0

پنج جایی که هنوز گوشی‌های هوشمند در برابر دوربین‌ها کم می‌آورند!

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

پنج جایی که هنوز گوشی‌های هوشمند در برابر دوربین‌ها کم می‌آورند!

در سال ۲۰۱۰، پاناسونیک در یکی از آگهی های تبلیغاتی خود به این مطلب اشاره کرده بود که : ” اگر صدای یک زنگ را از دستگاه خود شنیدید ( اشاره به گوشیهای همراه ) مطمئن باشید آن دستگاه ، یک دوربین نیست.” جمله ای که با توجه به افزایش کارایی گوشیهای هوشمند در زمینه عکاسی ، شاید اکنون بیشتر به یک لطیفه شبیه باشد. گوشیهای هوشمند با توجه به امکانات و مشخصات خود ، روز به روز در زمینه عکاسی حرفه ای تر عمل کرده و تصاویر بدیعی می آفرینند.از سویی دیگر برخورداری از امکانات ارتباطی ، در دسترس بودن و امکان به اشتراک گذاری سریع تصاویر ، از جمله دلایلی است که باعث شده کاربران بیشتری از این دستگاههای هوشمند برای ثبت تصاویر استفاده کنند.اما دوربینهای موجود در بازار نیز از قابلیتهایی برخوردارند که به ندرت ، گوشیهای هوشمند از آن برخوردارند.در واقع این خصیصه ها ، متمایز کننده دوربینها از گوشیهای هوشمند هستند.در زیر به برخی از این برتریهای دوربینها نسبت به گوشیهای هوشمند اشاره خواهیم کرد که خواندن آن خالی از لطف نیست.
 
زوم اپتیکال
 
دوربینهای گوشیهای هوشمند امکان بزرگنمایی را برای کاربران ، البته به شکل نرم افزاری فراهم می‌کنند. مشکل اینجاست که زوم دیجیتال ، در واقع زوم نیست ، بلکه نوعی بزرگ کردن عکس است و طبیعتا نتیجه کار ، پیکسل پیکسل شدن تصاویر خواهد بود.تلاش سازندگان گوشیهای همراه برای بهبود قابلیتهای بزرگنمایی دیجیتال ستودنی است ، اما این نوع بزرگنمایی ، به هیچ وجه توانایی رقابت با زوم اپتیکال دوربینها را ندارد.هنگامی که از زوم اپتیکال در کنار لرزش گیر دست استفاده شود ،با تنظیم لنز ، در واقع شما عکسهایی با کیفیت بالاتر خواهید داشت. اکثر دوربینهای دیجیتال ، حتی مدلهای ارزان قیمت ، به زوم اپتیکال مجهزند.در کنار کیفیت عکس بالاتر ، دوربینهای دیجیتال گستره بزرگنمایی بیشتری دارند.استفاده از لنزهای با زوم اپتیکال در گوشیهای هوشمند باعث می‌شود سایز گوشی به نحو چشمگیری افزایش یابد ( مانند آنچه در Galaxy S4 Zoom می‌بینیم ).حتی لنزهای داخلی در گوشیهای هوشمند  نیز به فضایی خاص نیاز دارند و این مسئله ، به طراحی گوشی آسیبی جدی وارد می‌کند.
 
سنسور
 
سنسور دوربین ، قسمتی است که از آن برای ثبت تصاویر استفاده می‌شود.از طریق پیکسلهای کوچک ، سنسور ، نور را دریافت و جذب کرده و آن را به سیگنالهای دیجیتال تبدیل می‌کند.هرچه تعداد پیکسلهای یک سنسور بیشتر باشد ، رزولوشن نهایی بالاتر خواهد بود اما نمی‌توان گفت تعداد بالای پیکسل به تنهایی می‌تواند تضمین کننده کیفیت عکس باشد.سنسور بزرگتر به معنای دریافت نور بیشتر است که این مسئله ، امری حیاتی در هنگام عکسبرداری در نور کم به احتساب می‌آید.
 
در اینجا هم استفاده از سنسورهای بزرگ در گوشیهای هوشمند ، به فضای بیشتری نیاز دارد.گوشیهایی مانند لومیا ۱۰۲۰ و ۸۰۸ PureView نوکیا ، از بزرگترین سنسورهای موجود در گوشیهای هوشمند برخوردارند و سنسور ۱۰۲۰ ، نور بیشتری را دریافت می‌کند اما بازهم توانایی رقابت با سنسور دوربینهای دیجیتال را ندارد.
 
لنزهای قابل تعویض
 
می‌توانید با به کار گیری لنزهای جانبی بر روی گوشیهای هوشمند ، زوم ، حالت ماکرو و واید را بر روی گوشی هوشمند خود داشته باشید اما شما هنوز هم از لنزهای ثابتی استفاده می‌کنید. لنزهای قابل تعویض موجود برای دوربینهای دیجیتال ، امکان به کارگیری گستره وسیعی از لنزها که نهایتا باعث ثبت تصاویری با کیفیتی بالا می‌شوند را امکان پذیر ساخته است.
 
سرعت شاتر
 
اگر قصد عکسبرداری از سوژه های در حال حرکت را دارید ، چاره ای به جز کنار گذاشتن گوشی هوشمندتان ندارید.ممکن است خوش شانس باشید و بتوانید سوژه مورد نظر را شکار کنید ، اما سرعت بالای شاتر چیزی است که  به سختی می‌توان در گوشیهای هوشمند به آن دست یافت.این مورد ، دلیل اصلی آنستکه هرگز مشاهده نمی‌کنید عکاسان ورزشی با استفاده از یک گوشی هوشمند به ثبت رویدادهای ورزشی بپردازند.برخی گوشیهای هوشمند به وضعیت Burst مجهزند که به کاربر امکان می‌دهد سکانسهای متعدد و پشت سرهم از یک سوژه را گرفته اما نهایتا اگر می‌خواهید تصویری شارپ از سوژه در حال حرکت داشته باشید ، این وظیفه را به دوربینهای دیجیتال بسپارید.
 
حالتهای مختلف عکسبرداری و تنظیمات ویژه
 
گوشیهای هوشمند را می‌توان ، دوربینهای خودکار به حساب آورد.امکان تنظیم ISO ، دیافگرام و تنظیمات شاتر در این گوشیهای هوشمند وجود دارد اما اگر قصد دارید دسترسی کاملی به تنظیمات دوربین خود داشته باشید ، دوربینهای دیجیتال گزینه بهتری برای شما به حساب می‌آیند.امکان تنظیم دقیق موارد یادشده در کنار تنظیم میزان نور ، رنگ ، فوکوس و حالتهای مختلف عکسبرداری از جمله خصایص دوربینهای دیجیتال است.
 
منبع:فارنت
دوشنبه 7 مرداد 1392  8:53 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها