ابراهیم رزمپا اظهار داشت: مواد چسبناکی که از غدد موجود در کانال گوش خارجی ترشح میشوند جرم گوش نام دارد که وجود آنها برای سلامت گوش مفید است.
متخصص و جراح گوش، حلق و بینی گفت: در بعضی از افراد میزان ترشح جرم گوش بیش از حد طبیعی است یا اینکه گوش مشکل آناتومی دارد یعنی کانال آن تنگ یا پیچدار است و باعث تجمع جرم گوش میشود که در این افراد جرم موجود میتواند باعث گرفتگی و سنگینی گوش شود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: اگر جرم گوش کم ترشح شود، باعث میشود که گوش خشک شود و دچار اگزما و خارش شود و از طرفی میتواند گوش را مستعد به عفونت کند.
رزمپا ادامه داد: جرم گوش حالت دفاعی در گوش ایجاد میکند علاوه بر آن جرم گوش پس از تشکیل و ترشح، خود به تدریج با حرکت مفصل فکی- گیجگاهی از گوش خارج میشود.
متخصص و جراح گوش، حلق و بینی بیان داشت: استفاده از گوش پاک کن به هیچ عنوان توصیه نمیشود چرا که گوش پاک کن باعث تحریک گوش میشود؛ همچنین میتواند جرم گوش را به عقب کانال گوش منتقل کرده و باعث تحریک کانال گوش و مشکلات بعدی شود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران توصیه کرد: افراد برای خشک کردن گوش از سشوآر استفاده کنند و اگر احساس گرفتگی یا سنگینی گوش داشتند به پزشک متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنند تا اگر گوششان را جرم گرفته بود، آنها با روشهای خاص به جرمزدایی گوش اقدام کنند.