0

صاحب الزمان یعنی...

 
masoomi1371
masoomi1371
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1392 
تعداد پست ها : 724
محل سکونت : آذربایجان شرقی

صاحب الزمان یعنی...

یكی از نام‌هایی كه ما برای امام زمان(ع) استفاده می‌كنیم صاحب زمان(عج) است.

صاحب عصر و زمان. صاحب یعنی چه؟ یعنی اختیار زمان دست ایشان است.

برای دیدن سایز واقعی تصویر کلیک کنید

 آیت‌الله محمدعلی جاودان مدرس حوزه و استاد اخلاق در توضیح و تشریح نام صاحب زمان(عج) در درس اخلاق خود فرمودند: مثلاً من صاحب عینك هستم و در اختیار من است. به چشمم می‌زنم. در جیبم می‌گذارم. دستم می‌گیرم. گاهی پرتابش می‌كنم. البته جایی كه نشكند. صاحب اختیار است. او صاحب زمان است. صاحب زمان بودن یعنی زمان را او می‌چرخاند؟

نمی‌خواهیم این را بگوییم. او زمان را نمی‌چرخاند. زمان عبارت است از گردش زمین به دور خورشید. منظورمان این نیست که اگر ایشان زمین را به دور خورشید می‌گرداند، پس ایشان صاحب زمان است. در آن دوره كه ایشان امام است، در آن دوره صاحب زمان است.
بعد از وفات حضرت باقر(ع) حضرت صادق(ع) امام است. تا پایان عمر مباركشان، ایشان صاحب زمان است. عرضم این جا است كه ایشان باید این دوران را مدیریت كند مدیریت یعنی چی؟ آیا منظور مدیریت اقتصادی است؟ نه. ایشان وظیفه ای برای اقتصاد زمان خودش ندارد. اگر ایشان حكومت داشته باشد، وظیفه اداره اقتصاد زمان را هم دارد.

وظیفه اداره همه امور امت را دارد. وقتی صاحب حكومت است. اما ما داریم آن وقتی را عرض می‌كنیم كه ایشان فقط امام است. امامت به حكومت كاری ندارد. حکومت یكی از شئون امام است. لذا وقتی ایشان حكومت دارد یا ندارد امام است. حضرت موسی بن جعفر در سیاه چال بود و امام هم بود. باید در آن زمینه كارهایش را انجام بدهد كه انجام هم می‌داد. اما اگر بیرون از زندان بود و صاحب حكومت بود، باید همه كارهای اداره امت را عهده دار باشد و مدیریت كند.

حضرت صادق(ع) هیچگاه صاحب قدرت نبوده است. برای صاحب قدرت و حكومت شدن امام، مردم باید همت كنند. اگر مردم همت كردند، ایشان حكومت را می‌پذیرد و حكومت را اداره می‌كند. آن طور كه شایسته است. مثلاً در زندگی عادلانه عمل می‌كند. مردم نخواستند و حضرت صادق(ع) هیچگاه صاحب قدرت نبوده است. مردم بنی‌عباس را می‌خواستند و بنی عباس هم جزای مردم را دادند.

این را عرض می‌كنم. دقت کنید پس در آن زمان كه امام صاحب قدرت نیست، مدیریت زمان بدست امام است. وظیفه ایشان هدایت مردم است. این مثال را در گذشته هم عرض كرده ام. اگر در یك گوشه ای از عالم اسلام سیل آمد، ایشان وظیفه ندارد سیل را مهار كند. مثل هر مسلمان دیگر و مانند وظیفه‌ای كه آنها دارند، ایشان هم وظیفه دارد. مثلاً وقتی سیل آمده است، ایشان می‌تواند مانند دیگران برای گرفتن جلوی سیل، دو تا گونی شن ببرد. اما وقتی صاحب حكومت بود ایشان وظیفه شان است كه جلوی سیل را بگیرند. البته با وسایل.

شنبه 9 شهریور 1392  9:40 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها