0

خواص انواع چای گیاهی

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

خواص انواع چای گیاهی

معرفی انواع چای گیاهی و خواص آن‌ها

انواع چای

زیاده‌روی در مصرف هیچ‌کدام از چای‌ها مفید نیست ولی آنچه شامل همه‌ی آن‌ها می‌شود این است که انواع چای‌ها خاصیت ضد پیری دارند.

چای گیاهی

دلایل زیادی وجود دارد که ما از یک فنجان چای داغ لذت ببریم. ما عطر گونه‌های مختلف چای را دوست داریم، در دست گرفتن یک لیوان چای داغ و مزه مزه کردن آن یک راه عالی برای رسیدن به آرامش است و مهم‌تر اینکه پس از گذراندن یک روز پر دغدغه بهترین معجون برای رفع خستگی و تجدید قوای جسمی است.

در بین چای‌ها خصوصاً برای ما ایرانی‌ها به ‌طور کلی می‌توان گفت نوشیدن چای معمولی طرفداران زیادی دارد. اما به جز چای معمولی چای‌های گیاهی دیگری هم هستند که جنبه دارویی دارند و خواص آن‌ها درمان بیماری‌های متعددی را موجب می‌شوند. در ادامه گونه‌هایی از چای‌های گیاهی به همراه خواص آن‌ها را برای شما بازگو می‌کنیم.

 
چای گل گاوزبان و سنبل الطیب (طبیعت گرم و تر)

چای گل گاو زبان

خواص:

آرام‌بخش اعصاب، خواب‌آور، ضدسردردهای عصبی، ضدسودا و صفرا، ضدقولنج و اسپاسم، ضدتشنج و صرع، تقویت‌کننده قوای جنسی
طرز تهیه:

۴ قاشق چای‌خوری گل گاوزبان یا ۱ قاشق سنبل الطیب به‌علاوه ۱ عدد لیموعمانی

 
چای بادرنجبویه (طبیعت بسیار گرم)

چای بادرنج

خواص:

در بعضی مزاج‌ها بالابرنده فشارخون، مقوی قلب و اعصاب، خون‌ساز، تقویت‌کننده سلول‌های مغزی، خواب‌آور، آرام‌بخش، نشاط‌آور، ضدبوی بد دهان. این گیاه مورد علاقه حضرت علی (ع) بوده است.
طرز تهیه:

یک قاشق غذاخوری با ۲ لیوان آبجوش و نبات

تذکر:

افرادی که دچار فشارخون هستند با احتیاط مصرف کنند.

 
چای دارچین (طبیعت گرم و خشک)

چای دارچین

خواص:

محرک اعصاب، ضدوسواس و جنون، مۆثر در درمان ناراحتی‌های گوارشی، دیابت، دردهای استخوانی و سردی بدن، مفرّح و تقویت امور جنسی، تقویت کبد و معده
طرز تهیه:

چند قلم دارچین با ۲ لیوان آبجوش و نبات

مصرف یک نوع چای گیاهی به طور مداوم باعث بروز عوارض زیادی می‌شود.

از این رو پیشنهاد می‌شود در طول هفته چای‌های گیاهی مختلفی که برای شما

مفید هستند را بنوشید تا دچار عوارض ناشی از مصرف زیاد آن نشوید

چای زنجبیل (طبیعت گرم و خشک)

چای زنجبیل

خواص:

بالابرنده فشارخون، ضد ضعف اعصاب، تقویت حافظه، ضددرد مفاصل، تقویت‌کننده قوای جنسی، مقوی معده، خون‌ساز، ضدسم غذایی
طرز تهیه:

یک قاشق چای‌خوری کوبیده زنجبیل با ۲ لیوان آبجوش و نبات

 
چای اسطوخودوس (طبیعت گرم و خشک)

چای اسطوخودوس

خواص:

آرام‌بخش اعصاب، تقویت‌کننده سلول‌های مغزی، ضدمیگرن، ضدزکام و آسم و برونشیت، ضداگزما، مۆثر در درمان روماتیسم

طرز تهیه:

یک قاشق غذاخوری با ۲ لیوان آبجوش و نبات

چای آویشن (طبیعت معتدل)

چای آویشن

خواص:

بالابرنده فشارخون، تقویت اعصاب، رفع کولیت‌های مزمن، مدر( ادرارآور)، ضدانگل و رطوبت بدن، ضدصفرا، مۆثر در درمان زکام، سرفه و آسم، اشتهاآور، کاهش‌دهنده غلظت خون، مقوی جهاز هاضمه (گوارش)، تقویت بینایی

طرز تهیه:

یک قاشق غذاخوری با ۲ لیوان آبجوش و نبات

 
چای نعنا یا پونه (طبیعت گرم)

چای نعناء

خواص:

ضداسهال و استفراغ، ضدنفخ، مقوی معده، خوش‌بو کننده دهان، رفع خستگی، مۆثر در درمان بیماری‌های ریوی از جمله تنگی تنفس آسم، سرفه، مقوی قلب، مۆثر در درمان سرماخوردگی

طرز تهیه:

یک قاشق غذاخوری و ۲ لیوان آبجوش با نبات

 
چای اکلیل کوهی (طبیعت گرم و معتدل)

چای کوهی

خواص:

گیاه معجزه‌گر، مقوی اعصاب، مدر(ادرارآور)، ضدعفونت کلیه، ضدصفرا، ضددلهره و اضطراب، ضدزکام و سرماخوردگی، آسم، سیاه‌سرفه، تقویت‌کننده بدن، مقوی معده، ضددردهای روماتیسمی، استخوان و کمر، مۆثر در دفع سنگ‌های کلیه و کیسه صفرا
طرز تهیه:

۲ قاشق غذاخوری با ۲ لیوان آبجوش و نبات

 
چای مرزنجوش (طبیعت گرم)

چای مرزنجوش

خواص:

آرام‌بخش، بهترین داروی میگرن کهنه و سردرد، ضدنفخ، ضدسرماخوردگی، ضداسهال، خلط‌آور، تب بر، اشتهاآور

طرز تهیه:

۱ قاشق غذاخوری با ۲ لیوان آبجوش و نبات

 
چای بهارنارنج (طبیعت گرم)

چای بهار نارنج

خواص:

آرام‌بخش، تقویت‌کننده قلب و اعصاب، مفرح و نشاط‌آور

طرز تهیه:

یک قاشق غذاخوری با ۲ لیوان آبجوش و نبات

 
چای گل پر (طبیعت گرم و خشک)

چای گلپر

خواص:

تقویت‌کننده قوی حافظه، ضدفراموشی، ضدصرع، کمک به درمان اسهال، تقویت‌کننده قوه جنسی، کمک به هضم غذا، اشتهاآور، ضد جوش و دُمل

طرز تهیه:

یک قاشق غذاخوری با ۲ لیوان آبجوش و نبات
برای دم کردنی‌های گیاهی بهتر است از قوری‌های چینی یا شیشه‌ای استفاده شود

چای آلبالو (دم کرده میوه آلبالو)

چای آلبالو

خواص:

اشتهاآور، کمک به هضم غذا، پایین آورنده فشارخون

طرز تهیه:

آلبالو رسیده بدون دم ۲۰۰ گرم با ۴ لیوان آبجوش و نبات

 
چای دارچین و زنجبیل

چای دارچین و زنجبیل

خواص:

این نوشیدنی برای تسکین دردهای دوران پریود خانم‌ها بسیار مفید است.

طرز تهیه:

چوب دارچین خردشده یک قاشق غذاخوری با زنجبیل به اندازه یک بندانگشت یا یک قاشق چای‌خوری پودر آن و ۳ لیوان آب جوش ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم دم بکشد، در زمان مصرف بهتر است با کمی عسل شیرین شود.

 
چای پونه کوهی و آویشن

چای آویشن و پونه

خواص:

این نوشیدنی برای فصل پاییز و زمستان بسیار مناسب بوده و خاصیت ضدعفونی‌کننده دارد، برای سرماخوردگی و دردهای پریود خانم‌ها بسیار مناسب است.

طرز تهیه:

یک قاشق غذاخوری آویشن با یک قاشق غذاخوری پونه و ۳ لیوان آب جوش. بهتر است در زمان مصرف با عسل شیرین شود.

 
چای میوه گل نسترن (طبیعت گرم)

چای میوه گل نسترن

خواص:

پایین آورنده فشارخون و قندخون، سرشار ویتامین ث، ضدسرماخوردگی، مقوی معده، ضداسهال

طرز تهیه:

میوه گل نسترن (۱۵ عدد) در یک قوری (۲ لیوان آب جوش) به همراه مقداری نبات دم کرده میل شود.

چای سبز

چای سبز

خواص:

ضدسرطان، محرک سیستم ایمنی بدن، کاهش پرفشاری خون، ضدافسردگی، سبب پایین آمدن خطر بیماری انسداد شریان‌ها می‌‌شود، خطر لخته شدن خون و سکته‌ها را کاهش می‌دهد.

تذکر:

در اصل گیاه چای سبز و سیاه یکی است. در صورتی که برگ تازه چای را به سرعت خشک کنند چای سبز به دست می‌آید ولی زمانی که برگ چای، مورد تخمیر قرار گیرد تغییراتی در رنگ و بـو، مزه و مواد و اثرات آن نسبت به چای سبز ایجاد می‌شود و چای سیـاه به دست می‌آید.

 
چای سیاه (چای معمولی)

چای سیاه

خواص:

خواص چای سیاه یا همان چای معمولی کمتر از چای سبز است.

عوارض مصرف زیاد چای سیاه:

۱٫ افزایش ترشح اسید معده که باعث تشدید ناراحتی‌های معده می‌شود.

۲٫ چای سیاه مانع از جذب آهن شده و کم خونی ناشی از فقر آهن را تشدید می‌کند.

۳٫ کافئین موجود در چای سیاه احتمال ایجاد بیماری سیستیت در پستان خانم‌ها را افزایش می‌دهد.

۴٫ از نظر طب اسلامی و سنتی چای سیاه باعث افزایش تولید خلط سودا در بدن می‌شود.

 
تذکرات در مورد چگونگی دم کردن چای‌های گیاهی

tea 3

۱٫ برای دم کردنی‌های گیاهی بهتر است از قوری‌های چینی یا شیشه‌ای استفاده شود.

۲٫ قوری را روی حرارت غیرمستقیم کتـری یـا سمـاور قرار دهیم.

۳٫ برای دم کشیدن ۱۵ دقیقه کافی است امّا هر چه بیشتر دم بکشد بهتر است.

۴٫ چای را صاف نموده و میل نمایید.

 
توصیه‌ها در مورد نوشیدن انواع چای

انواع چای گیاهی

۱٫ زیاده‌روی در مصرف هیچ‌کدام از چای‌ها مفید نیست ولی آنچه شامل همه‌ی آن‌ها می‌شود این است که انواع چای‌ها خاصیت ضد پیری دارند.

۲٫ بهتر است از چای‌هایی استفاده شود که بدون مـواد افزودنی همچون رنگ‌دهنده و طعم‌دهنده‌ها باشد.

۳٫ جهت کاهش مضرات چای بهتر است با مصلح آن مصرف شود مصلح چای، دارچین و یا هل است.

۴٫ هرگز فراموش نکنید که مصرف یک نوع چای گیاهی به طور مداوم باعث بروز عوارض زیادی می‌شود. از این رو پیشنهاد می‌شود در طول هفته چای‌های گیاهی مختلفی که برای شما مفید هستند را بنوشید تا دچار عوارض ناشی از مصرف زیاد آن نشوید. به طور مثال: خوردن چای معمولی به طور مداوم باعث خشکی روده و معده، خشکی سر و سرد شدن مغز، بیماری‌های کبدی، استسقاء، گرفتگی عضلات و کمبود آهن می‌شود. خوردن قهوه به طور مداوم باعث اعتیاد به کافئین، ناآرامی، سردرد، بیماری‌های کبدی می‌شود. خوردن گل گاوزبان به طور مداوم باعث تپش قلب و کم شدن سوی چشم می‌شود.

سه شنبه 26 شهریور 1392  5:28 PM
تشکرات از این پست
reza_rasekhekhoon golnazjoon
golnazjoon
golnazjoon
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : شهریور 1395 
تعداد پست ها : 14

انواع چای

انواع چای

انواع چای دیگری هم وجود داره که به اختصار براتون توضیح میدم . چای سیاه , چای اولانگ , چای سبز و چای سفید هم از نمونه های دیگه چایی هستن که چای سیاه رو از جرخوندن و تخمیر کامل و حرارت دادن بدست میارن البته بعد از اینکه عصاره برگ های چای رو خشک کردن . چای اولانگ هم از تکان دادن و له کردن عصاره برگ ه خشک شده چای و تخمیر کردن یا اکسید کردن برگ ها بدست میارن و آماده میشه .چای سبز رو بعد از خشک کردن عصاره برگ با بخاردادن یا حرارت دان به مرحله چرخش دادن و خشک کردن میرسونن و در دسته آخر چای سفید رو بعد از بخاردادن عصاره برگ های خشک شده چای مجدد خشک شدش رو بدست میارن . درنهایت شما انواع چای دیگری رو هم شناختین که البته کمتر در بینما ایرانی ها بعضی هاشون باب هست و مورد استفاده قرار میگیره ولی در نهایت استفاده از چای برای سردرد و رف خستگی بسیار مفید هست . 

golposhan

جمعه 19 شهریور 1395  10:14 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها