0

مبحث هفدهم: "اعتماد به نفس، یگانه طریق موفقیت"

hoseinh1990
hoseinh1990
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 2645

پاسخ به:مبحث هفدهم: "اعتماد به نفس، یگانه طریق موفقیت"

ده روش براي افزايش اعتماد به نفس

1.شناخت عميق از خود ، در جهت پي بردن به توانائيهاي عظيم و پنهان خويش يكي از راه هاي اساسي افزايش اعتماد به نفس ميباشد.

2. نقاط ضعف خود را نيز بايد شناخته و در جهت رفع آنها اقدامات لازم را به كار بگيريم و در صورتي كه اين كار عملي نباشد ، با آنها مدارا كنيم يا از طريق ديگر به جبران آن بپردازيم ، مثلاً اگر ناتواني و محدوديتهاي جسمي مادرزادي و ارثي داريم از طريق افزايش توانائيهاي علمي يا هنري خود ، اين پديده را جبران نماييم.

3. شناخت ديگران به خصوص آشنايان خود و استفاده از توانائيهاي ايشان در جهت مثبت نيز مي تواند براي ما كار ساز باشد.

4. محيط خود را نيز بهتر بشناسيم تا از آنها در جهت رشد و پيشرفت خود بهتر بهره بگيريم.

5. استعدادهاي خود را شناخته و در جهت رشد و شكوفايي آنها گام برداريم و سرانجام در جهت بهتر زندگي كردن از آنها استفاده كنيم.

6. از معجره اميدواري واقعي بهره بگيريم و هرگز تسليم نااميدي نشويم كه نااميدي دشمن سعادت و موفقيت ما در زندگي است ، از طرف ديگر بر كاهش اعتماد به نفس ما مي انجامد.

7. نسبت به توانائيهاي واقعي خود ايمان داشته باشيم و در نتيجه از احساس حقارت و خود كم بيني پرهيز نمائيم.

8. از مقايسه كردن خود با ديگران جدا بپرهيزيم و تنها خود را با گذشته هاي خود مقايسه كنيم و اگر عقب افتادگي يا ايستايي در ما بوجود آمده باشد ، در رفع آنها گام برداريم و هميشه ميل به پيشرفت و رشد را مد نظر خود قرار دهيم.

9. به خود و توانايي هاي خود متكي باشيم و از وابستگي هاي غير ضروري به ديگران پرهيز نماييم.

10. از تلقين شكست و ناتواني به خود پرهيز كرده و حتي تحت تاثير تلقينات منفي ديگران در اين موارد قرار نگيريم.

منبع :  مقاله  " ده روش برای افزایش اعتماد به نفس     "  برگرفته از سایت  http://farakav.wordpress.com 

گـر تو خواهی که  بیابی زجهان راه نجات

بر محمّد تو بگو از دل و جان صلوات.

یک شنبه 31 شهریور 1392  11:07 PM
تشکرات از این پست
09303495228
morteza237
morteza237
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 1979

چگونه اعتماد به نفس بالایی داشته باشیم  ؟

1.    تفكر مثبت داشته باشید. هر چه خوشبین تر باشید اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت.

2.    در زندگی هر چه اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید بیشتر افراد و موقعیت هایی را كه می توانند به شما كمك كنند تا به هدفهایتان برسید به سوی خود جذب خواهید كرد.

3.    برای ایجاد اعتماد به نفسِ بیشتر، مدام با خودتان تكرار كنید: " خوشبختم ، سالمم و حال خوشی دارم."

4.    تمركز كامل برروی هدف اصلی ، در شما احساس قدرت ، اراده و استقلال ایجاد می كند.

5.    تكلیفتان را با خودتان روشن كنید. این كه دقیقاً بدانید چه می خواهید اعتماد به نفس شما را بی اندازه افزایش می دهد.

6.    تردیدها را كنار بگذارید. خود را كاملاً متعهد سازید كه زندگی ای را آغاز كنید كه برای آن ساخته شده اید.

7.    این كه اعتقاداتتان چقدر عمیق است و تا چه حد به تعهدات خود پایبند هستید قدرت شخصیت شما را نشان می دهد.

8.    احساس اعتماد به نفس و داشتن اقتدار فردی ناشی از رویارویی با مشكلات و غلبه بر آنهاست.

9.    زیر بنای اعتماد به نفس در هر زمینه ای تهیه مقدمات و آمادگی است.

10. در هر زمینه ای هر چه بیشتر یاد بگیرید و دانش خود را بالا ببرید اعتماد به نفستان نیز بیشتر می شود.

11. تمرین و تكرار زیاد در هر زمینه ای برگ برنده را به دست شما می دهد.

12.       شما می توانید به گونه ای باشید، چیزهایی داشته باشید و از عهده كارهایی برآیید كه هرگز خواب آن را هم ندیده اید. این توانایی درست در همین لحظه در درون شما وجود دارد.

13.       ویژگی مشترك و منحصر به فرد زنان و مردانی كه كارهای بزرگ انجام می دهند داشتن این احساس است كه انجام كاری بزرگ جزئی از سرنوشتشان است.

14.       برتری حاصل از تسلط كامل در كار، زیربنای اعتماد به نفس و عزت نفس پایدار است.

15.       آنچه توانایی های بالقوه شما را در جهان خارج محدود می كند دو چیز است: باورهای شما و این كه تا چه حد به توانایی خود در انجام كارها اطمینان دارید.

خدایا چنان کن سرانجام کار                              تو خوشنود باشی و ما رستگار

یک شنبه 31 شهریور 1392  11:15 PM
تشکرات از این پست
09303495228
morteza237
morteza237
کاربر طلایی1

اعتماد به نفس؛ بزرگترین زیبایى درون

زنان با داشتن اعتماد به نفس  مى توانند با زیبایى درونى و شور و نشاط توجه همه را به خود جلب كنند.

زنانى وجود دارند كه بدون وسواس  در مورد زیبایى با تلاش و كار به سلامتى خود مى اندیشند و با وجود لكه هاى پوستى و چند كیلو اضافه وزن به دنبال تندرستى هستند. این زنان با پوست  و جسم خود راحت هستند كه همین اطمینان خاطر براى آنان زیبایى به ارمغان مى آورد. ایجاد اعتماد و سلامتى براى روح و جسم، رمز واقعى زیبایى است.

یك زن 33 ساله در این مورد مى گوید: «این كه من خودم باید موجبات شادى خودم را فراهم كنم كمى ناامید كننده است. خود ما هستیم كه مى توانیم انتخاب كنیم در یك نقطه ساكن شویم و یا این كه نفس عمیقى كشیده و به حركت ادامه دهیم. من ترجیح مى دهم به حركت ادامه دهم.» او روز را با یك جلسه ورزش آغاز مى كند و سه بار در هفته تمرین مقاومت مى كند. روزهایى كه هوا خوب است به پیاده روى و اسكیت مى رود. او معتقد است پس از پایان كارهاى روزانه مى تواند به كارهاى جانبى بپردازد.

وى مى گوید: كلاس موسیقى و كلاس هاى هنرى مى توانند خلاقیت را تحریك كنند چون آرام بخش هستند. او مى گوید: «به عقیده من هرگز براى یادگیرى كارى جدید دیر نیست. هرقدر چیزهاى جدید را تجربه كنید، به همان میزان وضعیت بهترى خواهید یافت. من خسته به رختخواب مى روم اما در عوض بسیار شاد و خوشحال هستم.»

رؤیا هشت سال پیش ازدواج كرده است. او وقتى فهمید به سرطان سینه مبتلا شده كه پسرش یك سال داشت. اكنون او سرزنده است و توانسته روحیه اش را حفظ كند.

او مى گوید: «امسال براى من یك سال فوق العاده بود. وقتى با وجود دانستن اینكه فقط پنج سال دیگر زنده هستید ناامید نباشید، بیشتر زنده خواهید ماند. من اكنون احساس سلامت مى كنم. وقتى بدانید كه فقط چند سال زنده هستید هر لحظه براى شما ارزشمند مى شود. من حتى یك لحظه از زندگیم را نیز هدر نمى دهم. فكر مى كنم كهسلامتى یعنى داشتن تعادل در زندگى بین آنچه واقعاً دوست دارید انجام دهید و آنچه باید انجام بدهید. یافتن این تعادل كار ساده اى است. یكى آواز را دوست دارد و یكى ورزش». او وقت زیادى را صرف ورزش مى كند و اكنون در حال اخذ گواهینامه مربیگرى است. او هر روز ساعت 5 صبح براى ورزش بیدار مى شود. سه بار در هفته شنا مى كند و دوبار در هفته به ژیمناستیك مى پردازد. رسیدن به بقیه زنان و عقب نبودن از آنها درخشندگى شخصیت اوست. او به تازگى داوطلبانه در برنامه اى شركت مى كند كه به زنانى كه به تازگى مشخص شده مبتلا به سرطان سینه  هستند، اطلاعات و دلگرمى مى دهند. براى او زیبایى فراتر از آن چیزى است كه در یك عكس پدیدار مى شود. او مى گوید: وقتى مى خواهم كارهایم را انجام دهم، خوشحالم كه مى توانم به عنوان یك مادر، یك همسر، یك دوست و یك ورزشكار كارم را به نحو احسن انجام دهم.

خدایا چنان کن سرانجام کار                              تو خوشنود باشی و ما رستگار

یک شنبه 31 شهریور 1392  11:17 PM
تشکرات از این پست
09303495228
morteza237
morteza237
کاربر طلایی1

افزایش اعتماد به نفس در دو مرحله

اعتماد به نفس

اعتماد به نفس و اطمینان به ‌این که "من آدم توانمندی هستم"، کلید بسیاری از موفقیت‌ها در برخورد‌های اجتماعی هرکسی است.

اعتماد به نفس به خودی خود در کسی به وجود نمی ‌آید، بلکه مستلزم کسب مهارت هایی است که هم آن را به وجود بیاورد و هم آن را تقویت کند.

شما می ‌توانید از این دستورالعمل دو مرحله‌ای برای کسب اعتماد و برطرف کردن ترس در خود استفاده کنید:

1- ترس خود را مهار کنید:

برای انجام این کار به ‌طور دقیق مشخص کنید که از چه چیز هراس دارید. سپس دست به عمل بزنید. برای هر نوع ترس، راه حلی وجود دارد. به یاد داشته باید که دست روی دست گذاشتن فقط ترس را بزرگ ‌تر و هراس انگیزتر می‌کند. سریع اقدام کنید. مصمم باشید.

در بیشتر موارد نداشتن اعتماد به نفس به استفاده‌های غلط از حافظه ارتباط دارد. برای اداره حافظه باید یاد بگیریم فقط افکار مثبت را به بانک ذهنی خود بسپاریم. به عبارت دیگر، اندوخته ذهنی ما باید از افکار مثبت تشکیل شده باشد. این کار اعتماد به نفس را روزافزون می کند، به حفظ تندرستی شما کمک می‌ کند و در شما این احساس مطبوع را برمی ‌انگیزد که "من خیلی سر حال هستم."

همچنین باید تمرین کنیم تا فقط افکار مثبت را از بانک ذهن خود برداشت کنیم و برای خود هیولاهای ذهنی نسازیم. افکار ناخوشایند را از بانک حافظه خود بیرون آوریم. هنگامی‌ که تجربیاتی از هر نوع را به یاد می‌ آوریم، روی قسمت‌های خوب آن متمرکز شویم.

خاطرات بد را فراموش کنیم و اگر متوجه شدیم که جنبه‌های منفی را مرور می ‌کنیم، ذهن خود را به سوی دیگری منحرف کنیم.

باید دید چرا آدم‌ها از یکدیگر وحشت دارند؟ چرا بسیاری از افراد نسبت به دیگران حساسیت دارند؟ علت آن چیست؟ برای رفع کم ‌رویی چه می ‌توان کرد؟

ترس از دیگران ترس بزرگی است، ولی راهی برای غلبه کردن بر آن وجود دارد. اگر یاد بگیرید که درک درستی از مردم داشته باشید، می ‌توانید بر ترس خود از آن ها غلبه کنید.

برای دست یافتن به درک صحیح از مردم:

نظر متعادلی نسبت به مردم پیدا کنید. این دو نکته را ضمن برخورد با مردم در نظر داشته باشید:

اول این که دیگری آدم مهمی‌ است. و بی ‌شک آدم مهمی ‌است، چرا که هر انسانی مهم است.

ولی به یاد داشته باشید که شما هم مهم هستید. پس هنگامی ‌که شخص دیگری را ملاقات می ‌کنید، این فکر را مد نظر داشته باشید که هر دوی ما مهم هستیم که داریم راجع به منافع مشترک خود گفتگو می‌ کنیم.

2- نگرش عاقلانه ‌ای اتخاذ کنید:

رو راست عمل کردن، وجدان ‌تان را آسوده نگه می ‌دارد و در شما اعتماد به نفس ایجاد می ‌کند. وقتی کاری را که به بدی شهرت یافته است انجام می ‌دهیم، دو اتفاق منفی رخ می ‌دهد: اول این که احساس گناه می‌ کنیم و در نتیجه اعتماد به نفس مان را از بین می‌ بریم و دیگر آن که مردم دیر یا زود متوجه خطای ما می‌ شوند و از ما سلب اعتماد می‌ کنند.

درستکار باشید و اعتماد به نفس خود را حفظ کنید. این همان کمکی است که از فکر خود برای موفق شدن می ‌گیرید. پس برای آن که اعتماد به نفس را در خودتان تقویت کنید، با شجاعت عمل کنید.

برای تقویت اعتماد به نفس تان این دستورات را با دقت بخوانید. سپس سعی کنید آن را تمرین کنید و اعتماد به نفس خود را افزایش دهید:

همیشه در ردیف‌های جلو بنشینید.

نگاه کردن به چشمان دیگران را تمرین کنید.

سرعت راه رفتن‌ تان را بیست و پنج درصد تندتر کنید.

بلند و جدی حرف زدن را تمرین کنید.

خندان باشید. نیروی خنده را به اختیار خود درآورید.

اقدام، ترس را از بین می ‌برد. ترس خود را مهار کنید و سپس دست به اقدام مؤثر بزنید. هر روز سعی کنید که فقط افکار مثبت را در بانک حافظه خود بگذارید. مردم را درست بشناسید. کارهایی را انجام دهید که وجدان ‌تان می ‌گوید درست است.

یک شنبه 31 شهریور 1392  11:18 PM
تشکرات از این پست
09303495228
morteza237
morteza237
کاربر طلایی1

اعتماد به نفس بالا خوب است؟

اعتماد به نفس

همیشه شنیده می‌شود که روان‌پزشکان و کارشناسان، افراد را به داشتن اعتماد به نفس تشویق می‌کنند، اما مطالعات اخیر نشان داده‌اند ممکن است دست یافتن به این اعتماد به نفس بالا، به هر قیمتی، چندان هم چیز خوبی نباشد.

تحقیقات جدید روان‌پزشکان نشان داده است کسانی که دارای اعتماد به نفس بالا، اما شکننده و آسیب‌پذیر هستند، در مقایسه با کسانی که اعتماد به نفس کمتر، اما شخصیت پایدارتری دارند، در مواجهه با انتقادات، واکنش‌های شدیدتری نشان می‌دهند. نتایج این مطالعات که در مجله «شخصیت» - یک مجله تخصصی روان‌پزشکی- منتشر شده است در واقع ابعاد گسترده‌تری از اعتماد به نفس را توضیح داده است.

دکتر مایکل‌کرنیس، استاد دانشگاه جورجیا در آمریکا می‌گوید: «انواع مختلفی از اعتماد به نفس وجود دارد و در این مطالعه متوجه شدیم کسانی که اعتماد به نفس بالا، اما شکننده و سطحی دارند بهتر است که اصلا اعتماد به نفس نداشته باشند.»

او علت این مساله را این‌طور توضیح می‌دهد: «کسانی که دارای این نوع اعتماد به نفس هستند، یک رفتار جبرانی برای مقابله با انتقادات پیش می‌گیرند که در آن به طور اغراق‌آمیزی علاقه به دفاع از خود و توانایی‌های خود و همچنین بیان ارزش‌های فردی‌شان دارند.»

به گفته این روان‌پزشک، نتایج این مطالعات به هیچ‌وجه داشتن اعتماد به نفس را که لازمه احساس خوشحالی و موفقیت و همچنین پیشرفت در زندگی است، رد نمی‌کند، بلکه فقط جنبه‌های دیگری از این وضعیت شخصیتی را مشخص می‌کند.

یک شنبه 31 شهریور 1392  11:18 PM
تشکرات از این پست
09303495228
morteza237
morteza237
کاربر طلایی1

روش افزایش اعتماد به نفس

اگر احساس بدی نسبت به خود دارید، 7 روش زیر به شما كمك می كند اعتماد به نفس تان را افزایش دهید.

1- زمانی كه برای اولین بار كاری را انجام دادید به یاد آورید. یادگیری هر كار جدیدی عصبانیت ، ناباوری و منشا روانی زیادی را به دنبال دارد كه برای یادگیری ضروری است. بار دیگر كه اعتماد به نفس تان را از دست دادید، به خود اطمینان دهید كه این امر طبیعی است و شما كار جدیدی را می آموزید.

2- كارهای معوقه را انجام دهید. هر كاری را كه مستلزم تصمیم گیری است انجام دهید، برای مثال تلفن كردن به دوست، نظافت منزل ، تعمیر ماشین.

3- كاری را كه مهارت دارید، انجام دهید. هر كاری كه بر آن تسلط دارید انجام دهید برای مثال یكی، دو حركت موزون، آشپزی ، نقاشی، كوهنوردی، در صورت امكان، كاری كه مستلزم دقت و توجه است و شما را از فكر كردن به موارد دیگر باز می دارد انجام دهید. بدین ترتیب احساس لیاقت و شایستگی و موفقیت می كنید كه مهم ترین پادزهر اعتماد به نفس كم است.

حداقل هفته ای یك بار آن را انجام دهید تا سالم تر و شادتر باشید.

4- به خودتان كم تر فكر كنید.

شاید این امر به نظرتان عجیب باشد، اما توجه زیاد به خود اعتماد به نفس را كاهش می دهد. كاری را انجام دهید كه توجه شما را به خود جلب كند و باعث شود احساس بهتری داشته باشید.

5- آرام سازی

اگراعتماد به نفس ندارید، ناراحت و عصبی هستید، ابتدا فكر كردن را كنار بگذارید، سپس بكوشید با ورزش، آرام سازی، نماز و نیایش به آرامش برسید.

6- كارهایی را كه به خوبی انجام داده اید به یاد آورید.

شاید انجام این امر در ابتدا مشكل باشد. ولی پس از مدتی با به یاد آوردن موفقیت كوچك اعتماد به نفس تان افزایش می یابد . شاید بگویید" من هرگز موفق نشده ام یا كار مهمی انجام نداده ام." نیازی نیست قله اورست را فتح كنید. انجام رویدادهای روزمره نیز نوعی موفقیت است. برای مثال گرفتن گواهینامه ( با وجود اضطراب)، قبول شدن در امتحان( با درس خواندن زیاد) عضویت در تیم ورزشی، لاغر شدن، پس انداز كردن برای خرید دوچرخه، كمك به دیگران و صدقه دادن.

7- به خود اطمینان دهید كه شما هم می توانید اشتباه كنید.

اگر احساس بدی نسبت به خود دارید، به خود تذكر دهید كه شما هم می توانید اشتباه كنید. احساسات تان بر افكار و رفتار شما تأثیر می گذارد، وقتی احساس بدی نسبت به خود دارید، فقط خاطرات بد را به یاد می آورید و نسبت به خود بدبین می شوید. همیشه به خود یادآور شوید كه شما هم می توانید اشتباه كنید.

یک شنبه 31 شهریور 1392  11:19 PM
تشکرات از این پست
09303495228
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

یكی از مهمترین روش هایی كه به شما كمك می كند تا آنچه را كه شروع كرده اید به پایان برسانید این است كه آن را به كارهایی با اندازه های مورد نیاز ، تجزیه و كوچك كنید تا از انجام آن فرار نکنید.

خیلی از ما با این عقیده شستشوی مغزی شده ایم كه اگر كاری ارزش انجام دادن داشته باشد پس ارزش خوب انجام دادن هم دارد و به غلط این طور تفسیر می كنیم «اگر نمی توانید كاری را درست انجام دهید ، پس هرگز آن را انجام ندهید» اگر خدای ناكرده اعمال خود را براساس این گفتار عامیانه قرار دهیم تقریباً هیچ كاری را نمی توانیم انجام دهیم اگر ما به اعمالی كه انجام می دهیم قدری توجه كنیم متوجه می شویم كه همه ما در هنگام یادگیری کارهایی كه انجام می دهیم اشتباه می كنیم .

تحقیقات روان شناسی  بارها و بارها نشان داده است، همانقدر كه خود تقویت گر مثبت می تواند رفتار را نیرومند سازد ، گفتار منفی آن را تضعیف می كند. شما هرچقدر دارای انگیزه بیشتری باشید و سخت تر و طولانی تر كار كنید ، كار را بهتر انجام خواهید داد و این امر اعتماد رفتاری را تغییر خواهد داد نه احساس برتریت را.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

یک شنبه 31 شهریور 1392  11:21 PM
تشکرات از این پست
09303495228
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

از تأیید نشدن نترسید .

شاید بدون اغراق بتوان گفت كه یكی از بزرگترین ترس های رایج در میان عامه مردم ترس  از تأیید نشدن است همه ی ما می خواهیم كه مورد تأیید دیگران قرار بگیریم و آنها ما را بپذیرند، كه البته امری مطلوب است اما این كه فكر كنیم برای تأیید گرفتن از آنها باید هر كاری كه می خواهند انجام دهیم و آنگونه كه می خواهند تفكر و رفتار كنیم فكری نادرست و نقص كامل قاطعیت و استقلال است.

یک شنبه 31 شهریور 1392  11:27 PM
تشکرات از این پست
09303495228
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

از احساس گناه و تقصیر ، به شدت بپرهیزید

. بین گناهكار بودن و احساس گناه داشتن ، فرق قائل شوید. وقتی فكر می كنیم كه گناهكار هستیم ، در واقع این حقیقت را می پذیریم كه اشتباه كرده ایم و یا نادرست عمل كرده ایم . اما احساس گناه كردن بدین معنی است كه فكر می كنیم افرادی بی ارزش ، پست و بی خاصیت و دوست نداشتنی هستیم چون ناشایست عمل كرده ایم به خاطر داشته باشید گاهی اوقات شكست و ناامیدی توفیق اجباری هستند چون به شما می گویند اهدافتان برای شما درست نبوده اند یا آن تلاش ، ارزش آن كار را نداشت و از یك شكست بزرگتر بعدی می توان اجتناب كرد.

افراد و مشاغل و موفقیت هایی را كه موجب بروز احساس بی کفایتی در شما می شوند تحمل نكنید اگر می توانید آنها یا خودتان را به گونه ای تغییر دهید تا احساس ارزشمندی بیشتری بنمائید .

یک شنبه 31 شهریور 1392  11:45 PM
تشکرات از این پست
09303495228
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

شرط افزایش اعتماد به نفس ، آن است كه دقیقاً با خودتان رویاروى شوید و ببینید كه خودتان را چگونه ارزیابى مى كنید ، چه نمره اى به خودتان مى دهید و كدام جنبه ی ویژگى خود را بیشتر یا كمتر مى پسندید . بدون چنین ارزیابى اى از خود و مواجهه با خویشتن ، هر كوششى نافرجام خواهد ماند.

دوشنبه 1 مهر 1392  12:00 AM
تشکرات از این پست
09303495228
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

نكته آن است كه دریابید اعتماد به نفس یا تصویرى كه از خودتان دارید ، محصول سالیان گذشته زندگى شماست و به تدریج ، به چنین صورتى درآمده است ؛ بنابراین تغییر و اصلاح آن نیز نیازمند زمان و كوشش است . این سخن ، به معناى نومید ساختن افراد نیست؛ بلكه بدین معناست كه شناخت واقعیت ، در این جا بسیار ضرورى است . مهم آن است كه واقعیت را آن گونه كه هست ، بشناسیم و سپس در پىِ اصلاح آن برآییم

دوشنبه 1 مهر 1392  12:08 AM
تشکرات از این پست
09303495228
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

نكته آن است كه هر حركت ما و هر روز كه از زندگى ما مى گذرد ، مى تواند گامى به سوى كسب اعتماد به نفس كامل باشد . فراموش نكنید كه هنوز شخصیت آرمانى و فردایى شما آفریده نشده است ؛ چرا كه هنوز فردا در راه است . لذا همساز با زمان و زندگى مى توانیم الگوهاى شخصیتى خود را دگرگون كنیم و اعتماد به نفس مطلوب خود را كسب نماییم.

دوشنبه 1 مهر 1392  12:10 AM
تشکرات از این پست
09303495228
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

گذشته را بپذیرید؛ آینده را دگرگون كنید
گذشته را به هیچ وجه نمى توان تغییر داد؛ اما آینده را می توان . در حقیقت آینده چیزى نیست جز اندیشه هاى شما و كوشش براى آفریدن آنها و جامه ی عمل پوشاندن به آنها .
 نخستین گام در جهت كسب اعتماد به نفس ، پذیرش همین واقعیت ساده است . از آن جا كه گذشته ، گذشته است و آن را به هیچ روى نمى توان دگرگون ساخت ، لذا نباید چندان دل مشغولِ آن بود . البته مقصود ، درس نگرفتن از خطاها و شكست هاى گذشته نیست (چرا كه این كار ، خود، قدم بلندى است براى رشد خویشتن) ؛ بلكه مقصود آن است كه در بندِ گذشته نباشیم و آن قدر خطاهاى گذشته خود را بزرگ نكنیم كه ما را از دیدن آینده باز دارد . به جاى این نگاه گذشته نگر ، مى توان عاقلانه به گذشته نگاه كرد و پس از ارزیابى آن ، بر آینده متمركز بود و وقت خویش را صرف چیزى كرد كه توان آفریدن و دگرگون ساختن آن را داریم . ما غالباً وقت و اندیشه خود را صرف گذشته مى كنیم و در همان فضا زندگى مى كنیم و در نتیجه ، آینده خویش را نیز براساس همان گذشته اى كه از آن گریزان هستیم ، مى آفرینیم؛ در صورتى كه باید این نگرش را تغییر داد و با نگاهى تازه، به خود و تجربیات گذشته خویش و قابلیت هاى خود نگریست . این كار ، در آغاز، دشوار مى نماید؛ امّا با كمى تمرین مى آموزیم كه صادقانه با خطاهای خود رو به رو شویم.

دوشنبه 1 مهر 1392  12:42 AM
تشکرات از این پست
09303495228
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

محدودیت هاى خود را بشناسید
لازم نیست كه هریك از ما در همه ی زمینه ها سرآمد دیگران و به اصطلاح ، در همه عرصه ها نفر اول باشد . این كمال طلبى افراطى و این گونه انتظار داشتن از خویشتن ، ریشه در نشناختن خود دارد و آن روى سكه ی بى اعتمادى است.
كسى كه خود را در آینه واقعیت دیده است ، توانایى هاى خود را در كنار ضعف هاى خود ، پذیرفته است و به همین دلیل ، اعتماد به نفس پیشرفته اى دارد . براى مثال ، چنین كسى ممكن است خود را در ریاضیات ، فوق العاده ، در ادبیات ، متوسط و در ورزش ، ضعیف بداند . او با دانستن این سه واقعیت ، دیگر نه خود را مى فریبد و نه به خود لطمه مى زند؛ مى داند كه در كجا سرمایه گذارى كند و در چه مسائلى جولان دهد.
امّا اگر شخصى بى آن كه ارزیابى درستى از خود داشته باشد ، بخواهد در همه عرصه ها نفر اول باشد ، بى شك در همه عرصه ها عقب خواهد افتاد .

یكى از كسانى كه نخست ، تصور غلطى از خود داشت و مى خواست در همه حال نفر اوّل باشد ، امّا بعدها توانست بر این خصلت كمال طلبىِ افراطى خود پیروز شود ، مى گوید :
من دل مشغول كیفیت زندگى ام هستم . مى خواهم سخت كار كنم؛ اما نمى خواهم كه در هر زمینه اى چنان سخت كار كنم كه هیچ كارى  خوب از آب در نیاید و من دچار احساس شكست خوردگى شوم.
بنابراین ، پذیرش محدودیت هاى خویش ، روى دیگر سكه ی شناخت و پذیرش توانایى و قابلیت هاى خویش است. پس با ضعف هاى خویش نیز چون قاضىِ عادل رفتار كنید ، یا به تعبیر بهتر ، همچون پزشكى باشید كه مى خواهد بیمارى را درمان كند . لازم نیست كه به خاطر وجود ضعفى در خود ، از خودتان متنفر باشید و به سبب آن ضعف ، خود را تحقیر كنید . كافى است بخواهید كه آن ضعف نباشد و درمان گردد . لذا همچون ناظر بى طرفى ضعف هاى خود را به همان اندازه كه اهمیت دارند ، ببینید و به تدریج آنها را برطرف سازید.

دوشنبه 1 مهر 1392  12:43 AM
تشکرات از این پست
09303495228
farshon
farshon
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 43957

اعتمادبه نفس انسانرادرراه هدفی که دنبال می کندتابه آن برسدمستحکم می کندچه بسابسیاری افرادهستندکه بدلیل اعتمادبه نفس پایین یافاقدآن درراه رسیدن به هدف خوددچارسردرگمی می شوندآنهابدون اینکه خودشانم بخواهند درتصمیم گیری راه درست دچارلغزش می شوندوبرسردوراهی هاوچندراهی هاقرارمی گیرند امابااعتمادبه نفس بالامی توانیم خودمون راه زندگی خودمونوپیداکنیم ودیگران روهم راهنمایی کنیم.باتشکر

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

دوشنبه 1 مهر 1392  9:52 AM
تشکرات از این پست
09303495228
دسترسی سریع به انجمن ها