0

چگونه ورزش را دوست بداريم؟ (روانشناسي ورزش)

 
iran313
iran313
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 1561
محل سکونت : اصفهان

چگونه ورزش را دوست بداريم؟ (روانشناسي ورزش)

چگونه ورزش را دوست بداريم؟
كريستينا بورتوني و رساري/  ترجمه: مريم رحيمي

چگونه ورزش را دوست بداريم؟
مطالعات نشان داده است كه 50 درصد از افرادي كه برنامه‌هاي تناسب اندام را شروع مي‌كنند، آن را حتي سه ماه هم ادامه نمي‌دهند. بسياري هم برنامه را قبل از پايان 12 ماه قطع مي‌كنند و شمار زيادي از افراد، هرگز ورزش نمي‌كنند يا به هيچ برنامه تمريني نمي‌پردازند، با وجود اينكه تمرين‌هاي ورزشي و فعاليت‌هاي بدني مداوم، براي سلامتي، هم از لحاظ احساسي و هم از لحاظ فيزيكي ضروري است.

چه چيز افراد را همواره در يك برنامه تمريني نگاه مي‌دارد؟
به منظور درك بهتر آنچه كه افراد را تحريك به حفظ يك عادت ورزشي مي‌كند، نويسندگان و دانشجويان فوق‌ليسانس روان‌شناسي ورزش دانشگاه مطالعات انسان‌شناسي در ساحل سولاناي كاليفرنيا، مطالعاتي انجام داده‌اند و به متغيرهايي دست يافته‌اند كه به نظر مي‌رسد با ماندن يك فرد در برنامه ورزشي، مرتبط هستند. اين متغيرها عبارتند از:
1 – توانايي بر عهده گرفتن مسؤوليت آنچه كه در زندگي فرد اتفاق مي‌افتد.
2- اعتقاد به حياتي بودن ورزش و تمرينهاي ورزشي
3 – درك فرد از توانايي‌ ورزشي خود.
4 – نياز به ورزش براي كسب آرامش.
5 – الزام شخصي براي داشتن يك روش سالم زندگي.
پاسخ‌دهندگان به پرسشنامه اقرار كردند كه آنها در برابر سلامتي بدن و تناسب اندام خود احساس مسؤوليت مي‌كنند و خودشان را به عنوان اساسي‌ترين محرك مي‌دانند.
اگر شما در فكر شروع يك برنامه ورزشي هستيد يا در حال حاضر در حال انجام تمرين ورزشي مي‏باشيد، ما چند پيشنهاد براي شما داريم تا بتوانيد خود را ملزم به ادامه دادن يك برنامه ورزشي و لذت بردن از آن كنيد.
الف) اهداف كوتاه مدت و بلندمدت خود را تعيين كنيد، اين كار شما را به ورزش تحريك خواهد كرد.
ب) اهداف و برنامه‌هاي عملكرد خود را يادداشت كنيد:
زماني را در زندگي خود به ياد آوريد كه شما قادر به داشتن يك برنامه روزمره بوديد و مراحل يكسان آن را دنبال كنيد. آنچه كه موفقيت شما را تضمين مي‌كند، رفتار شماست. زماني كه اهداف خود را نوشتيد، اطمينان داشته باشيد كه شما مراحلي را اتخاذ كرده‌ايد كه به نتايج دلخواهتان منجر مي‌شود. اگر شما در گذشته هرگز تمرين تعيين هدف نداشته‌ايد، در كتابخانه يا كتابفروشي دنبال كتاب‌هاي مرتبط با آن بگرديد. تمرين‌هاي تعيين هدف معمولاً در كتاب‌هاي مربوط به تجارت و روان‌شناسي يافت مي‌شود.
ج) نداشتن نتيجه منفي برنامه ورزشي را در نظر بگيريد:
از احساسات و نتايج منفي كه قرار است تجربه كنيد و آنچه كه اگر همراه برنامه ورزشي نباشيد ممكن است از دست بدهيد، فهرستي تهيه كنيد.
د) نتايج مثبت حاصل از ملزم بودن به يك برنامه ورزشي را در نظر بگيريد:
در صورتي كه شما با يك برنامه ورزشي همراه مانديد، از نتايجي كه به دست خواهيد آورد، فهرستي تهيه كنيد. وقتي كه تمايلي به تمرين نداريد، توجه خود را به نتايج احساسات مثبتي معطوف كنيد كه در هنگام رسيدن به تناسب‌اندام موردنظر خود، به آن دست مي‌يابيد.
پ) روش زندگي خود را تغيير دهيد، برنامه ورزشي خود را يك اولويت قرار دهيد تا وقتي‌كه به يك عادت تبديل شود.
هر كاري را كه امروز انجام مي‌دهيد قبلاً مجبور بوديد آن را ياد بگيريد، اما اكنون مجبور نيستيد درباره‌اش فكر كنيد، چرا كه عادت موردنظر شكل گرفته است. برنامه تمريني خود را يك اولويت قرار دهيد تا زماني كه تبديل به يك عادت شده و در روش زندگي شما ادغام شود. براي چند هفته اول، به هيچ بهانه‌اي تغييري در برنامه خود ندهيد تا بتوانيد روند انطباق اوليه را سپري كرده و با برنامه جديد روزمره‌تان احساس راحتي كنيد.
ش) براي يكي از دوستان يا يكي از اعضاي خانواده كه شما را تشويق و حمايت خواهند كرد، يك الزام به وجود آوريد و از او بخواهيد پيوسته برنامه تمريني‌اتان را به شما يادآوري كنند.
وقتي افرادي را كه دوستدار و خواهان موفقيت‌ شما هستند، ملزم ‌كنيد، در انجام كار براي خودتان تمايل بيشتري خواهيد داشت. سعي كنيد تا دريابيد چه چيز شما را در گذشته از يك برنامه ورزشي جدا كرده بود. با يكي از اعضاي خانواده يا يك دوست، درباره اينكه چگونه مي‌تواند به شما كمك كند، مشورت كنيد. آنها مي‌توانند شما را به روش‌هاي مختلف حمايت كنند. حتي شايد آنها نيز همراه شما به يك برنامه ورزشي و يا يك باشگاه بپيوندند. اگر بدانيد كه كسي در باشگاه منتظر شماست، تمايل بيشتري براي رفتن به باشگاه خواهيد داشت، حتي زماني كه براي رفتن به باشگاه ترديد داشته باشيد يا مسأله‌اي پيش بيايد كه شما مايل به رفتن به آنجا نباشيد.
اينها ايده
‏‏ها و رهنمودهايي درباره رفتار و افكاري هستند كه شما مي‌توانيد با در نظر داشتن آنها تمرين كنيد تا به هدفتان ـ كه همان همگام ماندن با يك برنامه ورزشي و دوست داشتن آن است ـ برسيد.
نتايج اين مطالعه همچنين نشان داد كه بيشتر مردم به خاطر سلامتي، ظاهر و بيشتر از همه به خاطر اينكه احساس خوبي داشته‌ باشند، ورزش مي‌كنند. زماني‌كه شما احساس خوبي درباره سلامتي و ظاهر فيزيكي‌تان داشته باشيد، بيشتر مايل خواهيد بود تا با برنامه ورزشي خود بمانيد و آنقدر ادامه بدهيد تا به نتايج دلخواهتان برسيد. بعد از مدت كوتاهي، اين برنامه ورزشي نيز جزئي از روش زندگي‌تان خواهد شد، مانند هر كار ديگري كه انجام مي‌دهيد.

 

دوشنبه 31 تیر 1392  7:05 AM
تشکرات از این پست
doctor114
doctor114
doctor114
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 5491
محل سکونت : فارس

پاسخ به:چگونه ورزش را دوست بداريم؟ (روانشناسي ورزش)

کاربر گرامی:

با سلام و عرض ادب:

از حضور شما در تالار ورزش خرسندیم . لطفا مطالب خود را با توجه به طبقه بندی تالار ، در قسمت صحیح قرار دهید.

سپاس

 

E-Mail to: Doctor114_Rasekhoon@yahoo.com مدیر تالار ورزش و زیرتالارهای فوتبال راسخون

دوشنبه 7 مرداد 1392  9:21 AM
تشکرات از این پست
iran313
دسترسی سریع به انجمن ها