0

معرفی توزیعی از لینوکس (دبیان 6 اسکوئیز)

yasinpalizdan
yasinpalizdan
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 7

معرفی توزیعی از لینوکس (دبیان 6 اسکوئیز)

بررسی دبیان ۶ اسکوئیز

پروژه دبیان متشکل از گروهی داوطلب در سرتاسر جهان است که سعی دارند تا سیستم‌عاملی تولید کنند که تماما از نرم‌افزارهای آزاد تشکیل شده باشد. محصول کنونی پروژه دبیان توزیع Debian GNU/Linux می‌باشد که حاوی هسته لینوکس، هزاران بسته نرم‌افزاری، معماری‌های متنوع شامل i386اینتل و بالاتر، آلفا، آرم، موتورولا، میپس، PPC ، اسپارک، اولترا-اسپارک، HP PA-RISC ، IBM S/390 وHitachi SuperH می‌باشد.
پروژه دبیان در آگوست ۱۹۹۳ توسط یان مورداک (Ian Murdock ) آغاز شد که در آن هنگام دانشجوی دوره لیسانس در دانشگاه پوردو (Purdue ) بود.
پروژه دبیان مدت یکسال از نوامبر ۱۹۹۴ تا نوامبر ۱۹۹۵ تحت حمایت بنیاد نرم‌افزار آزاد بود.

نسخه‌های 0.01 تا 0.90 دبیان بین آگوست و دسامبر ۱۹۹۳ منتشر شدند. یان مورداک می‌نویسد:

دبیان 0.91 در ژانویه ۱۹۹۴ منتشر شد. این نسخه یک سیستم مدیریت بسته‌های نرم‌افزاری اولیه داشت که به کاربران اجازه می‌داد تا بسته‌ها را تا حدی مدیریت نمایند، ولی هنوز چیزی به عنوان dependencyوجود نداشت.

دبیان ۶ آخرین نسخه ی پایدار منتشر شده ( در زمان ارسال این پست ) هست. اگر شما آشنایی زیادی با این توزیع قدرتمند و مشهور ندارید فکر میکنم این نسخه شروع بسیار خوبی هست برای اینکه با توزیعی که پایه و اساس برخی از برترین و مشهورترین توزیع های گنو/لینوکس مثل اوبونتو رو تشکیل داده آشنا بشید.

دبیان در مجموع سه نوع توزیع داره :

پایدار ( Stable )

آزمایشی ( Testing )

ناپایدار ( Unstable )

نیازمندی های سخت افزاری

از اونجایی که دبیان ۶ برای معماری های بسیار متفاوتی در دسترس هست من دیگه سعی نکردم که لیست کامل نیازمندی های سخت افزاری رو اینجا بیارم. لطفا اطلاعات نصب رو برای معماری مخصوص خودتون مشاهده کنید. شما لیستی از معماری های رایانه که پشتیبانی میشن رو اینجا میتونید ببینید. شما همچنین باید یادداشت های انتشار رو برای هر معماری رو بررسی کنید ; اون ها شامل دستور العمل های آپگرید هم هستند که در صورتی که در حال حاضر از نسخه ی قبلی دبیان استفاده میکنید میتونن براتون مفید باشند.

دردسر ها و مشکلات

یکی از چیزهایی که من در دبیان ۶ اسکو‍ییز دوست ندارم اینه که هنوز با OpenOffice.org به جای LibreOffice منتشر میشه. البته با توجه به اینکه این نسخه یک نسخه ی استیبل هست چندان عجیب نیست. به هرحال من دوست دارم که هرچه سریع تر شاهد منتشر شدن LibreOffice بعنوان یک آفیس سوییت موفق در دبیان باشم.

قبلا هم ذکر کردم که دبیان ۶ بصورت پیش قرض هنگام نصب نرم افزار سعی میکنه اون رو از روی CD نصب کنه . این مورد مشکل بسیار کوچکی هست که به سادگی با دسترسی به منوی Software sources و برداشتن تیک باکس cd-rom قابل حل هست. شما میتونید به منوی Software sources از طریق کلیک بر لینک Edit menu در Software Center دسترسی پیدا کنید.

یه چیز دیگه هم که کمی آزار دهنده هست مراحل زیاد نصب هست. فکر میکنم تیم توسعه باید روتین نصب رو ساده تر کنن و از مراحل اضافی اون کم کنن.

بجز این ها من چیز دیگه ای ندارم که بخوام در این قسمت در مورد دبیان ۶ اسکوییز بگم . تجربه ی من با دبیان ۶ بسیار خوب بود. من ناپایداری و یا کرش کردنی در طول کار کردن با دبیان ۶ مشاهده نکردم.

در ضمن به وبلاگ من هم سر بزنید: palizdan.blogfa.com

دوشنبه 14 مرداد 1392  1:27 PM
تشکرات از این پست
yasinpalizdan
yasinpalizdan
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 7
دوشنبه 14 مرداد 1392  1:30 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها