0

بانک تازه ها ایسوس فون پد - برادری ناتنی از تایوان

 
mostafa0111
mostafa0111
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : فروردین 1392 
تعداد پست ها : 83
محل سکونت : مازندران

بانک تازه ها ایسوس فون پد - برادری ناتنی از تایوان

 

ایسوس فون پد - برادری ناتنی از تایوان

 

ایسوس را می توان یکی از شرکت هایی دانست که هیچ وقت از نوآوری نترسیده و همواره سعی کرده محصولاتی متفاوت را به بازار عرضه کند. تبلت های هیبریدی، تبلت های ۱۸ اینچی اندروید با قابلیت تبدیل به کامپیوتری با ویندوز ۸، تلفنی که داخل تبلت جای می گیرید و... همگی از محصولاتی بودند که ایسوس را در سال های اخیر به عنوان شرکتی نو آور، در ذهن کاربران جای انداختند. 

همکاری این شرکت تایوانی با گوگل و ساخت تبلت موفق نکسوس ۷، اعتبار مضاعفی به برند ایسوس بخشید و اکنون این کمپانی قصد دارد با محصول جدیدش، تا جایی که می تواند از این اعتبار استفاده نماید. 

چند هفته پیش شما را در جریان مراسم معرفی FonePad ایسوس در ایران، قرار دادیم. اکنون این دستگاه برای بررسی به دست نارنجی رسیده است. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا نگاهی دقیق تر به آن داشته باشیم و ویژگی هایش را با برادر ناتنی مشهور آن، یعنی نکسوس ۷، مورد مقایسه قرار دهیم.

 

 

طراحی

 

IMG_0862_narenji.jpg

IMG_0840_narenji.jpg

IMG_0839_narenji.jpg

ایسوس مشخصا وقت چندان زیادی را صرف طراحی فون پد نکرده است. این دستگاه ظاهر خود را وام دار طراحی زیبای نکسوس ۷ است. وزن هر دو دستگاه برابر ۳۴۰ گرم است، و ابعاد آن ها نیز تا حد بسیاری یکسان است، هرچند که فون پد حدود ۲ میلیمتر طول کمتری نسبت به نکسوس ۷ دارد. 
 

IMG_0842_narenji.jpg

تنها دکمه هایی که بر روی بدنه دستگاه تعبیه شده است، در سمت چپ قرار دارد؛ جایی که دکمه پاور و دکمه های به هم پیوسته کنترل صدا، دیده می شود. قسمت تحتانی نیز پذیرای پورت MicroUSB، حفره میکروفون و جک ۳.۵ میلیمتری هدفون است. 
 

IMG_0855_narenji.jpg

IMG_0851_narenji.jpg

بر خلاف نکسوس ۷ که بدنه پشتی آن حالت چرمی مانند ویژه ای دارد، ایسوس ترجیح داده که در فون پد از بدنه آلمینیومی استفاده نماید. قسمت فوقانی این بدنه آلمینیومی، در پشت دستگاه قابل جدا شدن است. با باز کردن این قسمت می توانید درگاه های میکروسیم و حافظه جانبی Micro SD را مشاهده نمایید. در پشت دستگاه همچنین دوربین و لوگوی اینتل نیز دیده می شود. 
 

IMG_0858_narenji.jpg

یکی از ایراداتی که در طراحی نکسوس ۷ دیده می شود، آسیب پذیری بدنه آلمینیومی اطرف آن است. این بدنه به راحتی صدمه می بیند و دچار فرو رفتگی می شود. این نکته دقیقا در فون پد نیز مشاهده می شود و با توجه به رنگ طلایی بدنه، هرگونه آسیب دیدگی، بیش تر نیز به چشم می آید. 
 

صفحه نمایش

IMG_0881_narenji.jpg

فون پد دارای صفحه نمایشی ۷ اینچی با کیفیت ۱۲۸۰ × ۸۰۰ پیکسل است که در واقع در هر اینچ خود ۲۱۶ پیکسل را جای داده. تا اینجای کار حداقل بر روی کاغذ، همه چی درست مانند نکسوس ۷ است، اما وقتی دو دستگاه را کنار هم قرار دادیم، متوجه تفاوت های جالبی شدیم. 

نکسوس ۷ دارای صفحه نمایش روشن تری است، در حالی که فون پد رنگ ها را کمی گرم تر نمایش می دهد. با وجود اینکه هر دو دستگاه را ایسوس ساخته است، اما به نظر می رسد که همکاری با گوگل، و رعایت استاندارد های سخت گیرانه این غول دنیای تکنولوژی، تاثیر واضحی را بر روی نکسوس ۷ گذاشته است؛ نمایشگر نکسوس، در نشان دادن جزئیات بهتر عمل می کند و در همین راستا کلمات نیز در آن، در مقایسه با فون پد، بهتر نمایش داده می شوند. 

نمایشگر فون پد مجهز به تکنولوژی IPS است که تاثیر به سزایی در زاویه دید دارد، اما جالب است بدانید که نکسوس ۷ حتی در این زمینه هم گوی رقابت را از برادر ناتنی خود ربوده است. شیشه محافظ نکسوس ۷ ساخت کمپانی Corning است و در مقایسه با فون پد، باید بگوییم که انگشت شما اندکی روان تر بر روی آن حرکت می کند. 

البته باید اشاره کنیم که تفاوت های اشاره شده، بسیار ناچیز هستند و در مجموع باید گفت که نمایشگر فون پد، یکی از بهترین های شاخه خود به حساب می آید. 
 

دوربین

IMG_0848_narenji.jpg

بر خلاف نکسوس ۷ که از دوربین پشت بی بهره است، فون پد با یک دوربین ۳ مگاپیکسلی پای به بازار هفت اینچی ها گذاشته است. اما آیا این دوربین از کیفیت لازم برخوردار است تا به فون پد اجازه دلربایی دهد؟ 

دوربین ۳ مگاپیکسلی دستگاه، به هیچ وجه رنگ های گرمی را در تصاویر به ثبت نمی رساند، که این موضوع تا حد بسیاری از جذابیت عکس ها می کاهد و به خصوص در عکس های که داخل محیط های سربسته گرفته شده اند، بسیار به چشم می آید. 

فوکوس با کمی مکث صورت می پذیرد و به علت دامنه دینامیکی پایین دوربین، جزئیات نیز به خوبی شکار نمی شوند. همچنین بهتر است به علت نبود فلش، عکاسی در شب به وسیله فون پد را به کل فراموش کنید. 

تصاویر فون پد با کیفیت ۱۵۳۶ × ۲۰۴۸ به ثبت می رسند و فیلمبرداری این دستگاه نیز با کیفیت 720p صورت می پذیرد 
 

IMG_20130607_062751_narenji.jpg

برای مشاهده تصویر در ابعاد اصلی بر روی آن کلیک کنید


اپلیکیشن دوربین، مخصوص رابط کاربری ایسوس است و از طراحی ساده و قابل قبولی برخوردار است. تنظیمات چندان پیچیده ای در این قسمت انتظارتان را نمی کشد، تنها چند افکت که به صورت زنده اعمال می شوند و گزینه هایی همچون تنظیم ISO ، میزان روشنایی و... از جمله مواردی هستند که می توانید در اپلکیشن دوربین فون پد پیدا کنید. نکته عجیبی که در این قسمت با آن مواجه شدیم، غیر فعال شدن تنظیمات با هر بار فوکوس کردن بود؛ برای مثال فکر کنید که منوی تنظیمات را باز کرده اید و می خواهید گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنید، اما دوربین به صورت خودکار مشغول فوکوس کردن است، و هر بار این عمل انجام می شود، کلیه گزینه های داخل قسمت تنظیمات برای ثانیه ای، غیر قابل انتخاب می شوند. 
 

نرم افزار

Screenshots_20130607_064103_narenji.jpg

بر کسی پوشیده نیست که یکی از برترین نقاط قوت خانواده محصولات نکسوس، برخورداری از اندروید خالص و پشتیبانی از جدید ترین آپدیت های اندروید است. لذا با این نگاه شاید فون پد شانس چندانی را برای رقابت با نکسوس ۷ در حوزه نرم افزار نداشته باشد. اما ایسوس، برای جبران این ضعف، سعی کرده با امکانات نرم افزاری متعددی که بر روی رابط کاربری خود قرار می دهد، نظر کاربران را نسبت به دستگاه جدیدش عوض نماید. در ادامه نگاهی خواهیم انداخت به برخی از اپلیکیشن ها و تنظیمات نرم افزاری اختصاصی ایسوس که بر روی فون پد، نصب شده اند. 

Asus Studio: اپلیکیشنی ویژه ویرایش تصاویر که از امکانات و افکت ها خوبی برخوردار است. نکته ای در حین کار با این برنامه به چشم می آید، مکث زیادی است که هنگام اعمال افکت ها، باید تحمل نمایید. 
 

Screenshots_20130606_061612_narenji.jpg

Instant Dictionary: یک اپلیکیشن خوش دست و بسیار کار آمد. با اجرای این اپلیکیشن، دکمه ای در کنار صفحه شما ظاهر می شود، با لمس این دکمه دیکشنری فعال می شود و می توانید با انتخاب کلمات و حتی جملات داخل متن، بدون اینکه از محیط مطالعه خود خارج شوید، معنای قسمت مورد نظرتان را مشاهده کنید. این دیکشنری به صورت آنلاین کار می کند و خوشبختانه از زبان فارسی نیز پشتیبانی کاملی را به عمل می آورد. 

SuperNote: تبلت های ۷ اینچی یکی از بهترین گزینه ها برای یاد داشت برداری به حساب می آیند و داشتن اپلیکیشنی خود در این رابطه می تواند نکته بسیار مهمی باشد. اپلیکیشنی که ایسوس برای این امر در نظر گرفته است نیز با امکانات متعددی که با خود به همراه می آورد، قطعا نظر شما را جلب خواهد کرد 
 

Screenshots_20130607_063850_narenji.jpg

Asus Spendid: به کمک این برنامه شما می توانید کنترل کاملی بر روی تنظیمات صفحه نمایش خود داشته باشید. برای مثال گرمی رنگ ها را کم و زیاد کنید و یا کنتراست مورد نظر خود را برای نمایشگر، تعریف نمایید. 
 

Screenshots_20130607_064312_narenji.jpg

Floating Apps: اپلیکیشن های شناور، در واقع لایه دوم Multi tasking هستند که ایسوس با فون پد خود، به اندروید آورده است. در پایین صفحه و در کنار دکمه های لمسی بازگشت به قبل، خانه و Multi task، دکمه جدیدی را می توانید پیدا کنید که با انتخاب آن لیستی از برخی اپلیکیشن های خاص به نمایش در می آید. با انتخاب هر یک از این اپلیکیشن ها پنجره کوچکی بر روی محیطی که قرار دارید، باز می شود و برنامه مورد نظر به اجرا در می آید. از جمله اپلیکیشن هایی که برای این قسمت در نظر گرفته شده اند می توان به مرورگر، پخش کننده ویدیو، برنامه یاد داشت برداری و... اشاره کرد. 

در مجموع باید گفت که رابط کاربری اختصاصی ایسوس، در کنار امکاناتی که با خود به همراه می آورد، از لحاظ ظاهری نیز یکی از شبیه ترین گزینه های ممکن به اندروید خالص است، که این موضوع می تواند برای بسیاری از کاربران نکته ای مثبت تلقی شود. 
 

سخت افزار

IMG_0846_narenji.jpg

ایسوس برای پردازنده فون پد همکاری با اینتل را به استفاده از سایر پردازنده های معتبر ترجیح داده است. پردازنده Intel Atom Z2420 ، تک هسته ای است و بر روی سرعت ۱.۲ گیگاهرتز تنظیم شده و کنار آن نیز واحد گرافیکی PowerVR SGX540 قرار دارد. اما عملکرد این مجموعه به چه ترتیب است؟ برای اینکه جواب این سؤال را بهتر متوجه شوید، بیایید نگاهی داشته باشیم به نتایج بنچمارک های فون پد در مقایسه با نکسوس ۷: 
 

antutu-nexus7-vs-fonepad_narenji.jpg

nena-nexus7-vs-fonepad_narenji.jpg

quadrant-nexus7-vs-fonepad_narenji.jpg

همانطوری که مشاهده می کنید فون پد حسابی قافیه را به نکسوس ۷ باخته است. در عمل نیز باید بگوییم که پردازنده اینتل، تجربه چندان سریعی را از اندروید در اختیار شما قرار نمی دهد؛ اپلیکیشن ها با مکث قابل توجهی اجرا می شوند و منو های داخل اندروید نیز، چندان سریع باز نمی شوند. در مورد بازی ها نیز باید بگوییم که واحد گرافیکی دستگاه، عملکردی نا امید کننده دارد؛ هرچند که بازی های سنگینی مثل Riptide GT بر روی فون پد اجرا می شوند، اما تاخیر هایی که در حین بازی با آن مواجه می شوید، بدجوری تو ذوقتان خواهد زد. 

اسپیکری که در پایین دستگاه قرار دارد، کیفیت بدی ندارد، اما بلندی صدای آن به پای اسپیکر قدرتمند نکسوس ۷ نمی رسد. در نهایت باید به نبود NFC در فون پد اشاره کنیم که در مقایسه آن با نکسوس ۷، یک امتیاز منفی دیگر را برای این دستگاه به همراه می آورد. 
 

تلفن

Screenshots_20130607_064129_narenji.jpg

سر انجام نوبت به مهمترین برتری فون پد نسبت به نکسوس ۷ می رسد. ایسوس این تبلت ۷ اینچی را به تلفن مجهز کرده است. شما می توانید با قرار دادن سیم کارت، از تبلت خود درست مانند یک موبایل استفاده کنید و با آن تماس برقرار کنید و یا به رد و بدل کردن پیامک بپردازید. 
 

IMG_0878_narenji.jpg

فون پد در جیب عقب شلوار (جین) به راحتی جای می گیرد، و حتی در جیب کناری هم می توان آن را قرار داد، هر چند که هنگام راه رفتن اندکی اذیت خواهید شد. سایز ۷ اینچی دستگاه، این اجازه را به شما می دهد تا آن را در حین مکالمه در کنار گوش خود قرار دهید. اسپیکر بالایی فون پد، شاید صدای بلندی نداشته باشد، اما از شفافیت خوبی برخوردار است. در مجموع توصیه می کنیم که اگر می خواهید از فون پد به عنوان یک تلفن استفاده کنید، یک هدست بلوتوث را همیشه همراه خود داشته باشید. 
 

باتری

IMG_0838_narenji.jpg

فون پد به یک باتری ۴۲۷۰ میلی آمپر در ساعت مجهز است که نسبت به باتری ۴۳۲۵ میلی آمپر در ساعت نکسوس ۷، کمی ضعیف تر به نظر می آید. اما اگر از دنیای اعداد و ارقام فاصله بگیریم، باید بگوییم که در واقعیت عملکرد چندان بدی را از باتری فون پد شاهد نیستیم. به لطف مصرف بهینه پردازنده اینتل، این دستگاه می تواند حدود ۸ ساعت و ۳۰ دقیقه در هنگام استفاده مداوم، شارژ را در خود نگه دارد. 
 

جمع بندی

IMG_0870_narenji.jpg

احتمالا بیشتر کاربرانی که می خواهند تبلت ۷ اینچی ایسوس را تهیه کنند، بین دو راهی نکسوس ۷ و فون پد، مردد خواهند شد. در این بررسی سعی کردیم نقاط ضعف و قوت این دو تبلت را با هم مورد مقایسه قرار دهیم. غیر از عملکرد سخت افزاری و قدرت پردازنده بسیار بالاتر نکسوس ۷، باید بگوییم که دو دستگاه فاصله چندانی را با یکدیگر ندارند. این در حالیست که فون پد با داشتن قابلیت تماس تلفنی، برگ برنده ای را دارد که می تواند برای بسیای از کاربران جذاب باشد. 

اگر در فکر این هستید که می توانید این تبلت ۷ اینچی را جایگزین کامل موبایل خود کنید، باید بگوییم که راه سختی را انتخاب کرده اید، چرا که به مرور زمان از ابعاد بزرگ تلفن خود خسته خواهید شد. پس زمان خرید به این موضوع فکر کنید که قدرت بیشتر پردازنده برایتان اهمیت دارد و یا استفاده موردی از تلفنی که داخل یک تبلت قرار گرفته، از اولویت بیشتری برخوردار است. 

فون پد در مجموع تبلتی قابل احترام، با قیمت مناسب است که با داشتن قابلیت برقراری تماس تلفنی، می تواند گزینه خوبی برای بسیاری از کاربران باشد. مدل ۸ گیگابایت این محصول در حال حاضر با قیمت حدود ۹۹۰ هزار تومان در بازار ایران، به فروش می رسد. 

شما از بین نکسوس ۷ و فون پد، کدام را انتخاب می کنید؟ 

یک شنبه 30 تیر 1392  7:56 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها