0

مبحث هجدهم طرح صالحین + رنگ خدا در زندگی

 
fateme74
fateme74
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : تیر 1392 
تعداد پست ها : 3243
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مبحث هجدهم طرح صالحین + رنگ خدا در زندگی

وقتی که از تأثیر خدا در زندگی انسان صحبت می کنیم، یک وقت نگاهمان، نگاه فلسفی است که ببینیم در عالم تکوین خداوند چه اثری در زندگی انسان دارد؟ از آن منظر همه هستی ما و همه آنچه که ما در پیرامون خود می بینیم، اینها مخلوقات الاهی هستند، به تعبیر دقیق تر؛ اینها فیض مستمر الاهی هستند که یک لحظه هم اگر این فیض قطع شود، نه ما خواهیم بود و نه آنچه که پیرامون ما وجود دارد! اما یک نگاه دیگر نگاه باور و ایمان نسبت به این است، که مسئله دیگری است، حالا اگر این ایمان به خدا باشد به اندازه ای که ایمان به خدا هست این در رفتار ما تأثیر می گذارد؛ یعنی در واقع بین علم، ایمان و رفتار یک تأثیر و تأثر متقابل وجود دارد و به اندازه ای که من به خدا ایمان دارم به همان اندازه در رفتارهای من تأثیر و تأثر پیدا می کند اگر ما واقعاً خدا را مصدر همه چیز ببینیم آن موقع رفتار ما با دیگران، با کسی که چنین نمی بیند متفاوت می شود.

سه شنبه 9 مهر 1392  7:47 PM
تشکرات از این پست
AliFanoodi tahmores golestan98 farshon
tahmores
tahmores
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 11998
محل سکونت : همین گوشه کنار

پاسخ به:مبحث هجدهم طرح صالحین + رنگ خدا در زندگی

با سلام

یاد ماه مبارک رمضان افتادم اولین موضوع طرح 30 شب 30 ایه  رنگ خدا بود

پرسیدم خدا چه رنگیست

سبز ابی  ؟؟؟

قرمز ؟

نه رنگ خدا رنگ ایمانی است که در قلب ماست

سه شنبه 9 مهر 1392  9:24 PM
تشکرات از این پست
golestan98 nazaninfatemeh farshon
majnon313
majnon313
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1388 
تعداد پست ها : 287
محل سکونت : قم

پاسخ به:مبحث هجدهم طرح صالحین + رنگ خدا در زندگی

 صبغة الله چه رنگی است؟

بررسی واژه «صبغه» در قرآن، از جمله مواردی است که در بحث اعجاز رنگها مورد کنکاش قرار گرفته است و پژوهش گران با اشاره به آیه 138 سوره بقره بیان می کنند که: قرآن در این آیه میفرماید: تنها رنگ خدایی را بپذیریدکه همان رنگ ایمان، توحید خالص و اسلام است و رنگهای نژادی، خرافات، نفاق و شرک را از زندگی ظاهری و باطنی خود حذف کنید.

رنگ خدایی، همرنگ با فطرت و منطق است و چشم اولیای خدا را نوازش میدهد و خریدار آن خدا و بهای آن بهشت میباشد. پس از میان رنگها، رنگ خدایی بهترین و زیباترین رنگ است «و من احسَنُ من الله صبغة».

البته تا انسان رنگ هوسها، نژادها و قبیلهها را کنار نگذارد، نمیتواند رنگ وحدت، برادری و تسلیم بپذیرد و رنگ خدایی پیدا کند.

اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم وترحم علی عجزنا واغثنا بحقهم

سه شنبه 9 مهر 1392  9:25 PM
تشکرات از این پست
golestan98 farshon
majnon313
majnon313
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1388 
تعداد پست ها : 287
محل سکونت : قم

پاسخ به:مبحث هجدهم طرح صالحین + رنگ خدا در زندگی

(این است) رنگ‏آمیزى الهى و كیست بهتر از خدا در نگارگرى؟ و ما تنها او را عبادت مى‏كنیم.

بهترین رنگ آن است كه صفا و بقا داشته و چشم اولیاى خدارا به خود جلب كند. همرنگ با فطرت و منطق بوده، مشترى آن خدا، و بهاى آن بهشت باشد. همه‏ى رنگ‏ها پاك مى‏شوند، قبیله، نژاد و نسب، دیر یا زود از بین مى‏روند، ولى آنچه ابدى و باقى است همان رنگ و صبغه‏ى الهى یعنى اخلاص وایمان است.

 ایمان به خدا، پیامبران، كتاب‏هاى آسمانى و تسلیم خدا بودن، صبغه و رنگ خدایى است. در آیات قبل فرمود: «قولوا آمنّا باللّه‏و...»، در این آیه مى‏فرماید: «صبغة اللّه»
 برترین و زیباترین رنگ‏ها، صبغه و رنگ الهى است. «ومن احسن من‏اللّه صبغة»
 باید تنها بنده خدا بود، نه بنده‏ى دیگران. «و نحن له عابدون»

رنگ خدایى همیشگى و پایدار است. «كل شى‏ء هالك الاّ وجهه»
قصص، 88.

 

اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم وترحم علی عجزنا واغثنا بحقهم

سه شنبه 9 مهر 1392  10:48 PM
تشکرات از این پست
farshon golestan98
maryamjoon
maryamjoon
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 1178
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث هجدهم طرح صالحین + رنگ خدا در زندگی

وی با بیان این که بزرگترین حق خداوند در رساله حقوق امام سجاد(ع) این است که او را بپرستید، افزود: در رساله حقوق امام سجاد(ع) ابتدا حق خداوند پس از آن حق النفس یعنی حق خود انسان بیان شده بعد از آن نیز هفت حق را به عنوان حقوق اعضاء و جوارح و 5 حق را به عنوان حقوق افعال بر شمرده‌اند و سپس حقوق دیگران را بیان می‌فرماید.

 وی ادامه داد: حق اول و اولین حقوق، حق اختصاصی پروردگار است و آن حق این است که او را بپرستیم و به او شرک نورزیم انسان باید باورش شود که همه چیز دست خداست و خودش را در تصرف و در میان دست‌های خدا ببیند، همان طورکه در بیان رهبر حکیم درباره سبک زندگی مطرح است سبک زندگی ناشی از جهان بینی است و اگر این جهان بینی و نگاه، توحیدی بشود زندگی رنگ خدایی می‌یابد و می‌شود به رنگ خدا و جلوه این رنگ در بندگی ظاهرخواهد شد.

وی افزود: مساله اول مساله بندگی است یعنی پرستش خداوند و مساله بعدی نیز شرک زدایی است، مخاطب رساله حقوق امام سجاد(ع) مومنان هستند که قرار است بندگی را، هم به صورت عمیق و هم به صورت فراخ به جا آورند.

این استاد حوزه تصریح کرد: توحید و منطق توحید و جلوه‌های بدیع و آثار شیرینش با بیان قرآن آن چنان زیبا توصیف شده که ما از گفتنش قاصریم و ما این زیبایی‌ها را درک نمی‌کنیم مگر این‌که با قرآن انس داشته باشیم، از جمله معارف قرآنی که صدرنشین است همین تصویر ممتاز و دلپذیری است که از پروردگار در دل انسان مومن قرار می‌دهد یعنی معرفتی که از پروردگار معرفی می‌کند بر معارف دیگر امتیاز دارد و به این طریق راه دلپذیری که پر از مناظر پرشکوه و جذاب است به انسان نشان داده می‌شود.

وی ادامه داد: ما باید به اصل توحید که هویت ما، کمال ما و جامعه ما وابسته به اوست بپردازیم اما متأسفانه در این مساله کوتاهی‌های زیادی داریم و هم از منظر شناخت کم گذاشته‌ایم و هم از عمل در صورتی که مسئله توحید باید جزبخش‌هایی که انسان دائما در زندگی‌اش به آن می‌پردازد باشد.  

وی با تأکید بر این مطلب که جلوه‌های قرآنی دراسماء الحسنی است عنوان کرد: اسم الله اسم جامع خداوند است که در ذیل این اسم یک فهرست طولانی و بسیار جذاب از اسماء الهی معرفی می‌شود، این اسماء باب معارف را به روی انسان باز می‌کند و این معارف نیز به شما کمک می‌کند تا ارتباط خودتان را در قلب و با شخصیت و با محیط پیرامونتان در رابطه با خداوند حفظ کنید.

وی در پایان خاطرنشان کرد: چون خداوند خالق است به همین دلیل مالک نیز هست و این نگاه، نگاه توحیدی است و به انسان می‌آموزد که تدبیر و مهندسی زندگی انسان به دست خداوند است و وقتی که انسان به حاکمیت و ولایت خداوند اعتقاد و باور دینی داشته باشد جلوه‌های بندگی در زندگی‌اش آغاز می‌شود، زیباترین جلوه‌های بندگی نیز حالت رکوع و سجود است

چهارشنبه 10 مهر 1392  8:35 AM
تشکرات از این پست
farshon golestan98
maryamjoon
maryamjoon
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 1178
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث هجدهم طرح صالحین + رنگ خدا در زندگی

سبک زندگی بر پایه بندگی

فرستادن به ایمیل چاپ مشاهده در قالب PDF

خداوند متعال در قرآن مجید هدف از خلقت انسان و همه موجودات هستی را عبودیت و توحیدمحوری بیان نموده است: «وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلَّا لِیَعْبُدُونِ؛ من جن و انس را نیافریدم جز برای عبودیت و بندگی» (۱) و نیز «و لقد بعثنا فی کل امت رسولا ان اعبد و ا الله و اجتنبو الطاغوت و منهم من هدی الله و منهم من حقت علیه الضلاله؛ میان هر امتی پیغمبری برانگیختیم که خدا را بپرستید و از طغیانگری کناره گیری کنید. بعضشان را خدا هدایت کرد و بعض دیگرشان ضلالت برایشان مقرر گشت» (۲) و برای رسیدن به این بندگی و توحیدمداری، بی‌شک سبک زندگی از مهم‌ترین لوازم آن است.

 

اگر انسان در همه شئون زندگی خویش و در همه فعالیت‌ها و افعال و گفتار خود صبغة اللهی عمل نماید و رنگ خدا را که بهترین رنگ‌هاست بر گزیند «صبغهَ ٱللهِ وَ مَن أَحسَنُ مِنَ ٱللهِ صِبغَةً وَ نَحنُ لَهُ عَابِدُون؛ این رنگ خداست و رنگ چه کسی از رنگ خدا بهتر است و ما پرستندگان او هستیم» (۳) و در صراط مستقیم الهی که همان عبودیت الهی است قدم بردارد «وَأَنْ اعْبُدُونِی هَذَا صِرَاطٌ مُّسْتَقِیمٌ؛ و این که مرا پرستش کنید که این راهی است راست» (۴) به یقین زندگی معنادار خواهد شد.

پاسخ به تمامی پرسش‌های ۲۰ گانه ای که رهبر معظم انقلاب در راستای سبک و فرهنگ زندگی مطرح نموده‌اند؛ همان بندگی خدای متعال در تمامی شئون زندگی می‌باشد.

در این مجال سعی شده است به عنوان نمونه به دومین پرسش معظم له که: چرا در روابط اجتماعی، حقوق متقابل رعایت نمی‌شود؟ به صورت اجمالی پاسخ داده شود تا به نقش برجسته بندگی و عبودیت در شکل گیری سبک زندگی اسلامی اشاره ای نموده باشیم.

رعایت حقوق متقابل افراد در روابط اجتماعی یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های جامعه اسلامی می‌باشد. در جامعه ای که مبنا و جهان بینی بر اساس مادیات و منافع فردی شکل گرفته باشد قطعاً رعایت حقوق متقابل بی معنی خواهد شد. امروزه بی‌توجهی به این شاخصه مهم در جامعه باعث بروز مشکلات فراوانی برای حاکمیت و افراد جامعه شده و این در حالی است که آیات و احادیث فراوانی در باب رعایت حقوق متقابل افراد بیان شده است.

کسی که در مسیر بندگی خدای متعال قرار گیرد چه در محیط خانواده و چه در اجتماع سعی بر آن دارد تا با عمل به دستورات دین مبین اسلام و با این بینش که بنده باید به وظیفه بندگی خود در تمام شئون زندگی عمل نماید؛ نمایش کاملی از انسان با ایمان و با هدف را به اجرا گذارد.

بندگی خدا در همه زندگی روزمره ما می‌تواند جریان داشته باشد. به عنوان نمونه صداقت یکی از فضایل اخلاقی در اسلام است که با نبود آن جامعه به سمت دروغ و فریب و عدم اعتماد افراد به یکدیگر پیش خواهد رفت.

کسانی که طوق بندگی بر گردن نهند با صداقت و اخلاص خود سعی بر آن دارند تا دوستی، برادری و برابری در جامعه مسلمین افزایش یابد و همه با وحدت و همدلی جامعه ایده آل اسلامی که از آن به مدینه فاضله تعبیر می‌شود را به وجود آورند.

روایات زیادی در باب حقوق افراد نسبت به یکدیگر در منابع اسلامی وجود دارد. بهتـریـن مـتـن حـدیـثـی کـه بـه بـیـان حقوق و وظـایـف متقابل پرداخته اسـت؛ رساله حقوقیه از امام زین‌العابدین (علیه‌السلام) است که در آن امام چهارم حق برادر دینی، حق هـمـسـایـه، حـق خـویـشاوند، حق فرزند و اولاد و پدر و مادر، حق زن و شوهر، حق شاگرد و اسـتـاد، حق مولا و بنده، حق هم‌نشین و دوست و شریک، حق والی و رعیت، حق مشیر و مستشیر را بیان نموده‌اند.

در حدیثی امـام صـادق (علیه‌السلام) بـه مـعـلی بـن خـنیس به برشماری حقوق برادران دینی نسبت به یکدیگر پرداخته و می‌فرمایند: «ایسر حق منها ان تحب له ما تحب لنفسک و تکره له ما تکره لنفسک؛آنچه برای خود دوست می‌داری، برای او هم دوست بداری و آنچه برای خویش ناخوشایند می‌دانی، بـرای او هـم نـاخـوشـایـنـد بـدانـی.» (۵)

به راستی اگر همه افراد جامعه اسلامی به این حدیث زیبا عمل نمایند جامعه، رنگ الهی نخواهد گرفت؟

و یا رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فـرمـوده اند: «المـسلم من سلم المسلمون من لسانه و یده؛ مسلمان کسی است که مسلمانان از زبان و دست او در سلامت و آسایش باشند.» (۶)

امروزه شاهد آن هستیم که تمامی رسانه‌ها و مطبوعات اعم از سایت‌ها و خبرگزاری‌ها و روزنامه‌ها بدون هیچ‌گونه واهمه ای از عواقب کارشان، انواع تهمت‌ها و دروغ‌ها را منتشر می‌کنند و هیچ شهروند عادی و یا مقام مسئولی امنیت جانی و حیثیتی ندارد.

مخلص کلام این که اگر به اعمال و رفتار خود با دیگران ریزبین شویم و هر روز ولو دقایقی اندک سعی بر محاسبه و مراقبه از نفس، روحیات، افکار و اعمال خود داشته باشیم و واقعاً بخواهیم به وظایف بندگی که خدای متعال برای انسان در همه شئون زندگی مقرر نموده است عمل نماییم به طور حتم روابط متقابلی که با دیگران در موقعیت‌های متفاوت خواهیم داشت به سمت اسلامی و الهی شدن پیش خواهد رفت و جامعه ای اسلامی به وجود خواهد آمد که غیر مسلمین هم راغب به روی آوردن به آن جامعه و عمل به دستورات نورانی آن خواهند شد.

چهارشنبه 10 مهر 1392  8:40 AM
تشکرات از این پست
golestan98
onlygod260
onlygod260
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : فروردین 1392 
تعداد پست ها : 86
محل سکونت : فارس

پاسخ به:مبحث هجدهم طرح صالحین + رنگ خدا در زندگی

 

" صبغة الله " ، یعنی رنگ خدایی كه همان رنگ ايمان و توحيد خالص است

علامه طباطبايي «صبغة الله» را ايمان تفسير مي کند و مي نويسد: «يعني اين ايمان رنگ الهي است براي ما

و بهترين رنگ هاست، نه مانند رنگ يهوديت و نصرانيت که از دستورهاي دين خود منحرف شده اند.»

تفسير نمونه هم «صبغة الله» را ايمان و توحيد خالص معنا مي کند:«به اين ترتيب قرآن فرمان مي دهد همه

رنگ هاي نژادي و قبيله اي و ديگر رنگ هاي تفرقه انداز را ازميان بردارند وهمگي به رنگ الهي درآیند »

 

  رنگ خدایی رنگی است که بر روی جسم و روح تاثیر می گذارد و اثر رنگ آمیزی آن روح و جسم افراد

را زیبا می کند، رنگی که با خود هوی و هوس را به همراه ندارد، رنگی که سیاهی و سفیدی

زردی و سبزی به پای آن نمی رسد رنگی که نژاد پرستی در آن معنایی ندارد

رنگی که با خود گویای محبت خدا و خالی از محبت دنیا است،

رنگی که برای انسانیت و آدمیت و ادب ارزش قائل است.

رنگی که به همراه خود انفاق، ایثار، گذشت و فتوت را

رنگ آمیزی می کند رنگی که با توحید و اخلاص معنا پیدا می کند.

اگر مردم رنگ خدائى بپذيرند يعنى رنگ وحدت ، عظمت ، پاكى و پرهيزكارى.

رنگ بى‌رنگى و عدالت و مساوات و برادرى و برابرى. و رنگ توحيد و اخلاص،

مى‌توانند  در پرتو آن به همه نزاع‌ها و كشمكش‌ها خاتمه دهند و ريشه‌هاى شرك

  ونفاق و تفرقه را بر كنند. در حقيقت اين همان بى‌ رنگى و حذف همه رنگ‌ها است.

خدایا

شرمسارم که بر درو دیوار شهرم همه جا نام توست اما دریغ از اینکه در رفتار و کردارها بتوانم ترا بیابم

چهارشنبه 10 مهر 1392  4:08 PM
تشکرات از این پست
golestan98
golestan98
golestan98
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : دی 1391 
تعداد پست ها : 297
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث هجدهم طرح صالحین + رنگ خدا در زندگی

باعرض سلام خدمت شما دوستان عزیز

 

این شما و این امتیازات! فقط از آن جایی که خیلی از عزیزان، اصلا مطلب را نخوانده بودند و فقط بر اساس تیتر موضوع، اقدام به ایجاد پست کرده بودند، دست من در دادن امتیازات بسته بود!

 

و از آن جایی که حتی یک نفرهم به سوال مطرح شده توسط بنده پاسخ نداده بود(!) ، معیار دادن امتیاز را عوض کردم. فکر کنم خودتان با خواندن پست ها ی کاربران و امتیازات داده شده پی به این معیار برده باشید!

 

خواهشمندم علت نخواندن مطلب گذاشته شده توسط بنده را بنویسید تا من بدانم ایراد کارم کجا بوده. چون من همه ی تلاشم را کردم که بحث، جالب و متفاوت باشد و سوال خوبی را هم براساس مطالب گفته شده، برای آغاز بحث انتخاب کردم اما نمی دانم چرا هیچ کاربری به آن سوال پاسخ نداد؟

 

بنده پذیرای نظرات و انتقادات شما در مورد این بحث هستم.

 

با تشکر از کلیه مشارکت کنندگان محترم، امتیازات درخواستی تقدیم گردید    روابط عمومی راسخون

نام کاربری امتیاز تقدیم شده
 golestan98 200
hoseinh1990 30
onlygod260 30
mohsen_alavi 30
farshon 30
fateme74 20
majnon313 20
nargesi 20
HOSNA1390 20
tahmores 20

 

چهارشنبه 10 مهر 1392  8:43 PM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon farshon rashon omiddeymi1368
09303495228
09303495228
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 8721
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مبحث هجدهم طرح صالحین + رنگ خدا در زندگی

با سلام خدمت شما دوست عزیز

کاملا  حق با شماست  امتیازات اهدایی شما صحیح  است .مشکل از شما نیست این دوستان عزیز مشارکت کنند هستند که معنای اصلی طرح صالحین را خوب نمیدانند، البته بعضی از دوستان .با توجه یه پیامی که شما برای بنده فرستادید بنده قانون جدیدی در تالار صالحین ایجاد کردم و مفهوم آن هم این است  " از این پس فقط ایجاد کننده مبحث امتیاز خواهد گرفت و مشارکت کننده ها به  صورت کاربران برتر  1ماهه امتیاز خواهند گرفت

با تشکر

پنج شنبه 11 مهر 1392  1:47 PM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon mina_k_h farshon
ravabet_rasekhoon
ravabet_rasekhoon
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1392 
تعداد پست ها : 8838
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مبحث هجدهم طرح صالحین + رنگ خدا در زندگی

ضمن عرض سلام و ادای احترام

در پایان این مبحث مفید و کاربردی از کلیه مشارکت کنندگان محترم، مدیرگرامی تالار جناب "09303495228" و ایجاد کننده و مدیر محترم مبحث 18 جناب  " golestan98" تقدیر و تشکر نموده، از درگاه خالق یکتا برای یکایک این عزیزان  آرزوی سرافرازی، موفقیت و سلامتی داریم.

امیدواریم  مباحث مطرح شده توانسته باشد نقش خود  را در راستای تعالی علمی، فرهنگی، مذهبی و معرفتی دوستان و حضور آگاهانه آنان در فضای مجازی ایفا نماید.

 

در ارتباط با مشکل ذکر شده در راستای عدم مطالعه کامل و عدم مشارکت موثر و مرتبط در مباحث، بهتر است موضوع از طریق تذکر و تاکید در زمان شروع مبحث جدید اطلاع رسانی و در زمان پایان مبحث، امتیازات بر اساس میزان مشارکت موثر و نه صرفا کپی پیست محتوا تقدیم گردد. حتی می توان سطح امتیاز مشارکت کنندگان برتر را چند برابر سایرین در نظر گرفت. بر این اساس لغو امتیازات مشارکت کنندگان را صلاح نمی دانیم بلکه تقدیم امتیاز بر اساس نوع مشارکت مطلوب تر خواهد بود.

 

در انتها خواهشمندم، نسبت به ارسال چکیده مبحث 18 در تاپیک "جمع بندی و چکیده مباحث طــرح صــــالــحـیــن راســــخــــونــی ..." اقدام فرمایید.

 

یا حق

با ما همراه باشید....

 
       
شنبه 13 مهر 1392  8:23 AM
تشکرات از این پست
mina_k_h farshon 09303495228
دسترسی سریع به انجمن ها