0

آیه نورانی شب دواز دهم ماه مبارک رمضان

nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

پاسخ به:آیه نورانی شب دواز دهم ماه مبارک رمضان

شخصى از امام صادق (علیه السلام) پرسید: اگر خداوند جاى آنچه را انفاق شده پر مى‏كند، پس چرا من هر چه انفاق مى‏كنم جایگزینش نمى‏رسد؟! حضرت فرمود: اگر مال حلال باشد و براى مصرف حلال انفاق شود حتماً جبران مى‏شود. (تفسیر نور الثقلین و كافى، ج 2، ص 486) علاوه بر این ممكن است جبران آن در آخرت باشد یا از طریق دفع بلا یا رسیدن عوض آن‏ به نسل بعدى در همین دنیا و یا از طریق غیر مال جبران شود

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

دوشنبه 31 تیر 1392  2:37 AM
تشکرات از این پست
saeedakh mohammad98
mohammad98
mohammad98
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6815

شیوه های کنترل خشم :

برای فرونشاندن خشم و غضب راهكارهای مختلفی وجود دارد كه با انجام آن می توان از ضررهای بعدی عصبانيت جلوگيری كرد.

وقتی كه در حضور امام باقر(ع) سخن از غضب به ميان آمد، حضرت فرمود؛ «همانا كه مرد خشمگين می شود و تا خود را داخل آتش نكند و به گناهی دست نيالايد آرامش نمی يابد و خشمش فرو ننشيند.

پس برای اينكه در هنگام خشم به كارهای ناشايست اقدام نكنيد هرگاه شخصی خشمگين شد اگر ايستاده است فورا بنشيند تا پليدی و وسوسه شيطان از او دور شود و هرگاه به خويشاوندش غضب كند، به نزد او برود و بدنش را مس كند؛ چرا كه خويشاوند اگر مس شود، آرامش يابد.»

هر که دارد هوس کربُــبَـــلا بسم الله

دوشنبه 31 تیر 1392  2:41 AM
تشکرات از این پست
saeedakh
mohammad98
mohammad98
کاربر طلایی1

++ آثار و فواید کنترل عصبانیت ++ 

الف. نجات از آتش دوزخ

امام باقر(ع) يكی از مهم ترين بركات خويشتن داری در حالت خشم را نجات از آتش دوزخ بيان مي كند و مي فرمايد: «من ملك نفسه اذا... غضب حرم الله جسده علی النار؛ هر كس در هنگام خشم و غضب مالك نفس خويش باشد، خداوند متعال بدن او را بر آتش جهنم حرام خواهد كرد.»

دوشنبه 31 تیر 1392  2:47 AM
تشکرات از این پست
saeedakh
saeedakh
saeedakh
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 2084

حاتم طایی و غلام سخاوتمند

حاتم را پرسیدند که: هرگز از خود کریم تر دیده‌ای؟
گفت: بلی، روزی در خانه غلامی یتیم فرود آمدم و وی ده گوسفند داشت.
فی الحال یک گوسفند بکشت و بپخت و پیش من آورد و مرا قطعه‌ای از آن خوش آمد، بخوردم.
گفتم : والله این بسی خوش بود.
غلام بیرون رفت و یک‌یک گوسفند را می‌کشت و آن موضع (قسمت) را می‌پخت و پیش من می‌آورد. و من از این موضوع آگاهی نداشتم.
چون بیرون آمدم که سوار شوم دیدم که بیرون خانه خون بسیار ریخته است پرسیدم که این چیست؟
گفتند : وی (غلام) همه گوسفندان خود را بکشت (سر برید).
وی را ملامت کردم که : چرا چنین کردی؟
گفت : سبحان الله ترا که مهمان من بودی چیزی خوش آید که من مالک آن باشم و در آن بخیلی کنم؟
پس حاتم را پرسیدند که: تو در مقابله آن چه دادی؟
گفت: سیصد شتر سرخ موی و پانصد گوسفند.
گفتند: پس تو کریم تر از او باشی!
گفت: هی هات! وی هرچه داشت داده است و من آز آن چه داشتم و از بسیاری؛ اندکی بیش ندادم.

بهارستان جامی

دوشنبه 31 تیر 1392  2:47 AM
تشکرات از این پست
mohammad98 nazaninfatemeh
mohammad98
mohammad98
کاربر طلایی1

ب. آرامش روز قیامت

حضرت باقر (ع) پاداش شيرين كظم غيظ را اين گونه بيان مي كند: من كظم غيظا و هو يقدر علي امضائه حشا الله قلبه امنا و ايمانا يوم القيامه هر كس خشم خود را فرو برد، در حالي كه مي توانست از طرف مقابل انتقام بگيرد خداوند متعال در روز قيامت قلبش را از ايمان و امنيت و سلامتی پرخواهد كرد.»

دوشنبه 31 تیر 1392  2:53 AM
تشکرات از این پست
saeedakh nazaninfatemeh
mohammad98
mohammad98
کاربر طلایی1

ج. روشنی چشم اهل بیت(ع)

فرو بردن خشم و بردباري در مقابل عصبانيت از لذت بخش ترين لحظاتی است كه امامان معصوم(ع) از آن به عنوان روشنی چشم نام می برند. آن گراميان اين خصلت والای انسانی را همواره دوست داشتند و شيريني آن را هرگز فراموش نمی كردند.حضرت باقر(ع) می فرمايد: «پدرم امام صادق(ع) می فرمود پسرم! هيچ چيز مانند عصبانيتی كه با صبر پايان می پذيرد چشم پدرت را روشن نمی كند.»

آری اگر انسان بتواند در آن لحظه خطرناك و حساس، صبر و بردباری پيشه كند، لذت و شيرينی آن تا آخر عمر در كامش خواهد ماند و او را مسرور خواهد نمود. در مقابل اگر خود را كنترل نكند تا آخر زندگی در آتش حسرت و ندامت خواهد سوخت.

دوشنبه 31 تیر 1392  2:56 AM
تشکرات از این پست
saeedakh nazaninfatemeh
mohammad98
mohammad98
کاربر طلایی1

د. امنیت از خشم خدا

امام باقر(ع) در اين مورد فرمود: «يا موسی امسك غضبك عمن ملكتك عليه: اكف عنك غضبی؛(21)

در كتاب تورات در ضمن مناجات خدای عزوجل با موسی(ع) آمده است: ای موسی خشم خود را از كسی كه تو را بر او مسلط ساخته ام، بازگير تا خشم خود را از تو بازگيرم.»

دوشنبه 31 تیر 1392  2:59 AM
تشکرات از این پست
saeedakh nazaninfatemeh
mohammad98
mohammad98
کاربر طلایی1

هـ. داخل شدن در ردیف اهل ایمان

قرآن كريم مومنان را در آيات متعدد به خاطر كنترل خشمشان می ستايد. قرآن کریم در مورد يكی از ويژگی های بارز مومنين می فرمايد: «مومنين زمانی كه خشمگين می شوند (با فرو خوردن خشم خود) عفو می كنند.»

هر انسانی طبيعتا در مقابل پيشامدهای ناگوار و ناهنجاری ها ناراحت و عصبانی می شود و آيه فوق می گويد كه اهل ايمان در چنين مواقعی نه تنها خود را به گناه آلوده نمی كنند، بلكه با كنترل خشم خود از صفت عفو و بخشش بهره می گيرند.

دوشنبه 31 تیر 1392  3:02 AM
تشکرات از این پست
saeedakh nazaninfatemeh
mohammad98
mohammad98
کاربر طلایی1

الگو: کنترل خشم توسط امام سجاد (ع)

روزی مردی در برابر امام سجّاد علیه السلام ایستاد و حرف تندی به او گفت؛ اما حضرت جوابش را نداد تا آن مرد رفت. امام علیه السلام به افرادی که آنجا نشسته بودند فرمود: «دوست دارم که همراه من بیابید و جواب من را بشنوید.» امام و همراهانش به راه افتادند و امام این آیه را می خواند: «کسانی که خشم خودشان را فرو ببرند واز مردم گذشت کنند، خدا آنان را دوست دارد.» وقتی به خانه او رسیدند، امام فرمود به او بگویید که علی بن الحسین علیه السلام آمده. آن مرد منتظر دعوا بود. فکر می کرد امام برای تلافی آمده؛ ولی وقتی در برابر امام قرار گرفت، امام فرمود: «ای مرد! آنچه که چندی پیش به من گفتی اگر در من هست، خدا مرا بیامرزد؛ ولی اگر چیزی که گفتی در من نیست، خدا تو را بیامرزد.» وقتی آن مرد این حرکت امام را دید از حرف هایی که به آن امام عزیز گفته بود شرمنده شد و گفت: «چیزی که در تو نبود به تو گفتم و من به آن حرف ها سزاوارترم.»

دوشنبه 31 تیر 1392  3:06 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
maryam5852
maryam5852
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 672

تعریف انفاق‏
انفاق‏ انفاق يعنى خرج مال در راه خدا اعمّ از واجب و مستحبّ از چيزهائى است كه قرآن و روايات در باره آن بسيار تشويق كرده‏اند و آن يكى از اسباب تعديل ثروت و پر كردن شكاف جامعه‏ها است، بخل و امساك هر قدر مذموم و منهىّ است در مقابل انفاق مانند آن و بيشتر از آن ممدوح ميباشد.
چرا به «انفاق» انفاق می گویند؟
انفاق از «نَفَق» (بر وزن فَرَس) و «نفاق» (بفتح- ن) به معناى خروج یا تمام شدن است. در لغت آمده: نفقت الدّابَّة نفوقا: مات و خرج روحها»؛ یعنی چهارپا مرد و روح از بدنش خارج شد. راغب می گوید: «نفق الشّى‏ء: مضى و نفد»؛ یعنى شى‏ء رفت و تمام شد. در صحاح می گوید: «نفق الزّاد نفقا: نفد» توشه تمام شد. زمخشرى از یعقوب نقل کرده است: «نفد الشّى‏ء و نفق واحد» یعنى هر دو به یک معنا است.

دوشنبه 31 تیر 1392  8:58 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
ali6544
ali6544
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 47

انفاق
انفاق در قرآن‌ مسألۀ لزوم و محبوبيّت انفاق در قرآن به اندازه‌اى فراوان است و به تأكيد وارد شده است كه جايى براى ترديد در اهميّت اين مسأله حياتى باقى نمى‌گذارد. ما بعضى از اين آيات را به عنوان نمونه متذكر مى‌شويم: 1- الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَ يُقِيمُونَ الصَّلٰاةَ وَ مِمّٰا رَزَقْنٰاهُمْ يُنْفِقُونَ «1» ( «پرهيزكاران كه قرآن راهنماى آنان است» آن كسانند كه به غيب «ما وراى جهان طبيعت» مى‌گروند، و نماز را به پاى مى‌دارند و از آن چه روزيشان كرده‌ايم به ديگران مى‌بخشند.)

دوشنبه 31 تیر 1392  9:03 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 12298

آیه خیلی قشنگ و پر مفهومی انتخاب شده اما کاش به قول مدیر طهمورس 3 دسته می شد و در مورد هر یک بحث می شد.

دیروز که داشتم با مترو به خونه بر میگشتم ویژه نامه بوی بهشت پخش میکردن. توی قطار داشتم می خوندمش که اتفاقاً داستان زیبایی در خصوص انفاق در زمان تنگدستی نوشته بود و تا جایی که یادم هست برای شما هم می نویسمش:

فرزند امام صادق (ع) که از سفرش بازگشت پدر سئوال کردند: از مخارج صفرت چقدر باقی مانده؟ فرزن پاسخ داد: 40 دینار.

امام صادق (ع) فرمودند همه آن را انفاق کن. فرزند تعجب کرد و گفت: پدر این 40 دینار تمام پول باقیمانده من است!

امام فرمودند که در زمان تنگدستی انفاق کن مطمئن باش خدا چند برابرش را بر می گرداند. و فرزند چنان کرد که پدر فرموده بود.

بعد از 10 روز از جایی حدود 4000 دینار برای آنها فرستاده شد!!!

خیلی ها هستند که در وقت ثروتمندی اموالشون رو انفاق می کنن به نظر من این کار ارزشش خیلی کمتر از وقتی که کسی در زمان نداری اموالش را انفاق کند. چرا که با این کار نشان می دهد که در برابر سختی ها آماده است و به پروردگارش ایمان دارد.

مطلب بعدی در مورد فرو نشاندن خشم که خیلی خیلی مهمه. خود من همیشه سعی کردم وقتی از کسی ناراحت میشم به جای اینکه ادامه دهنده بحث باشم یا عکس العمل بدی نشان بدهم سکوت کنم و البته در مواردی ناموفق بوده ام :( ای کاش بتوینم در هر زمان که خشمگین می شویم خشم خود را فرو نشانیم.

مطلب آخر گذشتن از بدی دیگران هست که همه ما میدونیم وقتی از بدی کسی میگذریم می دانیم در روز قیامت خدا نیز از ما خواهد گدشت. یکی از راه هایی که بتونیم از بدی دیگران بگذریم این است که کینه نداشته باشم و وقتی کسی در حقمون بدی کرد فراموش کنیم.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

دوشنبه 31 تیر 1392  10:20 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
mansoor67
mansoor67
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3583

بخشش پیدا و پنهان راه زیبای جنان

کظم غیظی کــــــــن  جوان بهر امان

در قیـــــــامت مـــزد ایــــن کار متین

تخت و باغ و آب  و حور  مهربان

فی البداهه: منصور مقدم 31/4/92

دوشنبه 31 تیر 1392  12:24 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

بخشیدن آدمها به خاطر رفتارهای زشتی که در حقمان کرده اند گاهی اوقات خیلی سخت است طوری که نه چشم دیدنشو داری نه دوستداری جلوی چشمش باشی! یعنی کاملاً ازش نفرت پیدا میکنی! و آرزوی مرگش را داری! و بخشیدن برایت سخت میشود

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

دوشنبه 31 تیر 1392  1:15 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها