بیانات مقام معظم رهبری، امام خامنه ای:
برادران و خواهران عزيز! ملت عزيز ايران! انتخابات مصونيتبخش به كشور است. آن چيزى كه هيبت اين ملت را حفظ ميكند، قدرت معنوى او را به رخ دشمنان ميكشاند و آنها را از تعرض منع ميكند و ميترساند، حضور مردمى است؛ كه يكى از مظاهرش همين انتخابات است.
هرچه صندوقهاى رأى شلوغتر باشد، گسترش شركت مردم بيشتر باشد، اعتبار كشور بالا خواهد رفت، مصونيت كشور بيشتر خواهد شد. مشاركت مردم ميتواند آيندهى كشور را تأمين و تضمين كند. يك مجلس صالح و سالم و قوى ميتواند بر عملكرد همهى دستگاههاى كشور اثر بگذارد؛ بر عملكرد دولت، بر عملكرد قوهى قضائيه، حتّى بر عملكرد نيروهاى مسلح ميتواند اثر بگذارد. مجلس قوى، مجلس صالح، مجلس سالم، يك چنين وضعى دارد. خب، اين مجلس را كى ميتواند تشكيل بدهد، جز مردم؟ دشمن اين را نميخواهد.
الان دو سه ماه است بوقهاى تبليغاتى دشمن دارند تلاش ميكنند كه مردم را نااميد و مأيوس كنند تا در انتخابات شركت نكنند؛ بعضى هم در داخل بدون اينكه بفهمند چه كار دارند ميكنند، متأسفانه با آنها همصدا ميشوند! آنها مغرضند، اينها غافلند.
این سى و دو سه انتخاباتى كه از اول انقلاب تا امروز داشتيم، خوشبختانه همهى اينها سالم بوده. البته در همهى اينها كسانى معترض بودهاند، اعتراضها رسيدگى هم شده، احياناً تخلفات بوده است، اما هرگز عدم سلامت در انتخابات وجود نداشته است. بعد از اين هم بايد همين جور باشد.
مسئولان از توطئهى دشمن در كار انتخابات غافل نشوند. آن كسانى هم كه در انتخابات رأى نمىآورند، مواظب باشند آن كلاهى كه بر سر رأىنياوردگان سال 88 رفت، بر سر آنها نرود؛ فريب نخورند. همهى نامزدهاى انتخابات و همهى هوادارانشان، خودشان را در مقابل توطئهى احتمالى دشمن مسئول امنيت بدانند. انتخابات را متهم نكنند؛ كسى آب به آسياب دشمن نريزد؛ در تبليغات، القاء فضاى اختلاف و نااميدى نشود، تا انشاءاللَّه انتخابات خوبى داشته باشيم.(۱)
وظیفه ی ما در مقابل فتنه های آخرالزمان چیست؟
فی الجمله جوابش معلوم شد كه تا آن اندازه كه اختیار و قدرت اطاعت خدا و قدرت مخالفت با شیطان داریم، مسئولیت داریم و نباید با امر خدا مخالفت كنیم.
پس كسی نمی تواند بگوید: «بزرگان ما گفته اند: در آخرالزمان فتنه هایی واقع می شود، پس ما دیگر تكلیفی نداریم.» زیرا این حوادث به دست خود، انسان ها و با اختیار خود آنها واقع می شوند. اگر گفته اند: در آخرالزمان بعضی از انسانها خیلی بی حیا می شوند. معنایش این نیست كه عده ای بی حیایی كنند و بگویند: آخرالزمان است باید بی حیا شد! این پیش گویی یك امر تكوینی است و تكلیف از آنها سلب نمی كند..
تناسب پاداش با نوع آزمایش
البته در یك چنین فضایی عمل كردن، به وظیفه خیلی سخت می شود.وقتی تكلیف سخت تر شد، به همان اندازه ارزش و ثوابش هم بیشتر می شود وقتی امتحان سخت می شود، از طرفی قبول شدن در آن از امتیاز بالایی برخوردار است و از طرفی دیگر مردودشدن در آن موجب سقوط بیشتری می شود. این ویژگی امتحان است.
در واقع معنای این كه در آخرالزمان فتنه ها زیاد می شود، این است كه ظرفیت انسان ها وسعت پیدا كرده است؛ یعنی انسان ها این قابلیت را پیدا كرده اند كه از آنها امتحان های سخت گرفته شود، تا به قبولی در این امتحان سخت، خیلی اوج بگیرند و طبعا اگر هم سقوط كردند، خیلی سقوط می كنند.
وقتی كسی كه می خواهد امتحان دیپلم بدهد، را با شاگرد كلاس اول مقایسه كنیم. امتحان او خیلی سخت تر خواهدبود؛ ولی این نشانه رشد فراوان اوست كه می تواند در این امتحان شركت كند. این هم یك روی سكه است. در دوره های قبل ظرفیت چنین امتحان های سختی وجود نداشته است؛ لذا در این دوران است كه یك طفل سیزده ساله، ره صد ساله را طی می كند.
پس وجود فتنه های سخت در آخرالزمان، پیش بینی آنها، و مقدربودن آنها، معنایش این نیست كه ما مجبوریم و باید هرآنچه كه اتفاق می افتد را بپذیریم.
ملتی بی نظیر
در آستانه پیروزی انقلاب، یك حركت ملی در كل كشور پدید آمد و به بركت راهنمایی های امام راحل- رضوان الله علیه- مردم تكلیف شان را فهمیدند و این امتحان را خوب گذراندند. در طول تاریخ كم می توان پیدا كرد كه یك امتحان دسته جمعی به این خوبی برگزار شده باشد.
وقتی انسان به میدان جنگ و جهاد می رود یك بار می تواند شهید شود و طبعا برای او ثواب خواهدبود. ولی انسان می تواند در اثر انجام وظیفه در امتحان های سخت، هر روز صدبار ثواب شهیدببرد. صبح در یك ساعت، با انجام یك تكلیف سخت، یكبار ثواب شهادت نصیبش می شود؛ درساعتی دیگر جریان دیگری پیش می آید، باز باید خون دل بخورد، از خودش مایه بگذارد، صبر كند، مشكلات را تحمل كند. از منافعی صرف نظر كند، و این گونه ثواب صدشهید را ببرد.(۲)
پی نوشت:(۱)خطبه ی مقام معظم رهبری/(۲)تخلیصی از سخنان آیت الله محمدتقی مصباح یزدی/کیهان