شــوق دیـــدار
شکی نیست که در زمان غیبت حضرت به ما توجه دارند و توجه ایشان نسبت به شیعیانشان خاص می باشد و حضرت هیچ وقت برای ما کم نگذاشته اند ولی آیا صرف وجود توجه حضرت به ما کفایت می کند؟. آیا اگر عاشقی بداند که معشوقش او را خیلی دوست دارد ومعشوق آرزوی وصال او را دارد برای او کفایت می کند ؟ خیر ، بلکه شوق دیدار در عاشق مضاعف می شود و عاشق بیش از پیش پریشان می گردد؛ مثل منتظران حضرت هم ، چنین است ؛ صرف توجه حضرت آنها را قانع نمی کند؛ بلکه شوق دیدارش را دو چندان می کند. آنها تا معشوق خود را نبینند و در پیش رویش خود را فدا نکنند(والمستشهدین بین یدیه) راضی نمی شوند ؛حتی مرگ جلودار آنها نمی باشد(فرازی از دعای عهد) واین میسر نمی گردد مگر با ظهورش.
بنده خود از درک ارزش وصف ناپذیر دیدار حضرت عاجزم ولی متن دعاها و زیارتنامه ها و روایات عظمت این مطلب را به خوبی نشان می دهد:
آن بخش از دعای عهد که عاجزانه و متضرعانه از خداوند می خواهد که از انصار، مدافعان و فداییان حضرت باشد و چنان بر این خواسته مصر می باشد که از خداوند می خواهد هیچ چیز حتی مرگ حتمی نیز مانع این توفیق نشود سپس هم چون عاشقی مجنون، می فرماید:اللهم ارنی الطّلعة الرّشیدة ،والغرّة الحمیدة و اکحل ناظری بنظرة منی الیه...خدایا آن جمال ارجمند و آن پیشانی نورانی و پسندیده را به من بنمایان و سرمه ی وصال دیدارش را به یک نگاه به دیده ام بکش
یا آن فراز از دعای ندبه که پی در پی به مدح حضرت و اجداد معصوم و بزرگوارش می پردازد سپس با دلی پر زدرد می فرماید:عزیزٌ علیّ ان اری الخلق و لاتری ولا اسمع لک حسیسا و لا نجوی... چه گران و سنگین است بر من که مردم را ببینم ولی تو دیده نشوی، چه گران است بر من که نشنوم از تو صدایی و نه رازی
و در زیارت جامعه کبیره ، همان مثنوی بلند عشق که به مدح وذکر مناقب و جایگاه ومقام حقیقی ائمه معصومین علیهم السلام می پردازد، در میان بیان سیل فضایل ایشان دست به دعا بر می دارد و چند حاجت می طلبد که جامع ترین و مهم ترین و کامل ترین خواسته هایی می باشد که برای سعادت هر فرد و رسیدن به قله های درجات کافی می باشد واز جمله ی آنها این دعا می باشد: خدایا مرا از جمله کسانی قرار ده که در دوران رجعت وبازگشت ائمه(ع) بازگردانده می شوند و از افرادی قرار ده که در دوران حکومت ایشان نقشی را ایفا می کنند و مفتخر می گردند
و آنگاه که علی بن ابی طالب علیه السلام، آن اسطوره خلقت، با دستان مبارکشان به سینه شان اشاره می کند و این گونه ندا سر می دهد: ها... شوقٌ الی رویته ( چقدر مشتاق دیدار او "مهدی" هستم)، (این روایت از سخنرانی آقای پناهیان آورده شده است)
و نیز در دعای پر فتوح افتتاح، که پیوسته به مدح خدا می پردازد و طلب عفو ورحمت می کند و بر ائمه معصومین(ع) درود می فرستد ونیز بر قائم(عج) درود می فرستد و برای فراهم شدن شرایط ظهورش پیوسته دعا می کند و سپس می گوید: اللهم انّا نرغب الیک فی دولة کریمة ...خدایا ما با تضرع و زاری به در گاهت از تو حکومت و دولت ارزشمند وگرامی را خواستاریم .... اللهم ..ما قصرنا عنه فبلغناه ..خدایا آنچه را که از رسیدن بدان کوتاه آمدیم، تو ما را بدان برسان.... و بعد نعمت ها و رستگاری ها وبرکات- که بواسطه ظهورش بر وی جاری می شود- را، از خداوند می خواهد و آنها را یادآور می شود تا اینکه شوق دیدار در او فریاد می زند و ندا سر می دهد: اللهم انّا نشکو الیک فقد نبیّنا صلواتک علیه وآله ، و غیبة ولّینا ... خدایا ما به تو شکایت می کنیم از نبودن پیامبرمان که درودهای تو بر او و آلش باد و از غیبت مولایمان...
اللهم عجل لولیک الفرج
التماس دعا