خراسان: از نظر طب سنتي چاي داراي طبع گرم و خشک است و کبد نيز طبع گرم و خشک دارد؛ بنابراين غذاهاي سرد و تر براي کبد مفيد است و خوردن قهوه، چاي و نوشابه هاي غيرطبيعي که طبع گرم دارد براي کبد در حکم سم است. در عوض شربت سکنجبين، شربت خيار، زرشک، عناب، خاکشير، عرق شاهتره، کاسني و بيدمشک براي کبد مفيد است. پس از ۵۵ سالگي، کبد به مراقبت بيشتري نياز دارد زيرا در اين دوران وزن و حجم کبد کاهش مي يابد و جريان خون کند مي شود. سلول هاي کبد غالبا بزرگ تر مي شود تا کاهش جريان خون را جبران کند.
با افزايش سن، توانايي کبد براي مقابله با عوارض داروها کاهش مي يابد و سنتز پروتئين در کبد کم مي شود و احتمال بالا رفتن کلسترول و بروز سنگ کيسه صفرا بيشتر مي شود. براي رهايي از بيماري هاي «دژنراتيو» که در دوره سالمندي خطر بروز آن افزايش مي يابد و براي به دست آوردن سرزندگي و شادابي توصيه مي شود از غذاهاي پاک کننده مانند سوپ جو، لبو، کدو، باميه، برگ چغندر و غذاهاي تقويت کننده مانند شربت عسل، خاکشير و اسفرزه استفاده کنيد و با اجتناب از قند، چاي و دارو از ايجاد اين تغييرات نامطلوب پيشگيري کنيد.