کفش از جمله کالاهای مصرفی است که ممکن است بخش قابل توجهی از توانایی مالی یک خانواده را به خود اختصاص دهد . با مراقبت صحیح می توان از خراب شدن زود هنگام آن جلوگیری کنید.در این مقاله پیشنهاد هایی در این باره برایتان داریم :
ــ كفش نو را اولین بار در یكروز خشك و آفتابی بپوشید زیرا در این صورت لایه ای از خاك و سنگریزه بصورت پوششی تخت كفش را فرا می گیرد که مقاومت آن را در برابر گرما و رطوبت افزایش می دهد.
ــ قبل از مشورت با سازنده كفش از نصب تخت اضافی به زیر كفش یا زدن پاشنه اضافی ضخیم پرهیز كنید زیرا تعادل كفش را بر هم می زند و پا را خسته می كند.
ــ پس از باز گشت به خانه گرد و خاك كفشهای خود را پاك كنید. واكس زدن باعث درخشندگی و دوام رویه كفش می شود.
ــ كفش هایی كه از جنس پلاستیك است به ویژه كفش کودكان را می توانید با یك پارچه نمدار پاك كنید ، سپس واكس بزنید.
ــ كفش ها را بعد از هر بار پوشیدن در معرض هوا قرار دهید و به اصطلاح آنها را باد دهید و داخل آن روزنامه قرار دهید. روزنامه نه تنها عرق و رطوبت داخل كفش را به خود جذب می كند بلكه به منزله قاب مناسبی شكل كفش را حفظ می كند.
ــ اگر كفشهای شما خیس شده است هرگز آنها را جلوی بخاری خشك نكنید زیرا ممكن است سفبدك بزند و آثاری مانند شوره روی آن ظاهر شود. بهتر است مقداری روزنامه باطله درون آنها بگذارید پس آنها را در مكانی كه جریان هوای كافی وجود دارد قرار دهید.
ــ هیچگاه لكه های گل و لای را به وسیله كارد از روی كفش نتراشید بلكه برای این منظور از وسایل بی خطر استفاده كنید.
ــ به محض اینكه ساییدگی در پاشنه كفش مشاهده شد پیش از آنكه به كلی از بین برود آن را تعمیر كنید. این امر به طول عمر كفش می افزاید و بهتر است قبل از پوشیدن کفش نو یك پاشنه نازك لاستیكی به آن بزنید تا پاشنه اصلی ساییده نشود.
چرم كفش را اگر خشك شده است میتوانید با استفاده از واكس بی رنگ نرم كنید.
ــ اگر به نظرتان می آید كه كفشتان بو می دهد بهترین كار این است كه كفشها را از پاشنه به پایه صندلی آویزان كنید تا در معرض جریان هوا قرار بگیرد.
ــ برای پاك كردن آثار چربی از روی كفش چرمی گوشه پارچه ای را استون مالیده و روی لكه چربی بمالید.
ــ برای ایجاد درخشندگی و برق بیشتر در كفش های چرمی قبل از واكس زدن كفش را كاملا با وازلین چرب كنید و سپس واكس بزنید.