0

بررسی فیلم های اصلی مدعی بهترین فیلم خارجی اسکار سال 2014 / برندگان نخل طلای جشنواره کن به اسکار نرس

 
parseman_110
parseman_110
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1392 
تعداد پست ها : 10829
محل سکونت : فارس

بررسی فیلم های اصلی مدعی بهترین فیلم خارجی اسکار سال 2014 / برندگان نخل طلای جشنواره کن به اسکار نرس

 

http://www.naghdefarsi.com/images/stories/rooz/0717/20.6/13920619000532_photoa.jpg
 
سینمای کشورهای مختلف جهان حداکثر تا چند روز دیگر فرصت دارند تا نمایندگان خود را به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی معرفی کنند این در حالی است که حضور فیلم‌های موفق در جشنواره‌های بین‌المللی، در این دوره از رقابت‌ها پررنگ است.
 
هشتاد و ششمین مراسم اسکار امسال 2 مارس (12 اسفند) سال 2014 میلادی در سالن کداک هالیوود، لس‌آنجلس، برگزار می‌شود.
 
برای شرکت در این دوره از رقابت‌ها کشورهای سراسر جهان وقت دارند حداکثر تا 11 اکتبر (1 مهر) آثار خود را به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی معرفی کنند تا در نهایت این آکادمی 16 ژانویه 2014 فهرست پنج فیلم‌ را در بخش فیلم‌های خارجی زبان (غیرانگلیسی) و دیگر بخش‌ها را به عنوان نامزدهای این دوره معرفی کند.
 
*دو شانس جا مانده از رقابت‌های اسکار
 
فیلم کمدی «خیلی هیجان‌زده‌ام» ساخته «پدرو آلمودوار» و «آبی گرمترین رنگ است» فیلم برنده نخل طلای کن به کارگردانی «عبدالطیف کشیش» به ترتیب به عنوان نماینده کشورهای «اسپانیا» و «فرانسه» که دو شانس برتر این دوره از رقابت‌های اسکار برای نامزدی در بخش فیلم‌های خارجی زبان محسوب می‌شدند به دلیل اکران نشدن در موعد مقرر از شرکت در اسکار امسال جا ماندند.
 
 
«آلمودوار» یک جایزه اسکار بهترین فیل خارجی را برای فیلم «همه چیز درباره مادرم» (1999) و یک بار نامزدی در این بخش به خاطر فیلم «زنان در آستانه فروپاشی عصبی» را در کارنامه کاری خود دارد.
 
اکنون ممکن است یکی از فیلم‌های «آدمخوار» ساخته «مانوئل مارتین کوئنکا»، «خانواده متحد» ساخته «دنیل سانچز آروالو»، «پانزده سال و یک روز» ساخته «گارسیا کورجتا»، «عقرب عشق» به کارگردانی «سانتیاگو زانو» به عنوان نماینده سینمای اسپانیا در این دوره از رقابت‌ها معرفی شوند.
 
کمیته انتخاب سینمای اسپانیا اعلام کرده که 25 سپتامبر فیلم منتخب خود را معرفی خواهد کرد.
 
همچنین فیلم «آبی گرم‌ترین رنگ است» که در شصت‌وششمین جشنواره کن موفق به کسب نخل طلای بهترین فیلم شد، اگرچه از رقابت‌ها اسکار جا مانده است، ولی همچنان شانس بردن جوایز بهترین بازیگر نقش اول و مکمل زن را دارد.
 
 
* یونان، مجارستان، نپال، مونته‌نگرو و رمانی؛ پنج کشوری که برای اولین بار در این دوره از رقابت‌ها شرکت کرده‌اند
 
_نپال: فیلم هم‌جنس‌بازانه «رقص ثعلب‌ها» ساخته «تاپا سون‌گاوا»، به عنوان نماینده سینمای نپال، داستان دختر جوانی است که آرزو دارد که روزی به یک رقصنده حرفه‌ای تبدیل شود و در این میان روابط عاشقانه‌ای با دوست صمیمی‌اش برقرار می‌کند که در نهایت شرایطی پیش می‌آید که باید بین او و آرزویش یکی را انتخاب کند.
 
این اولین فیلمی است که با این موضوع در سینمای نپال ساخته می‌شود.
 
_یونان: فیلم «پسرها غذای پرندگان را می‌خورند» به کارگردانی ایکتوراس لایگیزوس» یک اقتباس ادبی است که براساس رمان «گرسنه» (1890) از «نات هامسان»، نویسنده برنده جایزه نوبل و یکی از طرفداران حزب نازی ساخته شده است.
 
این فیلم داستان یک پسر 22 ساله بیکار است و در شرایطی که نه یار و همراهی دارد، نه پولی و نه غذایی برای خوردن در آتن زندگی می‌کند، یک قناری خوش‌آواز تنها مونس اوست و او اکنون باید در حالی‌که خود سرپناهی ندارد به دنبال سرپناهی برای قناری‌اش باشد.
 
_مجارستان: فیلم «دفترچه یاداشت» ساخته «جان ساکسون» که در بخش سینمای جهان معاصر جشنواره امسال فیلم تورنتو به نمایش درآمد، نماینده کشور مجارستان در این دوره از رقابت‌ها اسکار است.
 
«دفترچه یاداشت» که داستان آن در روستایی کوچک در حومه مجارستان اتفاق می‌افتد، درباره دو برادر جوانی است که در طول جنگ مجبورند در کنار مادربزرگ ظالم‌شان بزرگ شوند و برای آنکه بتوانند در دنیای پر از مکر و حیله بزرگسالان راحت‌تر زندگی کنند باید خود نیز از این مکر و حیله عقب نمانند.
 
_مونته‌نگرو: کشور «مونته‌نگرو» امسال برای اولین بار در تاریخ رقابت‌های اسکار با درام «سرنوشت بد» ساخته «دراسکو دوروویچ» در این رقابت‌ها شرکت می‌کند.
 
«سرنوشت بد» داستانی درباره جنگ در یوگسلاوی سابق است. 
 
_رومانی: فیلم سینمایی «ژست بچه» ساخته «کالین پیتر نتزر» که اوایل سال جاری در بخش مسابقه جشنواره برلین به نمایش درآمد و موفق به دریافت جایزه خرس طلایی شد، نماینده سینمای رومانی در این دوره از رقابت‌های اسکار است.
 
این فیلم همچنین در جشنواره امسال تورنتو به نمایش درآمد.
 
نتسر در این فیلم، مادری خودشیفته را نمایش می‌دهد که برای فرزند و خانواده‌ متلاشی شده وارد مبارزه می‌شود. در این فیلم که تا حدودی صحنه‌هایی مستند دارد، طرز فکر اقشار مرفه، دستگاه قضایی و پلیس در رومانی به تصویر کشیده شده است.
 
 
*حضور پاکستان در رقابت‌های اسکار پس از نیم‌ قرن
 
سینمای پاکستان طی سال‌های گذشته تنها دو بار، اولین بار سال 1959 و آخرین بار سال 1963 در رقابت‌های اسکار شرکت کرده و پس از نیم‌قرن که از آن می‌گذرد دیگر هیچ فیلمی به این رقابت‌ها نفرستاده است.
 
امسال نیز هنوز فیلمی معرفی نشده ولی قرار است کمیته انتخاب فیلم اسکار به ریاست «شارمین عبید چنیوی»، کارگردان پاکستانی، به زودی چهار فیلم را به عنوان نمایندگان احتمالی سینمای پاکستان در این دوره از رقابت‌های اسکار، معرفی کند.
 
*فیلم‌های مطرح در جشنواره‌های جهان نماینده کشورها در این دوره از رقابت‌های اسکار
 
_فیلم برگزیده جشنواره کن نماینده سنگاپور در اسکار
 
فیلم «آیلو آیلو» ساخته «آنتونی چن» برنده جایزه دوربین طلای جشنواره کن به عنوان نماینده سینمای سنگاپور در این دوره از رقابت‌های اسکار به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی معرفی شده است.
 
«آیلو آیلو» داستان دختر فیلیپینی است که با خانواده‌ای سنگاپوری زندگی می‌کند و آنها در جریان بحران اقتصادی سال 1997 آسیا، مجبور به تحمل سختی‌های زیادی هستند. «یئو چون چنگ»، رئیس کمیته انتخاب فیلم اسکار درباره این فیلم می‌گوید: «آیلو آیلو» داستانی بی‌نظیر از انعطاف‌پذیری در روابط خانوادگی است، موضوعی که در دیگر نقاط دنیا نیز صدق می‌کند و قابل درک است. این فیلم اواخر ماه گذشته در سنگاپور اکران شده است.
 
10 کشور دیگر نمایندگان خود را برای رقابت در بخش فیلم خارجی‌زبان هشتاد و ششمین دوره جوایز اسکار به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی معرفی کردند.
 
_فیلم تقدیر شده در جشنواره تسالونیکی نماینده کشور بلغارستان
 
«امیل هریستوف»، فیلمبردار بلغاری با اولین تجربه کارگردانی خود با نام «رنگ آفتاب‌پرست» در این دوره از رقابت‌های اسکار شرکت کرده است.
 
«رنگ آفتاب پرست» درباره تشکیل یک شبکه جاسوسی توسط یکی از ماموران اخراج شده دولت در دوران حکومت کمونیست‌هاست.
 
این فیلم در جشنواره سال گذشته تورنتو نیز به نمایش درآمده است.
 
_فیلم برنده کلیسای جهانی از جشنواره برلین نامزد کشور اتریش
 
سینمای اتریش امسال فیلم ستوده شده «دیوار» به کارگردانی «جولین پولسلر» را به عنوان نماینده خود به این دوره از رقابت‌های اسکار فرستاده است.
 
این فیلم نیز یک اقتباس ادبی است که براساس رمانی به همین نام نوشته «مارلین هاسهوفر» ساخته شده است.
 
«دیوار» داستان زنی است که به تعطیلات می‌رود ولی در کوهستان اسیر دیواری نامرئی می‌شود ولی تنهایی باعث می‌شود که او بیشتر درباره خود و ماهیت آفرینش بیاندیشد.
 
این فیلم تاکنون چند جایزه مطرح سینمایی از جمله جایزه کلیسای جهانی بخش پانورامای جشنواره فیلم برلین را از آن خود کرده است.
 
سال گذشته فیلم «عشق» ساخته «میشل هانکه» از اتریش برنده جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی زبان شد. 
 
 
_فیلم شرکت‌کننده در جشنواره کن نماینده سینمای آلمان در رقابت‌های امسال اسکار
 
سینمای آلمان درام تاریخی «دو زندگی» را به عنوان نماینده خود در بخش فیلم‌های خارجی‌زبان رقابت‌های امسال اسکار معرفی کرده است.
 
فیلم «دو زندگی» به کارگردانی «گئورگ مآس» و با بازی «جولین کوهلر» و «لیو یولمان»، براساس داستان واقعی زندگی زنی آلمانی به نام «کاترین اونسن» که در نروژ زندگی می‌کند. او حاصل عشق یک زن نروژی و یک سرباز آلمانی در جریان جنگ جهانی دوم است که با تخریب دیوار برلین، رازهای مخفی گذشته «کاترین» برملا می‌شود و زندگی شخصی‌اش که از اول با دروغ بنا گذاشته شده، مورد تهدید واقع می‌شود.
 
این فیلم که ماه می در جشنواره سینمایی کن به نمایش درآمد و قرار است 19 سپتامبر در آلمان اکران شود، محصول مشترک کشورهای آلمان و نروژ است.
 
فیلم «دو زندگی» محصول انتخاب یک هیأت 9 نفره است.
 
_فیلم برنده جایزه ویژه هیأت داوران جشنواره ساندنس و بخش فورم جشنواره برلین نماینده سینمای صربستان
 
فیلم «حلقه‌ها» به کارگردانی «سرجان گولوبوویچ» که سال گذشته برنده جایزه ویژه هیأت داوران از جشنواره فیلم ساندنس شد، به عنوان نماینده سینمای صربستان در این دوره از رقابت‌ها به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی معرفی شده است.
 
«حلقه‌ها» داستان پنج نفر است که 12 سال پس از پایان جنگ داخلی یوگسلاوی سابق، به اجبار با گذشته‌‌اشان روبرو می‌شوند.
 
این فیلم همچنینی امسال برنده جایزه بخش فورم از جشنواره فیلم برلین شد.
 
_یک فیلم کمدی نماینده جمهوری دومینیکن در اسکار
 
مسوؤلان سینمایی جمهوری دومینیکن فیلم کمدی «چه کسی رئیس است؟» ساخته «رانی کاستیلو» به عنوان نماینده خود به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی معرفی کرده‌اند.
 
این فیلم داستان زن و مردی است که هیچگاه روابط اجتماعی‌اشان را جدی نمی‌گیرند ولی در ادامه داستان برایشان مشکلاتی به وجود می‌آید که مجبورند در طرز تفکرشان تغییراتی ایجاد کنند.
 
_فیلمی جنایی نماینده سینمای لوکزامبورگ در قابت‌های اسکار
 
فیلم جنایی «نقطه کور» ساخته «کریستوف واگنر» داستان بازرسی است که آخرین ماموریت دوران کاری‌اش بررسی قتل یکی از همکارانش است ولی قضیه خیلی پیچیده‌تر از چیزی است که او بتواند باور کند.
 
_فیلم پرفروش و رومانتیک «رویای پروانه» نماینده کشور ترکیه در رقابت‌های اسکار
 
«رویای پروانه» ساخته «ایلماز اردوغان» که در گیشه با استقبال خوبی روبرو شده است به عنوان نماینده سینمای ترکیه به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی معرفی شده است.
 
این فیلم داستان عشق مشترک دو شاعر در دوران جنگ جهانی دوم به دختری اشرافی است که هر دو عشقشان را در قالب سروده‌هایشان ابراز می‌کنند.
 
این فیلم تاکنون در جشنواره‌های زیادی از جمله جشنواره فیلم لس آنجلس، دبی و لندن به نمایش درآمده است.
 
همچنین کشورهای ونزوئلا فیلم «شکستن سکوت» ساخته «برادران رودریگز»، فنلاند فیلم «شاگرد» ساخته «اولریکا بنگتسن»، دانمارک فیلم «شکار» ساخته «توماس وینتربرگ» و مکزیک فیلم «به دنبال لوسیا» ساخته «میشل فرانکو» را برای شرکت در بخش فیلم‌های خارجی زبان به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی معرفی کرده‌اند.
 
*نماینده سینمای ایران در این دوره از رقابت‌های اسکار در هاله‌ای از ابهام
 
در حالی‌که تاکنون کشورهای زیادی نمایندگان سینمای خود در اسکار امسال را به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی معرفی کرده‌اند، سینمای ایران نه تنها هنوز نماینده خود را انتخاب نکرده است، بلکه هنوز هیأت انتخاب فیلم اسکار نیز تشکیل نشده است.
جمعه 22 شهریور 1392  1:00 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها