0

آیه نورانی شب دهم ماه مبارک رمضان

fateme74
fateme74
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 3243

پاسخ به:آیه نورانی دهم ماه مبارک رمضان

لزوم احسان به والدین به سبب تربیت آنهاست، نه صرف تولید اولاد یا رنج هاى مادثى تولید مادّى آنان : ربّ ارحمهما کما ربّیانى صغیراً؛ زیرا تعلیق حکم ترّحم، بر وصف تربیت، مشعر به علیت آن است ؛ جمله (کما ربّیانى ) و نه کما ولّدانى نشان مى دهد که حدّ وسط در حکم به احترام، تربیت والدین است و تربیت، نزد لغویان شامل تغذیه و تهذیب و پرورش روحى و جسمى، هر دو مى شود. البته اهتمام آیات و روایات، به خصوص پرورش روحى است ؛ زیرا ارزش تربیت روحى به اندازه روح و قیمت پرورش بدن به مقدار تن ارزیابى مى شود. در این صورت، جمله مزبور به والدین القا مى کند که در تربیت روحى فرزندان بکوشید تا همواره از دعاى خیر فرزندان بهره مند شوید و به تاءمین آب و نان و رشد و سلامتى مادّى آنان اکتفا نکنید.

شنبه 29 تیر 1392  12:50 AM
تشکرات از این پست
tahmores mohammad98 saeedakh
fatemeh313
fatemeh313
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 3218

یكی از آثار مهم احترام و نیكی كردن به پدر و مادر: 
الف) غفران الهی: خداوند در سوره اسراء بعد از آنكه دستور می‌دهد كه نسبت به پدر و مادر نیكی و احترام و خضوع داشته باشید بعد از آن می‌فرماید: «ربكم اعلم بما فی نفوسكم ان تكونوا صالحین فانه كان للاوابین غفورا.»
«خدا به آنچه در دلهای شما است از خود شما آگاهتر است اگر همانا در دل اندیشه صلاح دارید خدا هركه را با نیت پاك به درگاه او تضرع و توبه كند البته خواهد بخشید.» 

و یكی از آثار بی‌حرمتی به پدر و مادر گرفتار شدن به عذاب الهی است: 

«والذی قال لوالدیه افٍ لكما اتعد اننی ان اخرج و قد خلت القرون من قبلی و هما یستغیثان الله ویلك ءامن ان وعدالله حق فیقول ما هذا الا ساطیر الاولین.»
این آیه در مورد فرزند بی ایمان و حق نشناسی است كه مورد عاق والدین واقع شده است و به پدر و مادر اف گفته و می‌گوید: «آیا به من وعده می‌دهید كه من در روز قیامت مبعوث می‌شوم در حالی كه قبل از من هم اقوامی بودند و مردند و هرگز مبعوث نشدند.» این پدر و مادر مؤمن در مقابل این فرزند تسلیم نمی‌شوند آنها فریاد می زنند و خدا را به یاری می‌طلبند كه وای بر تو ای فرزند ایمان بیاور كه وعده خدا حق است اما او همچنان لجاجت می‌كند و در مقابل پدر و مادر می‌گوید اینها چیزی جز افسانه‌های پیشین نیست. 

از این آیه معلوم می‌شود این فرزند كاملا به پدر و مادر بی احترامی كرده و به حرف پدر و مادر گوش نداده بلكه حتی آنها را مسخره هم كرده است سرانجام كار چنین افرادی را در آیه بعد روشن می‌كند

و می‌فرماید: اولئك الذین حق علیهم القول فی امم قد خلت من قبلهم من الجن و الانس انهم كانو خاسرین.

آنها كسانی هستند كه عذاب الهی در باره آنها حتمی است و همراه با اقوام كافر از جن و انس كه قبلا از آنها بوده گرفتار مجازات دردناك می‌شوند و اهل دوزخ‌اند.

امیرمومنان علیه السلام

💠امر به معروف و نهى از منكر را ترك نکنید

زيرا در اين صورت افراد نادرست برشما مسلط مى گردند 

❗️آنگاه دعا مى كنيد
 و دعايتان مستجاب نمى شود، 

📚  نامه ٤٧نهج البلاغه

شنبه 29 تیر 1392  12:50 AM
تشکرات از این پست
fatemeh313
fatemeh313
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 3218

واقعا دوستان اگر هر انساني هر روز به پدر و مادر با مهرباني و خوش رويي سخن بگه يا حتي فقط با اشاره بهشون محبت خودش رو ابراز كنه چيزي ازش كم نميشه بلكه اون روزش از هر خطري و ناراحتي و رنجي ايمن خواهد بود.

امیرمومنان علیه السلام

💠امر به معروف و نهى از منكر را ترك نکنید

زيرا در اين صورت افراد نادرست برشما مسلط مى گردند 

❗️آنگاه دعا مى كنيد
 و دعايتان مستجاب نمى شود، 

📚  نامه ٤٧نهج البلاغه

شنبه 29 تیر 1392  12:57 AM
تشکرات از این پست
mohammad98
mohammad98
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6815

روایت1 - حق پدر

از حضرت موسى بن جعفر (ع) روايت شده است كه مردى از رسول خدا پرسيد:

حق پدر بر فرزندش چيست حضرت فرمود فرزند پدرش را به نام صدا نزند، و پيش روى او حركت نكند، و قبل از او ننشيند، و كارى نكند كه مردم به پدرش ناسزا گويند.

هر که دارد هوس کربُــبَـــلا بسم الله

شنبه 29 تیر 1392  12:59 AM
تشکرات از این پست
tahmores saeedakh
fateme74
fateme74
کاربر طلایی2

در قرآن کریم دعاهاى انبیاى عظام در حق والدین خود نقل شده است ؛ مانند: ربّ اغفرلى ولوالدىّ از زبان حضرت نوح علیه السلام، و ربّنا اغفرلى ولوالدىّ از زبان حضرت ابراهیم علیه السلام که مسلمانان موظف به پیروى از ملت او هستند: واتبع ملّة إ براهیم حنیفاً. نقل چنین دعاهایى حامل این پیام است که فرزندان نباید نسبت به والدین، تنها به احسان ونیکى اکتفا کنند، بلکه براى آنان آمرزش ‍ بخواهند؛ بنابراین، از مصادیق احسان به والدین دعا در حق آنان و طلب آمرزش براى آنان است.

شنبه 29 تیر 1392  12:59 AM
تشکرات از این پست
montazereagha
montazereagha
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 700

مردی مادرش را به دوش گرفته بود و طواف می داد و پیامبر را در همان حالت دید. پرسید: آیا حقّ مادرم را ادا کردم؟ فرمود: حتّی حق یکی از ناله های زمان زایمان را ادا نکردی. 

ترسم که شعر سنگ مزارم این شود :

" او جمال یوسف زهرا ندید و رفت... "

اللهم عجل لولیک الفرج...

شنبه 29 تیر 1392  1:00 AM
تشکرات از این پست
tahmores
tahmores
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 11998

دوستان  سوال دارم ؟ 

روزی چند بار به والدینتون میگین که دوسشون دارین ؟

چه قدر قربون صدقه والدینتون  میرید  ؟

دستشون رو میبوسید ؟

شنبه 29 تیر 1392  1:01 AM
تشکرات از این پست
mohammad98 saeedakh
montazereagha
montazereagha
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 700

در حدیث است که حتی اگر تو را زدند، تو «اُف» نگو، خیره نگاه مکن، دست بلند مکن، جلوتر از آنان راه نرو، آنان را به نام صدا نزن، کاری مکن که مردم به آنان دشنام دهند، پیش از آنان منشین،پیش از آن که از تو چیزی بخواهند به آنان کمک کن.

ترسم که شعر سنگ مزارم این شود :

" او جمال یوسف زهرا ندید و رفت... "

اللهم عجل لولیک الفرج...

شنبه 29 تیر 1392  1:03 AM
تشکرات از این پست
fateme74
fateme74
کاربر طلایی2

نکته‌ای که در آیه رعایت شده است این است که در طبقاتى که امر به احسان به آنان نمود، ترتیب را رعایت کرد. اول آن طبقه ‏اى را ذکر کرد که احسان به او از همه طبقات دیگر مهم ‏تر است و بعد طبقه دیگرى را ذکر کرد که باز نسبت به سایر طبقات استحقاق بیشترى براى احسان دارد. اول پدر و مادران را ذکر کرد که پیداست از هر طبقه دیگرى به احسان مستحق ‏ترند، چون پدر و مادر ریشه و اصلى است که آدمى به آن دو اتکا دارد و جوانه وجودش روى آن دو تنه روئیده است. پس آن دو از سایر خویشاوندان به آدمى نزدیک ‏ترند. بعد از پدر و مادر سایر خویشاوندان را ذکر کرد و بعد از خویشاوندان در میانه اقربا یتیم را مقدم داشت چون ایتام به خاطر خوردسالى و نداشتن کسى که متکفل و سرپرست امورشان شود، استحقاق بیشترى براى احسان دارند (دقت بفرمائید).

شنبه 29 تیر 1392  1:04 AM
تشکرات از این پست
mohammad98
mohammad98
کاربر طلایی1

نقل قول tahmores

دوستان  سوال دارم ؟ 

دستشون رو میبوسید ؟

راستش رو بخواین من تا حالا دست بابا و مامانم رو به طور مستقیم نبوسیدم .

یعنی نه اینکه نخوام . خجالت می کشم . ولی سعی می کنم با کمک کردن بهشون و

برخورد مناسب باهشون یه جورایی نشون بدم دوستشون دارم

شنبه 29 تیر 1392  1:05 AM
تشکرات از این پست
tahmores saeedakh
fateme74
fateme74
کاربر طلایی2

در این آیه خداوند انسان را به نیکی و احسان به پدر و مادر شفارش می کند وهمچنین نیکی به مسکینان و یتیمان و همچنین بر پا داشتن نماز و پرداخت زکات هم خداوند سفارش کرده است.

شنبه 29 تیر 1392  1:08 AM
تشکرات از این پست
mohammad98
mohammad98
کاربر طلایی1

روایت2 -

نیکی به والدین = دوری از فقر و تهیدستی

از حضرت صادق (ع) روايت شده است:

كسى كه دوست دارد خداى عزوجل سكرات مرگ را بر او آسان كند به خويشانش بسيار عطا و بخشش و پيوند داشته باشد و به پدر و مادرش‏نيكوكار باشد چون اينگونه باشد خدا سكرات مرگ را بر او آسان مى كند و در حياتش فقر و تهيدستى به او نمى رسد.

شنبه 29 تیر 1392  1:09 AM
تشکرات از این پست
tahmores saeedakh
fateme74
fateme74
کاربر طلایی2

- خداوند از طریق عقل، فطرت و وحى، از مردم پیمان مى‏گیرد. «اخذنا میثاق»
2- توحید، سرلوحه‏ى مکتب انبیاست. و بعد از آن کارهاى نیک قرار گرفته است. «لاتعبدوا الاّ اللّه و بالوالدین احسانا»
3- در کنار توحید، احسان به والدین مطرح است. «لاتعبدوا... وبالوالدین احسانا»
4- احسان به والدین باید شخصاً صورت گیرد، نه با واسطه. حرف «ب» در «بالوالدین» به معناى مباشرت شخصى است. «بالوالدین احساناً»
5 - گرایش به یکى از پدر و مادر، ممنوع است. «بالوالدین احساناً»
6- ابتدا خویشان نیازمند، سپس دیگران. «ذى‏القربى والیتامى و...» البتّه در بین خویشاوندان نیز اولویّت‏ها محفوظ است. «اولوا الارحام بعضهم اولى ببعض»
7- احسان باید همراه با ادب و بدون منّت باشد. در کنار احسان، جمله «قولوا للناس حسنا» آمده است.
8 - اگرچه به همه‏ى مردم نمى‏توان احسان کرد، ولى با همه مى‏توان خوب سخن گفت. «قولوا للنّاس حُسنا»
9- برخورد خوب و گفتار نیکو، نه تنها با مسلمانان، بلکه با همه‏ى مردم لازم است. «قولوا للنّاس حُسنا»
10- علاوه بر پرداخت زکات، احسان به مستمندان و ایتام نیز لازم است. در آیه هم زکات آمده و هم احسان به مساکین. «احساناً... والمساکین... واتوا الزکوة»
11- نماز ورابطه با خداوند، از زکات ورابطه با فقرا جدا نیست. «اقیموا الصلوة واتوا الزکوة»
12- نماز و زکات در ادیان دیگر نیز بوده است. «اقیموا الصلوة واتوا الزکوة»
13- اعتقاد به توحید، احسان به والدین وایتام ومساکین، همراه با دستور پرداخت زکات وبرخورد نیکو با مردم، وبپاداشتن نماز، نشانه‏ى جامعیت اسلام است.
14- اداى حقوق، داراى مراتب و مراحلى است. اوّل حقّ خداوند، سپس والدین، سپس خویشاوندان، سپس یتیمان که کمبود محبّت دارند وآنگاه مساکین که کمبود مادّیات دارند.
15- تمام احکام اعتقادى، اخلاقى وفقهى، میثاق وعهد خدا با انسان است. بعد از «میثاق» سخن از عقیده توحیدى، احسان به والدین، نماز وزکات آمده است.

شنبه 29 تیر 1392  1:11 AM
تشکرات از این پست
tahmores
tahmores
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 11998

نقل قول mohammad98

نقل قول tahmores

دوستان  سوال دارم ؟ 

دستشون رو میبوسید ؟

راستش رو بخواین من تا حالا دست بابا و مامانم رو به طور مستقیم نبوسیدم .

یعنی نه اینکه نخوام . خجالت می کشم . ولی سعی می کنم با کمک کردن بهشون و

برخورد مناسب باهشون یه جورایی نشون بدم دوستشون دارم

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
داداش یک بار امتحان کنید

به مامانتون بگید که دوسش دارین 

به پدرتون بگین که تکیه گاه شماست

داداش  اگه مامانت بخنده   سنده بهشت رو به نام خودت کردی امتحان کن  

چرا باید از این که به پدر و مادرمون محبت کنیم خجالت بکشیم  ؟

شنبه 29 تیر 1392  1:12 AM
تشکرات از این پست
mohammad98 saeedakh
09303495228
09303495228
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 8721

اداى حقوق، داراى مراتب و مراحلى است. اوّل حقّ خداوند، سپس والدین، سپس خویشاوندان، سپس یتیمان که کمبود محبّت دارند وآنگاه مساکین که کمبود مادّیات دارند.
شنبه 29 تیر 1392  1:12 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها