0

آیه نورانی شب هشتم ماه مبارک رمضان

fatemeh313
fatemeh313
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 3218

پاسخ به:آیه نورانی شب هشتم ماه مبارک رمضان

خداوند در آیه دیگری نیز درباره توکل می فرماید: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اذْکُرُوا نِعْمَتَ اللّهِ عَلَیْکُمْ إِذْ هَمَّ قَوْمٌ أَنْ یَبْسُطُوا إِلَیْکُمْ أَیْدِیَهُمْ فَکَفَّ أَیْدِیَهُمْ عَنْکُمْ وَ اتَّقُوا اللّهَ وَ عَلَی اللّهِ فَلْیَتَوَکَّلِ الْمُؤْمِنُونَ»(مائده: 11)؛ «ای کسانی که ایمان آورده اید، نعمتی را که خداوند به شما بخشید، به یاد آورید؛ آن زمان که جمعی از دشمنان قصد داشتند به سوی شما دست دراز کنند - و شما را از میان بردارند - اما خدا دست آنان را از شما بازداشت از خدا بپرهیزید و مؤمنان باید تنها بر خدا توکل کنند.» توکل بر خداوند برنامه همیشگی زندگی یک انسان باایمان است. توکل بر خدا یعنی تلاش پی گیر و مناسب و دقت و برنامه ریزی برای انجام درست هر تکلیف و وظیفه خواه در زندگی فردی یا اجتماعی در زمینه مسائلی دنیوی یا اخروی و  ... از سوی انسان باایمان و واگذار کردن نتیجه آن به خداوندی که خود دستور داده است که انسان ها دست از تلاش و کوشش برندارند و پیش از هر تلاش و در کنار آن و پس از آن، خداوند متعال را ناظر و حاضر و اثربخش ببیند.

امیرمومنان علیه السلام

💠امر به معروف و نهى از منكر را ترك نکنید

زيرا در اين صورت افراد نادرست برشما مسلط مى گردند 

❗️آنگاه دعا مى كنيد
 و دعايتان مستجاب نمى شود، 

📚  نامه ٤٧نهج البلاغه

پنج شنبه 27 تیر 1392  1:01 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh saeedakh S4D3GH mohammad98
saeedakh
saeedakh
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 2084

ولی باز پیرو صحبت اجی طهمورث که گفتش (انگار شهامت توکل تنها به خدا رو ندارم باز هم به دیگران متوسل میشم ) هر جا کار مقداری دشوار میشه میریم سراغ بنده خدا

خدایا صبر ما رو زیاد کن و قدرتی بده تا تنها به تو توکل کنیم

پنج شنبه 27 تیر 1392  1:04 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh S4D3GH mohammad98 mina_k_h
fatemeh313
fatemeh313
کاربر طلایی3

توکل،اعتماد قلب در امور،بر خدا می‏باشد بطوریکه بندگان جمیع امور خویش‏ را بر خداوند حواله دهند و از هر نیرو و قدرتی دیگر در امور خویش تبری جویند و تنها به‏ یک قدرت وابسته باشند و او خدا است و تنها او را اساس عمل و تاثیر بدانند و اگر برای‏ انسانهای مومن در حوزهء عملیات روحی و جسمی،فردی و اجتماعی خویش چنین حالتی‏ پیش آید اینان متوکلین‏"بخدا بشمار می‏آیند.
منشاء پیدایش چنین حالتی در روح انسانها اعتقاد و جزم باینکه فاعل موثری‏ جز خدا نیست و سایر نیروها و قدرتها باو برمی گردد،او است که بهر کاری قادر است‏ (ان الله علی کل شی‏ء قدیر)و امور بندگان را کفایت می‏کند و بجمیع بندگان عنایت و لطف و مرحمت دارد و سایر موجودات اگر علمی و قدرتی و نیروئی دارند همه از او است‏ پس باید تنها متوجه او شد و از او کمک خواست و یاری طلبید و باو پناه برد.
و اگر چنین حالتی در اعماق روح و جان انسانها پدید نیاید سبب او یا ضعف‏ ایمان و یقین است و یا ضعف نفس و قلب است که در اثر آن،ترس و وحشت بواسطه‏ برخی از اوهام باو مستولی می‏گردد و او را از اتکال بخداوند باز می‏دارد.
پس نتیجه این شد که حالت توکل برای انسانها تنها در سایهء دو قوه یقین و ایمان و قوت قلب در روح پیدا می‏شود زیرا که این دو حالت،باعث سکون و آرامش‏ قلب و حالت اطمینان نفس می‏شود.

امیرمومنان علیه السلام

❗️آنگاه دعا مى كنيد

📚  نامه ٤٧نهج البلاغه

پنج شنبه 27 تیر 1392  1:05 AM
تشکرات از این پست
saeedakh nazaninfatemeh S4D3GH mohammad98
fatemeh313
fatemeh313
کاربر طلایی3

ایمان و توکل

از دقت در ماهیت توکل می‏توان رابطه ایمان و توکل را بخوبی دریافت بنحوی‏ که کمی ایمان و زیادی آن در کمی و زیادی توکل تاثیر مستقیم دارد زیرا این حقیقت‏ بدیهی است انسان اگر به چیزی ایمان داشته باشد و او را موجد و تمام موثر در وجود و اطوار آن بداند طبیعی است که به غیر او دیگر توجهی ندارد حاجات خود را از او میخواهد و در حل مشکلات خویش تنها باو روی می‏آورد.
از اینرو در قرآن کریم متجاوز از 8 آیه است که بصراحت رابطهء توکل و ایمان را مطرح ساخته و به پیروان خود تذکر می‏دهد که ریشه اصلی توکل،ایمان بخدا است و هر چه ایمان قوی‏تر،توکل بیشتر و هر چه ایمان ضعیف‏تر،توکل او نیز سست‏تر خواهد بود .

امیرمومنان علیه السلام

❗️آنگاه دعا مى كنيد

📚  نامه ٤٧نهج البلاغه

پنج شنبه 27 تیر 1392  1:08 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

نقل قول tahmores

به نام کسی که تکیه گام است  

بحث توکل بسیار زیباست 

من بع جرات میگم در زبان خیای میگم خدایا توکل به تو 

اما  .....

انگار شهامت توکل تنها به خدا رو ندارم باز هم به دیگران متوسل میشم

اجی شهامت توکل کردن به خدا را داریم ولی خیلی وقتا کارمون رو باید بنده خدا انجام بده

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

پنج شنبه 27 تیر 1392  1:10 AM
تشکرات از این پست
saeedakh S4D3GH mohammad98
fatemeh313
fatemeh313
کاربر طلایی3

درجات ديگر توكل

اتوكل على ا.. توكل الانابه اليه و استر شده السبيل المؤديه الى الجنه القاصده الى محل رغبته [ خطبه 161. ]

ترجمه:

به خدا توكل مى كنم، توكل بازگشت به سوى او و از او راه راستى كه منتهى به بهشت مى شود و به محل مورد رضايتش پايان مى برد مى طلبم.

اول- توكل همراه طلب

در اين توكل فرد توكل كننده امور خود را به حق واگذار مى كند، اما در عين حال به اسباب توسل مى جويد و از ديگران رزق خود را طلب مى كند، البته اين تمسك به اسباب به جهت آن است كه به خلائق بهره برساند يا اينكه خود را به اسباب مشغول كند تا دنبال شهوات نرود.

دوم- توكل همراه با اسقاط طلب

در اين توكل سالك امور خود را به حق واگذار مى كند و از هيچ كس چيزى نمى طلبد و از هر سببى چشم پوشى مى كند البته دورى از اسباب براى كسب عزت و شرافت خود نيست، بلكه به خاطر آن است كه خود را براى واجبات فارغ سازد.

سوم- توكل همراه با شناخت و معرفت

در اين توكل سالك امور خود را به خدا واگذار مى كند زيرا مى داند كه خدا مالك على الا طلاق است و هيچ كس با او در چيزى شريك نيست. اينجاست كه سالك نقصان توكل را مى بيند، زيرا چيزى ندارد تا بگويد امر خود را به خدا سپردم.

در اين عبارت حضرت مى فرمايد: توكل من از نوع توكل بازگشت به سوى حق و انقطاع از غير اوست، در اين نوع توكل سالك، فانى در حق گشته و هيچ كس را با او در چيزى شريك نمى داند و امرى براى خود قائل نيست كه در او توكل كند اين جاست كه سالك طريق حق تنها راهى را مى طلبد كه به جنه القاء منتهى مى شود و به محل و منزل مورد رضايتش پايان مى يابد.

قرآن كريم ايمان را به توكل مقيد نموده على الله فليتوكل المؤمنون [ مائده 23. ] مؤمنان تنها بر خدا توكل مى كنند.

اگر چيزى به چيز ديگر مقيد شود، زوال آن قيد موجب زوال مقيد است، بنابراين لازمه ى ايمان توكل است، البته توكل ابتداى راه و تسليم ميانه راه و تفويض نهايت راه است.

امیرمومنان علیه السلام

❗️آنگاه دعا مى كنيد

📚  نامه ٤٧نهج البلاغه

پنج شنبه 27 تیر 1392  1:16 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

توکل نردبان رسیدن به یقین

حمد بن أبى عبد اللَّه از پدرش مرفوعاّ تا پیغمبر صلى اللَّه علیه و آله روایت نموده كه جبرئیل خدمت رسول خدا صلى اللَّه علیه و آله آمد، و عرض كرد: خداوند تبارك و تعالى مرا فرستاده كه هدیه‏اى به تو تقدیم نمایم كه به احدى قبل از تو داده نشده، پیغمبر اكرم صلى اللَّه علیه و آله فرمود: من پرسیدم: آن چیست؟ گفت: «صبر» و بهتر از آن، گفتم: بهتر از صبر چیست؟ گفت: رضا و بهتر از آن، پرسیدم: بهتر از رضا چیست؟ جواب داد: «زهد» و بهتر از آن، گفتم: بهتر از زهد چیست؟ گفت: «اخلاص» و نیكوتر از آن،گفتم: نیكوتر از اخلاص چیست؟پاسخ گفت: «یقین» و پسندیده‏تر از آن، پرسیدم: اى جبرئیل آن چیست؟ گفت:نردبان رسیدن به آن، و آن «توكّل» بر خداى عزّ و جل است. گفتم: «توكّل» بر خداى عزّ و جلّ چیست؟ گفت: آنكه بدانى مخلوق زیان نمى‏زند، و سود نمى‏رساند، و بخشش نمى‏كند، و باز نمى‏دارد، و ناامیدى از مخلوق را شیوه خودسازى، پس هر گاه بنده چنین باشد به كسى جز خدا تكیه نكند، و نمى‏ترسد جز از خدا، و به كسى غیر از خدا طمع نمى‏بندد پس اینست معنای توكّل.

پنج شنبه 27 تیر 1392  1:19 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

توكل يعنی انسان هميشه به آنچه مقتضای حق است عمل كند و در اين راه به خدا اعتماد كند ، كه خداوند حامی و پشتيبان كسانی است كه‏ حامی و پشتيبان حق می‏باشند. توكل تضمين الهی است برای كسی كه هميشه‏ حامی و پشتيبان حق است

پنج شنبه 27 تیر 1392  1:20 AM
تشکرات از این پست
fateme74 saeedakh S4D3GH mohammad98
fateme74
fateme74
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 3243

کسانی که تقواپیشه کنند، خداوند از جایی که گمان نمی برند، به آنها روزی می دهد.

پنج شنبه 27 تیر 1392  1:20 AM
تشکرات از این پست
fateme74
fateme74
کاربر طلایی2

تقوا و خداترسی، عامل ازدیاد روزی و بهره مندی از عطاهای غیر منتظره الهی

پنج شنبه 27 تیر 1392  1:21 AM
تشکرات از این پست
saeedakh
saeedakh
کاربر طلایی3

نقل قول nazaninfatemeh

نقل قول tahmores

به نام کسی که تکیه گام است  

بحث توکل بسیار زیباست 

من بع جرات میگم در زبان خیای میگم خدایا توکل به تو 

اما  .....

انگار شهامت توکل تنها به خدا رو ندارم باز هم به دیگران متوسل میشم

اجی شهامت توکل کردن به خدا را داریم ولی خیلی وقتا کارمون رو باید بنده خدا انجام بده

توی زندگی انسانها باهم تعامل دارند شما به خدا توکل میکنی تا در این مسیر یا هدف پشتیبان شما باشه  و درحل مشکلات پیش رو کمکتون کنه

پنج شنبه 27 تیر 1392  1:22 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh S4D3GH mohammad98
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

انبياء می‏گويند به خدا توكل كنيد و در راه خدا مجاهده كنيد ، به خدا توكل و اعتماد كنيد و در طلب رزق و روزی از راه سالم و مشروع منحرف‏ نشويد . يعنی اگر راه خدا را برويد از نوعی حمايت الهی برخوردار خواهيد شد . معنی توكل اين نيست كه كاری نكنيد و قوای وجودی خود را تعطيل كنيد و يك جا بنشينيد و به خدا اعتماد كنيد كه او به جایشما وظيفه را انجام می‏دهد .

پنج شنبه 27 تیر 1392  1:23 AM
تشکرات از این پست
fatemeh313 saeedakh S4D3GH mohammad98
saeedakh
saeedakh
کاربر طلایی3

بشر برای موفقیت در زندگی‌، احتیاج به دوگونه اسباب دارد. یکی اسباب طبیعی و دیگری اسباب روحی‌، انسان برای رسیدن به مقصود خویش پس از آنکه علل و اسباب طبیعی آن را مهیا کرد، مانعی در راه وصول او به هدف جز مهیا نبودن عوامل روحی وجود ندارد، عواملی مانند سستی اراده‌، ترس‌، بی‌خردی‌، غضب‌، بدبینی و نظیر اینها، آنگاه که قلب خود را، به وسیله اتکأ و توکل کردن‌، به دریای قدرت و عظمت الهی متصل کرد، اراده و همچنین سایر صفات روحی او آنچنان نیرومند می‌شود که مغلوب هیچ عامل دیگری نشده در نتیجه به موفقیت قطعی و سعادت واقعی نایل می‌گردد.

پنج شنبه 27 تیر 1392  1:25 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh S4D3GH mohammad98
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

توکل، عبارت است از: اعتماد و اطمینان قلبی بنده در جمیع امور خود به خدا، و حواله کردن همه کارهای خود به او و تکیه بر حول و قوه الاهی

پنج شنبه 27 تیر 1392  1:25 AM
تشکرات از این پست
fateme74
fateme74
کاربر طلایی2

خداترسی و رعایت تقوا از سوی همسران (مردان و زنان مطلّقه)، موجب ازدیاد روزی و بهره مندی آنان از عطاهای غیرمنتظره الهی

پنج شنبه 27 تیر 1392  1:26 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها