ترميم ضايعات نخاعي با صدف جانوران دريايي
گروهي از دانشمندان آمريکايي موفق شدند با استفاده از صدفهاي دريايي به نتايج مثبتي در ترميم ضايعات نخاعي مدلهاي حيواني دست يابند.
«کيتوسان» نوعي قند حاضر در صدفهاي جانوران دريايي است اکنون محققان مرکز تحقيقات فلجي مدرسه دامپزشکي «پوردو» در «اينديانا» آمريکا نشان دادند که اين ماده ميتواند موجب انتقال سيگنالهاي رسيده از پاهاي حيوان نخاعي به مغز شود.
دارويي که در حال حاضر در فاز آزمايش قرار دارد و برپايه ماده «گليکول پلي ايتلينک» است، ميتواند در ترميم سلولهاي آسيب ديده مغز نخاع مورد استفاده قرار گيرد.
اين دانشمندان با کمک اين دارو و از طريق ترميم غشاي سلولها موفق شدند توانايي مغز نخاع را در انتقال سيگنالهاي عصبي به مغز دوباره برقرار کنند، اما مشکل اين دارو در اين است که ميتواند سمي باشد. به همين دليل اين دانشمندان به دنبال يک ترکيب تجزيهپذير زيستي و غيرسمي گشتند که ميزان اثر بخشي آن در ترميم غشاي آسيب ديده سلولهاي نخاع برابر با اين دارو باشد به همين دليل شروع به آزمايش برخي قندها کرده و نشان دادند که قندهايي چون «کيتوسان» ميتواند اثرات درماني بسيار موثري داشته باشد.
اين محققان با استفاده از يک شکل تغييريافته «کيتين»(بخشي از کيتوسان)، يکي از رايجترين قندهايي که پوسته صدف جانوران دريايي را ميسازد، به اين نتايج دست يافتند. به نوشته تلگراف؛ اين دانشمندان يک تکه از مغز نخاع خوکچه هندي را برداشتند و به کيتين تغييريافته يک ماده رنگي فلورسانت افزودند اين ماده قادر بود به غشاي سلولي آسيب ديده نفوذ کند و به اين ترتيب بافت نخاع در زماني که کيتوسان محل آسيب ديدگي را ترميم ميکرد رنگي ميشد.
در مشاهدات ميکروسکوپي مشخص شد که مغز نخاع ترميم و انتقال سيگانلها از پاها به مغز آغاز شده است.
قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن
یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...
http://www.akharin.blogfa.com