سي و نهمين جشنواره دوويل که به فيلم هاي آمريکايي اختصاص دارد، در شهر دوويل در شمال فرانسه به پايان رسيد و برندگان آن اعلام شدند.
به گزارش يورونيوز،جايزه بزرگ دوويل نصيب فيلم «حرکت شبانه» به کارگرداني کلي ريچارد شد. فيلم «حرکت شبانه» داستان سه فعال محيط زيست راديکال است که براي عملي کردن نقشه انفجار يک سد همکاري مي کنند، سدي که به نظر آنها نماد فرهنگ صنعتي است که با آن مخالفند.
جايزه ويژه هيات داوران مشترکا به دو فيلم «در مقابل در نايستيد» کار سم فلينشر و فيلم «همه چيز از دست رفت» به کارگرداني جفري چاندور تعلق گرفت. فيلم «همه چيز از دست رفت» که در بخش خارج از رقابت هاي جشنواره ونيز به نمايش در آمد تنها با يک بازيگر، داستان مردي گمشده در دريا با بازي رابرت ردفورد است. فيلم «در مقابل در نايستيد» تصويري از يک پسر نوجوان مبتلا به بيماري اوتيسم است که روزي به تنهايي به يک سفر پرماجرا با مترو دست مي زند و مادرش روي زمين در بدر دنبال او مي گردد.
جشنواره دوويل در بزرگداشت بازيگران سينماي آمريکا، در اين دوره، از جان تراولتا تجليل کرد. بنا به رسم هميشگي فستيوال، يک اتاقک ساحلي به نام جان تراولتا اختصاص و توسط خود او پرده برداري شد. جان تراولتا پيشتر نيز در اين جشنواره شرکت کرده بود. او مي گويد: سال هاي سال است که از علاقه مندي و تعهد تماشاگران بهره بردم. خوشحالم که چنين چيزي به من تقديم مي شود.
جان تراولتا در باره فيلم جديدش به نام «فصل کشتن» مي گويد: من با فيلمنامه ها و داستان هاي خوب راحت هستم. مهم نيست که شخصيت منفي باشد يا نه. و از آن مهم تر نوع ارتباط متقابل بين دست اندکاران است. و اگر اين ها خوب باشند، من راضي ام. فيلم «فصل کشتن» به کارگرداني مارک استيون جانسون در دوويل پيش نمايش شد. در اين فيلم جان تراولتا و رابرت دو نيرو در نقش دو سرباز سابق جنگ هاي دهه 90 ميلادي منطقه بالکان، براي آخرين بار با هم روبرو مي شوند، اما اي بار در کوهستان آپالاشين و براي خاتمه دادن به يک نبرد شخصي.
تيلدا سويينتون بازيگر بريتانيايي بدون اعلام قبلي براي نمايش تازه ترين فيلمش در جشنواره دوويل حاضر شد. او در باره انگيزه و مضمون فيلم «برف سوراخ کن» مي گويد: فکر مي کنم هميشه چنين درکي وجود داشته که رهبران گزافه گو و پر مدعا را به نوعي دلقک ببينيم. خودشان گاهي اوقات مثل دلقک ها عمل مي کنند. اگر يادتان باشد قذافي با عکس ها و مدال هايي که به سينه مي زد. همچنين به فيلمسازاني مانند چارلي چاپلين هم فکر مي کردم. در فيلم ديکتاتور بزرگ که شخصيت يک رهبر گزافه گو را به بازي گرفته بود.
فيلم «برف سوراخ کن» به کارگرداني بونگ جوون هو فيلمسار کره جنوبي، داستان گروهي است که از دومين عصر يخبندان زمين که توسط انسان به وجود مي آيد، جان سالم بدر برده اند و بالاجبار بر قطاري ابدي، مانند کشتي نوح سوار شده اند. اين گروه در حين سفر با ناآرامي ها و شورشهاي اجتماعي درگير مي شوند. اين فيلم مهيج و علمي تخيلي در کره جنوبي به نمايش در آمده است.
مراسم اهداي جوايز در پايان 10 روز رقابت بين 14 فيلم، همراه با ميزگرد، کارگاه هاي آموزشي و نمايش فيلم براي علاقه مندان هنر هفتم برگزار شد.