0

آیه نورانی شب پانزدهم ماه مبارک رمضان

mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 12298

پاسخ به:آیه نورانی شب پانزدهم ماه مبارک رمضان

امام صادق علیه السّلام فرمودند:
 همانا خداوند دوست مي دارد بنده اي را كه در گناهان بزرگ از او طلب آمرزش مي كند و دشمن مي دارد بنده اي را كه گناهان كوچك خود را ناچيز مي شمارد.
 اصول كافي، ج4، ص 180

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

پنج شنبه 3 مرداد 1392  9:14 AM
تشکرات از این پست
tahmores
maryam5852
maryam5852
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 672

تسبیح و حمد کار ماست. وقتی در نماز می گوییم: " سبحان ربی العظیم و بحمده " یعنی تسبیح پروردگار عظیم می کنم و حمد پروردگار عظیم؛ یا می گوییم: " سبحان ربی الاعلی و بحمده " یعنی تسبیح می کنم پروردگار برتر را و حمد می کنم او را. "تسبیح می کنم" یعنی چه؟ و " حمد می کنم " یعنی چه؟ ثنای خدا به دو شکل است: یکی تسبیح و دیگری تحمید.

تسبیح
تسبیح یعنی تنزیه، یعنی خدا را از آنچه که ذات او مبراست منزه کردن، و برتر دانستن او از آنچه که شأن مخلوقین است، از آنچه که حاکی از نوعی نقص و ناتوانی و نارسایی است. اصلا کلمه "سبحان " معنایش این است که من او را تسبیح و تنزیه می کنم از اینکه به چشم دیده شود، با دست لمس شود، او را جسم بدانم و بگویم در جایی قرار گرفته است، او را محتاج و نیازمند بدانم به هر چیزی از جمله به عبادت خودم. خیر؛ او منزه است از نیاز و احتیاج، تنزیه می کنم او را از اینکه به او نسبت ظلم و ستم بدهم، برای او شریکی قائل باشم، او را مرکب و دارای اجزاء بدانم، بگویم از چه درست شده و از کجا آمده است. پس تسبیح یعنی یک سلسله چیزهایی را که من می فهمم که خدا از اینها برتر و بالاتر است، با کلمه " سبحان " از او نفی می کنم. ثنای الهی نظیر اقرار به توحید است که مجموع نفی و اثبات است. وقتی می گوییم " لا اله الا الله " نفی می کنیم معبودیت غیر را و اثبات می کنیم ذات او را. ثنای الهی هم همیشه نفی است و اثبات. نفی اش همین است: منزه است از. ...

حمد
ولی "حمد " توصیف پروردگار است به اسماء و صفات خداوند؛ او را ستایش می کنم که همه نعمتها از اوست، همه کمالات از اوست و به او برمی گردد، او به هر چیزی داناست: «بکل شیء علیم»؛ خداوند بر هر چیزی دانا است. «و هو علی کل شیء قدیر»؛ و او بر هر چیزی توانا است. او سمیع است، او بصیر است، او حی است، او قیوم است، او ملک است، او مؤمن است، مهیمن است، عزیز است، جبار است، متکبر است.
این صفات اثباتی است. پس ما با یک " سبحان ربی العظیم و بحمده "، یا یک " سبحان ربی الاعلی و بحمده " یک دنیا نقص را به نظر می آوریم و می گوییم خدای ما از اینها منزه است، و یک سلسله کمالات را (به نظر می آوریم و می گوییم) خدای ما دارای چنین صفاتی است. در نماز وقتی سوره توحید را می خوانیم می گوییم: «قل هو الله احد، الله الصمد، لم یلد و لم یولد و لم یکن له کفوا احد»؛ بگو او خدای یگانه است. خداوند بی نیاز. نه زاییده و نه زاده شده است و برای او شریکی نیست. هم صفات اثباتی در آن است و هم صفات سلبی. بعد می گوییم: «کذلک الله ربی»؛ یعنی چنان است پروردگار من، آن صفات کمالی اثباتی را دارد و من او را به آن صفات ستایش و حمد می کنم. نقصی در او نیست، اینکه فرزند داشته باشد، فرزند چیزی باشد، مثل و مانند داشته باشد، در او نیست " «کذلک الله ربی» ".

پنج شنبه 3 مرداد 1392  10:57 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

سه دستور مهم به پيغمبر اكرم (ص) ( و طبعا به همه مؤمنان ) مى‏دهد كه در حقيقت شكرانه‏اى براى اين پيروزى بزرگ ، و واكنش مناسبى در برابر اين نصرت الهى است ، دستور به تسبيح و حمد و استغفار.

تسبيح به معنى منزه شمردن خداوند از هر گونه عيب و نقص است،

و حمد براى توصيف او به صفات كماليه است ، و استغفار در برابر نقصانها و تقصيرهاى بندگان است.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

پنج شنبه 3 مرداد 1392  12:08 PM
تشکرات از این پست
tahmores
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

ممكن است به هنگام پيروزى واكنشهاى نامطلوبى در انسان پيدا شود و گرفتار غرور و خود برتربينى گردد ، و يا در برابر دشمن دست به انتقامجوئى و تصفيه حساب شخصى زند ، اين سه دستور به او تعليم مى‏دهد كه در لحظه حساس پيروزى بياد صفات جلال و جمال خدا بيفتد ، همه چيز را از او بداند ، و در مقام استغفار برآيد تا هم غرور و غفلت او زايل گردد ، و هم از انتقامجوئى بر كنار ماند

پنج شنبه 3 مرداد 1392  12:11 PM
تشکرات از این پست
tahmores
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

مسلم است پيغمبر اسلام (ص) همچون همه انبياء معصوم بود پس دستور به استغفار براى چيست ؟ در پاسخ اين سؤال بايد گفت اين سرمشقى است براى همه امت زيرا : اولا : در طول اين مبارزه طولانى كه سالهاى زيادى به طول انجاميد ( حدود بيست سال ) و مسلمانان روزهاى بسيار سخت و دردناكى را طى كردند ، گاهى آنچنان حوادث پيچيده مى‏شد كه جانها به لب مى‏رسيد ، و در افكار بعضى گمانهاى بدى در موردوعده‏هاى الهى پيدا مى‏شد ، همانگونه كه قرآن در مورد جنگ احزاب مى‏فرمايد :

و دلها به گلوگاه رسيده بود و گمانهاى ( نامناسبى ) در باره خدا داشتيد ( احزاب - 10).

اكنون كه پيروزى فرا رسيده مى‏فهمند كه همه آن گمانها و بيتابيها غلط بوده ، و بايد در مقام استغفار برآيند.

ثانيا : انسان هر قدر حمد و ثناى الهى كند باز حق شكر او را ادا نخواهد كرد ، و لذا در پايان اين حمد و ثنا بايد از تقصير خويش روى به درگاه خدا آورد و استغفار كند.

ثالثا : معمولا بعد از پيروزيها وسوسه‏هاى شيطان شروع مى‏شود ، و حالت غرور از يكسو ، و تندروى و انتقامجوئى از سوى ديگر ، به وجود مى‏آيد ، در اينجا بايد به ياد خدا بود ، و پيوسته استغفار كرد تا هيچيك از اين حالات پيدا نشود ، يا اگر پيدا شده بر طرف گردد .

رابعا :  اعلام اين پيروزى تقريبا به معنى اعلام پايان ماموريت پيامبر (ص‏) و اتمام عمر آن حضرت و شتافتن به لقاى محبوب بود ، و اين حالت مناسب تسبيح و حمد و استغفار است ، و لذا در روايات وارد شده است كه بعد ازنزول اين سوره پيغمبر اكرم (ص) اين جمله را بسيار تكرار مى‏فرمود : سبحانك اللهم و بحمدك ، اللهم اغفر لى انك انت التواب الرحيم : خداوندا ! منزهى ، و تو را حمد و ستايش مى‏كنم ، خداوندا ! مرا ببخش كه تو بسيار توبه‏ پذير و مهربانى.

پنج شنبه 3 مرداد 1392  12:14 PM
تشکرات از این پست
tahmores
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

-جمله انه كان توابا بيان علت است براى مساله استغفار ، يعنى استغفار و توبه كن چرا كه خداوند بسيار توبه‏ پذير است.در ضمن شايد به اين مطلب نيز نظر دارد كه وقتى خداوند توبه شما را مى‏پذيرد ، شما نيز حتى المقدور توبه تقصيركاران را پس از پيروزى بپذيريد و مادام كه تصميم خلاف يا آثار توطئه‏اى از آنان ظاهر نباشد آنها را از خود مرانيد ، و لذا چنانكه خواهيم ديد پيغمبر اكرم (ص در همين ماجراى فتح مكه چهره رأفت و رحمت اسلامى را در مقابل دشمنان كينه‏ توز شكست‏ خورده ، به عالى‏ترين وجهى نشان داد .

پنج شنبه 3 مرداد 1392  12:16 PM
تشکرات از این پست
tahmores
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

تنها پيغمبر اكرم (ص) نبود كه به هنگام پيروزى نهائى بر دشمن به فكر تسبيح و حمد و استغفار بود بلكه در تاريخ ساير انبياء نيز اين مطلب به خوبى نمايان است

پيامبر خدا سليمان (ع) هنگامى كه تخت ملكه سبا را در برابر خود حاضر ديد گفت : هذا من فضل ربى ليبلونى أ أشكر أم أكفر : اين از فضل پروردگار من است ، تا مرا بيازمايد ، آيا شكر او را بجا مى‏آورم يا كفران مى‏كنم ؟ ( نمل - 40 ) .

پنج شنبه 3 مرداد 1392  12:45 PM
تشکرات از این پست
tahmores
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

انسان گناهکار حین گناه و بعد از آن وجدانش او را می آزارد و اگر در رحمتی بر وی گشوده نشود او مایوس و منزجر از خود باقی می ماند. توبه و احتمال قبولی آن موجب ایجاد روحیه امیدواری شده و حالت یاس را می زداید. درد اثر گناه از سویی و امید به دریای کرم الهی از طرف دیگر وی را در حالتی بین خوف و رجا قرار می دهد و راه قرب به خداوند و کمال و ترقی را هموار می سازد.

پنج شنبه 3 مرداد 1392  12:58 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

مراحل و شرایط توبه

- پشیمانی از گناهان

- ادای واجبات

- رد حق الناس

- چشیدن اثر عبادت به جای لذت گناه

- از بین رفتن اثرات حرام در تن

پنج شنبه 3 مرداد 1392  1:30 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

.الزهد ، حسين بن سعيد ( ـ به نقل از ابراهيم بن ابى البلاد ـ ) : امام كاظم عليه السلام فرمود: «من ، در هر روز ، پنجاه هزار مرتبه از خدا ، طلب آمرزش مى كنم» . سپس به من فرمود: «پنج هزار بار هم بسيار است».

پنج شنبه 3 مرداد 1392  1:37 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :رستگار ، كسى است كه در كارنامه اش ، آمرزش خواهى بسيار يابد .

پنج شنبه 3 مرداد 1392  1:45 PM
تشکرات از این پست
salma57
salma57
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 35499

توبه بر لب سبحه بر كف دل پر از شوق گناه            معصيت را خنده مي آيد ز استغفار ما

خدا توفيق توبه و استغفار واقعي رو نصيب ما بكنه.

در زندگی بکوشلباس صبر بر تن بپوشبا دانایان بجوشعزت نفس را به هیچ قیمتی مفروش

پنج شنبه 3 مرداد 1392  1:58 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh saeedakh
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

نقل قول salma57

توبه بر لب سبحه بر كف دل پر از شوق گناه            معصيت را خنده مي آيد ز استغفار ما

سلام آجی جون.خوبی عزیزم.التماس دعا

واقعا خدا توفیق استغفار واقعی رو به ما بده و فقط زبانا استغفار نکنیم ،بلکه این استغفار از جان و ذل باشه انشاالله

پنج شنبه 3 مرداد 1392  2:15 PM
تشکرات از این پست
salma57 saeedakh
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

وقتی که قرآن کریم موجودات جهان را اعم از جماد و نبات تسبیح گوی حضرت حق معرفی می کند و همه ذرات را دارای شعور و ادراک می داند و بنی آدم را سرآمد و گل سر سبد خلقت بر می شمرد جای آن دارد که کمی خردمندانه تر با خود و جهان اطرافمان بر خورد داشته باشیم و بی تفاوت از کنار این همه عظمت نگذریم و چقدر زشت است که همه آنچه که یگانه عالم تاب برای ما آفریده تا سرورشان باشیم ما بمانیم و ان ها پیشی گیرند ما در غفلت باشیم و آنان در تسبیح و ذکر

پنج شنبه 3 مرداد 1392  2:56 PM
تشکرات از این پست
saeedakh
saeedakh
saeedakh
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 2084

نقل قول salma57

سلام ابجی مشتاق دیدار و با قبولی نماز وروزه

انشاءالله که قدر فرصت هایی که خدا به ما میدهد را بدانیم و از گناهان خود توبه کنیم و دیگر سراغش نرویم

پنج شنبه 3 مرداد 1392  7:01 PM
تشکرات از این پست
salma57
دسترسی سریع به انجمن ها