0

آیه نورانی شب پانزدهم ماه مبارک رمضان

fatemeh313
fatemeh313
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 3218

پاسخ به:آیه نورانی شب پانزدهم ماه مبارک رمضان

نتایج دنیایی استغفار در قرآن كریم

1. مشمول رحمت الهی واقع شدن

﴿لو لا تستغفرون الله لعلكم ترحمون﴾(سوره نمل، آیه 46)

چرا از پیشگاه خدا تقاضای آمرزش گناهان خویش نمی كنید تا مشمول رحمت او واقع شوید؟

این آیه به دنبال تقاضای قوم صالح(ع) برای نزول عذاب الهی بر آنها نازل شده است؛ چون آنها به حضرت صالح(ع) می گفتند: «تو اگر راست می گویی چرا مجازات الهی دامان ما را نمی گیرد؟» (سوره اعراف،آیه 77)

حضرت صالح این چنین پاسخ دادند:«چرا تمام فكر خود را روی فرارسیدن عذاب الهی متمركز می كنید؟ حال آنكه اگر عذاب الهی شما را فراگیرد به حیاتتان خاتمه می دهد و مجالی برای ایمان باقی نخواهد ماند؛بیایید گفتار مرا در بركات و رحمت الهی كه در سایه ایمان به شما می رسد بیازمایید.»

امیرمومنان علیه السلام

💠امر به معروف و نهى از منكر را ترك نکنید

زيرا در اين صورت افراد نادرست برشما مسلط مى گردند 

❗️آنگاه دعا مى كنيد
 و دعايتان مستجاب نمى شود، 

📚  نامه ٤٧نهج البلاغه

پنج شنبه 3 مرداد 1392  1:15 AM
تشکرات از این پست
tahmores S4D3GH mohammad98
fatemeh313
fatemeh313
کاربر طلایی3

2. به دست آوردن ثروت و قدرت

﴿و یا قوم استغفروا ربكم ثم توبوا الیه یرسل السماء علیكم مدرارا و یزدكم قوة الی قوّتكم و لا تتولّوا مجرمین﴾(سوره هود، آیه52)

[و هود(ع) ادامه داد] ای قوم من از پروردگارتان طلب آمرزش كنید؛سپس به سوی او بازگردید و توبه نمایید تا او از آسمان،پی در پی بر شما باران بفرستد [چنانكه گویی همه آسمان در حال ریزش است] و نیرویی بر نیروی شما بیفزاید؛و از (راه حق) به خاطر گناهانتان روی بر نتابید.

در این آیه بارش باران پی در پی موجب و مظهر ثروت است چرا كه خشكسالی تمام باغ ها و بوستان ها را خشك می كند و چهارپایان هم تلف می شوند و از نظر مالی ضرر هنگفتی به آن منطقه وارد می شود. و در ادامە آیه ﴿یزدكم قوة الی قوتكم﴾ اشاره به افزایش هر گونه نیروی مادی و معنوی دارد.

امیرمومنان علیه السلام

❗️آنگاه دعا مى كنيد

📚  نامه ٤٧نهج البلاغه

پنج شنبه 3 مرداد 1392  1:21 AM
تشکرات از این پست
tahmores
tahmores
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 11998

مراحل توبه

1- قطع و ترك گناه (پاكسازى).

2 - تقويت جان با اعمال نيك (بهسازى).

پنج شنبه 3 مرداد 1392  1:23 AM
تشکرات از این پست
montazereagha S4D3GH mohammad98
fatemeh313
fatemeh313
کاربر طلایی3

3. زندگی دلنشین در دنیا

﴿و ان استغفروا ربكم ثم توبوا الیه یمتعكم متاعا حسنا…﴾ (سوره هود،آیه 3)

و از پروردگارتان طلب مغفرت كنید و به سوی او بازگردید تا شما را به بهره ای نیكو تا مدتی معین(كه عمر دارید) كامیاب كند…

علامه طباطبایی در ذیل آیه فوق در تفسیر المیزان جلد10،صفحه 210 می فرماید:بهرە دنیایی وقتی حسن و نیكو می شود كه آدمی در آن حیات به سوی سعادتی كه برایش امكان دارد روانه شود و خدای تعالی او را به سوی آرزوهای انسانی اش كه همان دستیابی به نعمت های دنیوی از قبیل وسعت،امنیت، رفاه، عزت و شرافت است هدایت كند.پس این حیات حسن در مقابل عیش ضنك و تنگی است كه در آیه 124 سورە طه به آن اشاره شده است كه «كسی از یاد من روی برگرداند معیشتی تنگ خواهد داشت.»

امیرمومنان علیه السلام

❗️آنگاه دعا مى كنيد

📚  نامه ٤٧نهج البلاغه

پنج شنبه 3 مرداد 1392  1:24 AM
تشکرات از این پست
tahmores montazereagha S4D3GH mohammad98
fatemeh313
fatemeh313
کاربر طلایی3

4. افاضە نعمتهای خداوند بر بندگان

﴿و استغفروا ربكم ثم توبوا الیه ان ربی رحیم ودود﴾(سوره هود،آیه 90)

[پس بیایید] و از پروردگارتان آمرزش بطلبید و به سوی او بازگردید كه پروردگار من مهربان و دوستدارـ توبه كنندگان ـ است.

كلمه ودود بر وزن فعول از اسماء خدای تعالی است و از ماده «ود» اشتقاق یافته و كلمه «ود» به آن دوستی گفته می شود كه دارای آثار بوده و استمرار داشته باشد.پس كسانی كه از خداوند طلب استغفار می كنند و به سوی او بازمی گردند،خداوند آثار محبت خود را با افاضه نعمتهایش بر آنان ظاهر می سازد آن هم چه نعمت هایی كه كسی قادر به شمارش آنها نیست.

امیرمومنان علیه السلام

❗️آنگاه دعا مى كنيد

📚  نامه ٤٧نهج البلاغه

پنج شنبه 3 مرداد 1392  1:26 AM
تشکرات از این پست
fatemeh313
fatemeh313
کاربر طلایی3

5. استغفار،مانع نزول بلا و عذاب

﴿و ما كان الله لیعذبهم و انت فیهم و ما كان الله معذبهم و هم یستغفرون﴾(سوره انفال،آیه33)

ولی تا تو(پیامبر اسلام(ص)) در میان مردم هستی خداوند بر آن نیست كه آنان را عذاب كند، و تا آنان استغفار می كنند خداوند آنان را عذاب نمی كند.

در ذیل این آیه امام علی(ع) پس از رحلت پیامبر(ص) فرمودند:«یكی از دو امان از میان ما رفت،امن دیگر كه استغفار است را حفظ كنید.» (نهج البلاغه،حكمت 88)

امیرمومنان علیه السلام

❗️آنگاه دعا مى كنيد

📚  نامه ٤٧نهج البلاغه

پنج شنبه 3 مرداد 1392  1:28 AM
تشکرات از این پست
montazereagha
montazereagha
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 700

هر كس سوره نصر را قرائت نماید به او اجری مانند كسی كه در فتح مكه همراه با پیامبر خدا صلی الله علیه و آله وسلم جنگیده و به شهادت رسیده است داده می شود. وهر كس بعد از سوره حمد قرائت كند نمازش به بهترین وجه قبول است.

ترسم که شعر سنگ مزارم این شود :

" او جمال یوسف زهرا ندید و رفت... "

اللهم عجل لولیک الفرج...

پنج شنبه 3 مرداد 1392  1:47 AM
تشکرات از این پست
tahmores S4D3GH
montazereagha
montazereagha
کاربر برنزی

از معصوم روایت شده است: هر كس سوره نصر را در نماز نافله اش یا در هنگام زوال خورشید روز جمعه بخواند و دعا كند خداوند دعایش را مستجاب می كند.

اللهم عجل لولیک الفرج...

پنج شنبه 3 مرداد 1392  1:49 AM
تشکرات از این پست
montazereagha
montazereagha
کاربر برنزی

توبه راستين پنج ركن دارد:

- ترك گناه.

- پشيمانى از گناهان سابق.

- تصميم بر ترك گناه.

- جبران گناهانى كه قابل جبران است با اداى حق الله و حق النّاس.

- استغفار با زبان.

اللهم عجل لولیک الفرج...

پنج شنبه 3 مرداد 1392  1:59 AM
تشکرات از این پست
S4D3GH mohammad98
montazereagha
montazereagha
کاربر برنزی

جبران گناهان گاهى به مرحله‌اى مى‌رسد، كه بايد گناهان سابق را تبديل به نيكى‌ها كند. يعنى نه تنها آثار گناه را از لوح دل بشويد، بلكه آثار درخشان كارهاى نيك را جايگزين آن بنمايد. به عنوان مثال اگر كسى مدت‌ها پدر يا مادرش را آزرده و اكنون توبه كرده، تنها قطع آزار كافى نيست. بلكه بايد با شيرينى محبت خود، تلخى آزار را جبران كند.

اللهم عجل لولیک الفرج...

پنج شنبه 3 مرداد 1392  2:01 AM
تشکرات از این پست
S4D3GH mohammad98
montazereagha
montazereagha
کاربر برنزی

شيخ صدوق مي نويسد: معاذ بن جبل با ديدة گريان به محضر رسول خدا صلي الله عليه و آله رسيد و با چشماني اشکبار عرضه داشت: يا رسول الله! جواني زيبا بيرون خانة شما ايستاده و زار و زار گريه مي کند و مي خواهد به حضور شما برسد. حضرت فرمود: او را نزد من بياور! جوان با همان حالت گريان داخل شد و سلام کرد. پيامبر صلي الله عليه و آله علت گريه اش را پرسيد. گفت: يا رسول الله! گناهان بزرگي مرتکب شده ام که شايد خداوند هيچ گاه مرا نيامرزد. پيامبر صلي الله عليه و آله با ناراحتي فرمود: «وَيحَکَ يا شابُّ ذُنُوبُکَ أَعظَمُ أَم رَبُّکَ؛ واي بر تو اي جوان! آيا گناهان تو بزرگتر است يا پروردگارت؟ گفت: اي پيامبر پروردگارم از همه چيز بزرگتر است.

پيامبر صلي الله عليه و آله فرمود: آيا مرا به يکي از گناهانت خبر نمي دهي؟ او گفت: يا رسول الله ! من هفت سال بود نبش قبر مي کردم و بعد از بيرون آوردن مرده ها کفن آنان را مي ربودم تا اينکه دختر جواني از انصار مرد. من آن شب بعد از نبش قبر وي کفن او را دزديدم و عريان رهايش کردم.

در آن حال، شيطان مرا وسوسه کرد و من به عمل شنيع زنا مرتکب شدم. هنگامي که گورستان را ترک مي کردم ، آوازي از آن مرده شنيدم که تمام وجود مرا تحت تأثير قرار داد و آن صدا اين بود که اي جوان! واي بر تو از روز قيامت ، هنگامي که خداوند من و تو را احضار خواهد کرد. کفن مرا بردي و از قبر بيرون آوردي و مرا ناپاک رها کردي!

يا رسول الله ! من با اين اعمال ننگين گمان نمي کنم که هرگز بوي بهشت را استشمام کنم. پيامبر صلي الله عليه و آله بر او نهيب زد که از من دور شو اي فاسق ! مي ترسم به آتش تو بسوزم، چقدر به جهنم نزديکي! حضرت رسول صلي الله عليه و آله اين سخن را گفت و همواره با دست به او اشاره مي کرد که از حضورش بيرون رود تا اينکه آن جوان از حضور پيامبر بيرون رفت.

جوان گنهکار توشه تهيه کرد و به يکي از کوههاي مدينه رفته و دستهايش را به گردن بسته ، داد مي زد و مي گفت: پروردگارا! تو مرا مي شناسي و گناهم را مي داني . خدايا! من پشيمان شدم و به نزد پيامبرت رفتم، اظهار توبه کردم، اما مرا از خود دور کرد و خوفم را زياد کرد. از تو مي خواهم به حق نامهاي بزرگوارت که مرا نااميد نگرداني! چهل شبانه روز مي گفت و مي گريست تا اينکه خداوند متعال اين آيه را نازل کرد: ]وَ الَّذِينَ إِذا فَعَلُوا فاحِشَةً أو ظَلَمُوا أنفُسَهُم ذَکَرُوا اللهَ فَاستَغفَرُوا لِذُنُوبِهِم وَ مَن يَغفِرُ الذُّنُوبَ إِلاّ اللهُ[؛[19] [بندگان خوب خدا] آنهايي هستند که هرگاه کار ناشايستي انجام دهند يا به خودشان ستم کنند، خدا را ياد مي کنند و براي بخشش گناهان استغفار مي کنند و جز خدا چه کسي گناهان را مي آمرزد؟»

پس از نزول آيه، پيامبر صلي الله عليه و آله به همراه اصحاب به دنبال آن جوان پشيمان که همان بهلول نبّاش بود، آمد و پذيرش توبه اش را به وي ابلاغ کرد و وعدة بهشت به او داد و سپس به يارانش توصيه کرد: « گناهان خود را همانند اين جوان جبران کنيد!

اللهم عجل لولیک الفرج...

پنج شنبه 3 مرداد 1392  2:22 AM
تشکرات از این پست
S4D3GH mohammad98
mohammad98
mohammad98
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6815

* قرآن به تسبیح خداوند، بیش از تکبیر و تحمید سفارش کرده است. واژه تسبیح در قرآن بیش از واژه‏هاى تکبیر و تحمید آمده است.

هر که دارد هوس کربُــبَـــلا بسم الله

پنج شنبه 3 مرداد 1392  2:38 AM
تشکرات از این پست
montazereagha S4D3GH
montazereagha
montazereagha
کاربر برنزی

حضرت امام خمینی(ره) مى‏فرمودند: اگر بعد از ماه مبارک رمضان، تغییرى در حالات خود یافتید به همان نسبت وارد ضیافت‏ خداوند شده‏اید، ولى اگر دگرگونى در شما پدید نیامد، از آن بى‏بهره ماندید. نکته مهمى که باید مورد توجه قرار گیرد این است که، آیا ما توانسته‏ایم همه شرایط لازم توبه را محقق سازیم؟ آیا حلاوت و شیرینى گناه از جان ما به طور کامل بیرون رفته است؟ این مسئله‌ای است که ما را همیشه در حال خوف و رجا نگه مى دارد؛ هم امیدوار به لطف و رحمت الهى باشیم؛ هم خوف و واهمه از این که مبادا برخى از شرایط توبه را محقق نساخته باشیم.»

اللهم عجل لولیک الفرج...

پنج شنبه 3 مرداد 1392  2:47 AM
تشکرات از این پست
S4D3GH mohammad98
montazereagha
montazereagha
کاربر برنزی

امام علی (ع) می‌فرماید: به هرکس که چهار چیز اعطا شد، از چهار چیز محروم نمی‌شود: هرکس دعا کند از اجابتش محروم نمی‌گردد، هرکس توبه نمود، از قبولی آن محروم نشود، هرکس استغفار کرد، از بخشش آن محروم نمی گردد و هرکس شکر کند از افزون شدن محروم نخواهد شد.

اللهم عجل لولیک الفرج...

پنج شنبه 3 مرداد 1392  2:49 AM
تشکرات از این پست
S4D3GH mohammad98
mohammad98
mohammad98
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6815

کلمه «توّاب» یازده بار در قرآن آمده است که نه بار همراه با واژه رحمت «توّاباً رحیماً»، یکبار همراه با حکمت (نساء/17) و یک بار به طور مطلق در این سوره آمده است.

هر که دارد هوس کربُــبَـــلا بسم الله

پنج شنبه 3 مرداد 1392  3:00 AM
تشکرات از این پست
S4D3GH
دسترسی سریع به انجمن ها