0

توصيه هایی مهم درباره لبنيات

 
samanehtajafary
samanehtajafary
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 2436
محل سکونت : خراسان رضوی

توصيه هایی مهم درباره لبنيات

گروه لبنيات در طبقه بعدى و پس از گوشت قرار ميگيرد. اين گروه شير و فراورده‏هاى آن از جمله ماست ، پنير ، دوغ و بستنى را شامل مى‏شود. مواد غذايى موجود در اين گروه ، بخصوص شير ، ماست و پنير ، منابع غنى کلسیم و B12 هستند. هم چنين بسيار از ويتامين ، مواد معدنى و پروتئين‏هاى مورد نياز بدن نيز اين گروه تأمين مى‏شوند.

بر اساس گزارش تحقيقات دانشمندان آمريكايى ، دريافت شير مايع ، كاهش خطر بروز پوكى استخوان ، فشار خون بالا و سرطان روده برزگ را به همراه خواهد داشت. هم چنين احتمال ابتلا به سنگ كليه را نيز كاهش مى‏دهد. به علاوه به كمك كردن به كار بزاق ، كاهش خطر فساد دندان‏ها را به همراه دارد.

يك حقيقت:

با اين كه برخى از انواع آب پرتقال حاوى کلسیم  هستند ، آن‏ها را جزو ميوه‏ها قرار مى‏دهند نه لبنيات.کلسیم تنها يك نوع ماده مغذى است ، در حالى كه ميزان مواد مغذى موجود در آب ميوه‏ها به گروه ميوه‏ها نزديك‏تر است تا لبنيات.

ميزان نياز روزانه به اين گروه ، كم‏تر از گروه‏هاى ديگر است. زيرا داراى چربى فراوان هستند. بنابراين مقدار كم‏ترى از فراورده‏هاى لبنى نيز نياز روزانه بدن را تأمين خواهد نمود. در هرم تغذيه دريافت روزانه 2 تا 3 پيمانه از گروه لبنيات توصيه مى‏شود كه هر پيمانه معادل يكى از گزينه‏هاى زير است:

يك فنجان شير كم چرب يا بدون چربى

يك و نيم اونس پنير طبيعى

يك سوم فنجان شير خشك

يك فنجان ماست كم چرب

2 اونس پنير پرورده

مواد لبنى ، منابع غنى پروتئين ، کلسیم ، B12 ، فسفر ، پتاسيم ، ويتامين‏هاى A و D هستند. گروه لبنيات يكى از منابع مهم کلسیم  دريافتى بدن بوده و براى حفظ سلامت استخوان ، اهميت بسيارى دارند. هم چنين حاوى كلسترول و چربى فراوان هستند. از آنجا كه فراورده‏هاى لبنى ، محصولات حيوانى هستند ، چربى موجود در آن‏ها از نوع اشباع مى‏باشد. بنابراين انتخاب فراورده‏هاى كم چرب يا بدون چربى ، دريافت كلسترول و چربى را كاهش خواهد داد. شير خامه گرفته نيز به اندازه شير كم چرب و يا شير كامل ، داراى مواد مغذى است. تنها تفاوت آنها ميزان كالرى و چربى موجود در آن هاست.

لاكتوز

مواد لبنى ، داراى نوعى قند به نام لاكتوز هستند كه هنگام هضم به كمك آنزيم لاكتاز ، به ملكول‏هاى كوچكتر شكسته مى‏شوند. اين آنزيم ، در افرادى كه توان تحمل لاكتوز را ندارند ، به مقدار بسيار كم يافت مى‏شود. لاكتوز هضم نشده ، بروز حالت تهوع ، نفخ ، اسهال و دل درد را به همراه مى‏آورد. در حالى كه ساير افراد كه توانايى هضم لاكتوز را دارند ، مى‏توانند از مقادير گوناگون فراورده‏هاى شيرى بهره‏مند شوند. در صورتى كه شما نيز جزو افراد دسته اول هستيد ، از فراورده‏هاى كم لاكتوز و يا بدون لاكتوز استفاده كنيد. اغلب اين افراد مى‏توانند بدون بروز هيچ عارضه‏اى از ماست استفاده كنند.

هشدار!

عدم توانايى تحمل لاكتوز به معناى حساسيت به شير نيست. افرادى كه به شير حساسيت دارند در واقع به پروتئين موجود در شير حساسند. اين دسته از افراد بايد از مصرف شير و ساير فراورده‏هاى آن خودارى كنند.

چند توصيه مهم درباره گروه لبنيات

انتخاب صحيح در ميان محصولات گروه لبنيات ، نگه دارى و آماده سازى آن‏ها ، مانند فراروده‏هاى ساير گروه‏ها از اهميت زيادى برخوردار است.

در هنگام خريد ، به تاريخ توليد و مصرف محصولات لبنى توجه كنيد. هم چنين به بسته بندى آن‏ها نيز توجه كنيد كه سوراخ يا صدمه ديده نباشد.

تنها محصولاتى را خريدارى كنيد كه در يخچال نگه دارى شده باشند.

فراورده‏هاى لبنى را به صورت خام در يخچال نگه دارى كنيد. دماى بالاى 40 درجه ، ماندگارى اين فراورده‏ها را كاهش مى‏دهد.

شير را در ظرف سربسته نگه دارى كنيد تا بوى ساير غذاهاى موجود در يخچال جذب آن نشود.

باقيمانده شير را در ظرف اوليه آن نگه دارى كنيد.

چربى‏ها و شيرينى‏جات

روغن ، چربى و شيرينى‏جات ، در قله هرم تغذيه جاى دارند و مواد غذايى پر چرب و شيرين ، مانند روغن ، سرشير ، سس سالاد ، كره ، سير ، مارگارين ، پنير خامه‏اى ، نوشيدنى‏هاى شيرين ، آب نبات ، نوشيدنى‏هاى حاصل از ميوه‏ها ، انواع مربا و ژله را شامل مى‏شوند. اين مواد ، كالرى فراوان و مواد مغذى اندكى را براى بدن تأمين مى‏كنند. قله هرم ، به عنوان يك گروه غذايى در نظر گرفته نمى‏شود و پيمانه‏اى نيز براى دريافت اين مواد توصيه نمى‏شود ، زيرا بدن به آن‏ها نياز چندانى ندارد. بنابراين تنها دريافت انواع كم چرب اين مواد ، مانند پنير خامه‏اى ، سر شير و سس كم چرب توصيه مى‏شود. اين مواد غذايى طعم دلپذيرى به غذا داده و مصرف آنها تنها به اندازه كم در رژيم غذايى توصيه مى‏شود. هم چنين مى‏توانيد با رعايت اعتدال از مواد غذايى شيرين ، مانند نوشيدنى‏هاى شيرين و آب نبات‏ها لذت ببريد.

از تمامى گروهاى موجود در هرم استفاده كنيد

هدف از ارايه هرم تغذيه ، تلاش براى منطبق كردن تك تك غذاهاى مصرفى بر آن نيست. بلكه هماهنگ نمودن برنامه غذايى روزانه يا هفتگى با آن و ارايه يك تصوير كلى براى تهيه رژيم غذايى سالم است. در صورتى كه برنامه تغذيه كنونى شما به هيچ وجه با اين هرم همخوانى ندارد ، پديد آوردن تغييرات كوچك ، براى هماهنگ كردن رژيم غذايى خود با آن را آغاز كنيد. تغييراتى از قبيل افزودن يك عدد ميوه به صبحانه ، سبزيجات به ناهار يا استفاده از شير يا سس كم چرب. تغييرات تدريجى ارزش اجرا شدن را داشته و اجراى آن‏ها به مراتب آسان‏تر از انجام تغييرات اساسى است. بنابراين از همين حالا دست به كار شويد.

همه چيز درباره تغذيه و سلامتي

مترجم: ترانه يگانه

جمعه 12 مهر 1392  9:41 PM
تشکرات از این پست
yarabyarabyarab
دسترسی سریع به انجمن ها