0

هفته دوم:----o-( ذوالکفــــــل " اخلاق نیکو ")-o---

 
hoseinh1990
hoseinh1990
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1391 
تعداد پست ها : 2645
محل سکونت : اصفهان

هفته دوم:----o-( ذوالکفــــــل " اخلاق نیکو ")-o---

اخلاق نیکو

گـر تو خواهی که  بیابی زجهان راه نجات

بر محمّد تو بگو از دل و جان صلوات.

 

شنبه 23 شهریور 1392  12:58 AM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon mina_k_h omiddeymi1368 HOSNA1390 taghvimi tahmores m31121391 shokraneh sabrezinab nazaninfatemeh alirezaheydari64 zaahra salma57 saeedakh hashmtjdd
hoseinh1990
hoseinh1990
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1391 
تعداد پست ها : 2645
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:----o-( ذوالکفــــــل " اخلاق نیکو ")-o---

پس من هم از امام الگو میگیرم و اخلاق خود را اصلاح می کنم

و برای سلامتی مسئولین سایت و بخصوص خانم طهمورث که زحمات زیادی رو برای این طرح متحمل شدند دعا میکنم و انشالله در همه مراحل زندگیشون موفق و سلامت باشند

گـر تو خواهی که  بیابی زجهان راه نجات

بر محمّد تو بگو از دل و جان صلوات.

 

شنبه 23 شهریور 1392  1:16 AM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon mina_k_h taghvimi tahmores sabrezinab nazaninfatemeh alirezaheydari64 zaahra AliFanoodi hashmtjdd
ravabet_rasekhoon
ravabet_rasekhoon
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1392 
تعداد پست ها : 8838
محل سکونت : اصفهان

اخلاق نیکو و راه نفوذ در دلها


اخلاق نیکو و راه نفوذ در دلها

حسن خلق آن است که فرد به اخلاق و صفات پسندیده ی انسانی و اسلامی مزیّن شده باشد و با خوی خوش،اخلاق نیکو و اعمال و کردار خود را تطبیق دهد و بر نحوه ی برخورد و روابط خود را با دیگران تنظیم کند.
اهمیت این خصیصه به قدری است که خداوند تبارک و تعالی پیامبرش را چنین توصیف کرده:
(وَ إنَّکَ لَعَلی خُلُقٍ عَظِیم). (1)
ای پیامبر در حقیقت تو به خُلقی نیکو و عظیم آراسته ای.
از سوی دیگر آن حضرت نیز هدف از بعثت خود را ...

 

تمام مکارم اخلاقی معرفی فرموده است که:
بُعِثْتُ لاُتَمِّمَ مَکارِمَ الأخْلاق. (24)
و ارزش بشر را به پنج چیز دانسته است: دین ، عقل ، حیا ، حسن خلق و ادب.
این مطلب به روشنی در همه جا هویدا است که موفق ترین اعضای یک جامعه کسانی هستند که از اخلاق نیکو برخوردارند. اینان هستند که در قلوب جامعه جای دارند و می توانند مؤثرترین افراد در جامعه باشند. اخلاق نیکو در تسکین دردها- چه دردهای جسمی و چه دردهای روانی- تأثیرگذار است تا آن حد که می تواند معالجه ی بیماریها را تسریع کند. به همین لحاظ از شرایط لازم برای یک پرستار،داشتن خلق نیکوست. زیرا پرستار با خوش خلقی می تواند مؤثرتر از هر داروی ظاهری،آرامش را به روح بیمار تزریق کند.
من ندیدم در جهانِ جست و جو
هیچ اهلیّت به از خُلق نکو
مولای آزادگان جهان حضرت علی بن ابی طالب (علیه السلام) فرمود: من در شگفتم از کسانی که اشیاء و بردگان را با مال خویش می خرند ولی افرادآزاده واشخاص رانمی خرند.پرسیدندیاعلی چگونه می شود آزادگان را خرید؟ فرمود: با نیکی و خوشرفتاری. (3) 
و پیامبر خدا (صلّی الله علیه وآله وسلم) فرمود:
ألْقِ أخاکَ بِوَجهٍ مُنْبَسِط. (4)
با گشاده رویی و اخلاق نیکو برادر مؤمنت را ملاقات کن.
حکما گفته اند: خوی نیک،راهی است روشن که جز به ابتهاج آن منهاج به سر منزل و سَروری نتوان رسید و جز به سلوک آن رَخت از هاویه ی حیوانیت به دارالملک انسانیت نتوان کشید.
هر که در او سیرت نیکو برد
آدمی از آدمیان او بود
نیکی مردم نه نکورویی است
خوی نکو مایه ی نیکویی است
آری در سایه ی اخلاق نیک و خوش رفتاری است که می توان در قلبها نفوذ کرد. خوش خلقی ضمن آن که باعث پیشرفت امور و توفیق در کارهای شخص و اجتماعی می شود،از مشقّتها و سختیهای موجود در جریان کار می کاهد،بازده تلاش جمعی افراد را می افزاید و بالأخره به کمک آن از عهده ی حلّ هر مشکلی بر می آید.
جان تومسون می گوید: لحظه ای لبخند بزن،وقتی تو لبخند می زنی،شخص دیگر هم لبخند می زند و رفته رفته لبخند تو اشاعه پیدا می کند و همه مردم لبخند می زنند زیرا تو لبخند زده ای.
خُلق نکو وصف مسیحا بُود
روزی حضرت عیسی (عَلی نَبِیّینَا وَ آلِهِ وَ عَلَیْهِ السَّلام) از راهی می گذشت. ابلهی به او برخورد و از آن حضرت با بی ادبی سخن پرسید. آن حضرت جوابش را به نرمی و با روی خوش داد. آن شخص هم چنان با سفاهت تمام عربده کشان حضرت عیسی را نفرین و ناسزا می گفت. 
اما آن حضرت با گشاده رویی و ملاطفت جواب آن شخص را می داد. شخص دیگری از آنجا می گذشت؛وقتی این ماجرا رادید،گفت: ای روح الله چرا زبونِ این شخص شده ای؟ هر چند او قهر می کند تو لطف می نمایی و هر چند او جور و جفا دارد تو مهر می ورزی!
عیسی (علیه السلام) گفت: ای رفیق! از کوزه همان برون تراورد که دروست. از او صفت ناملایم می زداید و از من همین صفت می آید. من از او در غضب نمی شوم و او از من صاحب ادب و اخلاق نیکو می شود،من از او جاهل نمی شوم اما او از خلق و خوی من عاقل می شود.


چون نشوم من ز وی افروخته
او شود از من ادب آموخته
من که زِ دم مایه دِهِ جان شدم
این صفتم داد خدا آن شدم
خلق نکو وصف مسیحا بود
خصلت بد مرگ مُفاجا بود


و اینجاست که قدری به راز سخن زیبای اولین و بزرگوارترین مخلوق عالم یعنی حضرت محمد بن عبدالله خاتم النبیین (صلّی الله علیه وآله وسلم) در جواب کسی که از آن حضرت درخواست سفارش کرد،پی می بریم که خطاب به آن شخص فرمود: پرهیزکاری پیشه کن و از خدای تعالی بترس در همه حال. 
گفت وصیت دیگری بفرما. آن حضرت فرمود: بد اخلاق مباش و خود را از کج خلقی نگاه دار. باز عرض کرد وصیت دیگری هم بفرما. حضرت فرمود: در معاشرت با مردم خوش خلقی نمای. (5)

 

پی نوشت ها:

1. سوره ی قلم،آیه ی 4.
2. بحارالانوار،ج70،ص 372.
3. روضه البحار.
4. بحارالانوار،ج74،ص 171.
5. منهاج الشارعین،ص 80.

 

 
       
شنبه 23 شهریور 1392  10:07 AM
تشکرات از این پست
hoseinh1990 mina_k_h taghvimi tahmores sabrezinab nazaninfatemeh alirezaheydari64 zaahra hashmtjdd
ravabet_rasekhoon
ravabet_rasekhoon
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1392 
تعداد پست ها : 8838
محل سکونت : اصفهان

ذوالکفــــــل " اخلاق نیکو:توصیه های امام رضا (ع) برای خوشرویی و خوش اخلاقی

توصیه های امام رضا (ع) برای خوشرویی و خوش اخلاقی
 
قدس آنلاین- حسینعلی پورافضلی: در روایات آمده است که بدخوئی انسان را از خدا وخلق خدا دور می کندو گناهی است که آمرزیده نمی شود. در مقابل خوشرویی مایه نجات آدمی و سعادت در دنیا و آخرت معرفی شده است.
 
 
در احادیث رسیده از اهل بیت (ع) به وفور درباره حسن خلق و خوشخویی سخن به میان آمده است. در این میان آموزه های امام رضا علیه السلام در باب خوشرویی می تواند ما را در جهت نیل به اخلاق حسنه و کسب رضایت الهی یاری نماید. 
 
امام رضا علیه السلام در این زمینه به نقل از پدران بزرگوارشان به نقل از پیامبر اکرم (ص) می فرماید:الخلق السیی ء یفسد العمل کما یفسد الخل العسل ؛ بد اخلاقی عمل را تباه می کند، چنانکه سرکه عسل را تباه می کند. (1)
 
همچنین آن حضرت در بیان مقام و منزلت انسان خوشرو باز هم به نقل از رسول اکرم (ص) می فرماید: ان العبد لینال بحسن خلقه درجه الصانم القائم ؛ انسان مومن با حسن خلق خویش به درجه روزه دار می رسد.(2)
 
و در باب پاداش الهی برای شخص خوش اخلاق و نیکخو می فرماید: ما من شیی اثقل فی المیزان من حسن الخلق ؛ در ترازوی عمل آدمی در روز قیامت ،چیزی برتر از حسن خلق نهاده نمی شود. ؛ نیز فرمود: در ترازوی عمل چیزی سنگین تر از خلق نیکو نیست.(3)
 
در باره سیره اخلاقی امام رضا علیه السلام هم نقل شده که آن حضرت فردی خوشرو و خوش برخورد بود. از این رو ، با هر مسلمانی به سادگی رابطه برقرار می کرد و راه دوستی را با او باز می نمود و همگان با آن حضرت به زودی انس می گرفتند و می توانستند به خانه ی وی رفت و آمد نمایند ، در کنارشان بنشینند و هم سخن شوند .
هم چنین به هیچ کس به دیده ی تحقیر نمی نگریست . اندیشه اش این بود که همگان از یک پدر و مادر و از یک اصل و ریشه اند و دلیلی برای برتری یکی بر دیگران وجود ندارد مگر به تقوا و پرهیزکاری .
هرگز از او ناسزایی شنیده نشد . از این جهت ، سخنان و خطابات آن بزرگوار به مردم ، دوستان و شیعیان و حتی غلامان و خدمتکارانش احترام آمیز و چنان بود که گویی با اهل خانه ی خود معاشرت دارد. از این رو ، آن حضرت در یکی از سخنانش در همین راستا چنین می فرماید : محبت نسبت به مردم و اظهار دوستی بدانان نیمی از عقل می باشد.(4)
 
هم چنین آن بزرگوار در روابط خود با مردم نگاهی همراه با متانت و مهربانی داشت و با چهره ای گشاده با آنان برخورد می کرد . به گونه ای که افراد می آمدند و بدون هیچ گونه مشکلی مشکلات خود را با وی در میان می گذاشتند.(5)
 
حسین بن‏بشّار واسطی می‏گوید: «کتبت الی ابی الحسن الرّضا علیه‏السلام: إنّ لی قرابة قد خطب إلیّ و فی خلقه سوء، قال: لا تزّوجه ان کان سیّی‏ء الخلق». در نامه‏ای به حضرت رضا علیه‏السلام نوشتم یکی از بستگانم به خواستگاری نزد من آمده ولی شخص بداخلاق و درشت‏خویی است. حضرت در پاسخ فرمود: اگر این چنین است با او وصلت مکن.(6)
 
امام رضا علیه‏السلام در باب تمجید از خوشرویان از پدران بزرگوار خود نقل می‏کنند که رسول گرامی صلی اللّه‏ علیه و آله فرمودند: «اطلبوا الخیر عند حسان الوجوه فانّ فعالهم أحری أن یکون حسنا». خوبیها را نزد گشاده رویان بجویید زیرا رفتار و کارهایشان سزاوارتر و نزدیکتر به خوبی است.و نیز فرمودند: مَن تَبَسَّمَ فى وَجهِ أخیهِ المُؤمِنِ کَتَبَ اللَّهُ لَهُ حَسَنَةً؛ هر که به روى برادر مؤمنش لبخند بزند، خداوند برایش ثوابى خواهد نوشت.(7)
 
امام رضا علیه السلام ضمن آنکه اخلاق پسندیده را بهترین همراه انسان معرفی می کند ؛ در روایتی دیگر می فرماید: سئل رسول الله صلی الله علیه و آله عن اکثر ما یدخل به الجنة. قال: تقوی الله و حسن الخلق، از رسول الله صلی الله علیه و آله درباره ی بیشترین چیزی که به وسیله ی آن (افراد) داخل بهشت می شوند سؤال شد. حضرت فرمودند: تقوای الاهی (پرهیزگاری) و خوش اخلاقی. (8)
 
امام رضا (ع) همچنین ضمن بیان ویژگی انسان مومن به عنوان دارنده اخلاق نیکو و خوشرفتار نسبت به خانواده ، درباره جایگاه انسانهای خوشرو و خوش اخلاق به نقل از رسول اکرم (ص) می فرماید: « أَقْرَبُکُمْ مِنِّی مَجْلِساً یَوْمَ الْقِیَامَةِ أَحْسَنُکُمْ خُلُقاً وَ خَیْرُکُمْ‏ لِأَهْلِهِ»؛ نزدیک‌ترین شما به من در روز قیامت، خوش اخلاق ترین شما و بهترین شما نسبت به اهلش است. (9)
 
پانوشت ها:
1. عیون اخبار الرضا(ع) ج 2 ص 37 
2. عیون اخبار الرضا(ع) ج 2 ص 37 
3. اخبار الرضا(ع) جلد 2 ص 37 
4. تحف العقول صفحه 520 حدیث 15 ؛ بحارالانوار جلد 78 صفحه 335
5. در مکتب عالم آل محمد ص 121 
6. وسائل الشیعه، ج14، ابواب مقدمات نکاح، ب30، ح1، ص54
7. دوستى در قرآن و حدیث، ص 216 ،ح 535
8. عیون اخبار الرضا علیه السلام ج 2 ص 38 ح 107
9. عیون اخبار الرضا(ع)، ج2، ص38
 
 
       
شنبه 23 شهریور 1392  10:16 AM
تشکرات از این پست
hoseinh1990 mina_k_h taghvimi tahmores sabrezinab nazaninfatemeh alirezaheydari64 zaahra
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

پاسخ به:----o-( ذوالکفــــــل " اخلاق نیکو ")-o---

چرا باید خوش اخلاق باشیم؟
 
برخی خصلت‌های اخلاقی اگر در وجود فردی جمع شود، به او کرامت و شخصیت می‌دهد.
انسان‌های برخوردار از صفات اخلاقی پسندیده، همواره در نزد خلق و خالق عزیزند و کلامشان از اعتبار و جایگاه خاصی برخوردار است.
 
پیامبر اکرم (صلوات‌الله‌علیه‌و آله‌و‌سلم) که خود مظهر اخلاق پسندیده بوده و هر رفتار ایشان می‌تواند معیار امور هر مسلمانی قرار گیرد، ضمن تأکید بر دو ویژگی حیا و پاک‌دامنی   به عنوان شاخصه اخلاق نیکو، ۱۰ خصلت  انسان‌های خوش خلق را چنین بیان می‌دارند»:
 
ایشان می‌فرمایند: «اخلاق خوب ده چیز است که خدا هر که را بخواهد سعادتمند کند، آنها را نصیب او می‌کند؛ راستی گفتار، پایمردی در نبرد، بخشش به متقاضی کمک، نیکی در عوض نیکی، حفظ امانت، پیوند با خویشان، حمایت از همسایگان، حمایت از دوست، مهمانداری و سر سلسله اخلاق نیکو حیا است.»(نهج الفصاحه ۲۷۴۰) 

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

شنبه 23 شهریور 1392  11:48 AM
تشکرات از این پست
hoseinh1990 taghvimi tahmores alirezaheydari64 zaahra hashmtjdd
morteza237
morteza237
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1391 
تعداد پست ها : 1979
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:----o-( ذوالکفــــــل " اخلاق نیکو ")-o---

آثار و فواید حسن خلق با توجه به روایات

حسن خلق دارای آثار و فواید فراوانی است. این آثار در دنیا و آخرت دیده می شود از جمله:

آثار دنیوی حسن خلق

الف: پیوندهای دوستی را محکم و پایدار می کند. پیامبرگرامی اسلام صلی الله علیه و آله فرمود: «حُسْنُ الْخُلْقِ یُثَبِّتُ الْمَوَدَّة؛ خوشرویی دوستی را پایدار می کند».

ب: موجب آبادی سرزمین ها و طول عمر می گردد. امام صادق علیه السلام در این باره فرمود: «اِنَّ الْبِرَّ وَ حُسْنَ الْخُلْقِ یَعْمُرانِ الدَّیارَ وَ یَزیدانِ فِی الْاَعْمارِ؛ به درستی که نیکوکاری و خوش خلقی، سرزمین ها را آباد می کند و بر عمرها می افزاید».

ج: روزی را زیاد می کند. امام علی علیه السلام می فرماید:«فی سِعَةِ الْاَخلاقِ کُنُوزُ الْاَرزاقِ؛ گنجینه های روزی در نرمخویی و گشاده رویی است».

د: موقعیت اجتماعی انسان را بهبود می بخشد. همان حضرت می فرماید: «کَمْ مِنْ وَضیعٍ رَفَعَهُ حُسْنُ خُلْقِهِ؛ چه بسیار فرد بی مقداری که خوشرویی اش او را برتری بخشیده است».

و: مشکلات و ناهمواری های زندگی را هموار می سازد. همان امام فرمود: «مَنْ حَسُنَ خُلْقُهُ سَهُلَتْ لَهُ طُرُقُهُ؛ هرکس خلقش نیکو شد، راه های زندگی برایش هموار می گردد».

آثار اخروی حسن خلق

الف: موجب نیل به درجات عالی می شود. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: «اِنَّ الْعَبْدَ لَیَبْلُغُ بِحُسْنِ خُلْقِهِ عَظیمَ دَرجاتِ الاخِرَةِ وَ اَشْرَفَ الْمَنازِلِ وَ اِنَّهُ ضَعیفُ الْعِبادَةِ؛ به درستی که بنده، در سایه خوش خلقی خود به درجات بزرگ و مقامات والایی در آخرت می رسد، با آنکه عبادتش ضعیف است».

ب: حساب را آسان می کند. امام علی علیه السلام می فرماید: «حَسَّنْ خُلْقَکَ یُخَفِّفِ اللهُ حِسابَکَ؛ اخلاقت را نیکو کن تا خداوند حسابت را آسان کند».

ج: آمرزش گناهان. امام صادق علیه السلام فرمود: «اِنَّ الْخُلْقَ الْحَسَنَ یُمیثُ الْخَطیئَةَ کَما تُمیثُ الشَّمْسُ الْجَلیدَ؛ به درستی که اخلاق نیکو لغزش ها را ذوب می کند همان گونه که آفتاب یخ را».

د: ورود به بهشت. رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: «اَکْثَرُ ما تَلْجُ بِهِ اُمَّتیَ الْجَنَّةَ تُقْوی اللهِ وَ حُسْنُ الْخُلْقِ؛ بیشترین امتیازی که امت من به سبب داشتن آن به بهشت می رود، تقوای الهی و خوش خلقی است.

كامل ترین مؤمنان

امام باقرعلیه السلام كه شكافنده ى علوم و حقایق و بیناى به اسرار است در این زمینه مى فرماید :«إنَّ أكمَلَ المُؤمنینَ إیماناً أحْسَنَهُم خُلْقاً؛ كامل ترین مؤمنین از جهت ایمان نیكوترین آنان از نظر اخلاق است» (كافى 2 / 99، باب حسن الخلق، حدیث 1). معلوم مى شود بدون مكارم اخلاقى و حسنات نفسى، ایمان در وجود انسان ناقص و در مرتبه اى ضعیف است، و این نقص و ضعف را ارزش هاى اخلاقى درمان مى كند و ایمان را به برترین و كامل ترین درجه ى خود مى رساند.

مقرب ترین انسان در قیامت به پیامبر

پیامبر اکرم (ص) می فرماید: «أقربُكُم مِنّى مَجلِساً یَومَ القِیامَةِ أحسنُكُم خُلْقاً وَخیرُكُم لاِهلِهِ؛ نزدیك ترین شما به من از نظر جایگاه در قیامت نیكوترینتان از جهت اخلاق و بهترینتان نسبت به خانواده اش مى باشد» (عیون اخبار الرضا:2 / 38، باب 31، حدیث 108؛ وسائل الشیعه: 12 / 153، باب 104، حدیث 15927). در روایتى دیگر فرموده است: «أقربُكم مِنّى غَداً فِى المَوقِفِ أصدَقُكُم لِلحَدِیثِ وَأدّاكُم لِلأمانَةِ وَأحسَنُكُم خُلُقاً؛ نزدیك ترین شما به من در قیامت راستگوترینتان در گفتار و اداكننده ترینتان نسبت به امانت و نیكوترینتان از نظر اخلاق است» (مجموعه ى ورام: 2 / 31؛ بحار الانوار: 74 / 152، باب 7، حدیث 83 ).

کمال ایمان

حضرت صادق علیه السلاممی فرماید: «أربعُ مَن كُنَّ فیه كَمُلَ إیمانُهُ وَإن كانَ مِن قَرْنِهِ إلَى قَدَمِهِ ذُنُوباً لَم یَنْقُصْهُ ذَلِك ، قالَ : وَهُو الصّدقُ وأداءُ الأمانةِ وَالحَیاءُ وَحُسنُ الخُلُقِ؛ چهار خصلت است اگر در كسى باشد ایمانش كامل مى شود، اگرچه از سر تا پایش گناهانى باشد، این گناهان چیزى از او نمى كاهد؛ فرمود: و آن چهار چیز: صدق و اداى امانت و حیا و حسن خلق است»

خدایا چنان کن سرانجام کار                              تو خوشنود باشی و ما رستگار

شنبه 23 شهریور 1392  12:33 PM
تشکرات از این پست
hoseinh1990 taghvimi tahmores sabrezinab alirezaheydari64 zaahra hashmtjdd
hoseinh1990
hoseinh1990
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1391 
تعداد پست ها : 2645
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:----o-( ذوالکفــــــل " اخلاق نیکو ")-o--- امتیاز ویژه


نقل قول mina_k_h

چرا باید خوش اخلاق باشیم؟
 
برخی خصلت‌های اخلاقی اگر در وجود فردی جمع شود، به او کرامت و شخصیت می‌دهد.
انسان‌های برخوردار از صفات اخلاقی پسندیده، همواره در نزد خلق و خالق عزیزند و کلامشان از اعتبار و جایگاه خاصی برخوردار است.
 
پیامبر اکرم (صلوات‌الله‌علیه‌و آله‌و‌سلم) که خود مظهر اخلاق پسندیده بوده و هر رفتار ایشان می‌تواند معیار امور هر مسلمانی قرار گیرد، ضمن تأکید بر دو ویژگی حیا و پاک‌دامنی   به عنوان شاخصه اخلاق نیکو، ۱۰ خصلت  انسان‌های خوش خلق را چنین بیان می‌دارند»:
 
ایشان می‌فرمایند: «اخلاق خوب ده چیز است که خدا هر که را بخواهد سعادتمند کند، آنها را نصیب او می‌کند؛ راستی گفتار، پایمردی در نبرد، بخشش به متقاضی کمک، نیکی در عوض نیکی، حفظ امانت، پیوند با خویشان، حمایت از همسایگان، حمایت از دوست، مهمانداری و سر سلسله اخلاق نیکو حیا است.»(نهج الفصاحه ۲۷۴۰) 

سلام

ممنون از حضورتون

انشالله که بتوانیم با کمک هم زمینه ظهور امام زمام (عج) را فراهم کنیم

مطالب بسیار مفیدی را عنوان کردید

اللهم عجل لولیک فرج

 

گـر تو خواهی که  بیابی زجهان راه نجات

بر محمّد تو بگو از دل و جان صلوات.

 

شنبه 23 شهریور 1392  12:49 PM
تشکرات از این پست
mina_k_h taghvimi tahmores alirezaheydari64 zaahra hashmtjdd
hoseinh1990
hoseinh1990
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1391 
تعداد پست ها : 2645
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:----o-( ذوالکفــــــل " اخلاق نیکو ")-o--- امتیاز ویژه


نقل قول morteza237

آثار و فواید حسن خلق با توجه به روایات

حسن خلق دارای آثار و فواید فراوانی است. این آثار در دنیا و آخرت دیده می شود از جمله:

آثار دنیوی حسن خلق

الف: پیوندهای دوستی را محکم و پایدار می کند. پیامبرگرامی اسلام صلی الله علیه و آله فرمود: «حُسْنُ الْخُلْقِ یُثَبِّتُ الْمَوَدَّة؛ خوشرویی دوستی را پایدار می کند».

ب: موجب آبادی سرزمین ها و طول عمر می گردد. امام صادق علیه السلام در این باره فرمود: «اِنَّ الْبِرَّ وَ حُسْنَ الْخُلْقِ یَعْمُرانِ الدَّیارَ وَ یَزیدانِ فِی الْاَعْمارِ؛ به درستی که نیکوکاری و خوش خلقی، سرزمین ها را آباد می کند و بر عمرها می افزاید».

ج: روزی را زیاد می کند. امام علی علیه السلام می فرماید:«فی سِعَةِ الْاَخلاقِ کُنُوزُ الْاَرزاقِ؛ گنجینه های روزی در نرمخویی و گشاده رویی است».

د: موقعیت اجتماعی انسان را بهبود می بخشد. همان حضرت می فرماید: «کَمْ مِنْ وَضیعٍ رَفَعَهُ حُسْنُ خُلْقِهِ؛ چه بسیار فرد بی مقداری که خوشرویی اش او را برتری بخشیده است».

و: مشکلات و ناهمواری های زندگی را هموار می سازد. همان امام فرمود: «مَنْ حَسُنَ خُلْقُهُ سَهُلَتْ لَهُ طُرُقُهُ؛ هرکس خلقش نیکو شد، راه های زندگی برایش هموار می گردد».

آثار اخروی حسن خلق

الف: موجب نیل به درجات عالی می شود. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: «اِنَّ الْعَبْدَ لَیَبْلُغُ بِحُسْنِ خُلْقِهِ عَظیمَ دَرجاتِ الاخِرَةِ وَ اَشْرَفَ الْمَنازِلِ وَ اِنَّهُ ضَعیفُ الْعِبادَةِ؛ به درستی که بنده، در سایه خوش خلقی خود به درجات بزرگ و مقامات والایی در آخرت می رسد، با آنکه عبادتش ضعیف است».

ب: حساب را آسان می کند. امام علی علیه السلام می فرماید: «حَسَّنْ خُلْقَکَ یُخَفِّفِ اللهُ حِسابَکَ؛ اخلاقت را نیکو کن تا خداوند حسابت را آسان کند».

ج: آمرزش گناهان. امام صادق علیه السلام فرمود: «اِنَّ الْخُلْقَ الْحَسَنَ یُمیثُ الْخَطیئَةَ کَما تُمیثُ الشَّمْسُ الْجَلیدَ؛ به درستی که اخلاق نیکو لغزش ها را ذوب می کند همان گونه که آفتاب یخ را».

د: ورود به بهشت. رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: «اَکْثَرُ ما تَلْجُ بِهِ اُمَّتیَ الْجَنَّةَ تُقْوی اللهِ وَ حُسْنُ الْخُلْقِ؛ بیشترین امتیازی که امت من به سبب داشتن آن به بهشت می رود، تقوای الهی و خوش خلقی است.

كامل ترین مؤمنان

امام باقرعلیه السلام كه شكافنده ى علوم و حقایق و بیناى به اسرار است در این زمینه مى فرماید :«إنَّ أكمَلَ المُؤمنینَ إیماناً أحْسَنَهُم خُلْقاً؛ كامل ترین مؤمنین از جهت ایمان نیكوترین آنان از نظر اخلاق است» (كافى 2 / 99، باب حسن الخلق، حدیث 1). معلوم مى شود بدون مكارم اخلاقى و حسنات نفسى، ایمان در وجود انسان ناقص و در مرتبه اى ضعیف است، و این نقص و ضعف را ارزش هاى اخلاقى درمان مى كند و ایمان را به برترین و كامل ترین درجه ى خود مى رساند.

مقرب ترین انسان در قیامت به پیامبر

پیامبر اکرم (ص) می فرماید: «أقربُكُم مِنّى مَجلِساً یَومَ القِیامَةِ أحسنُكُم خُلْقاً وَخیرُكُم لاِهلِهِ؛ نزدیك ترین شما به من از نظر جایگاه در قیامت نیكوترینتان از جهت اخلاق و بهترینتان نسبت به خانواده اش مى باشد» (عیون اخبار الرضا:2 / 38، باب 31، حدیث 108؛ وسائل الشیعه: 12 / 153، باب 104، حدیث 15927). در روایتى دیگر فرموده است: «أقربُكم مِنّى غَداً فِى المَوقِفِ أصدَقُكُم لِلحَدِیثِ وَأدّاكُم لِلأمانَةِ وَأحسَنُكُم خُلُقاً؛ نزدیك ترین شما به من در قیامت راستگوترینتان در گفتار و اداكننده ترینتان نسبت به امانت و نیكوترینتان از نظر اخلاق است» (مجموعه ى ورام: 2 / 31؛ بحار الانوار: 74 / 152، باب 7، حدیث 83 ).

کمال ایمان

حضرت صادق علیه السلاممی فرماید: «أربعُ مَن كُنَّ فیه كَمُلَ إیمانُهُ وَإن كانَ مِن قَرْنِهِ إلَى قَدَمِهِ ذُنُوباً لَم یَنْقُصْهُ ذَلِك ، قالَ : وَهُو الصّدقُ وأداءُ الأمانةِ وَالحَیاءُ وَحُسنُ الخُلُقِ؛ چهار خصلت است اگر در كسى باشد ایمانش كامل مى شود، اگرچه از سر تا پایش گناهانى باشد، این گناهان چیزى از او نمى كاهد؛ فرمود: و آن چهار چیز: صدق و اداى امانت و حیا و حسن خلق است»

 

سلام

ممنون از حضورتون

انشالله که بتوانیم سخنان و آموزه های که از ائمه عنوان کردید را سرلوحه زندگی قرار بدیم

اللهم عجل لولیک فرج
 

گـر تو خواهی که  بیابی زجهان راه نجات

بر محمّد تو بگو از دل و جان صلوات.

 

شنبه 23 شهریور 1392  12:52 PM
تشکرات از این پست
taghvimi tahmores sabrezinab alirezaheydari64 zaahra hashmtjdd
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 6610
محل سکونت : خراسان جنوبی / بیرجند

پاسخ به:----o-( ذوالکفــــــل " اخلاق نیکو ")-o--- امتیاز ویژه

چند حدیث

« 1 » پیامبر صلى‏الله‏علیه ‏و‏آله :

... وَ ما یَمْنَعُكَ أنْ تُحِبَّ أنْ تَعیشَ حَمیدا وَ تَموتَ سَعیدا و اِنّما بُعِثْتُ عَلى تَمامِ مَحاسِنَ الأخْلاقِ؛(مجمع الزوائد، ج 8 ، ص 23 )

چه چیزى مانع توست كه زندگى پسندیده و مرگ با سعادت را داشته باشى، چرا كه من براى كامل نمودن اخلاق زیبا مبعوث شده‏ام .

 

« 2 » پیامبر صلى‏الله‏علیه‏و‏آله :

اَحَبُّكُمْ اِلَى اللّه‏ِ اَحْسَنُكُمْ اَخْلاقا؛(مجمع البیان، ج 10، ص 87 .)

محبوب‏ترین شما در نزد خدا، خوش اخلاق‏ترین شماست .

 

« 3 » امام صادق علیه‏السلام :

اِنَّ مِمّا یُزَیِّنُ الاِسْلامَ الاَخْلاقُ الْحَسَنَةُ فیما بَیْنَ النّاسِ؛(مشكاة الأنوار، ص 422.)

خوش اخلاقى در بین مردم، زینت اسلام است .

 

« 4 »  امام على علیه‏السلام :

عَوِّدْ اُذُنـَكَ حُسْنَ الاِسْتِماعِ وَ لا تُصغِ اِلى ما لا یَزیدُ فى صَلاحِكَ استِماعُهُ فَاِنَّ ذلِكَ یُصدِئُ الْقُلوبَ وَ یوجِبُ الْمَذامَّ؛(غررالحكم، ح 6234 . )

گوش خود را به شنیدن خوبى‏ها عادت بده و به آنچه كه به صلاح و درستى تو نمى‏افزاید گوش مسپار، زیرا این كار، دل‏ها را زنگار مى‏زند و موجب سرزنش مى‏شود .

 

« 5 »  امام صادق علیه‏السلام :
 
اَلا اُحَدِّثُكَ بِمَكارِمِ الاَخْلاقِ؟ الصَّفْحُ عَنِ النّاسِ وَ مُواساةُ الرَّجُلِ اَخاهُ فى مالِهِ وَ ذِكْرُ اللّه‏ِ كَثیرا؛(معانى الأخبار، ص 191، ح 2. )

آیا به شما بگویم كه مكارم اخلاق چیست؟ گذشت كردن از مردم، كمك مالى به برادر (دینى) خود و بسیار به یاد خدا بودن .

 

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

شنبه 23 شهریور 1392  3:45 PM
تشکرات از این پست
hoseinh1990 taghvimi tahmores sabrezinab alirezaheydari64 zaahra
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 6610
محل سکونت : خراسان جنوبی / بیرجند

پاسخ به:----o-( ذوالکفــــــل " اخلاق نیکو ")-o--- امتیاز ویژه

فشار قبر و اخلاق نیکو

 

به رسول خدا صلی الله علیه و آله خبر دادند که سعد بن معاذ فوت کرده. پیغمبر صلی الله علیه و آله با اصحابشان از جای برخاسته، حرکت کردند. با دستور حضرت - در حالی که خود نظارت می فرمودند - سعد را غسل دادند.

پس از انجام مراسم غسل و کفن، او را در تابوت گذاشته و برای دفن حرکت دادند. در تشییع جنازه او، پیغمبر صلی الله علیه و آله پابرهنه و بدون عبا حرکت می کرد. گاهی طرف چپ و گاهی طرف راست تابوت را می گرفت، تا نزدیکی قبر سعد رسیدند. حضرت خود داخل قبر شدند و او را در لحد گذاشتند و دستور دادند سنگ و آجر و وسایل دیگر را بیاورند! سپس با دست مبارک خود، لحد را ساختند و خاک بر او ریختند و در آن خللی دیدند آنرا بر طرف کردند

و پس از آن فرمودند:
من می دانم این قبر به زودی کهنه و فرسوده خواهد شد، لکن خداوند دوست دارد هر کاری که بنده اش انجام می دهد محکم باشد.
در این هنگام، مادر سعد کنار قبر آمد و گفت: سعد! بهشت بر تو گوارا باد!


رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود:
مادر سعد! ساکت باش! با این جزم و یقین از جانب خداوند حرف نزن! اکنون سعد گرفتار فشار قبر است و از این امر آزرده می باشد.
آن گاه از قبرستان برگشتند. مردم که همراه پیغمبر صلی الله علیه و آله بودند، عرض کردند:
یا رسول الله ! کارهایی که برای سعد انجام دادید نسبت به هیچ کس ‍ دیگری تاکنون انجام نداده بودید: شما با پای برهنه و بدون عبا جنازه او را تشییع فرمودید.
رسول خدا فرمود: ملائکه نیز بدون عبا و کفش بودند. از آنان پیروی کردم .


عرض کردند: گاهی طرف راست و گاهی طرف چپ تابوت را می گرفتید!
حضرت فرمود :چون دستم در دست جبرئیل بود، هر طرف را او می گرفت من هم می گرفتم !
عرض کردند: یا رسول الله بر جنازه سعد نماز خواندید و با دست مبارکتان او را در قبر گذاشتید و قبرش را با دست خود درست کردید، باز می فرمایید سعد را فشار قبر گرفت ؟
حضرت فرمود: آری، سعد در خانه بداخلاق بود، فشار قبر به خاطر همین است.

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

شنبه 23 شهریور 1392  3:51 PM
تشکرات از این پست
hoseinh1990 taghvimi tahmores alirezaheydari64 zaahra hashmtjdd
HOSNA1390
HOSNA1390
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1391 
تعداد پست ها : 169

پاسخ به:----o-( ذوالکفــــــل " اخلاق نیکو ")-o--- امتیاز ویژه

تنها راه حکومت بر دلها اخلاق نیکوست

امیرالمومنین حضرت علی (ع)

دنیا آنان را طلب کرد اما آنان نطلبیدند و اسیرشان کرد اما جانشان را فدا و خود را رها کردند

نهج البلاغه خطبه 184

شنبه 23 شهریور 1392  5:36 PM
تشکرات از این پست
taghvimi tahmores hoseinh1990 shokraneh alirezaheydari64 zaahra
taghvimi
taghvimi
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1390 
تعداد پست ها : 231
محل سکونت : اذربایجان شرقی

پاسخ به:----o-( ذوالکفــــــل " اخلاق نیکو ")-o--- امتیاز ویژه

یا امام رضا رضا ضامنمان باش که پیش خدا سر بلند باشیم هرچند بد اخلاق بوده باشیم

شنبه 23 شهریور 1392  5:42 PM
تشکرات از این پست
tahmores hoseinh1990 shokraneh alirezaheydari64 zaahra
nargesi
nargesi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1392 
تعداد پست ها : 3783
محل سکونت : ...

پاسخ به:----o-( ذوالکفــــــل " اخلاق نیکو ")-o--- امتیاز ویژه

_ اخلاق زشت موجب وحشت نزدیكان و نفرت دیگران می گردد. امیرالمؤمنین علی ـ علیه السلام ـ می فرماید:  «بد اخلاقی نزدیك را به وحشت می اندازد و برای دیگران نفرت آور است. (شهری، میزان الحكمه، همان، ح 5092)

_ بد اخلاقی، موجب زایل شدن محبت و دوستی می گردد: امام علی ـ علیه السلام ـ می فرماید: «بد خُلقی، موجب وحشت انسان و زایل شدن اُنس و دوستی می گردد.(همان)
_ اخلاق بد، رزق و روزی را از زندگی كم می كند. امیرالمؤمنین علی ـ علیه السلام ـ فرموده: «شخص بد خُلق تنگ روزی است.»

و برعکس اخلاق نیكو، زندگی را برای انسان با صفا و گوارا می سازد. امیرالمؤمنین علی ـ علیه السلام ـ می فرماید: «هیچ زندگی ای گواراتر از حُسن اخلاق نیست.»

شنبه 23 شهریور 1392  7:12 PM
تشکرات از این پست
tahmores hoseinh1990 alirezaheydari64 zaahra
hoseinh1990
hoseinh1990
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1391 
تعداد پست ها : 2645
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:----o-( ذوالکفــــــل " اخلاق نیکو ")-o--- امتیاز ویژه


نقل قول taghvimi

یا امام رضا رضا ضامنمان باش که پیش خدا سر بلند باشیم هرچند بد اخلاق بوده باشیم

 

سلام

انشالله که با توسل به امام رضا (ع) بتونیم اخلاق نیکو داشته باشیم و دل ایشون رو شاد کنیم

ممنون از حضورتون

اللهم عجل لولیک فرج
 

گـر تو خواهی که  بیابی زجهان راه نجات

بر محمّد تو بگو از دل و جان صلوات.

 

شنبه 23 شهریور 1392  8:30 PM
تشکرات از این پست
alirezaheydari64 zaahra
hoseinh1990
hoseinh1990
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1391 
تعداد پست ها : 2645
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:----o-( ذوالکفــــــل " اخلاق نیکو ")-o--- امتیاز ویژه


نقل قول nargesi

_ اخلاق زشت موجب وحشت نزدیكان و نفرت دیگران می گردد. امیرالمؤمنین علی ـ علیه السلام ـ می فرماید:  «بد اخلاقی نزدیك را به وحشت می اندازد و برای دیگران نفرت آور است. (شهری، میزان الحكمه، همان، ح 5092)

_ بد اخلاقی، موجب زایل شدن محبت و دوستی می گردد: امام علی ـ علیه السلام ـ می فرماید: «بد خُلقی، موجب وحشت انسان و زایل شدن اُنس و دوستی می گردد.(همان)
_ اخلاق بد، رزق و روزی را از زندگی كم می كند. امیرالمؤمنین علی ـ علیه السلام ـ فرموده: «شخص بد خُلق تنگ روزی است.»

و برعکس اخلاق نیكو، زندگی را برای انسان با صفا و گوارا می سازد. امیرالمؤمنین علی ـ علیه السلام ـ می فرماید: «هیچ زندگی ای گواراتر از حُسن اخلاق نیست.»


سلام

انشالله که بتونیم به فرامین الهی که توسط ائمه در اختیارمون قرار گرفته عمل کنیم و زمینه ساز تعجیل در ظهور باشیم

اللهم عجل لولیک فرج

گـر تو خواهی که  بیابی زجهان راه نجات

بر محمّد تو بگو از دل و جان صلوات.

 

شنبه 23 شهریور 1392  8:32 PM
تشکرات از این پست
alirezaheydari64 zaahra hashmtjdd
دسترسی سریع به انجمن ها