سخت باید گفت که، مبنای قدرت سخت یا جنگ سخت بر "اجبار" و مبنای قدرت نرم بر "اقناع"استوار است. اقناع ملتها و تلقین باورهایی خارج از هنجارهای دینی و اجتماعی از آن جمله است.
 
مهم ترین حوزه تأثیرگذاری قدرت نرم بر جریان مقابل، حوزه رسانه است؛ بهره‌ گیری از رسانه‌ ها و امكاناتی كه فرد را قادر می ‌سازد تا برای تأثیرگذاری بر طرف مقابل، به اِعمال قدرت بپردازد. البته در هر عصری متناسب با رسانه ­های آن روزگار این عملیات شکل جدیدی به خود می­ گیرد که امروز فضای مجازی و ابزاری با نام اینترنت اثرگذارترین آنها به شمار می­ رود.
 
تعدد تاکتیک­ ها و ابزارها در جنگ نرم در فضای سایبری از جمله ویژگی ­های منحصر به فرد این فضا به شمار می‌رود و سهل الوصول بودن این ابزارها کار دفاع و حمله را به موضوعی خاص و کاملا علمی تبدیل نموده که شناسایی این تاکتیکها به انتخاب بهترین شیوه ­های مقابله کمک خواهد کرد.
 
جنگ روانی نیز از ابزارهای جنگ نرم به شمار می­رود. در کتابی که توسط نيروي دريايي آمريکا منتشر شده، در زیر عنوان جنگ روانی آمده است: «وظيفه عمده جنگ رواني، تحميل اراده ما بر اراده دشمن است، به منظور حاکم شدن بر اعمال آنان از راههايی غير از راههاي نظامي و وسايلي غير از وسايل اقتصادي.».
 
"سان تزو" در كتاب هنر جنگ می ­نویسد: «می ‌شود جنگید، اما مهم‌ترین كار این است كه شما در یك نبرد بدون جنگ، پیروزی را به دست بیاورید!» چیزی كه او مد نظر قرار داده، همان عملیات روانی و جنگ نرم است: «باید به استراتژی‌های رقیب و روحیه او حمله كرد؛ به‌ گونه ‌ای كه آن‌ها بپذیرند كه شكست خواهند خورد. اگر كسی در ذهنش بپذیرد كه شكست می‌ خورد، حتماً در دنیای واقع نیز شكست خواهد خورد، زیرا آنچه فرد را به مقاومت تشویق می ‌كند، روحیه است.»
 

از جمله مهم ‌ترین روشهایی که در عملیات جنگ نرم برای تأثیر بر ذهن مخاطب به خصوص در کشوری مانند ایران مورد استفاده قرار می ‌گیرد می ‌توان تیتروار به مواردی چون: فریب و دست‌كاری در منطق مخاطب، تردیدافكنی، جایگزینی منابع و دروغ پردازی، طراحی ادبیات مناسب و الگوسازی از سبك زندگی غربی، اشاره کرد.

 
اولین اقدامی كه در مقابله با هرگونه عملیات نرم در فضای سایبری و هر فضای رسانه­ ای دیگر باید انجام داد، "آگاهی ‌بخشی" است تا هم مهاجمین متوجه شوند كه متوجه اعمالشان هستیم و هم ملت خودمان این آمادگی را دریابند. زمانی كه از طریق آگاهی‌دهی"مصون‌سازی" ایجاد شود، گام بزرگی برداشته شده است. البته در پیچیدگی این کار شکی نیست. تلاشهای در این زمینه در میان مدت و طولانی مدت اثر گذار خواهد بود.
 
 
 
 

دوشنبه 6 آبان 1392  10:26 PM
تشکرات از این پست
YaSiN313
TANHA313
TANHA313
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 190
محل سکونت : ایران

◄◄مستند مرزهای شیشه ای[قسمت دوم]

ماهیت جنگ نرم در فضای سایبر و تقابل با آن
 
 
 
ماهیت زور یا اعمال اقتدار در جنگ نرم با ماهیت آن در جنگ سخت متفاوت است. زور یعنی ایجاد تغییر در رفتار دیگران، بر خلاف میل آن‌ ها. در جنگ نرم همین اتفاق رخ می‌ دهد و ممكن است خلاف میل فرد باشد اما فرد خودش آن را چندان احساس نمی ‌كند.
 
ویژگی های منحصر به فرد فضای سایبری و به عبارتی مبهم بودن این فضا در بسیاری مواقع کار دفاع و مقابله را با مشکلات و موانعی روبرو کرده است که گاه موجب کندی عمل و در نتیجه عدم واکنش مناسب به رفتارهای مهاجمین شده است. شناخت دقیق ­تر سایبر و فضای سایبری به اتخاذ تدابیر مناسب کمک خواهد کرد.
 
در دوراني كه اينترنت در عمل تمامي مرزها را درنورديده و افراد را در تعاملي به وسعت گستره زمين قرار داده است، طبعاً روند اطلاع ­رساني به صورت مثبت يا شاید هم منفي شتاب بیشتری به خود مي ­گيرد.
 
امروزه شبكه اینترنت به عنوان دروازه جهان اطلاعات شناخته شده كه دریچه ای را برای ورود كاربران به دنیای انواع دانستنی ­ها می ­گشاید، اما همین ویژگی خاص سبب ایجاد شرایطی در زمینه تولید محتوا در فضای سایبر شده كه تقریباً هیچ­كس مالك محتوایی كه تولید كرده نیست و به محض تولید و انتشار اولین نسخه از آن، باید شاهد تیراژ میلیونی تكثیر غیرمجاز آن در دنیای سایبر بود.
 
از لحاظ روان ‌شناسی، انسان همانند یک سیستم است كه مجموعه ‌ای درون‌ داد و مجموعه ‌ای برون ‌داد دارد. اگر بتوان درون ‌داد و اطلاعاتی كه به ذهن مخاطب وارد می ‌شود را به نوعی كنترل كرد، تا حدودی می ‌توان رفتار بیرونی او را هم تحت کنترل درآورد. در نبرد نرم، همین كار صورت می‌گیرد. اطلاعات مورد نیازی كه ظاهراً مفید است، به فرد داده می‌شود اما این اطلاعات ممكن است "درست"، "گزینش شده" یا "اشتباه" باشد. نهایتاً رفتاری كه از فرد منتج می‌ شود، رفتاری است كه ارائه دهنده اطلاعات مایل است صورت پذیرد.
 

برای کاهش زیانهای ناشی از استفاده از فضای مجازی و سوق دادن کاربران به سمت محتوای کنترل شده و مفید، به نظر می رسد که نهادهای مسئول و مراکز قانونگذاری باید نسبت به این موضوع حساسیت بیشتری داشته باشند، که البته لازمه وجود این حساسیت آگاهی و شناخت از جزئیات این فضاست.

  

در زمینه تولید محتوا چه در فضای مجازی و چه فضای رسانه ­ای باید رفتارهای مهاجمین با دقت مورد نظارت قرار گیرد تا ضمن خنثی­ سازی رفتارهای آنها به تولید محتوای جایگزین متناسب با ذائقه داخلی و در محدوده هنجارهای اجتماعی و دینی اقدام نمود.
 
اگر جنگ در فضای سایبری را به مسابقه فوتبال تشبیه کنیم، به نظر می رسد که هم اکنون نیمه اول این بازی در حال اتمام است و بازیکنان تاکتیکهای شخصی را به کار گرفته ­اند و اکنون نوبت مربیان و کادر فنی است که با تحلیل این فضا و تعیین نقاط قوت و ضعف به ارائه راهکارهای عملیاتی با توجه به شناخت دقیق از رفتارهای رقیب بپردازند. البته با این تفاوت که در میان دو نیمه باید به فرهنگ سازی، بستر سازی و سازمان ­دهی نیروها و در بعضی موارد تغییر در ترکیب کادر فنی نیز بپردازیم.
 

توجه به تولید محتوا و سازماندهی فضای اینترنت برای به حداقل رساندن آسیبهای ناشی از این فضا، تقویت نهادهای فرهنگی برای حضور جدی ­تر، هوشیارانه و متناسب با اقتضائات زمان و بر اساس نیازهای مخاطبین مختلف و تلاش در جهت جلب اعتماد حداکثری مخاطبان برای کاهش مراجعه و البته به حداقل رساندن اعتماد به سایت ­ها و وبلاگ ­هایی که محتوا و اخبار انحرافی، کذب و جهت ­دار ارائه می­دهند، از اهم وظایفی است که در این فضا باید مورد توجه قرار گیرد.

 

◄◄ دانلود قسمت دوم [پایگاه راسخون] ►►

 

 

دوشنبه 6 آبان 1392  10:29 PM
تشکرات از این پست
YaSiN313
TANHA313
TANHA313
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 190
محل سکونت : ایران

◄◄مستند مرزهای شیشه ای[قسمت سوم]

ایجاد شک و تردید و تغییر باورها و اعتقادات : اسلحه جنگ نرم
 
 
 
اينترنت، فضاى آزادى است كه هر فردى با كمترين هزينه، مى­ تواند افكار و انديشه ­هايش را با استفاده از آن، در معرض ديد مخاطبان قرار دهد. نگاهی به وضعیت تولید محتوا در کشورهای توسعه یافته نشان می ­دهد که امروزه بیش از60 درصد از مردم در کشورهای غربی به نوعی در تولید محتوا در فضاي مجازي مشارکت دارند.
 
بستر­سازی برای کاربران داخل و خارج از کشور برای حضور فعال در تولید محتوا و همچنین ارائه آموزشهای لازم در بستر وب برای کاربران داخلی از طریق فرآیندسازی و جلب اعتماد و در نهایت جلب مشارکت از جمله راهکارهایی است که جریانهای معاند برای نقش ­آفرینی بیشتر ایرانیان در فضای مجازی در راستای اهداف خود به کار می ­گیرند.

اگر در رسانه ­های دیداری و شنیداری تخصص و تجربه مهمترین رکن در تولید برنامه­ و محتوا به شمار می ­رود، اما فضای مجازی این انحصار را از بین برده و امروزه شاهد هستیم که اغلب افرادی که تحت عناوین و اهداف مختلف چه در راستای تخریب فرهنگی و ترویج فساد در این فضا و چه افرادی كه در مقابل این جریانها حضور دارند، اغلب دارای سنین پایین و از نسل پس از انقلاب مي ­باشند؛ امری که ورود به این حوزه را با ويژگي ­ها و ظرافتهاي خاصي روبرو کرده است.

از جمله موارد و موضوعاتی که در مفاهیم تولید شده در اینترنت و با هدف تضعیف کشورمان مورد بهره ­برداری قرار می گیرد، ایجاد شک و تردید در مورد داشته ­های خود و کم ارزش و بی ­ارزش جلوه دادن آنها و در طرف مقابل ایجاد و تعریف ارزشهای نوین منطبق بر ارزشهای غربی با هدف به فراموشی سپردن و کم رنگ کردن جایگاه ارزشهای دینی و ملی است که هوشمندی جوانان و خانواده ­ها به دفع اثرات این حرکات و هجمه­ ها، کمک خواهد نمود.

از جمله ویژگی ­های تولید محتوا در فضای اینترنت قایل به فرد بودن آن و امکان شکل­ گیری محتواهای به شدت تأثیر گذار بدون نیاز به کار تیمی و صرفاً بر اساس عمل یک فرد و یا افرادی محدود بدون نیاز به سرمایه ­گذاری است که در هر دو بخش منفی و مثبت مي ­توانند به تولید موضوعات مختلف بپردازند.

اینترنت ابزاری در اختیار بشر امروز است که باید با نگاهی مثبت به این فضا در عین شناسایی نقاط آسیب ­پذير و آسيب ­رسان آن در جهت تقویت جنبه ­های مثبت حرکت نمود و تولید محتوای کنترل شده در جهت برآورده کردن نیازهای کاربران داخلی و همچنین تولید محتوا در جهت جذب کاربران از کشورهای به اصطلاح مهاجم در این فضا بايد مد نظر قرار گيرد.
اين امر می ­تواند ضمن کاهش آسیب ­های وارده بر مخاطبان داخلی، موجبات تحلیل انرژی طرف مهاجم به واسطه سرگرم نمودن آنها برای دفع اثرات ناشي از استقبال مردم خود، از مفاهیم اخلاقی و دینی ارائه شده و آشکار ساختن چهره واقعی آنها در نزد مردمانشان را فراهم آورد.

  

◄◄ دانلود قسمت سوم [پایگاه راسخون] ►►

 

 

دوشنبه 6 آبان 1392  10:35 PM
تشکرات از این پست
YaSiN313
TANHA313
TANHA313
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 190
محل سکونت : ایران

◄◄مستند مرزهای شیشه ای[قسمت چهارم]

امپریالیسم رسانه ای، امپریالیسم سایبری
 
 
 
امروز مطبوعات، خبرگزاري ­ها و به طور كامل وسايل ارتباط جمعي، تاثير بسزايي در آگاهي مردم دارند و مي­ توانند نظري را به راحتي ابقا، القا و يا محو سازند، حتي توانايي مشروعيت بخشيدن به عملي نادرست يا تخريب عملي مطلوب به آساني از آن ها برمي­ آيد.
 
فضاي مجازي، فرصتي جديد براي حضور رسانه ­ها به وجود آورده كه بتوانند در اين فضا با هدايت مخاطبين خودشان در جهت منافع از پيش تعريف شده حركت كنند.
 
امپرياليسم ارتباطي با بهره ­گيري از تكنولوژي ­هاي جديد ارتباطي، با قدرت پوشش ­دهي بالاي خود موجب گسترش سيطره خود بر سراسر جهان شد و باعث شکل گیری نوع جديدي از امپرياليسم شد كه به آن امپرياليسم ارتباطي يا همان امپرياليسم رسانه ­اي مي­گويند.
 
امپرياليسم رسانه ­اي را بي ­ترديد بايد شکل مدرني از امپرياليسم قلمداد کرد که شاکله ­ها و بنيان ­هاي آن در دهه 1950، مشخصا در آلمان غربي و پشت دروازه­ هاي کمونيسم در بحبوحه جنگ سرد از سوي ايالات متحده بنا شد.
 
امريکا با افراشتن آنتن ­هاي متعدد راديويي و تلويزيوني در شهر برلين، در قلب ميهن سرخ کمونيستي رسوخ مي­ کرد، بدون اين که نيازي به مداخله نظامي داشته باشد و اين پيشروي تا آنجا ادامه يافت که پس از گذشت 2 دهه، در اواخر دهه 70 ميلادي، در مسکو نيز مي ­شد شعبه ­هايي از رستورانها و فروشگاههاي آمريكايي را به راحتي پيدا کرد که مشتريان در آنجا با ولع به مصرف محصولات آمريكايي مشغولند.
 
كشورهاي سلطه ­گر با در دست داشتن تكنولوژي ­هاي نوين ارتباطي، صاحب قدرت غيرقابل انكار جهاني هستند. اين قدرت ­هاي مرموز مي ­توانند روند رويدادها را تسريع و حتي وارونه و تحريف نمايند و اذهان عمومي جهان را به نفع خود همراه كنند.
 
امروزه با همه ­گير شدن اينترنت در سراسر جهان شكل جديدي از رفتارهاي غرب در اين فضا شكل گرفته است و انحصار­طلبي كشورهاي توسعه­ يافته و استفاده از اين فضا براي تسلط كامل فكري بر اذهان به عينه قابل مشاهده است؛ موضوعي كه مي ­تواند به شكل ­گيري نوعي جديد از امپرياليسم با نام امپرياليسم سايبري منتهي شود.
 
با وجودي كه براي حضور و نفوذ رسانه ­اي در جوامع و فرهنگ ­هاي مختلف علاوه بر تسلط بر شيوه هاي رفتاري مردم در آن جوامع، سخت ­افزار و تجهيزات مخابراتي و رسانه ­اي نيز مورد نياز مي­ باشد، اما فضاي مجازي و اينترنت فرصتي بي بديل را به وجود آورده است كه در بستر وب و فضاي اينترنت كه صاحبان قدرتهاي رسانه ­اي ايجاد ­كننده آن بوده ­اند، بتوان هم سطح با آنها و در جهت تأمين منافع ملي و البته در جهت مخالفت با دروغ پردازي ­ها و جريان سازي هاي نادرست آنها اقدام نمود؛ موضوعي كه تأخير در آن مي ­تواند فرصت استثنايي موجود را به تهديدي جدي براي ما تبديل نمايد.

 

تعيين و تشخيص نيازهاي اطلاعاتي افراد و خانواده ها در جوامع غربي و تلاش در جهت خلق و ايجاد مفاهيم جديد مبتني بر آموزه ­هاي ديني و اخلاقي در اين حوزه با هدف هدايت مخاطب خارجي مي ­تواند به عنوان جرياني در مقابل جريان سلطه­ گر و انحصارطلب در فضاي مجازي تبديل شود. چرا كه يكي از مهمترين عواملي كه قدرت نفوذ رسانه ­هاي غربي در بستر وب را تضمين مي ­كند، استقبال مخاطب از مفاهيم ارائه شده آنها است و هر چقدر كه اين علاقه ­مندي و استقبال دستخوش تغييرات گردد، به نوعي در جهت مخالف اهداف آنها بوده و مي ­تواند قدرت و حضور موثر ما را به نمايش بگذارد.

 

به هر صورت در دنياي امروز يك واقعيت رسانه ­اي وجود دارد و آن جنگ ذهنيت ها براي تغيير عينيت هاست و اين اساس جنگ رسانه ­اي امروز است. اين مسير تاريخي ادامه خواهد داشت و رسانه ها در واقع به ابزارهاي تصويرسازي تبديل شده اند و راه بقا در اين فضا چيزي نيست جز سعي و تلاش براي ارتقاي سواد رسانه ­اي و نوع و ميزان مصرف رسانه ­اي. درست مثل يك شخص كه در غذاي خود مراقب چربي و شيريني و غيره هست، بايد مردم در يك جامعه نيز بتوانند سفره و رژيم رسانه اي خود را هم درست انتخاب كنند و البته هرچقدر در چرخش و گردش پيام ها و اطلاعات فضاي سهل تري وجود داشته باشد، امكان تأثيرگذاري بيروني بر مخاطب داخلي به شدت پايين مي آيد

 

◄◄ دانلود قسمت چهارم [پایگاه راسخون] ►►

 

 

دوشنبه 6 آبان 1392  10:46 PM
تشکرات از این پست
YaSiN313
TANHA313
TANHA313
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 190
محل سکونت : ایران

◄◄مستند مرزهای شیشه ای [قسمت پنجم]

 

زماني كه سخن از تبعات منفي استفاده از اينترنت به ميان مي ‌آيد، بسياري بر اين تصورند که اين پيامدهاي منفي، محدود به همان اموري است که به کارگيري ناصحيح برنامه‌هاي ماهواره‌اي در پي دارد؛ پيامدهايي مانند انحرافات اخلاقي و يا عقيدتي. ولي به نظر مي ­رسد كه اين يک قياس عجولانه باشد.

دامنه تأثيرات منفي تعامل نامطلوب اينترنت بسيار گسترده­ تر از تبعات بهره ­گيري نادرست از برنامه ‌هاي ماهواره‌ اي است. همچنين دامنه تأثير­گذاري اين فضا طيف گسترده­ اي از افراد در سنين مختلف، فارغ از سطح تحصيلات، طبقه اجتماعي و اعتقادات خانوادگي را در بر مي­ گيرد. اما در اين ميان، شرايط روحي اشخاص، وضعيت خانوادگي و محيط زندگي افراد از جمله مواردي هستند كه بر اثرپذيري منفي افراد در فضاي مجازي تأثير­گذار خواهند بود.
همزمان با دسترسي گسترده افراد به اينترنت، شاهد نوع جديدي از اعتياد يعني "اعتياد اينترنتي" نيز هستيم كه مسئله خاص عصر اطلاعات و ارتباطات به شمار مي ­رود. همانند تمامي انواع ديگر اعتياد‌، اعتياد به اينترنت نيز با علائمي همراه است همچون، اضطراب، افسردگي، كج خلقي، بي‌قراري، تفكرهاي وسواسي و يا خيالبافي راجع به اينترنت.

از طرفي، در عين حال كه روابط اين افراد، به ويژه كودكان و نوجوانان، در جهان مجازي افزايش مي‌يابد، در مقابل از دامنه روابط آنان در جهان واقعي كاسته مي‌شود. ضمن آنكه، احتمال لطمه ديدن عملكرد آموزش نيز وجود دارد.

اينترنت يک ويژگي منحصر به فرد و بسيار مهم دارد که مي‌تواند در تضعيف کيفيت رفتار اجتماعي افراد يک جامعه مؤثر باشد و آن اين است که به افراد امکان مي‌دهد که با "هويت پنهان" دهها و صدها نوع کاري که در گذشته جز با اطلاع يافتن فرد يا افرادي ممکن نبود، در خفاي کامل انجام دهند. فضايي که هويت فرد را پنهان مي‌کند، زمينه بروز بي‌ پرده شخصيت افراد را فراهم مي ‌کند.

در گذشته اگر تنها "گناه فردي" مي‌ توانست در خلوت انجام شود، امروزه خطا و گناه و خيانت اجتماعي را هم مي ‌توان در خلوت انجام داد. در گذشته وقتي تمسخري بود، تمسخر کننده هم معلوم بود. امروزه تمسخر مي ‌تواند وجود داشته باشد اما تمسخر کننده ناپيدا باشد. تعبير "گناه اجتماعي مخفيانه" که در گذشته، خودِ متناقض شمرده مي ‌شد، امروز ديگر چنين نيست و اين از جمله ويژگي ­هايي است كه فضاي مجازي ايجاد كرده است.

ويژگي ­هاي فضاي مجازي، سرعت عمل، ناشناس ماندن و سيال بودن است كه كاربر در اين فضا ظاهراً احساس امنيت مي ­كند و در اين فضا تفاوت­ هاي جنسيتي، قومي، نژادي و مذهبي ديگر مهم نيست و فرصت ­هاي جديدي را نيز براي نمايش شخصيت در اختيار كاربران قرار مي­ دهد.

در واقع اينترنت نه تنها قادر است تا دگرگوني بنيادي را در ساختار هويت و شخصيت فردي ايجاد كند بلكه هم زمان مي ­تواند عامل عمده­اي دراحيا و اشاعه هويت گروه­هاي حاشيه ­اي جامعه، تفكرات مطرود، غيراخلاقي و خارج از هنجارهاي اجتماعي و مسايلي از اين دست گردد.

 

◄◄ دانلود قسمت پنجم [پایگاه راسخون] ►►

 

 

دوشنبه 6 آبان 1392  10:55 PM
تشکرات از این پست
YaSiN313
TANHA313
TANHA313
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 190
محل سکونت : ایران

◄◄مستند مرزهای شیشه ای [قسمت ششم]

 "چت" يا همان "گپ زدن" يكی از كاركردهای ارتباطی فضای سايبر است و یکی از پايه ای ­ترين نيازهای بشر يعنی "برقراری ارتباط" را ممکن ساخته است. چت به معنی گپ خودمانی است نه گفت و گوی رسمی و در نهايت صميمی شدن و راحت صحبت کردن معنایی است که از آن برداشت می ­شود.
 
چت كردن برای خود قواعد نانوشته ­ای دارد كه كاربران با آنها آشنا می ­شوند و به آنها عمل می کنند. حتی مختصرسازی كلمات، نوعی از فرهنگ چت به شمار می ­رود که با ادبیات و شیوه های رفتاری خاص، کاربران خاص خود را ایجاد کرده است.
 
از جمله ویژگی­ های اساسی چت، اتکاء ارتباط بر نوشتار است و اين نوشتار اجازه تفكر بيشتر و مكث كردن می دهد. در چت، نوشته را آن طور كه خود دوست داريم می ­خوانيم و اين باعث كج فهمی ­هايی می شود که گاه بسیار خطرناک است.
 

 نتایج یک پژوهش میدانی نشان می دهد که درصد زیادی از جوانان ایرانی از ورود به چت روم استقبال می­ کنند. با توجه به اینکه اینترنت تبدیل به یکی از سرگرمیهای اصلی نوجوانان و جوانان شده و هیچ کنترلی بر روی افراد و موضوعات مطرح شده در چت روم ها وجود ندارد، بنابراین افراد حاضر در اتاقهای گفت و گو براساس سلیقه و فکر خود اقدام به گفت و گو کرده و در بسیاری از موارد افراد با مشخصات، جنسیت، نام، شغل و دیگر ویژگی­ های کذب به این کار اقدام می­ کنند.

 

در برخی مواقع متأسفانه شاهد هستیم که این فضا در عین ایجاد اعتیاد برای کاربران خود و تغییرات اساسی در رفتار آنها زمینه ­های انحراف و حضور در سایت­ های مختلف ضد دینی و ضد اخلاقی را فراهم می­ سازد.
بر اساس اطلاعات موجود برخی اشخاص معاند با مبانی دین اسلام و نظام اسلامی، از اشخاص حاضر در چت روم ها یارگیری نموده و در بسیاری از موارد ادامه گفت و گوها در فضای مجازی را به حضور در سایتهای منحرف دیگر هدایت می­ کنند که به دنبال آن پایه بسیاری از روابط منفی و ضد اخلاقی نهاده می ­شود.
 
وجود برخی کمبودهای شخصیتی در دنیای واقعی باعث شده است که برخی افراد نداشته ­های خود را در فضای مجازی دنبال کنند و چنانچه نشانه ­هایی از برآورده شدن این نیازها در فضای اتاق ­های گفت و گو را پیدا نمایند، می­توان گفت که این تازه شروع گرفتاری­ها و مشکلات پیش روی یک چنین افرادی است که گاه تا سرحد اعتیاد به اینترنت و وابستگی شدید به اتاق ­های گفت و گو پیش می ­رود.
 

ضعف مهارتهای اجتماعی در برقراری ارتباط از سوی خانواده و نهادهای آموزشی، محدودیتهای اجتماعی در گفت و گوهای حضوری، انزوا طلبی و نیازهای عاطفی، نوجوانان و جوانان را به اتاق های گفت و گو می ­کشاند. همچنین علت گرايش افراد به استفاده اعتيادآور از اينترنت، تمايل آنها به دوري‌گزيدن از مشكلاتي است كه در زندگي شخصي با آنها مواجهند. به عبارتي، افراد براي اينكه از مشكلات زندگي فرار كنند، به اينترنت روي مي‌ آورند.

 

از جمله مسائل قابل نقدی که باید مورد توجه قرار گیرد، مراجعه کاربران داخلی به برخی سایتهای انحرافی فارسی زبان و خارجی است. به طوری که یکی از سایتهای فارسی زبان که به ارائه مفاهیم و تصاویر انحرافی، ضد دینی و ضد اخلاقی می ­پرداخته، در طول زمان فعالیت خود بیش از سه و نیم میلیون بازدید کننده داشته است که این موضوع نیازمند رفتارشناسی جامعه در رویارویی با چنین فضاهایی است. ریشه یک چنین رفتارهایی را در ضعف آموزشهای لازم و عدم آشنایی به سواد رسانه ­ای می ­توان جستجو کرد؛ موضوعی که ریشه مراجعه غیر ضروری افراد به اتاقهای گفت و گو را باید در آن جستجو کرد.
 
به نظر می­ رسد با توجه به اینکه  نیاز به گفت و گوی آنلاین در فضای مجازی به عنوان یکی از لازمه­ های بشر امروز مطرح است، باید موضوع ایجاد فضاهای سالم گفت و گو که امروزه تحت عنوان اتاقهای گفت و گوی دینی و یا حوزه ­های تخصصی و علمی دیگر مطرح است، مد نظر قرار گیرد و با توسعه و گسترش این فضاها به کاهش آسیبهای ناشی از این فضا کمک شود.
 
به نظر می ­رسد سازمانهای متولی امر جوانان و نهادهای فرهنگی برای مقابله با آسیبهای ناشی از اتاقهای گفت و گوی بدون کنترل می­ توانند اقدام به راه ­اندازی تالارهای گفت و گوی مجازی نموده و با طرح موضوعات روز و جوان پسند این نیاز جوانان و دیگر مخاطبین این فضا را پوشش دهند؛ امری که به سالم سازی هر چه بیشتر فضای مجازی و کاهش اثرات منفی اتاق­های گفت و گوی عمومی منتهی خواهد شد.
 
 
 
سه شنبه 7 آبان 1392  9:45 AM
تشکرات از این پست
YaSiN313
TANHA313
TANHA313
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 190
محل سکونت : ایران

◄◄مستند مرزهای شیشه ای [قسمت هفتم]

در مباحث آسيب شناختى، نهاد خانواده يکى از محورهاى مهم بررسى آسيب ­هاى ناشى از تحولات خانواده است؛ تحولاتى که خود منشأ بروز دگرگونى ­هايى عميق و اساسى در نوع روابط و ارزش­ هاى خانوادگى مى باشند. بسيارى از اين تحولات و دگرگونى ­ها از بيرون، بر خانواده تحميل مى­ شود.
 

از زمانى که اينترنت وارد فضاى زندگى انسان شده تا به امروز، على رغم تمام محاسن و مزاياى آن، يکسرى دغدغه­ و نگرانى­ بر خانواده­ ها تحميل نموده است. مسأله ای كه در تمام جوامع موضوعيت داشته و محدود به جامعه­ و يا اقليتي خاص نمي ­شود.

 

به دليل ويژگي ­هاي خاص فضاي مجازي و نو بودن اين پديده، بسياري از والدين فرصت، امكان و يا توان كافي براي شناخت دقيق اين فضا و كاربردهاي آن را به دست نياورده­ اند و عدم آشنايي مناسب آنها با اين فضا و در مقابل، استفاده روزمره نوجوانان، جوانان و حتي كودكان از اين فضا باعث شده است كه يك فضاي محرمانه و خصوصي در داخل خانه براي فرزندان ايجاد شود و آنها بدون دغدغه و بدون احساس وجود ناظر بيروني به سايتهاي مختلف در اين فضا دسترسي يافته و بعضاً به دليل ويژگي­ هاي سني و شخصيتي و كنجكاوي­ هاي خود متأثر از فضاهاي ناسالم موجود در اينترنت گردند.

 

فضاي مجازي با وجود دارا بودن پيچيدگي ­هاي خاص،‌ در عين حال براي كاربران خود در تمام سنين كاربردهاي ويژه­ اي را ايجاد نموده است كه از يك كودك چند ماهه تا مسن ­ترين افراد مي توانند به عنوان مخاطبان و كاربران اين فضا باشند.

 

افراد در دنياى مجازى به خاطر نبود نشانه ­هاى فيزيکى، قدرى گمنام و به طرز محسوسى کنترل ناپذيرند. اين فضا خانواده را با سبک­ هاى مختلف و متعدد زندگى، هويت هاى جديد و فرهنگ هاى متغير، روبه رو مى­سازد. در دنياى مجازى که اينترنت به وجود مى­ آورد، جايگاه خانواده و حدود آن روشن و مشخص نيست و اين از جمله بخشهايي است كه نياز به آسيب ­شناسي دارد.

 

 

در مباحث آسيب شناختى، نهاد خانواده يکى از محورهاى مهم بررسى آسيب ­هاى ناشى از تحولات خانواده است؛ تحولاتى که خود منشأ بروز دگرگونى ­هايى عميق و اساسى در نوع روابط و ارزش­ هاى خانوادگى مى باشند. بسيارى از اين تحولات و دگرگونى ­ها از بيرون، بر خانواده تحميل مى­ شود.
 

از زمانى که اينترنت وارد فضاى زندگى انسان شده تا به امروز، على رغم تمام محاسن و مزاياى آن، يکسرى دغدغه­ و نگرانى­ بر خانواده­ ها تحميل نموده است. مسأله ای كه در تمام جوامع موضوعيت داشته و محدود به جامعه­ و يا اقليتي خاص نمي ­شود.

 

به دليل ويژگي ­هاي خاص فضاي مجازي و نو بودن اين پديده، بسياري از والدين فرصت، امكان و يا توان كافي براي شناخت دقيق اين فضا و كاربردهاي آن را به دست نياورده­ اند و عدم آشنايي مناسب آنها با اين فضا و در مقابل، استفاده روزمره نوجوانان، جوانان و حتي كودكان از اين فضا باعث شده است كه يك فضاي محرمانه و خصوصي در داخل خانه براي فرزندان ايجاد شود و آنها بدون دغدغه و بدون احساس وجود ناظر بيروني به سايتهاي مختلف در اين فضا دسترسي يافته و بعضاً به دليل ويژگي­ هاي سني و شخصيتي و كنجكاوي­ هاي خود متأثر از فضاهاي ناسالم موجود در اينترنت گردند.

 

فضاي مجازي با وجود دارا بودن پيچيدگي ­هاي خاص،‌ در عين حال براي كاربران خود در تمام سنين كاربردهاي ويژه­ اي را ايجاد نموده است كه از يك كودك چند ماهه تا مسن ­ترين افراد مي توانند به عنوان مخاطبان و كاربران اين فضا باشند.

 

افراد در دنياى مجازى به خاطر نبود نشانه ­هاى فيزيکى، قدرى گمنام و به طرز محسوسى کنترل ناپذيرند. اين فضا خانواده را با سبک­ هاى مختلف و متعدد زندگى، هويت هاى جديد و فرهنگ هاى متغير، روبه رو مى­سازد. در دنياى مجازى که اينترنت به وجود مى­ آورد، جايگاه خانواده و حدود آن روشن و مشخص نيست و اين از جمله بخشهايي است كه نياز به آسيب ­شناسي دارد.

 

وجود و ارائه نرم ­افزارهاي كنترل فرزندان كم سن و سال در جوامع پيشرفته نشان از اهميت و توجه والدين به موضوع حضور فرزندان در فضاي مجازي دارد. ارائه نرم­ افزار فيلترينگ خانگي در كشورمان طي سالهاي اخير و استقبال بالاي والدين از اين نرم افزار نشان از وجود نگرش مثبت و درك درست از آسيبهاي موجود در اين فضا و ضرورت كنترل فرزندان به خصوص در سنين نوجواني دارد.

 

ارزش ­ها و اصول اخلاقى حاکم بر خانواده در فضاى مجازى تعريف و تبيين متفاوتى با دنياى واقعى دارد. در واقع اينترنت فرهنگ مخصوص به خود را ايجاد مى­ کند. افراد وابسته به اينترنت وقت کمترى از زندگى­ شان را به مردم اختصاص مى ­دهند و در عوض بيشتر اوقات ­شان را در انزوا وقف کامپيوتر مى ­کنند. اينترنت نقش گفتگو در اين افراد را کم رنگ ­تر کرده و زنگ خطر جدى را براى ارتباطات انسانى به صدا در آورده است.

 

شايد بتوان در مقابل واژه اعتياد اينترنتي، عبارت احتياط اينترنتي را به عنوان يك ضرورت در دنياي امروز مطرح نمود كه مي ­تواند به عنوان مقدمه ­اي براي كاهش آسيبهاي ناشي از اين فضا كه در نهايت مي ­تواند به اعتياد و انحراف اينترنتي منجر گردد، مطرح باشد.

 

خانواده ­ها در استفاده فرزندان از اینترنت باید آنان را آگاه کنند که اَسرار، محتوا و تصاویر شخصی خانواده، مختص خانواده است و مصرف عمومی ندارد. فرزندان باید بیاموزند که تمامی محتوا و مطالب اینترنت قابل اعتماد نیست و مورد استفاده عمومی ندارد.

 

فرزندان باید آگاه شوند که حریم شخصی و حریم خانوادگی حرمت دارد و فاش نمودن اطلاعات شاخص خانواده به صورت غیرمحتاطانه می ­تواند لطماتی جدّی به زندگی خانوادگی بزند.

همچنین از نظر فني بايد فرزندان را توجيه كرد كه ورود به سایت­ های ناشناخته امکان ویروسی شدن نرم افزارهای کامپیوتر و یا حتی صدمه خوردن سخت افزار­ها و زیان اقتصادی را نیز در پی دارد.
با برشمردن برخی از مسایل مرتبط با خانواد­ه و اینترنت، گام اول، آگاهی والدین از چگونگی مصرف اطلاعات اینترنت است و این آگاهی روند بهره­ مندی از اینترنت را بهبود خواهد بخشید.

 

ارزش ­ها و اصول اخلاقى حاکم بر خانواده در فضاى مجازى تعريف و تبيين متفاوتى با دنياى واقعى دارد. در واقع اينترنت فرهنگ مخصوص به خود را ايجاد مى­ کند. افراد وابسته به اينترنت وقت کمترى از زندگى­ شان را به مردم اختصاص مى ­دهند و در عوض بيشتر اوقات ­شان را در انزوا وقف کامپيوتر مى ­کنند. اينترنت نقش گفتگو در اين افراد را کم رنگ ­تر کرده و زنگ خطر جدى را براى ارتباطات انسانى به صدا در آورده است.

 

شايد بتوان در مقابل واژه اعتياد اينترنتي، عبارت احتياط اينترنتي را به عنوان يك ضرورت در دنياي امروز مطرح نمود كه مي ­تواند به عنوان مقدمه ­اي براي كاهش آسيبهاي ناشي از اين فضا كه در نهايت مي ­تواند به اعتياد و انحراف اينترنتي منجر گردد، مطرح باشد.

 

خانواده ­ها در استفاده فرزندان از اینترنت باید آنان را آگاه کنند که اَسرار، محتوا و تصاویر شخصی خانواده، مختص خانواده است و مصرف عمومی ندارد. فرزندان باید بیاموزند که تمامی محتوا و مطالب اینترنت قابل اعتماد نیست و مورد استفاده عمومی ندارد.

 

فرزندان باید آگاه شوند که حریم شخصی و حریم خانوادگی حرمت دارد و فاش نمودن اطلاعات شاخص خانواده به صورت غیرمحتاطانه می ­تواند لطماتی جدّی به زندگی خانوادگی بزند.

 

همچنین از نظر فني بايد فرزندان را توجيه كرد كه ورود به سایت­ های ناشناخته امکان ویروسی شدن نرم افزارهای کامپیوتر و یا حتی صدمه خوردن سخت افزار­ها و زیان اقتصادی را نیز در پی دارد.
 
با برشمردن برخی از مسایل مرتبط با خانواد­ه و اینترنت، گام اول، آگاهی والدین از چگونگی مصرف اطلاعات اینترنت است و این آگاهی روند بهره­ مندی از اینترنت را بهبود خواهد بخشید.
 

 

 

◄◄ دانلود قسمت هفتم [پایگاه راسخون] ►►

 

 

 

سه شنبه 7 آبان 1392  10:03 AM
تشکرات از این پست
YaSiN313
TANHA313
TANHA313
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 190
محل سکونت : ایران

◄◄مستند مرزهای شیشه ای [قسمت هشتم]

بيان آسيب ­هاي ناشي از فضاي مجازي به معناي ناديده گرفتن فوايد موجود در اين فضا نيست، بلكه آشناسازي مخاطبين با خطرات موجود در اين فضا، به عنوان مقدمه ­اي براي استفاده سالم از فضاي مجازي به شمار می رود.

شايد از جمله ويژگي ­هاي منحصر به فرد فضاي مجازي و به طور مشخص دنياي اينترنت را بتوان گستردگي و در دسترس بودن آن عنوان كرد كه به عنوان ابزاري رسانه ­اي در جهان، امكاني را براي صاحبان رسانه­ ها ايجاد كرده است كه با بهره­ گيري از آن به دنبال تأثير­گذاري بر ذهن مخاطبان ­باشند كه  متناسب با اهداف مد نظر در مورد مسائل سياسي، فرهنگي و ديگر حوزه­ ها به توليد و ارائه اخبار و محتواي مد نظر بپردازند.

شايد بسياري بر اين باور باشند كه گرايش­ هاي مذهبي در خانواده­ ها به تنهايي بدون نياز به آگاهي والدين در مورد كاربردهاي فضاي مجازي بتواند به عنوان ابزار كنترلي مناسب فرزندان در اين فضا كارساز باشد، اما تجربيات موجود نشان مي دهد به دليل ويژگي ­هاي خاص اين فضا هيچ شخصي از انحرافات موجود در فضای مجازی مصون نبوده و اين امر توجه ويژه والدين را نيازمند است.

خانواده بنيادى ­ترين نهاد اجتماعى است که سلامت يا بيمارى آن مى­ تواند تأثيرات عميق و همه جانبه ­اى بر ابعاد گوناگون حيات اجتماعى و امنيت اخلاقي جامعه داشته باشد. فضاى مجازى در حقيقت نوعى فرا فضا و فضاى ذهنى است.

دنياى مجازى، دنيايى است که همه جا هست اما در واقع در هيچ کجا وجود ندارد. تکيه بيش از حد به استفاده از اينترنت، مي ­تواند منشأ ايجاد اختلالاتى نظير اعتياد اينترنتى، افزايش اضطراب، منفى کارى، پنهان­کارى، اختلال در فعاليت هاى زندگى، جدايى از جامعه، طلاق، شکست­ هاى تحصيلى و مشکلات مالى شود.

ايجاد ارتباطات آزاد ميان افراد و نمايش بدون محدوديت تصاوير مستهجن به هر قصد و نيتي، موجب ايجاد تغييرات روحي و شخصيتي در افراد شده و چنانچه افراد بدون چشم انداز مشخصي وارد اين فضا شوند، احتمال آشفتگی آنها و استفاده از محتواي انحرافي بيش از حالت حضور هدفمند در این فضا قابل تصور است. 

وجود برخي كمبودهاي شخصيتي و دامن زدن به اين نواقص و يافتن ما به ازاي خارجي آن در فضاي مجازي، يكي از آسيب ­هاي جدي در اين فضا به شمار مي ­رود و کم توجهی خانواده ­ها و خود افراد به این موارد می ­تواند موجب ایجاد مشکلات اساسی شود.

آگاهي و شناخت دقيق زواياي مختلف فضاي مجازي اين امكان را به وجود مي­ آورد كه اعمال مديريت همه جانبه، به صورتي باشد كه اقدامات پاك ­سازي و سالم ­سازي اين فضا همزمان با  آموزش همه جانبه افراد در سنين مختلف انجام گیرد.

همچنين آشنا­سازي خانواده ­ها به صورت شفاف با واقعيت­ هاي فضاي مجازي مي  ­تواند به كاهش بروز ناهنجاري هاي اجتماعي متأثر از اين فضا كمك کند.

 

◄◄ دانلود قسمت هشتم [پایگاه راسخون] ►►

 

 

 

چهارشنبه 8 آبان 1392  8:26 AM
تشکرات از این پست
YaSiN313
YaSiN313
YaSiN313
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 126
محل سکونت : ایران

◄◄مستند مرزهای شیشه ای [قسمت نهم]

فرهنگ ­سازی، سنگ بنای هر تغییری در جامعه است و به عنوان یک ضرورت غیر قابل انکار مطرح می باشد. اما به راستي واژه كلي فرهنگ سازي به چه معني است؟ و در حوزه استفاده از فضاي مجازي چه مصاديقي مي ­تواند داشته باشد؟
 
شناخت افكار عمومي نقش بسيار زيادي در فرايند فرهنگ ­سازي خواهد داشت به اين دليل كه فرهنگ و رفتار يك جامعه ناشي از نوع تفكر و انديشه حاكم بر اذهان مردم آن جامعه است و تغيير و اصلاح فرهنگ يك جامعه با تغيير و اصلاح فكر و انديشه مردم آن جامعه ممكن مي شود.
 
شاید موضوعی که بتواند بیشترین اثرگذاری را بر رفتار مخاطبان فضای مجازی داشته باشد، آموزش آداب استفاده از اینترنت است. به عبارتی به جای توصیه در مورد عدم مراجعه به محیطهای ناسالم در فضای مجازی باید اطلاع رسانی در مورد فضاهای سالم و آموزش شیوه های بهره مندی از این فضاها مد نظر قرار گیرد.
 
جوان بودن ساختار جمعیت کشور، فرصتی است بی بدیل برای تسریع در مسیر پیشرفت و توسعه کشور. البته در کنار برنامه ریزی برای موضوعات علمی و آموزشی، مسئله اوقات فراغت و تفریح به عنوان یکی از نیازهای این نسل به شمار می رود که چنانچه زمان بالایی از اوقات فراغت در فضای مجازی سپری گردد، احتمال آسیب پذیری افراد نیز بالا می رود، چرا که این فضا به دلیل مجازی بودنش امکان برآورده کردن تمام نیازهای واقعی مخاطبان خود را ندارد.
 
با وجودی که آزادی استفاده از اینترنت به ظاهر خطراتی برای مخاطبان خود ندارد، اما چنانچه کاربران اینترنت بهآموزه ­های فرهنگی مسلح و مسلط نبوده و نیازسنجی مناسب در مورد توقعات خود از این فضا را انجام نداده باشند و به صورت بی­ هدف در دنیای مجازی حضور یابند، همین نقطه، نقطه شروع مشکلاتی است که از آن تحت عنوان آسیب­ و معضل فضای مجازی یاد می­ شود.
 
از جمله مسائل مهمی که باید مد نظر قرار گیرد، توجه به تولید مفاهیم و موضوعاتی است که به عنوان نیازهای اصلی بشر مطرح می ­باشد و عدم پاسخگویی صریح و بیان این مسائل در فضاهای سالم و تخصصی باعث سوق پیدا کردن افراد به فضاهایی می شود که شاید اصلا به عنوان هدف مطرح نبوده است؛ از این رو یکی از الزامات کاهش آسیبهای ناشی از این فضا، ایجاد بسترهای لازم برای این کار می باشد.
 
توانایی درک تخلفات در فضای مجازی و مصادیق مجرمانه چه از نظر قانونی و چه از نظر شرعی، از جمله مشکلاتی است که منجر به آسیب ­پذیری افراد از این فضا می­ گردد. به عبارتی با وجودی که بسیاری از افراد هر اقدامی مخالف با هنجارهای دینی و اجتماعی را تحت عنوان گناه می ­دانند و اغلب به همین دلیل از ارتکاب آن سرباز می ­زنند، اما مشخص نبودن مصادیق به صورت مشخص برای بسیاری از افراد و البته عدم توانایی در تمیز دادن مفاهیم مختلف در این فضا برای برخی افراد، باعث گردیده است که افرادی ناخواسته به نوعی به دام انحرافات در این فضا بیافتند.
 
حضور در سایتهای مختلف بدون توجه به محتوای آنها، ایجاد هر نوع سایت و وبلاگ، ارسال هر نوع ایمیلی بدون توجه به محتوا و صحت و سقم آن، تماشای تصاویر خصوصی از افراد و تکثیر آن و مواردی از این دست، از مسائلی هستند که امروزه به دلایل مختلف به عنوان یک معضل در فضای مجازی مطرح می ­باشد. این موضوع ریشه در کم کاری و غفلت نهادهای فرهنگ ساز در طول سالهای حضور اینترنت در کشورمان دارد.
 
تمام نهادهای مسئول باید با درک شرایط موجود و تحلیل وضعیت فرهنگ بهره ­گیری از دنیای اینترنت، موضوع فرهنگ ­سازی و ترویج آداب استفاده از اینترنت را به عنوان یکی از مهمترین مسائل که جامعه ما به آن مبتلا است، مد نظر قرار دهند و با چشم ­اندازی مشخص به وظایف خود در این حوزه عمل نمایند و در این مسیر باید هدف، بستر­سازی برای استفاده از این فضا، آگاه ­سازی و اطلاع ­رسانی صریح و نمایش ابعاد گوناگون و واقعیات فضای مجازی باشد.
 
 
 
 
 
چهارشنبه 8 آبان 1392  10:08 AM
تشکرات از این پست
YaSiN313
YaSiN313
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 126
محل سکونت : ایران

◄◄مستند مرزهای شیشه ای [قسمت دهم]

اينترنت پر سرعت از جمله فناوری ­های نوينی است كه فرصت جديدی را پيش روي مخاطبان فضای مجازی ايجاد نموده است و با توجه به غير قابل انكار بودن فوايد و كاربری های شگفت­ انگيز اينترنت در تمام جوامع، توسعه اينترنت پرسرعت در كشور ضمن ايجاد فرصتهای بی ­شمار در بخش­های گوناگون، می ­تواند شكل جديدی از آسيبها را در برابر مخاطبان اين فضا ايجاد نمايد.
 

به طور حتم ضریب نفوذ اینترنت پرسرعت یکی از شاخص ‌های اصلی توسعه هر کشور در حوزه فناوری اطلاعات به شمار مي ­آيد و طبق شاخص ­های مدنظر اتحادیه جهانی مخابرات، ضریب نفوذ اینترنت کشورها از این پس برمبنای میزان دسترسی اینترنت باند پهن کاربران سنجیده می ­شود.

هم اكنون کمتر از دو میلیون پورت پرسرعت در کشور نصب شده که حدود یک سوم آن به بهره ­برداری رسیده است و با این وجود به نظر می رسد ضریب نفوذ اینترنت در کشور کمتر از 5 درصد باشد. اين امر بيانگر ضرورت انكار ناپذير توسعه اين فناوري در كشور است.

بهره ­گيري از تكنيك و يا علم آینده ­نگاری امروزه به عنوان يكي از ابزارهاي مناسب براي تبیین برنامه‌های آینده مطرح مي ­باشد كه در اين ميان لحاظ كردن فرصتها و تهديدها در كنار هم موجب دستيابي به بهترين نتيجه مي­ شود. کشورهایی که در زمینه آینده ‌نگاری اقدامات مؤثری انجام داده ‌اند همواره نسبت به سایر کشورها پیشرو‌تر و موفق‌ تر بوده‌ اند. به نظر مي ­رسد در زمينه توسعه اينترنت پرسرعت نيز اين اقدام بايد به صورت علمي و با در نظر گرفتن تمام جوانب امر صورت پذيرد.

سايتهاي انحرافي از مجموع سايتهاي موجود در دنياي مجازي سهم ناچيزي را به خود اختصاص داده ­اند ولي می توانند بيشترين اثر تخريبي را بر ذهن مخاطبان خود داشته باشند.

يكي از راهكارهاي كاهش اين آسيبها آموزش و هدايت مناسب كاربران به سمت فضاهايي است متناسب با نيازهاي روز جامعه که تبليغ فضاهاي مناسب و تلاش در جهت سوق دادن فعاليتهاي سنتي به سمت اين فضا با هدف نمايش ابعاد گوناگون كاربرد­هاي مثبت اين فضا به طور حتم موثر واقع خواهد شد.

بهره ­گيري از اينترنت پرسرعت دسترسي به خدمات چند رسانه ­اي در بستر وب را تسهيل مي ­كند. نبود و يا كمبود محتواي جذاب چند رسانه ­اي متناسب با هنجارهاي ديني و اجتماعي كشورمان در فضاي اينترنت، باعث شده است كه برخي افراد با اين استناد، همگاني كردن دسترسي به اينترنت پر سرعت را خالي از آسيب ­هاي جدي اجتماعي ندانند. با وجود اين حقيقت، به طور حتم گسترش دسترسي به اين امكان بايد صورت پذيرد، در عين حال توليد محتواي چند رسانه ­اي و ديگر فضاهاي ديگر نيز با شدت بيشتري گسترش يابند.

اينترنت پرسرعت فرصتهاي مناسبي را براي توسعه بخشهاي گوناگون علمي، زيرساختهاي اداري و اقتصادي، توسعه فرهنگي، گسترش دانش و امكان دسترسي مناسب و همگاني به اطلاعات بي شمار را با سرعت بالا و بدون وقفه ايجاد مي­ نمايد كه به عنوان فضاهاي ايجابي مي­ تواند مورد توجه واقع شود.

 

◄◄  دانلود قسمت دهم [پایگاه راسخون]  ►►

 

 

چهارشنبه 8 آبان 1392  6:20 PM
تشکرات از این پست
YaSiN313
YaSiN313
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 126
محل سکونت : ایران

◄◄مستند مرزهای شیشه ای [قسمت یازدهم]

بازی‌ های رایانه ‌ای یکی از سرگرمی ‌های کودکان، نوجوانان، جوانان و حتی بزرگسالان در عصر جدید است. این بازی‌ های مهیج و پرجاذبه ساعت‌ ها کودکان و نوجوانان را در مقابل صفحه نمایشگر قرار می‌ دهد و آنها را از دنیای واقعیات به عالم تخیلات فرو می‌ برد.
بازی های رایانه ­ای از جمله رسانه ­هایی هستند که می توانند به عنوان ابزاری اثرگذار در مسیر تغییر رفتار و نگرش کاربران خود عمل کنند. در این میان بازی هایی با رویکردی کاملا سیاسی در جهت برآورده کردن اهداف برنامه ­ریزان و طراحان آن تولید می­ شوند کهبه دنبال القاء بسیاری از موضوعات کذب در قالب حقایقی غیر قابل کتمان هستند.
تاریخچه بازی ‌های رایانه ‌ای به اوایل دهه 60 میلادی برمی‌ گردد و بازی آتاری برای بسیاری یادآور خاطرات دوران کودکی و نوجوانی است.

با پیشرفت علوم رایانه تولید بازی های رایانه­ ای نیز دچار تغییرات عمده­ ای شده ­اند که این موضوع امروزه کارکردهای گوناگونی نیز به همراه داشته است. بازی­ های رایانه­ ای به عنوان ابزاری برای آموزش، انتقال و یا تحمیل فرهنگ ­ها تبدیل شده و هرقدر این فرهنگ ­ها متناسب با هنجارهای یک کشور باشد به عنوان ابزاری مناسب مد نظر قرار می ­گیرد و اگر برخلاف آن باشد می ­تواند ابزاری در جهت تهاجم فرهنگی باشد.

بر اساس تحقیقات صورت گرفته استفاده از بازی‌ های مفید برای فرزندان بالای 6 سال در خانواده ­ها توصیه می‌ شود، اما باید به این نکته اشاره کرد که عدم توجه دقیق به محتوای این بازی ها می تواند منجر به تغییرات رفتاری عمیق در فرزندان شده و سبک و سیاق زندگی غربی به عنوان یک واقعیت و حقیقت در ذهن کاربر نهادینه شود. همچنین ملاحظه صحنه­ های خشن و تصاویر مستهجن در بسیاری از این بازی ها اثرات سوئی بر روح و رفتار کاربران خواهد داشت.
بازی های آنلاین از جمله انواع بازی هایی هستند که به دلیل وجود رقیب واقعی در فضای مجازی و حضور افراد مختلف در سراسر جهان جذابیت خاص و ویژه ­ای برای مخاطبان خود دارند که در برخی موارد شاهد هستیم استمرار چنین بازی هایی باعث وارد آمدن آسیبهای جدی بر افراد شده است.

استفاده از بازی ‌های فکری یکی از راه‌های رشد خلاقیت و نوآوری بچه‌ها به شمار می رود. نرم افزارهای آموزشی می‌توانند نقش مهمی در این زمینه داشته باشند. از جمله نقاط قوت و قابلیتهای بالای بازی های رایانه­ ای، ايجاد کردن چالش ذهني، افزايش حس کنجکاوي و خيال­ پردازي، توسعه خلاقيت در کودک و افزايش قدرت تصميم­ گيري است. تخليه هيجاني و افزايش حس خيرخواهانه نیز از مزاياي دیگر استفاده از بازي هاي مفید رايانه ­اي است.

تحقيقات به عمل آمده نشان می­دهد كه اكثر والدين يعني 90 درصد آنها از این مطلب كه فرزندانشان چه بازي رایانه‌ ای خريداري مي ‌كنند بی خبرند. اين در حالي است كه در كشور ما بيشتر اين بازي ‌ها هم وارداتي و به صورت قاچاق بوده که از مبادی غیر رسمی و بدون نظارتهای لازم وارد کشور شده است. آگاه كردن والدين از خطرات بازي ‌هاي خشن، غيراخلاقي و غير فرهنگي از جمله اقدامات لازمی است كه در این راستا مي ‌توان انجام داد. همچنين آگاه كردن والدين از اين كه حتماً از رده ­بندي سني بازي‌ ها آگاه شوند، بسيار ضروري است.

همراهی والدین در انجام بازی ‌های رایانه ‌ای با کودکان می­ تواند موجب ایجاد گفتگو در مورد معایب و محاسن بازی ‌ها و تبادل نظر با آنها شود. این روش به عنوان روشی علمی برای کاهش آسیبهای ناشی از بازی های رایانه ­ای خشن و غیر اخلاقی شناخته شده است.

تلاش در جهت تولید بازی های رایانه ­ای بومی با لحاظ کردن آداب ایرانی و اسلامی و هنجارهای کشورمان و حمایت از بخشهای فعال در این حوزه باید مد نظر قرار گیرد. تولید بازی هایی با هدف آموزش شیوه­ های زندگی، ارزش کسب و کار و تولید و موارد اخلاقی از این دست از جمله مواردی هستند که لحاظ کردن آنها در طراحی بازی ها دستیابی به تأثیرات مثبت بازی های رایانه ای را محقق خواهد ساخت.

 

◄◄  دانلود قسمت یازدهم [پایگاه راسخون] ►►

 

 

چهارشنبه 8 آبان 1392  6:26 PM
تشکرات از این پست
YaSiN313
YaSiN313
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 126
محل سکونت : ایران

◄◄مستند مرزهای شیشه ای [قسمت دوازدهم]

امروزه صنعت بازی های رایانه ­ای به صنعتی با گردش بالای مالی تبدیل شده و این مطلب نشانگر میزان بالای علاقه ­مندی کاربران به استفاده از این بازیهاست. به راستی، حجم عظیم سرمایه گذاری ها در این صنعت آیا صرفا جهت تولید محصولاتی برای سرگرمی افراد است و یا اهداف دیگری در پس بسیاری از بازیهای مطرح نهفته است؟
 
بر اساس گزارشهای موجود از سال 2005 میلادی به بعد در اغلب سالها درآمد حاصل از فروش بازی های رایانه ­ای بیش از درآمد فروش فیلمهای هالیوودی بوده است. در سال 2007 میلادی گردش مالی این صنعت 42 میلیارد دلار اعلام شده است. با توجه به گسترش مخاطبان این بازی ها در جهان، نظریه ­پردازان غربی به خصوص آمریکایی ها به فکر بهره برداری سیاسی از این ابزار نوظهور برآمده­ اند و در زمان حاضر شاهد هستیم که بسیاری از بازی ها، مروج تفکرات سیاسی و فرهنگی دنیای غرب شده اند.
 
بازی های رایانه ­ای از محصولات صرفا سرگرمی فاصله گرفته و به ابزاری در اختیار بشر تبدیل شده اند تا متناسب با اهداف خود به ترویج عقایدشان در سطوح مختلف بپردازند. اهداف استکبار جهانی برای توجیه رفتارهای خود در جهان از طریق بازیها، از این جمله است.
 
اهمیت توجه و ارزیابی بازیهای رایانه ­ای را از آنجایی می توان مورد ارزیابی قرار داد که با نگاهی ساده بر بازیهای مطرح و پرطرفدار موجود در بازار داخلی و جهانی و مسائل و موضوعات مطرح در این بازیها مشاهده می کنیم که در بسیاری موارد به طور مشخص و واضح کشورهای اسلامی و به صورت خاص کشور ایران به عنوان حامی و طرفدار تروریست مطرح می شود و آمریکا و نیروهای غربی به عنوان مصلح جهان برای از بین بردن این افراد باید وارد میدان شوند.
 
از جمله بازی هایی که در آنها به طور مشخص اسلام و ایران به عنوان جریان منفور مطرح می شوند، می توان به بازی دلتا فرس (delta force) اشاره کرد که در آن کاربر باید براي مقابله با تروريست ها به جزيره خارك در ايران بيايد. در ورژن بعدی این بازی تروریستها در استان خوزستان حضور دارند.
در بازي جنگ ژنرالها یا generals هم کاربر در نقش سربازان آمريكايي مأموريت مبارزه با تروريست ها در نقاط مختلف جهان همچون عراق، براي مبارزه با بعثيان و افغانستان براي مبارزه با گروه القاعده برعهده دارد.
 
از موضوعاتی که در پس تمام بازی های رایانه­ ای با رویکرد سیاسی، قابل شناسایی است می­توان به این موارد اشاره کرد:

ـ تجاوزهای آمریکا به کشورهای دیگر، از روی اهداف خیرخواهانه و انسان دوستانه است.

ـ آمریکا نماد صلح و دوستی است و هر جنگ و تجاوزی از سوی آن، در راستای صلح جهانی صورت می گیرد.

ـ مخالفان آمریکا عناصری شرور و محورهای شرارت و سپاه اهریمن هستند.

ـ آمریکا با اهداف خیرخواهانه برای نجات انسان های دربند از دست بدخواهان و عناصر ضد انسان تلاش می کند و انواع خطرها را به جان می خرد.

- ترویج این تفکر که یک آمریکایی قهرمان است.
 
با توجه به واقعیات موجود ديگر نمي ­توان به بازي هاي رايانه­ اي تنها به عنوان ابزار جذاب براي تفريح و سرگرمي كودكان نگاه كرد؛ بلكه بايد به آنها از ديد دشمنان تفكر اسلامي نگريست و در مقابل با توليد جانشين مناسب براي اينگونه بازي­ ها، با توجه به عمق منابع ملّي و مذهبي به مبارزه با اين تجاوز پرداخت.
 
 
 
 
 
 
چهارشنبه 8 آبان 1392  6:34 PM
تشکرات از این پست
YaSiN313
YaSiN313
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 126
محل سکونت : ایران

◄◄مستند مرزهای شیشه ای [قسمت سیزدهم]

بازی های رایانه ­ای به ابزار رسانه ­ای بسیار تأثیر­گذاری تبدیل شده ­اند که به دلیل ویژگی ­های خاص آن امروزه برای فرهنگ ­سازی و تغییر رفتارها در جوامع گوناگون تبدیل شده است. این ابزار رسانه ­ای فرصتی نوین در اختیار نیروهای نظامی در کشورهای غربی و مشخصا آمریکا قرار داده است تا طی دو دهه اخیر از آن به عنوان عاملی برای توجیه رفتارهای نظامی خود در سراسر جهان استفاده کرده و از این رو اذهان جامعه جهانی را برای پذیرش جنایات خود آماده سازد.
 
به یقین دیگر نمی ­توان باز­ی های رایانه­ ای را تنها وسیله ­ای برای وقت گذرانی کاربران دانست. بازی رایانه ­ای، فقط یک تفریح بی ­خطر نیست؛ بلکه رسانه ­ای برای بیان و نهادینه سازی برخی پیام هاست. البته این پیام رسانی به صورت آشکار صورت نمی ­گیرد، بلکه در جهتی به دور از اهداف ظاهری و ابتدایی، از آن استفاده می ­شود. توجه و اطلاع رسانی در مورد بازی های رایانه ­ای از آن جهت اهمیت مضاعفی می ­یابد که اهداف سیاسی و پشت پرده بازی های رایانه ­ای و اثرات عمیقی که در کاربر ایجاد می ­شود از دید اغلب مردم ناشناخته است.  
 
بازی ­های رایانه­ ای به عنوان رسانه ­ای تاثیر­گذار، در همه ابعاد جنگ نرم اعم از سیاسی، فرهنگی و دینی به صورت گسترده وارد شده ­اند. در بعد سیاسی، بسیاری از بازی­ های رایانه ­ای که مدیریت جنگ روانی در این زمینه را بر عهده داشته ­اند تنها بر یک نکته تکیه می ­کنند و آن توجیه جنگ ­هایی است که در حال حاضر و یا در آینده نزدیک آمریکا بر کشورهای دیگر تحمیل خواهد کرد.
بخشی از بازی ­های رایانه ­ای که با هدف قهرمان پروری و توجیه تجاوزات نظامی به دیگر کشورهاست، متوجه کشورهای اسلامی و عمدتاً ایران و کشورهای همسایه­ ایران که تحت تأثیر فرهنگ اسلام انقلابی ایران هستند، می­ شود تا ضمن معرفی این قدرت معنوی جدید به عنوان نماد تروریسم، آمریکا به عنوان نجات دهنده جهانیان از شرارت تروریست­ ها مطرح شود؛ یعنی افکار عمومی جهان باید باور کنند که لشکرکشی به گوشه گوشه جهان در راستای نجات ملت­ هاست و آمریکا همان منجی عالم است.
 
بازي‌ هاي رایانه ‌ای خشن، كودكان را به عنوان عامل خشونت درگير مي‌ كنند. آنها در اين بازي ‌ها به همه نوع فعاليت خشونت ‌بار و يا غيراخلاقي دست مي ‌زنند و بعد ممكن است آنچه را كه در بازي ‌ها مي ‌آموزند، در دنياي واقعي هم به اجرا درآورند. چه بسا مشاهده صحنه ‌هاي خشونت و خون و خونريزي در دنياي واقعي هم ديگر آنها را تحت تأثير قرار ندهد. اين در حالي است كه اين بازي ‌ها غالباً كودكان و نوجوانان را معتاد هم مي ‌كند. كساني كه به اين بازي‌ ها مي‌ پردازند، ممكن است در هنگام بازي گذشت زمان را احساس نكنند. حتي برخي از آنها به اين بازي ‌ها نياز رواني پيدا مي ‌كنند و مي‌ خواهند كه دائم به اين بازي‌ ها بپردازند. ضمن اين كه اين افراد خصلت ‌هاي گوشه ­گيري و درونگرايي پيدا مي ‌كنند.
 
با دقت در محتوای اغلب بازی های رایانه ­ای مي ‌توان به حقيقت اين موضوع دست يافت كه تفكر منحرف سحر و جادو با تفكر اصيل تكيه بر ماوراي معنوي و امر توكل بر خدا در تضاد و تقابل است. اين بازي‌ ها برخي واكنش ‌هاي فكري و اخلاقي را در بين جوانان ما ايجاد مي ‌كند كه اولين آنها تمايل آنها به اموري مانند سحر و موضوعات وهم آلودي مانند جادو است؛ موضوعي كه در قرآن و بسياري از منابع ديني ما امري طردشده و منفور است، اما به اين نكته هم بايد توجه كرد كه از زماني كه ترويج اينگونه مسائل در ‌هاليوود از چند سال پيش آغاز شد، ضديت با تفكرات ديني نيز در تمام اين فيلم‌ها مشهود بود اما در عصر جديد رسانه اين موج خرافه‌پرستي و وهم ‌گرايي به عرصه بازي ‌هاي رايانه ‌اي نفوذ پيدا كرده است.
 
بازی­ های رایانه ­ای به ابزار آموزشی، با دامنه وسیعی از آموزشها تبدیل شده­ اند به نحوی که از آموزشهای درسی و سبک و سیاق زندگی گرفته تا آموزش شیوه ­های تیراندازی و مبارزات مسلحانه و غیر مسلحانه در این بازیها آموزش داده می شود که این موضوع اهمیت و جایگاه نظارت دقیق بر تولید بازیها در داخل کشور و ورود آنها به داخل را نمایانتر می کند.
 
بر اساس پژوهش صورت گرفته، کاربران رایانه های شخصی 18 درصد از زمان استفاده از رایانه را صرف بازی می­ کنند و در عین بازی ­های رایانه ­ای بعد از گشت و گذار در اینترنت و کار با پست الکترونیک، سومین علاقه در بین برنامه های رایانه ای است.
 
متوسط سني افراد براي بازي ­هاي رايانه ­اي در کشورهاي امريکايي و اروپايي بالاي30سال گزارش شده است، اين در حالي است که گروه هدف اين بازي ها در ايران بين 16 تا 18 سال هستند. به همين لحاظ و حساس بودن شرایط جوانان در این سنین انتظار مي ­رود توجهی ویژه­ از سوي مسئولان برای رده­ بندی سنی بازی ها و همچنین دقت و حساسیت بیشتر خانواده ها روی این مسئله صورت پذیرد.
 
 
 
 
 
چهارشنبه 8 آبان 1392  6:39 PM
تشکرات از این پست
YaSiN313
YaSiN313
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 126
محل سکونت : ایران

◄◄مستند مرزهای شیشه ای [قسمت چهاردهم]

عدم امكان كنترل تمام وروديها در فضاي مجازی باعث شده است كه هر گروه و دسته اي با هر نوع طرز تفكر و اعتقادي به ارائه ذهنيات خود به صورت بي هدف و يا هدفمند و سازمان يافته در اين فضا بپردازند. این موضوع باعث ایجاد مشکلات فراوانی به خصوص در مورد مسائل فرهنگی و اخلاقی برای افراد جامعه شده است.
 
شاید به تصور برخی، تعمیم دادن زندگی و رفتارها در فضای مجازی به زندگی حقیقی فقط یک حدس و گمان و ناشي از بدبيني باشد، اما شنيدن تجربيات افرادي كه به عنوان قربانيان، آسيب­ ديدگان و بعضاً خرابكاران فضاي مجازي هستند، به طور حتم به درك واقعيات مهم و مستندتري از اين فضا كمك خواهد کرد.
 
فراگير شدن رسانه ‌ها در آغاز قرن بيست و يكم و موضوع جدّى نقش اينترنت در شكل ‌دهى به فرهنگ، هويت، باورها و ارزش‌ هاى اجتماعى، اهميت توجه به این مسئله را افزايش داده است. در جامعه امروز، گرايش به اينترنت و استفاده از آن چنان رايج شده است كه بيشتر خانواده‌ ها، رايانه شخصى دارند و اعضاى خانواده، بخش زيادى از وقت خود را در استفاده از اينترنت سپرى مى‌ كنند.
 
اينترنت در ميان همه گروه هاى اجتماعى اعم از زن و مرد، پير و جوان با هر گرايش و اعتقادي از جذابيت خاصى برخوردار است. گسترش اينترنت، مانند هر نوآورى ديگرى به ايجاد دگرگونى ‌هايى در جنبه‌ هاى مختلف زندگى انجاميده و استفاده از آن، امرى اجتناب ‌ناپذير شده است؛ به گونه ‌اى كه بدون آن زندگى براى كسانى كه بدان خوگرفته ‌اند، دشوار مى‌ شود.
 
تغییر رفتار در جوامع مختلف با بهره ­گیری از فضای مجازی به طور جدی توسط حکومتهای استعماری مد نظر قرار گرفته است. قبح شکنی در مورد موضوعات اخلاقی و دینی در فضای مجازی از طريق هرزه ­نگاري و سايتهاي مستهجن از شیوه­ های رفتاری برای تأثیر­گذاری بر جوامع گوناگون به خصوص کشورهای اسلامی است.
 
بسيارى از كاربران اينترنتى اطلاع دقیقی از اینکه اين رسانه چه نوع شيوه زندگى را معرفى مى‌ کند و داراى كدامين ارزش ‌هاى اجتماعى است ندارند، اما باید به این مسئله توجه داشت که اینترنت ضمن تأثیرگذاری در جنبه ­های فردی و اجتماعی به ابزاری مهم در راستای فرهنگ ­سازی و آموزش نیز تبدیل شده که از هر دو حیث مثبت و منفی قابل بررسی است. تأثیرگذاری بر ذهن مخاطب و القاء برخی مسائل غیر واقع برای دستیابی به اهداف سیاسی نیز از جمله مسائلی است که در سایه تأثیرگذاری بر فضای ذهنی جامعه از طریق جریانهای خاص مورد توجه قرار می­گیرد.
 
يكى از كاركردهاى منفى رسانه ‌ها، سلطه فرهنگى است. سلطه فرهنگى عبارت است از مبادله يك جانبه عناصر و پديده ‌هاى فرهنگي برای تأثیرگذاری بر جمیت مخاطب. بر اساس اين نظريه، رسانه ‌هاى گروهى از جمله اينترنت، از سياست دقيقى پيروى مى‌ كنند كه قدرت ‌هاى سياسى و اقتصادى تدوين كرده ‌اند و به نظر می ­رسد كه نفوذ و گسترش اينترنت در چارچوب ‌هاى بيرون از نهادهاى علمى و پژوهشى، از مهم ‌ترين عوامل تهديد كننده بهداشت روانى جامعه به شمار مى ‌آيد.
 
ا مروزه روش ‌هاى ارتباطى با ديگران از طريق اينترنت افزايش يافته است. پست الكترونيك، پيام‌ هاى كوتاه، چت­روم ‌ها، وب گاه ‌ها و بازى ‌ها، روش ‌هايى براى گسترش و حفظ روابط اجتماعى شده‌ اند. روزانه بیش از چهارصد ميليون نفر در سراسر دنيا از اينترنت استفاده مى ‌كنند و يكى از كاربردهاى اصلى اينترنت، برقرارى ارتباط اجتماعى با ديگران است. اما بسيارى از گزارش‌ ها نشان مى ‌دهند شيوه ‌هاى گوناگون ارتباط از طريق اينترنت، در پايين ‌ترين سطح قرار مى‌ گيرند. شايد عيب اصلى ارتباط ‌هاى اينترنتى آن است كه ارتباط در فضاى مجازى، اساسا بر متن استوار است و بنابراين، از نشانه ‌هاى بصرى و شنيدارى در تعامل‌ هاى رو در رو بى ‌بهره است.
 
بسيارى از روان‌ شناسان اين نگرانى را دارند كه آسانى ارتباط‌ هاى اينترنتى، چه‌بسا افراد را به این سمت سوق دهد تا زمان بيشترى را به تنهايى بگذرانند؛ به صورت آن‌لاين با غريبه ‌ها صحبت كنند و ارتباط سطحى برقرار سازند و اين كارها را به قيمت از دست دادن گفت ‌و گوهاى رو در رو و ارتباط‌ هاى فاميلى و دوستانه انجام دهند. بنابر برخى پژوهش ‌هاى صورت گرفته، ارتباط‌ هاى اجتماعى از طريق اينترنت، ضعيف ‌تر از ارتباط‌ هاى واقعى است و در درازمدت، به انزواى اجتماعى فرد مى‌ انجامد.
 
یكى از پى ‌آمدهاى منفى اينترنت، اشاعه فحشا، بى‌بندوبارى اخلاقى و تحريك جنسى است. اينترنت به دليل داشتن سه ويژگى قابليت دسترسى آسان به آن، توانايى داشتن همگان در پرداخت بهاى آن و ناشناس ماندن كاربران آن به يكى از مهم ‌ترين منابع اشاعه هرزه ‌نگارى تبديل شده است.
 
آگاهی بخشی در سطح عمومی جامعه در مورد واقعیات فضای مجازی و ایجاد اطمینان در کاربران نسبت به اطلاعات و اخبار فضاهای رسمی می تواند در سطح گسترده ای به سالم سازی فضای مجازی و کاهش تأثیر پذیری منفی از این فضا کمک کند.
 
 
 
 
چهارشنبه 8 آبان 1392  6:43 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها