0

آیه نورانی شب بیست و هشتم ماه مبارک رمضان

09303495228
09303495228
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 8721

آیه نورانی شب بیست و هشتم ماه مبارک رمضان

آیه       نورانی     شب     بیست و هشتم      ماه      مبارک     رمضان

سوره نساء/ایه 147

๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑

سوره نساء/ایه 147

๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ سوره نساء/ایه 147     Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

سه شنبه 15 مرداد 1392  2:30 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh saeedakh tahmores S4D3GH ravabet_rasekhoon mina_k_h
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

پاسخ به:آیه نورانی شب بیست و هشتم ماه مبارک رمضان

با سلام به همگی

کنایه است از اینکه اگر خودبندگان با شکر نکردن نعمت های خدا و با ایمان نیاوردن ، خویش را مستوجب عذاب نسازند، خدای متعال احتیاجی به عذاب کردن آنها ندارد، چون خداوند ازعذاب بندگانش سودی نمی برد تا انجام آن را بر ترک آن ترجیح دهد و از وجودگنه کاران متضرر نمی شود ،تا با عذاب کردن آنان آن ضرر را ازخود دفع کند

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

چهارشنبه 16 مرداد 1392  1:26 AM
تشکرات از این پست
saeedakh tahmores S4D3GH hoseinh1990 mina_k_h
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

معنای آیه این است که اگر شما شکر نعمت خدا را با ادای حق واجب او به جای آورده و به او ایمان بیاورید، هیچ موجبی برای عذاب شما وجود ندارد،چون خداشکر گزار ایمان آورندگان به خویش و علیم به حال این افراد است ودر مورد آنها اشتباه نمی کند و این آیه دلالت می کند بر اینکه هر عامل و یا عملی که مستوجب عذاب است از قبیل ضلالت یا شرک یا معصیت ، مستند به خدای متعال و از جانب آن حضرت نیست و اگر چیزی از این امور ازناحیه خدای تعالی باشد عذابی هم که به دنبال این عناوین می آید از جانب او خواهد بود،چون او مسبب الاسباب است و سببیت هر سببی مستند به اوست .

چهارشنبه 16 مرداد 1392  1:27 AM
تشکرات از این پست
saeedakh tahmores S4D3GH hoseinh1990 mina_k_h
saeedakh
saeedakh
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 2084

به نام خدا

با سلام به دوستان

در برابر نعمت های فراوان خداوند شکر گئاری کمترین نشانه بندگی به خداست

چه خدای مهربانی داریم که با این همه کاستی دوستدار بنده است

چهارشنبه 16 مرداد 1392  1:27 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh tahmores S4D3GH hoseinh1990 mina_k_h
saeedakh
saeedakh
کاربر طلایی3

(اِنَّ الله لذوفضلٍ علی الناس ولکنّ اکثرالناس لا یشکرون) ؛ خداوند نسبت به بندگان خود احسان می‌کند، ولی بیشتر مردم شکر او را بجا نمی‌آورند 

چهارشنبه 16 مرداد 1392  1:34 AM
تشکرات از این پست
tahmores nazaninfatemeh S4D3GH hoseinh1990 mina_k_h
saeedakh
saeedakh
کاربر طلایی3

با توجّه به فرمایش نورانی امام صادق (علیه‌السلام) می‌توان گفت: از آغاز خلقت تا کنون هیچ انسانی نتوانسته موفق به ادای شکر شود و در آینده نیز چنین مهمّی به وقوع نخواهد پیوست ، و شاید در این باره بتوان گفت: خالق هستی با کرم و لطف خویش، همین اقرار ما به عجز از«شکرگزاری» را به عنوان شکر به حساب می‌آورد

چهارشنبه 16 مرداد 1392  1:36 AM
تشکرات از این پست
saeedakh
saeedakh
کاربر طلایی3

نمونه‌ای کم نظیر از شکرگزاری!

نقل است که حضرت داوود(علیه‌السلام) به پروردگار عرض کرد: پروردگارا! همنشینم را در بهشت به من معرفی کن و نشان بده کسی را که مانند من از زندگی بهشتی بهره‌امند خواهد شد؟ خداوند فرمود: همنشین تو در بهشت، «متی» پدر حضرت یونس است داوود اجازه خواست به دیدار متی برود، خداوند هم اجازه داد، داوود با فرزندش سلیمان به محل زندگی او آمدند. خانه‌ای را دیدند که از برگ خرما ساخته شده، پرسیدند : متی کجاست؟ در پاسخ گفتند: در بازار است هر دو به بازار آمدن از محل متی پرسیدند، در جواب گفتند: او در بازار هیزم فروشان است، در بازار هیزم فروشان سراغ او را گرفتند عده‌ای گفتند ما هم در انتظار او هستیم .

داوود و سلیمان به انتظار دیدار او نشستند، ناگاه متی در حالی که پشته‌ای از هیزم بر سر گذاشته بود آمد. مردم به احترام او برخاستند و پشته را از سر او گرفته بر زمین نهادند، متی پس از حمد خدا هیزم را در معرض فروش گذاشت و گفت: چه کسی جنس حلالی را با پول حلال می‌خرد؟ یکی از حاضران هیزم را خرید، در این وقت داوود و سلیمان به او سلام دادند، متی آنها را به منزل خود دعوت نمود و با پول هیزم مقداری گندم خرید و به منزل آورد و آن را با آسیاب آرد کرد و خمیر نمود و آتش افروخت و مشغول پختن نان شد.

در آن حال با داوود و سلیمان به گفتگو پرداخت تا نان پخته شد مقداری نان در ظرف چوبی گذاشت، و بر آن کمی نمک پاشید و ظرفی پر از آب هم در کنارش نهاد، به دو زانو نشست و مشغول خوردن شدند. متی لقمه‌ای برداشت خواست در دهان بگذارد، گفت: بسم الله و خواست ببلعد گفت الحمدلله . و این عمل را در لقمه دوّم و سوّم و...نیز انجام داد.

آنگاه کمی از آب با نام خدا میل کرد. هنگامی که خواست آب را بر زمین بگذارد خدا را ستود، سپس چنین گفت: الهی چه کسی را مانند من نعمت بخشیدی و درباره اش احسان نمودی؟ چشم بینا و گوش شنوا و تن سالم به من عنایت کردی و نیرو دادی تا توانستم به نزد درختی که آن را نکاشته‌ام و نه در حفظ آن کوشیده‌ام، بروم و آن را وسیله روزی من قرار دادی و کسی را فرستادی که آن را از من خرید و با پول آن گندمی خریدم که با آن نان پختم و با میل و رغبت آن را خوردم تا در عبادت و اطاعت تو نیرومند باشم، خدایا تو را سپاسگزارم . پس از آن متی گریست در این موقع داوود به فرزندش سلیمان فرمود: فرزندم ،بلند شو برویم من هرگز چنین بنده‌ای مانند این شخص ندیده بودم که به پروردگارش سپاس گزارتر و حق شناس تر باشد.

چهارشنبه 16 مرداد 1392  1:39 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

در آیه فوق موضوع شکرگزارى مقدم بر ایمان داشته شده است و این به خاطر آن است که تا انسان نعمتها و مواهب او را نشناسد و به مقام شکرگزارى نرسد، نمى تواند خود او را بشناسد چه اینکه نعمتهاى او وسیله اى هستند براى شناسائى

چهارشنبه 16 مرداد 1392  1:58 AM
تشکرات از این پست
S4D3GH hoseinh1990 mina_k_h
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

کیفرهاى الهى، بر پایه‏ى عدالت اوست، نه انتقام و قدرت‏نمایى. عامل عذاب، خود انسان‏هایند.

چهارشنبه 16 مرداد 1392  1:59 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

مجازاتهاى خدا انتقامى نیست! در این آیه به یک «واقعیت مهم» اشاره مى‏شود و آن این که مجازاتهاى دردناک الهى نه به خاطر آن است که خداوند بخواهد از بندگان عاصى «انتقام» بگیرد و یا «قدرت نمایى» کند، و یا زیانى که از رهگذر عصیان آنها بدو رسیده است «جبران» نماید، زیرا همه اینها لازمه نقایص و کمبودهاست که ذات پاک خدا از آنها مبرّاست، بلکه این مجازاتها همگى بازتابها و نتایج سوء اعمال و عقاید خود انسانهاست

چهارشنبه 16 مرداد 1392  2:00 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

اگر شما ایمان و عمل صالحى داشته باشید و مواهب الهى را در مورد شایسته بکار گیرید و از آن سوء استفاده نکنید، بدون شک کمترین مجازاتى دامن شما را نخواهد گرفت . و براى تاکید این موضوع اضافه مى کند: خداوند هم از اعمال و نیات شما آگاه است و هم در برابر اعمال نیک شما شاکر و پاداش دهنده است

چهارشنبه 16 مرداد 1392  2:04 AM
تشکرات از این پست
S4D3GH hoseinh1990
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

امام علی(ع) در توصیفی از خداوند متعال می فرماید: ((تلاشگران حقش را ادا نتوانند نمود))

یعنی اگر کسی بخواهد با تلاش و کوشش، حق خدا را ادا کند نمی تواند. زیرا:

اولاً : سپاسگزاری و عبادت در برابر نعمتهای غیر متناهی خداوند مقدور نیست و با این عمر محدود و زمان اندک چگونه می توان حق نعمتش را به جای آورد.

ثانیاً : بسیاری از ما انسانها فکر می کنیم خداوند نیازمند عبادتهای ماست! و خیال می کنیم با نماز خواندن و سایر عبادات دیگر دِین خود را ادا کرده ایم! بسیار اندک اند کسانیکه به این بینش زیبا رسیده اند که همین که خداوند به ما اجازه و امکان ستایشش را داده نعمت دیگری است و لازم است برای همین نعمت (یعنی امکان ستایش کردن) نیز خدا را سپاس گوییم. در نتیجه هر شکر گزاری ای خود ،شکر گزاری دیگری را می طلبد!

چهارشنبه 16 مرداد 1392  2:06 AM
تشکرات از این پست
hoseinh1990 mina_k_h
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

در مناجاتی از پیامبر اکرم(ص) آمده است: ((خدایا تو نعمت های گسترده ات را بر من ارزانی داشته ای پس تو را بر آن نعمت ها شکرگزاری می کنم، چگونه شکر کنم شکر گزاری تو را؟

خطاب آمد دانشی که به دست آورده ای همه دانش ها را در بردارد. کافی است تو را این که بدانی که این شکر گزاری تو خود نعمتی از ناحیه ی من است.))

چهارشنبه 16 مرداد 1392  2:39 AM
تشکرات از این پست
hoseinh1990 mina_k_h
hoseinh1990
hoseinh1990
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 2645

تفسیر مجمع البيان

رهنمود آيه شريفه‏
آيه مباركه بيانگر اين نكته است كه آفريدگار هستى هيچ انسانى را جز پس از اين كه خود گناه كند و با شكستن مرز مقررات خدا خويشتن را در خور كيفر سازد، عقوبت نمى‏كند. بنابراين بايد با كارهاى ناپسند بر ضد خويش برهان آشكارى براى خدا نياوريم و خود را در خور كيفر نماييم.
و نيز بيانگر اين واقعيت است كه خداى فرزانه فرزندان را به گناه پدران بازخواست نخواهد كرد. و نيز اين رهنمود را دارد كه اگر مردم به گناه و زشتى دست يازيدند، براى خدا بر ضد آنان دليل و برهانى خواهد بود.
يكى از دانشوران در تفسير اين فراز از آيه شريفه مى‏گويد: آيا شما مى‏خواهيد براى خدا، راهى براى كيفر خود قرار دهيد و از راه كفر و بيداد سند محكوميت خويش را امضا كنيد؟

گـر تو خواهی که  بیابی زجهان راه نجات

بر محمّد تو بگو از دل و جان صلوات.

چهارشنبه 16 مرداد 1392  5:47 AM
تشکرات از این پست
hoseinh1990
hoseinh1990
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 2645

تفسیر مجمع البيان

كيفر عادلانه و حكيمانه‏
در اين آيه شريفه، قرآن روشنگرى مى‏كند كه كيفرى كه خدا براى كفرگرايان و بيدادپيشگان وعده مى‏دهد نه براى قدرت‏نمايى است و نه انتقامجويى، بلكه ثمره شوم بيدادگرى‏هاى آنان است...
روى سخن در اين آيه منافقانى هستند كه پس از بيدارى به بارگاه خدا توبه نموده و ضمن ايمان آوردن و انجام كارهاى شايسته به مقررات او تمسك جسته و قلب خويش را از آفت شرك و نفاق پالوده‏اند؛ به آنان مى‏فرمايد:
مَا يَفْعَلُ اللَّهُ بِعَذابِكُمْ‏
خدا چه نيازى به كيفر شما دارد؟ و مى‏خواهد با درافكندن شما به فروترين طبقه دوزخ چه كند؟
مى‏دانيم كه آفريدگار هستى از كيفر انسان نه سودى مى‏برد و نه ضررى را از خود دور مى‏سازد؛ چراكه او بى‏نياز است و آفريدگار و فرمانرواى تواناى جهان.
اِنْ شَكَرْتُمْ وَ آمَنْتُمْ‏
اگر شما سپاس‏گزاريد و با اداى حقوق واجب او در برابر نعمت‏هايش شاكر باشيد و به پيام‏آورش و نيز برنامه آسمانى‏اش كه براى شما فرو فرستاده است ايمان بياوريد، آرى در اين صورت شما را هرگز كيفر نخواهد كرد.
وَ كانَ اللَّهُ شاكِراً عَليماً
و خدا هماره سپاس‏پذير و حق‏شناس است، و شما را در برابر سپاستان پاداش ارزانى داشته و مى‏دارد.
در آيه شريفه، واژه «شكر» به جاى پاداش آن قرار گرفته است. و نيز خدا هماره داناست و به پاداشى كه بندگان در برابر سپاس و ايمان خويش در خور آن مى‏گردند آگاه است و ذره‏اى از آنها در بارگاه او ناديده گرفته نمى‏شود.
برخى معتقدند كه خدا پاداش كارهاى ناچيز شما را نيز در نظر مى‏گيرد و مى‏دهد و نيز از كارهاى آشكار و نهان و نيّت‏ها و سخنان شما آگاه است و پاداش همه را به شما ارزانى مى‏دارد.
دسته‏اى نيز مى‏گويند: منظور اين است كه خدا با اين كه از مردم و كارهاى شايسته و فرمانبردارى‏شان بى‏نياز است، باز هم پاداش كار شايسته بندگان را به آنان ارزانى مى‏دارد، و به همين دليل به كارهاى آنان داناست.

گـر تو خواهی که  بیابی زجهان راه نجات

بر محمّد تو بگو از دل و جان صلوات.

چهارشنبه 16 مرداد 1392  5:49 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها