ثمره و نتیجهی تقوا برابر آنچه در قرآن آمده است:
1. طبق آیه قبل دوستی و محبت خدا را حاصل میکند: «إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَّقِينَ»
2. تقوا انسان را از خوف قیامت محفوظ داشته و در دنیا باعث پیروزی میشود: «الَّذِينَ آمَنُوا وَكَانُوا يَتَّقُونَ (63) لَهُمُ الْبُشْرَى فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَفِي الْآخِرَةِ لَا تَبْدِيلَ لِكَلِمَاتِ اللَّهِ ذَلِكَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ» (یونس:63-64)
3. ثواب بزرگ و نعمت پر بهای آخرت: «لِلَّذِينَ اتَّقَوْا عِنْدَ رَبِّهِمْ جَنَّاتٌ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ» (آل عمران:15)
4. رسیدن به لطف و مرحمت خداوند: « وَرَحْمَتِي وَسِعَتْ كُلَّ شَيْءٍ فَسَأَكْتُبُهَا لِلَّذِينَ يَتَّقُونَ» (اعراف:156)
5. تقوا کلید حل مشکلات و ناراحتیها: «وَمَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجًا» (طلاق:2)
6. تقوا باعث آسانی کارها میشود: «وَمَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مِنْ أَمْرِهِ يُسْرًا» (طلاق:4)
7. تقوا موجب بخشش گناهان و پاداش بزرگ در آخرت میشود: «وَمَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يُكَفِّرْ عَنْهُ سَيِّئَاتِهِ وَيُعْظِمْ لَهُ أَجْرًا» (طلاق:5)
8. تقوا سبب جلب تأییدات و کمکهای الهی میشود: «إِنَّ الْأَرْضَ لِلَّهِ يُورِثُهَا مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ» (اعراف:128)
9. تقوا موجب روشنی قلب و درک حقیقت و بصیرت میشود: «إِنْ تَتَّقُوا اللَّهَ يَجْعَلْ لَكُمْ فُرْقَانًا وَيُكَفِّرْ عَنْكُمْ سَيِّئَاتِكُمْ وَيَغْفِرْ لَكُمْ» (انفال:29) فرقان یعنی تشخیص حق و باطل گویا مانند نوری در وجود انسان قرار میگیرد که شخص بهوسیلهی آن حق را از باطل تشخیص داده و راه نجات را حاصل میکند.
10. بهترین توشه در دنیا و آخرت تقواست: «وَتَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَيْرَ الزَّادِ التَّقْوَى» (بقره:197) توشه برگیرید که به تحقیق بهترین توشه تقواست.
از مجموعهی موارد فوق چنین برداشت میشود که هر شخص در همهی امور خویش مانند گفتار و کردار در معاملات و معاشرات، در محل کار و کسب، در پنهان و پیدا و در خلوت و جلوت خدا را در نظر داشته تقوا را رعایت نماید و چنانچه بشر امروزی ارزش تقوا را آنچنان که میبایست بدان عمل میکرد تمام جوامع بشری از کلیهی فساد و فتنه در امان بوده و زندگی پر از آرامش و امنیت را حاصل مینمودند و آنچه از فساد و فتنهها و اختلافاتی که امروزه دامنگیر اکثریت جوامع بشری بخصوص جامعهی اسلامی شده است در اثر عدم رعایت تقوا میباشد و در پایان همهی صاحبان عقل و خرد را به مفهوم این آیهی مبارک از سورهی طلاق آیهی 10 متوجه ساخته و گوشزد مینماییم: «َاتَّقُوا اللَّهَ يَا أُولِي الْأَلْبَابِ الَّذِينَ آمَنُوا قَدْ أَنْزَلَ اللَّهُ إِلَيْكُمْ ذِكْرًا».