0

آموزش فتوشاپ *

 
sukhteh
sukhteh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 7880
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: آموزش فتوشاپ *

آموزش رتوش تصاویر پرتره-قسمت ششم

faragraphic شهریور ۱۴, ۱۳۹۲ ۲ بازدید:174

مباحث این قسمت:
ایجاد مژه و پُرتر نشان دادن آن ها
ساخت خط چشم و پر رنگ کردن آن

قسمت ششم:

در بخش اول می خواهیم آموزش دهیم که چگونه مژه چشم را ایجاد و اینکه چگونه مژه های چشم را پُرتر در یک تصویر پرتره نشان دهیم.
ابتدا در بالای تمام لایه ها یک لایه جدید ایجاد کنید. نام آن را به Eyelashes (مژه ها) تغییر دهید.

ابزار Brush را (کلید میانبر:B) از جعبه ابزار انتخاب کنید.

در اینجا باید فایل مربوط به تنظیمات براش مژه را در پایین صفحه دانلود کرده و درون نرم افزار فتوشاپ بارگذاری کنید.بعد از دانلود فایل طبق تصاویر زیر فایل تنظیمات براش مژه را درون نرم افزار فتوشاپ بارگذاری کنید.


از لیست پیش تنظیم های ابزار در نوار تنظیمات DC’s Eyelash Brush را انتخاب کنید.

کلید F5 را فشار دهید تا پانل Brush باز شود.اندازه، زاویه و میزان گرد بودن مژه را در این پانل تنظیم کنید.

رنگ پیش زمینه را به سیاه تغییر داده و سپس در مکان هایی که مژه کمتر است یکبار کلیک کرده تا مژه ایجاد شود.(فقط بصورت تک کلیک مژه ها را اضافه کنید.) با تغییراندازه مژه روی تصویر اصلی با استفاده کلیدهای حرف چ و ج اندازه براش را تنظیم کنید.

به همین سادگی می توانید مژه ها را ایجاد کرده و آن ها را پُرتر نمایش دهید.حال به تصویر قبل و بعد از کار نگاهی می اندازیم.
قبل:

بعد:

ایجاد خط چشم و یا پر رنگ کردن آن:
قبل از آموزش این نکته را به شما یاد آورشوم که ایجاد خط چشم روی هر تصویر پرتره ای نتیجه یکسانی نخواهد داشت.روی بعضی از تصاویر نتیجه مثبت و راضی کننده و روی بعضی از تصاویر نتیجه منفی و نا امید کننده خواهد داشت.

ابتدا بالای تمام لایه ها یک لایه جدید ایجاد کرده و نام آن را به Eyeliner تغییر دهید.روی دکمه Add layer mask در پایین پانل لایه ها کلیک کرده تا برای آن لایه ماسک ایجاد شود.Blend لایه را به Multiply و میزان Opacity لایه را به ۴۰% کاهش دهید.

رنگ پیش زمینه را به سیاه تغییر داده، ابزار Brush را انتخاب کرده و در نوار تنظیمات براشی گرد با اندازه متناسب با خط چشم و Hardness=0% انتخاب کنید.


سپس اطراف چشم و یا روی خط چشم اصلی شروع به نقاشی کردن با براش انتخاب شده کنید.اگر از تبلت های گرافیکی استفاده کنید کار شما برای رسم بسیار آسان تر خواهد شد.

با انتخاب لایه ماسک و نقاشی کردن با براش و رنگ سیاه نواحی اضافی را حذف کنید.

سپس با کاهش مقدار Opacity شدت رنگ خط چشم را کاهش دهید.

حال نگاهی به تصویر قبل و بعد می اندازیم.
قبل:

بعد:


دانلود فایل تنظیمات براش

در اینجا به پایان قسمت ششم می رسیم.امیدوارم از این قسمت هم استفاده کامل را برده باشید.سوال و مشکلات خود را درباره این قسمت از طریق فرم دیدگاه برای من ارسال کنید.
نویسنده، تهیه و تنظیم: فرشاد زرین

اللّهمّ عرّفنی نفسک فانّک إن لم تعرّفنی نفسک لم أعرف رسولک اللّهمّ عرّفنی رسولک فانّک ان لم تعرّفنی رسولک لم اعرف حجّتک

حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح / ور نه طوفان حوادث ببرد بنیادت

دوشنبه 1 مهر 1392  10:33 AM
تشکرات از این پست
sukhteh
sukhteh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 7880
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: آموزش فتوشاپ *

آموزش رتوش تصاویر پرتره-قسمت هفتم

faragraphic شهریور ۱۶, ۱۳۹۲ ۱ بازدید:162

مباحث این قسمت:

▪ تغییر رنگ پوست
▪ تغییر رنگ مو
▪ تغییر رنگ لب
▪ ایجاد سایه چشم

قسمت هفتم:

در بخش اول این آموزش می خواهیم آموزش دهیم که چگونه رنگ پوست را تغییر دهیم.در واقع تغییر رنگ پوست به معنای نیست که کاملاً رنگ پوست را تغییر دهیم.در رتوش حرفه ای به معنای تصحیح رنگ پوست و طبیعی کردن آن می باشد.قبل از شروع در پایین صفحه فایل مربوط رنگ های مو، پوست، لب و سایه چشم را دانلود کنید.بعد از دانلود فایل طبق تصاویر زیر فایل مربوطه را درون نرم افزار فتوشاپ بارگذاری کنید.
از منوی Window گزینه Swatches را انتخاب کنید تا این پانل فعال شود.سپس روی آیکن فهرست این پانل کلیک کنید.

از منوی باز شده گزینه Load Swatches را انتخاب کنید.

فایل رنگ ها را مطابق تصویر زیر انتخاب کرده و روی گزینه Load کلیک کنید.

این بار از فهرست پانل Swatches گزینه Large List را انتخاب کنید.

تمامی رنگ هایی که نام آن ها با Skin Tone شروع می شود مربوط رنگ های پوست با نژادهای گوناگون می باشد.

در پایین پانل Layers روی آیکن Create new fill or adjustments layer کلیک کرده و گزینه Solid Color را انتخاب کنید.بعد از باز شدن کادر Color Picker اشاره گر ماوس را روی یکی از رنگ های پوست قرار داده و روی آن کلیک کنید.سپس در کادر Color Picker روی OK کلیک کنید.نام لایه رنگ تغییر رنگ پوست را هم به Skin Tone تغییر دهید.

Blend لایه را به Hue و یا Color تغییر دهید.هر کدام از این Blend ها با توجه به رنگی که انتخاب کردید شدت آن را کم و یا زیاد نمایش می دهند.پس هر کدام که نتیجه بهتری دارند را انتخاب کنید.رنگ پیش زمینه را به سیاه تغییر داده، سپس لایه ماسک مربوط به رنگ پوست را انتخاب کنید.ابزار براش را انتخاب کرده (کلید میانبر:B) و براشی دایره ای با Hardness=0% انتخاب کنید.


نواحی به غیر از رنگ پوست مثل چشم ها, لب و دندان و مو را با براش نقاشی کرده تا به رنگ اصلی خود باز گردند.اگر در حین نقاشی نواحی از پوست را به اشتباه نقاشی کردید، رنگ پیش زمینه را به سفید تغییر داده سپس آن نواحی را به حالت قبلی خود بازگردانید.

میزان Opacity لایه رنگ پوست را کاهش داده تا به نتیجه دلخواه خود برسید.

حال نگاهی به تصویر قبل از تغییر رنگ پوست و بعد از آن می اندازیم.

مشاهده می کنید در تصویر زیر رنگ پوست از حالت قرمزی که داشت خارج و رنگ طبیعی تر و یکنواختی پیدا کرده است.

شما همچنین می توانید برای تغییر رنگ روی آیکن رنگ پوست در پانل Layers دابل کلیک کرده و بعد از باز شدن کادر Color Picker اشاره گر ماوس روی یکی از رنگ های پوست در پانل Swatches قرار دهید، روی آن کلیک کرده و سپس در کادر رنگ روی OK کلیک کنید.


تغییر رنگ مو :
تغییر رنگ مو هم همانند تغییر رنگ پوست می باشد.با این تفاوت که باید رنگ مربوط به مو را از پانل Swatches انتخاب کنید.
از پایین پانل Layers روی آیکن Create new fill or adjustments layer کلیک کرده و این بار هم گزینه Solid Color را انتخاب کنید.نام لایه را به Hair Color تغییر دهید.پس از باز شدن کادر رنگ Color Picker اشاره گر ماوس را روی پانل Swatches آورده و از رنگ هایی که زیر رنگ DC’s Hair Color می باشند رنگ مورد نظر خود را انتخاب کرده و روی OK کلیک کنید.


Blend لایه را به Hue یا Color بر اساس نتیجه بهتر تغییر دهید.لایه ماسک مربوط به رنگ مو را انتخاب کرده، رنگ پیش زمینه را به سیاه تغییر داده و سپس کلیدهای Alt+Backspace را فشار دهید تا این لایه به رنگ سیاه تبدیل شود.حال رنگ پیش زمینه را به سفید تغییر دهید.با استفاده از همان براشی که برای پوست استفاده کردید روی مو با رنگ سفید نقاشی کرده تا رنگ موی جدید پدیدار شود.


حال به تصویر قبل و بعد از تغییر رنگ مو نگاهی می اندازیم.


طبق همان روش تغییر مجدد رنگ پوست می توانید به راحتی رنگ مو را هم به رنگ جدیدی تغییر دهید.فقط توجه کنید که رنگ مربوط به مو را در پانل Swatches انتخاب کنید.

تغییر رنگ لب :
برای تغییر رنگ لب (رژ لب) همانند دو حالت تغییر رنگ مو و پوست عمل کنید.با این تفاوت که از پانل Swatches رنگ های مربوط به لب را انتخاب کنید.بعد از ساخت لایه Solid Color در کادر رنگ Color Picker اشاره گر ماوس را در پانل Swatches روی رنگ هایی که نام آن ها Lips می باشند آورده، رنگ را انتخاب و روی OK کلیک کنید.

Blend لایه را به Hue تغییر دهید.در بیشتر مواقع Hue برای تغییر رنگ لب Blend مناسب تری نسبت به Color می باشد.Color شدت رنگ را بسیار افزایش می دهد و نتیجه غیر واقعی خواهد داشت.لایه ماسک مربوط به تغییر رنگ لب را انتخاب کرده، و با تغییر رنگ آن به سیاه (در قسمت تغییر رنگ مو توضیح داده شد) تمام نواحی رنگی را مخفی کنید.با استفاده از همان براشی که برای مو و پوست استفاده کردید روی لب پایینی و بالایی با رنگ سفید نقاشی کرده تا رنگ جدید نمایان شود.همچنین می توانید با کاهش کم مقدار Opacity از شدت رنگ بکاهید.


حال به تصویر قبل و بعد از تغییر رنگ لب (رژ لب) نگاهی می اندازیم.


برای تغییر رنگ مجدد لب همانند قسمت های قبلی عمل کرده، و تنها در حین تغییر، رنگ مربوط به لب را در پانل Swatches انتخاب کنید.

ایجاد سایه چشم :
ایجاد سایه چشم هم تقریباً مراحلی مشابه نسبت به قسمت های قبلی دارد.ابتدا همانند قسمت های قبل لایه رنگ Solid Color را ایجاد کنید.بعد از باز شدن کادر Color Picker اشاره گر ماوس را روی پانل Swatches آورده و یکی از رنگ هایی که با نام Eyeshadow شروع می شوند را انتخاب کنید.بعد از انتخاب روی OK کلیک کنید.


Blend لایه را به Color و میزان Opacity مقداری کاهش داده تا از شدت رنگ کاسته شود.

لایه ماسک مربوط به رنگ سایه چشم را انتخاب کرده و طبق همان روشی که قبل تر توضیح دادم آن را به رنگ سیاه تبدیل کنید، تا تمام رنگ مخفی شود.

رنگ پیش زمینه را به سفید تغییر دهید.با استفاده از همان براش قسمت های قبل روی پلک چشم را نقاشی کنید تا رنگ به حالت قبلی بازگردد.توجه کنید که اگر از تبلت های گرافیکی استفاده کنید کار شما بسیار آسان تر از ماوس خواهد بود.


لایه مربوط به سایه چشم را انتخاب کرده و از منوی Filter > Blur گزینه Gaussian Blur را انتخاب کنید.

در کادر Gaussian Blur مقدار Radius را بین ۷۰ تا ۸۰ پیکسل قرار دهید و روی OK کلیک کنید.

حال به تصویر قبل و بعد از اعمال رنگ سایه چشم نگاهی می اندازیم.


برای تغییر رنگ سایه چشم ابتدا یک لایه Solid Color بالای لایه اصلی ایجاد کرده و رنگ سایه چشم جدید را از پانل Swatches انتخاب کنید.کلید Alt را بین دو لایه در پانل Layers پایین نگه داشته و سپس کلیک کنید.(Clipping Mask).





دانلود تصویر مربوط به سایه چشم

در اینجا به پایان قسمت هفتم می رسیم.امیدوارم از این قسمت هم اطلاعات خوبی را کسب کرده باشید.سوالات و مشکلات خود را از طریق فرم دیدگاه برای من ارسال کنید.
نویسنده، تهیه و تنظیم: فرشاد زرین

اللّهمّ عرّفنی نفسک فانّک إن لم تعرّفنی نفسک لم أعرف رسولک اللّهمّ عرّفنی رسولک فانّک ان لم تعرّفنی رسولک لم اعرف حجّتک

حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح / ور نه طوفان حوادث ببرد بنیادت

دوشنبه 1 مهر 1392  10:34 AM
تشکرات از این پست
sukhteh
sukhteh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 7880
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: آموزش فتوشاپ *

آموزش رتوش تصاویر پرتره-قسمت هشتم

faragraphic شهریور ۱۸, ۱۳۹۲ ۰ بازدید:220

مباحث این قسمت:

ترمیم پوست
صاف کردن پوست (Blur)
اضافه کردن بافت به پوست

قسمت هشتم:

در بخش اول می خواهیم آموزش دهیم که چگونه نواقص پوست را حذف کنیم.ابتدا بالای تمام لایه ها یک لایه جدید ایجاد کرده و نام آن به Skin Retouch (رتوش پوست) تغییر دهید.

ابزار Healing Brush را (کلید میانبر:J) از جعبه ابزار انتخاب کنید.

تنظیمات ابزار Healing Brush را در نوار تنظیمات مطابق تصویر زیر انجام دهید.

روی آیکن مربوط به براش این ابزار کلیک کرده، براشی دایره ای انتخاب کرده و میزان Hardness آن را حدود ۳۵% قرار دهید.

کلید Alt را پایین نگه داشته و روی نقطه ای سالم از پوست کلیک کرده تا از آن نمونه برداری شود.سپس روی نقطه ای که می خواهید حذف شود یکبار کلیک کنید.توجه کنید که نمونه سالم باید نزدیک به محلی باشد که می خواهید آن را حذف کنید، در غیر اینصورت رنگ پوست تغییر و نتیجه غیر واقعی خواهد شد.


این کار بسته به میزان نواقصی که پوست دارد می تواند بسیار زمان بر باشد.حال نگاهی به تصویر قبل از ترمیم پوست و بعد از آن می اندازیم.


صاف کردن پوست (Blur) :
ابتدا کلیدهای Ctrl+Alt+Shift+E را فشار دهید تا تمام لایه ها با یکدیگر ادغام شوند.نام لایه ایجاد شده را به Blur تغییر دهید.(لایه های اصلی باقی می مانند.)

از منوی Filter > Blur گزینه Surface Blur را انتخاب کنید.

در کادر فیلتر Surface Blur میزان صاف شدن را با استفاده از دو نوار لغزنده Radius و Threshold تنظیم کنید.دلیل استفاده از فیلتر Surface Blur اینست که این فیلتر بر خلاف سایر فیلترهای Blur که لبه های تصویر را نرم می کنند، لبه ها را در هم حالت تیزی خود باقی نگه می دارد و به جای آن نواحی مرکزی را صاف می کند.به همین دلیل این فیلتر گزینه مناسبی برای صاف کردن پوست و محو کردن برآمدگی های آن می باشد.

حال برای لایه Blur ، لایه ماسک اضافه کنید.رنگ پیش زمینه را به سیاه تغییر داده و بوسیله ابزار Brush (کلید میانبر:B) نواحی به غیر از پوست را نقاشی کرده تا به حالت اولیه خود بازگردند.اگر اشتباهی نواحی از پوست را هم نقاشی کردید، رنگ پیش زمینه را به سفید تغییر داده، روی آن نواحی نقاشی کرده تا به حالت اولیه خود بازگردند.


میزان Opacity لایه را هم کمی کاهش داده تا از شدت صاف بودن کاسته شود و نتیجه واقعی تری تصویر پیدا کند.

حال نگاهی به قسمتی از پوست، قبل و بعد از اعمال فیلتر می اندازیم.


مشکلی که در تصویر بالا وجود دارد این است که پوست بافت خود را از دست داده و کمی حالت غیر اقعی پیدا کرده است.در بخش بعدی می خواهیم آموزش دهیم که چگونه به پوست بافت اضافه کنیم.

اضافه کردن بافت به پوست (Texture) :
یکبار دیگر کلیدهای Ctrl+Alt+Shift+E را فشار تا از تمام لایه ها نمونه گرفته شود.نام لایه بوجود آمده را به Texture Top تغییر دهید.بدلیل اینکه حالت بافت پوست پیشانی با قسمت های دیگر متفاوت است ابتدا بافت اول را برای پیشانی ایجاد می کنیم.

از منوی Filter گزینه Filter Gallery را انتخاب کنید.

در پنجره Filter Gallery روی پوشه Texture کلیک کرده و فیلتر Texturizer را انتخاب کنید.سپس روی آیکن کوچک در قسمت سمت راست پنجره کلیک کرده و گزینه Load Texture را انتخاب کنید.(فایل مربوط به تکستچر را در پایین صفحه دانلود کنید.)

فایل دانلود شده را انتخاب کرده و روی Open کلیک کنید.

اندازه تکستچر را بوسیله نوار لغزنده Scaling تنظیم کنید.جهت نور را هم از منوی بازشوی Light انتخاب کنید.

روی دکمه Add layer mask در پایین پانل Layers کلیک کرده تا برای لایه Texture Top لایه ماسک ساخته شود.رنگ پیش زمینه را به سیاه تغییر دهید با استفاده از ابزار Brush تمام نواحی تصویر را به جز پیشانی نقاشی کنید.بافت تنها باید روی پیشانی باشد.

میزان Opacity لایه را هم کمی کاهش داده تا از شدت برجستگی بافت کاسته شود.

یکبار دیگر هم کلیدهای Ctrl+Alt+Shift+E را فشار دهید.تا از تمام لایه ها نمونه گرفته شود.نام لایه جدید را به Texture Bottom تغییر دهید.روی دکمه Add layer mask در پایین پانل لایه ها کلیک کرده تا برای آن لایه ماسک ساخته شود.

از منوی Filter گزینه Filter Gallery را انتخاب کنید.در پنجره Filter Gallery فیلتر قبلی که انتخاب کردید فعال است.در اینجا فقط کافیست جهت نور را از منوی بازشوی Light انتخاب کنید.در این تصویر Left انتخاب شده است.مابقی تنظیمات در حالت قبلی نگه دارید و روی OK کلیک کنید.

لایه ماسک، لایه Texture Bottom را انتخاب کنید.دقیقاً مانند بافت پیشانی عمل کنید.با این تفاوت که با ابزار Brush روی پیشانی و قسمت های دیگر صورت (مو، چشم، دهان و…) با رنگ سیاه نقاشی کرده تا بافت جدید روی آن ها مخفی شود.بافت تنها باید روی پوست پایین پیشانی قرار بگیرد.بدلیل اینکه بافت پوست روی بینی متفاوت است میزان Opacity ابزار Brush را در نوار تنظیمات روی ۵۰% قرار دهید سپس روی بینی با رنگ سیاه نقاشی کنید.میزان Opacity لایه را هم کمی کاهش داده تا از شدت برجستگی بافت کاسته شود.


حال به تصویر قبل و بعد از اعمال بافت پوست نگاهی می اندازیم.



اللّهمّ عرّفنی نفسک فانّک إن لم تعرّفنی نفسک لم أعرف رسولک اللّهمّ عرّفنی رسولک فانّک ان لم تعرّفنی رسولک لم اعرف حجّتک

حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح / ور نه طوفان حوادث ببرد بنیادت

دوشنبه 1 مهر 1392  10:36 AM
تشکرات از این پست
sukhteh
sukhteh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 7880
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: آموزش فتوشاپ *

آموزش رتوش تصاویر پرتره در فتوشاپ – قسمت نهم

faragraphic شهریور ۲۷, ۱۳۹۲ ۰ بازدید:86

مباحث این قسمت:

▪ ایجاد سرخاب روی صورت
▪ لاغر تر نشان دادن صورت

قسمت نهم:

ایجاد سرخاب روی صورت نیز همانند تغییر رنگ لب و یا مو می باشد.با این تفاوت که باید رنگ های مربوط به سرخاب را از پانل Swatches انتخاب کنید.در قسمت هفتم می توانید فایل مربوط به رنگ ها را دانلود کنید.در همان قسمت هم درباره بارگذاری رنگ ها توضیحات کامل داده شده است.

ایجاد سرخاب :
ابتدا بالای تمام لایه ها یک لایه جدید Solid Color با کلیک روی آیکن Create new fill or adjustments layer ایجاد کنید.

بعد از باز شدن کادر Color Picker اشاره گر ماوس را روی یکی از رنگ هایی آورده که نام آن ها Blush می باشد.روی رنگ مورد نظر کلیک کرده، سپس روی OK در کادر Color Picker کلیک نمایید.

نام لایه را به Blush تغییر دهید.(سرخاب).

Blend لایه را به Hue و یا Color تغییر دهید.در این عکس Hue نتیجه بهتری خواهد داشت.

رنگ پیش زمینه را به سیاه تغییر داده، سپس لایه ماسک لایه سرخاب را انتخاب کرده و کلیدهای Alt+Backspace را فشار دهید.این کار باعث می شود رنگ لایه سرخاب درون لایه ماسک مخفی شود.


ابزار Brush را از جعبه ابزار انتخاب کنید.(کلید میانبر:B).رنگ پیش زمینه را به سفید تغییر دهید.فهرست مربوط به براش ها در نوار تنظیمات ابزار براش را باز کرده و براشی دایره ای با اندازه بزرگ (مطابق با اندازه تصویر شما) و میزان Hardness=  ۰% انتخاب کنید.



اشاره گر ماوس را در بالاترین نقطه گونه قرار داده و مطابق با تصویر زیر اشاره گر ماوس را درگ کنید.

شما همچنین می توانید با کم کردن میزان Opacity از شدت رنگ سرخاب بکاهید.

حال به تصویر قبل و بعد از اعمال سرخاب نگاهی می اندازیم.


برای تغییر رنگ سرخاب کافیست روی آیکن رنگ لایه آن در پانل Layers دابل کلیک کرده و بعد از باز شدن کادر Color Picker اشاره گر ماوس را روی یکی دیگر از رنگ های Blush در پانل Swatches آورده روی آن کلیک کرده، سپس روی OK در کادر Color Picker کلیک کنید.


لاغر تر نشان دادن صورت :
شاید بعد از مشاهده عنوان لاغر تر نشان دادن صورت فکر کنید که استفاده از فیلتر Liquify می باشد.اما جواب اشتباه است.در واقع Liquify می تواند به شما کمک کند اما در بیشتر مواقع با تغییر در پیکسل های تصویر حالت تاری در مرز صورت و پس زمینه بوجود می آورد. و یا اگر پس زمینه شما طرح دار باشد باعث از حالت خارج شدن پس زمینه هم می شود.با استفاده از ابزار Burn می توانید بُعد روی صورت ایجاد کنید، به شکلی که باعث لاغر تر نشان دادن صورت شود.

ابتدا از لایه اصلی خود با فشار دادن کلیدهای Ctrl+J کپی گرفته تا تغییرات روی لایه اصلی اعمال نشود.

ابزار Burn را از جعبه ابزار انتخاب کنید.(کلید میانبر: O). در نوار تنظیمات این ابزار حتماً گزینه Protect Tones را فعال کنید.غیر فعال کردن این گزینه باعث تغییر حالت دادن رنگ به شکلی نامناسب خواهد شد.مابقی تنظیمات را هم مطابق تصویر زیر انجام دهید.براش اندازه متناسب با تصویر شما-Hardness=0%-حالت Range روی Midtones و میزان شدت یا Exposure ابزار Burn را زیر ۱۵% قرار دهید.

حال از بالای گونه تا پایین آن شروع به درگ کردن کنید.نحوه درگ کردن شما باید بصورت یکنواخت باشد.بالا به پایین،بالا به پایین و… درگ کردن کردن را تا زمانی ادامه دهید تا به نتیجه دلخواه برسید.

میزان Opacity لایه را کاهش داده تا از شدت حالت ایجاد شده توسط ابزار Burn کاسته شود.

حال به تصویر قبل و بعد از اعمال ابزار Burn برای لاغر تر نشان دادن صورت نگاهی می اندازیم.این نکته را هم  یادآور شوم که با این روش شما می توانید قسمت های مختلف بدن را لاغرتر نمایش دهید.


در اینجا به پایان قسمت نهم می رسیم.امیدوارم از این قسمت هم اطلاعات خوبی را درباره روتوش در فتوشاپ کسب کرده باشید.هر گونه سوال و مشکل خود را درباره این  قسمت از طریق فرم دیدگاه برای من ارسال کنید.دوستانی که سایت مشابه سایت من را دارند، خواهش می کنم که مطالب سایت را با اجازه از من و ذکر منبع، درون وب سایت خود قرار دهند.با تشکر
نویسنده، تهیه و تنظیم: فرشاد زرین

اللّهمّ عرّفنی نفسک فانّک إن لم تعرّفنی نفسک لم أعرف رسولک اللّهمّ عرّفنی رسولک فانّک ان لم تعرّفنی رسولک لم اعرف حجّتک

حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح / ور نه طوفان حوادث ببرد بنیادت

دوشنبه 1 مهر 1392  10:36 AM
تشکرات از این پست
sukhteh
sukhteh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 7880
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: آموزش فتوشاپ *

آموزش رتوش تصاویر پرتره در فتوشاپ – قسمت دهم-پایانی

faragraphic شهریور ۲۹, ۱۳۹۲ ۲ بازدید:70

مباحث این قسمت :
▪ گرد کردن و براق کردن لب
▪ سفید کردن دندان ها
▪ مرتب کردن موهای ژولیده و بهم ریخته

قسمت دهم:

گرد کردن لب :
گرد کردن لب ها هم مراحلی مشابه لاغرتر کردن صورت در قسمت قبلی دارد.ابتدا از لایه اصلی خود با فشار دادن کلیدهای Ctrl+J کپی بگیرید.

ابزار Burn را از جعبه ابزار انتخاب کنید.(کلید میانبر: O).تنظیمات این ابزار را مطابق تصویر زیر انجام دهید.درباره تنظیمات ابزار Burn در قسمت قبلی توضیحات داده شد.براش ابزار Burn باید دایره ای شکل و با Hardness=0% باشد.اندازه براش را هم مطابق با تصویر خود تنظیم کنید.


حال بوسیله ابزار Burn شروع به درگ کردن بین لب و پوست صورت کنید.

داخل لب ها را هم با براش ابزار Burn نقاشی کنید.

برای لایه مورد نظر، لایه ماسک ایجاد کنید.آن را انتخاب کرده و رنگ پیش زمینه را به سیاه تغییر دهید.بوسیله ابزار Brush (کلید میانبر:B) قلمویی دایره ای با Hardness=0% روی نواحی پوست را نقاشی تا اثر ابزار Burn از بین برود.



ابتدا اجازه دهید تا مبحث براق کردن لب را هم به شما توضیح دهم تا در آخر تصویر نهایی را به شما نمایش دهم.

براق کردن لب ها :
ابزار Dodge را (کلید میانبر: O) از جعبه ابزار انتخاب کنید.تنظیمات این ابزار در نوار تنظیمات همانند ابزار Burn می باشد.


روی نواحی روشن تر لب با براش نقاشی کرده تا براق تر شوند.در پایان هم می توانید میزان Opacity لایه را کاهش دهید تا از شدت براق بودن لب کاسته شود.


حال به تصویر قبل و بعد از گرد کردن لب و براق کردن آن گاهی می اندازیم.


سفید کردن دندان ها:
برای سفید کردن دندان ابتدا بالای تمام لایه ها، یک لایه Adjustments از نوع Hue/Saturation ایجاد کنید.برای ساخت آن ابتدا پانل Adjustments را باز کرده (Window>Adjustments) سپس روی آیکن Hue/Saturation کلیک کنید.

در پانل Properties در کنار فهرستی که علامت دست می باشد گزینه Yellows را انتخاب کنید.می خواهیم ابتدا نواحی زرد رنگ دندان را حذف کنیم.

سپس نوار لغزنده Saturation را روی ۱۰۰- قرار و مقدار نوار لغزنده Lightness را هم روی ۷۰+ قرار دهید تا میزان سفیدی افزایش پیدا کند.

مجدد از فهرستی که در کنار آن علامت دست می باشد این بار گزینه Master را انتخاب کنید.میزان نوار لغزنده Lightness به مقدار خیلی کم افزایش داده تا روشنایی کلی تصویر هم بیشتر شود.


حال لایه ماسک لایه Hue/Saturation را انتخاب کرده، رنگ پیش زمینه را به سیاه تغییر داده، سپس کلیدهای Alt+Backspace را فشار دهید تا تغییرات اعمال شده درون لایه ماسک مخفی شود.

ابزار Brush را جعبه ابزار انتخاب کرده، براشی دایره ای و با Hardness=0% انتخاب کنید.سپس فقط روی دندان ها نقاشی کرده تا سفیدی ظاهر شود.

شما همچنین می توانید با پایین آوردن میزان Opacity لایه Hue/Saturation از شدت سفیدی بکاهید.

حال به تصویر قبل و بعد از اعمال سفیدی دندان ها نگاهی می اندازیم.


حذف مو های ژولیده و بهم ریخته :
ابتدا از لایه اصلی تصویر با فشار دادن کلیدهای Ctrl+J کپی بگیرید تا تغییرات روی لایه اصلی اعمال نشود.

بعد از آن یک لایه جدید بالای لایه کپی شده هم ایجاد کنید.

ابزار Clone Stamp را از جعبه ابزار انتخاب کنید.(کلید میانبر: S).تنظیمات این ابزار را همانند تصویر زیر انجام دهید.درباره تنظیمات این ابزار در قسمت اول توضیحات کامل داده شد.


کلید Alt را پایین نگه داشته سپس از نواحی که نمونه سالم دارند، نمونه برادری کنید.بعد از آن روی موی کنار آن ناحیه سالم کلیک کرده تا حذف شود.نمونه برداری باید بصورت کلیک، کلیک باشد.اگر از نقطه ای نمونه برداری کنید و اشاره گر ماوس را روی تمام مو درگ کنید ممکن است باعث تغییر حالت داده شدن در زمینه تصویر بشود.


برای حذف موهای بهم ریخته روی پوست بهتر است که از ابزار Spot Healing Brush استفاده کنید.(کلید میانبر:J).

تنظیمات ابزار را در نوار تنظیمات مطابق تصویر زیر انجام دهید.براشی دایره ای با Hardness=0%.حالت Type را روی Proximity Match قرار داده تا از نواحی مجاور ناحیه که می خواهید ترمیم شود نمونه گرفته شود.گزینه Sample All Layers را هم فعال کنید تا از تمام لایه ها نمونه  برداری شود.

حالا قسمت به قسمت روی موهای روی پوست درگ کرده تا ابزار Spot Healing Brush بصورت خودکار آن ها را حذف کند.

حال به تصویر قبل و بعد از مرتب کردن موها نگاهی می اندازیم.


در اینجا به پایان این مجموعه آموزشی می رسیم.امیدوارم که از این مجموعه آموزشی استفاده کامل را برده باشید.مبحث رتوش در فتوشاپ بسیار گسترده می باشد به طوری که می شد این دوره آموزشی را تا قسمت های بیشتری هم ادامه داد.مطالب ذکر شده در این ده قسمت را درباره رتوش تصاویر پُرتره برای شما دوستان عزیز که علاقه به رتوش دارید کافی دانستم.هر گونه سوال و مشکل خود را درباره این قسمت و یا سایر قسمت های این دوره آموزشی از طریق فرم دیدگاه برای من ارسال کنید.توانایی شما در فتوشاپ جز با تمرین مداوم افزایش نخواهد یافت.موفق باشید.
نویسنده، تهیه و تنظیم: فرشاد زرین

اللّهمّ عرّفنی نفسک فانّک إن لم تعرّفنی نفسک لم أعرف رسولک اللّهمّ عرّفنی رسولک فانّک ان لم تعرّفنی رسولک لم اعرف حجّتک

حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح / ور نه طوفان حوادث ببرد بنیادت

دوشنبه 1 مهر 1392  10:37 AM
تشکرات از این پست
sukhteh
sukhteh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 7880
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: آموزش فتوشاپ *

مجموعه کارت های ویزیت مختلف – ۹

faragraphic شهریور ۲۷, ۱۳۹۲ ۰ بازدید:37

کارت ویزیت مختلف 9divider

برای دانلود مجموعه کارت های ویزیت مختلف – ۹ روی ادامه کلیک کنید.

مجموعه ای از ۲۴ کارت ویزیت زیبا و رنگارنگ با طرح های انتزاعی (Abstract). قابل ویرایش در نرم افزار ایلستریتور.


info اطلاعات:

پسوند:

حجم:۱٫۱۵ مگابایت

اللّهمّ عرّفنی نفسک فانّک إن لم تعرّفنی نفسک لم أعرف رسولک اللّهمّ عرّفنی رسولک فانّک ان لم تعرّفنی رسولک لم اعرف حجّتک

حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح / ور نه طوفان حوادث ببرد بنیادت

چهارشنبه 3 مهر 1392  12:04 AM
تشکرات از این پست
sukhteh
sukhteh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 7880
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: آموزش فتوشاپ *

کارت ویزیت زیبا و رنگارنگ

faragraphic شهریور ۲۰, ۱۳۹۲ ۰ بازدید:110

کارت ویزیت زیبا و رنگارنگdivider

برای دانلود کارت ویزیت زیبا و رنگارنگ روی ادامه کلیک کنید.

کارت ویزیتی با طرح فوق العاده زیبا و قابل استفاده در زمینه های مختلف کاری.حالت رنگ CMYK، کیفیت ۳۰۰dpi. قابل ویرایش در نرم افزار فتوشاپ.


info اطلاعات:

پسوند:

حجم:۱٫۱ مگابایت

اللّهمّ عرّفنی نفسک فانّک إن لم تعرّفنی نفسک لم أعرف رسولک اللّهمّ عرّفنی رسولک فانّک ان لم تعرّفنی رسولک لم اعرف حجّتک

حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح / ور نه طوفان حوادث ببرد بنیادت

چهارشنبه 3 مهر 1392  12:08 AM
تشکرات از این پست
sukhteh
sukhteh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 7880
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: آموزش فتوشاپ *

آموزش نرم افزار فتوشاپ قسمت1

نرم افزار فتوشاپ چیست؟

نرم افزار فتوشاپ از دسته نرم افزارهایImaqe Editor می باشد به این معنا كه به كمك این نرم افزار می توان بر روی تصاویر ویرایش نمود و حتی تصاویری در درون این نرم افزار خلق نمود این نرم افزار كه توسط شركتAdobe ساخته شده است به كمك چند نرم افزار دیگر كه تحت همین نرم افزار كار می كنند می توانند برروی فیلم ها نیز ویرایش های را داشته باشند ولی اصل حوزه فعالیت فتوشاپ برروی تصاویر می باشد ما دراین آموزش ها قصد كردیم كه این آموزش ها را در دو سطح مبتدی برای دوستانی كه تا به حال با نرم افزار آشنایی نداشته اند و پیشرفته برای دوستانی كه با نرم افزار كاركرده ولی كامل با آن آشنا نیستن را ارائه نماییم امید است كه بعد از این آموزش ها شما را جزء آن دسته از كاربران حرفه ای این نرم افزار ببینیم و همچنین ما هم به هدف خود كه ترویج علم و مخصوصا علوم كامپیوتر می باشد رسیده باشیم.

 

نصب برنامه :

این برنامه مانند سایر نرم افزارها دارای مراحلی برای نصب می باشد كه به شرح زیر است:

CD نرم افزار را داخل درایو گذاشته و به داخلCD رفته گزینهSetup را بعد از گذراندن مراحل    ( تعیین محل نصب بر روی دیسك سخت و همچنین مراحل و صفحات بعد) به صفحه       می رسید كه از آن نمی توان گذر نمود چون از شما كد ورود نرم افزار را طلب می كند در اینجا شما به درایوCD رفته و فایل متن (Text) داخلCD نرم افزار را باز نموده و شماره سریال داخل را بلوكه كرده كپی نمایید به داخلSetup برگشته و در قسمتSerial namber ،Paste نمایید و مشخصات فردی خود را نیز وارد نمایید به این ترتیب گزینهNext روشن و فعال میگردد.حالا دكمهNext رازده و منتظر بمانید تا نرم افزار نصب گردد. بعد از نصب برنامه به منویStart رفته و از قسمتPrograms گزینهAdobe Photoshop را زده تا نرم افزار باز شود اینجا محیط نرم افزار فتوشاپ است.

كه متشكل از:

ناحیه كاری

نوار منو

نوار پارامترها

و پانل های مختلف كنترل رنگ ، سایز تصویر، لایه ها، اطلاعات صحنه، تاریخچه و غیره……می باشد.

این نرم افزار نیز مطابق تمامی نرم افزارهای تحت ویندوز دارای منوهای در بالای صفحه     می باشد كه تمامی فرمانها دراین منوها البته بسته به نوع عملكرد شان دسته بندی شده اند اولین منوی كه ما با آن شروع خواهیم كرد و آشنا خواهیم شد منویFile می باشد.

FILE

در این منو فرمانهای ورود خروج و نیز ذخیره سازی موجود می باشد تك تك آنها را توضیح خواهیم داد.

 

New :

 به كمك این گزینه می توان یك صفحه جدید كاری درصحنه ایجاد نمود و كلید های میان بر این گزینه معادلCtrl+N می باشد . زمانی كه این گزینه را می زنید یك پنجره جدید بازمی شود كه تعیین كننده مشخصات و نوع تنظیمات صحنه ای می باشد كه شما ایجاد خواهید كرد.

 

Name :

به كمك این گزینه مشخص می شود كه نام صحنه ای كه ایجاد می نمایید چه باشد.

درقسمتImage size تنظیمات مربوط به اندازه صفحه جدید می باشد كه به ترتیب توضیح خواهم داد . قسمتPreset sizes دراین قسمت اندازه های معیین و استاندارد و از پیش تعیین شده و را در اختیار شما قرار می دهد برای سهولت و سرعت و دقت در كار البته این گزینه به صورت پیش فرض به صورت دستی تنظیم شده است یعنی شما به صورت دلخواه می توانید اندازه صحنه جدید را ایجاد نمایید.

 

Width :

 به كمك این گزینه كه یك فیلد عددی است می توانید عرض وپنهای صفحه تعیین نمایید.

 

Height :

به كمك این گزینه كه یك فیلد عددی است می توانید طول یك صفحه را تعیین نمایید.

 

Resolution :

به كمك این گزینه میزان كیفیت و میزان نقاط را تشكیل دهنده یك صفحه را مشخص می كنید در رابطه با این مقوله در آینده مفصل صحبت خواهیم نمود.

درمقابل سه گزینه بالا یك منوی كركره ای وجود دارد كه معیین كننده واحد اندازه گیری     می باشد.

 

Mode :

 این قسمت یك منوی كركره ای می باشد كه دراین قسمت می توانید تركیب بندی رنگ در صفحه جدید كه می خواهید ایجاد نمایید تعیین كنید. كه مدل ها را در زیر توضیح خواهم داد.

Bitmap

تصویری كه پیكسل ها با عوض كردن مقدار بیت ذخیره شده تغییر می كند  ( یك یعنی روشن صفر یعنی خاموش ، در صفحه نمایش رنگی بیتهای بیشتری استفاده می شوند تا سه رنگ قرمز و سبز و آبی را هم كنترل كند)

Grayscale

 این گزینه یك صحنه در اختیار ما می گذارد به این صورت كه هر فعالیت دراین صحنه شود به صورت سیاه سفید دیده خواهد شد و ذخیره می شود در كل صفحه ای سیاه سفید در اختیار می گذارد و رنگ در آن تاثیری به عنوان خود ماهیت اصلی رنگ ندارد فقط به صورت تیره های مختلف خاكستری نمایان می شود.

or

این مدل رنگ متشكل از سه رنگ اصلی قرمز سبز و آبی می باشد و با تركیب این سه رنگ ، رنگ اصلی به وجود خواهد آمد.

Cmyk color

این مدل رنگ جهت چاپ مورد استفاده قرار می گیرد و دراین مدل رنگها به حسب درصد رنگهای فیروزه ای (Cyanred)سرخابی (Maqenta) زرد (Yellow) و سیاه (Black) تعریف میشود.

Lab

 مدلLab جامع ترین مدل رنگی می باشد این مدل طوری طراحی شده كه در آن رنگها به دستگاه وابسته نباشد یعنی هر رنگ در صفحه نمایش و در صفحه چاپی به یك صورت ظاهر می شود. این مدل در عمل كاربرد زیادی ندارد.

Contents

در این قسمت شما مشخص می كنید كه صفحه جدید در قسمت پس زمینه چه خصوصیاتی را دارا باشد.

به صورتWhite سفید یاBack qrouhd color به صورت رنگی كه برای رنگ پس زمینه انتخاب می كنید یا به صورت شفاف یا Trahs pareht بعد از زدن دكمهok صفحه جدید ایجاد می شود .

Open

گزینه دوم در منویFile گزینهOpen می باشد كه معادل كلیدهای میانبرCtrl+O می باشد یا با دوبار كلیك كردن در پنجره كاری فتوشاپ می توانید به این پنجره دسترسی داشته باشید. به كمك این گزینه می توانید تصاویر را به فتوشاپ وارد نمایید.

Browse

به كمك این گزینه می توانید شما در داخل نرم افزار فتوشاپ یكBrowser یا یك پنجره مشاهدات داشته باشید.

Open Recent

به كمك این فرمان می توانید آخرین تصاویر باز شده توسط نرم افزار را دوباره بازیابی نمایید.

 

Close :

این فرمان صفحه باز انتخاب شده در نرم افزار را می بندد.

Save

این فرمان فایل موجود در نرم افزار را به فرمت های مختلف بر روی درایو سخت ذخیره سازی می نماید.

 

Save as :

این فرمان از فایل جاری كه به كمك فرمانSave ذخیره شده ، ذخیره سازی می كند البته با نام دلخواه.

 

Save for web :

 این گزینه تصویر جاری را برای استفاده بر روی اینترنت ذخیره سازی می نماید ( دراین رابطه در آینده توضیح خواهم داد)

 

Import :

به كمك این فرمان می توانید فایل هایی را به داخل برنامه وارد نمایید از جمله فایل هایAdobe Acrobat و غیره……………

 

Export :

به كمك این گزینه می توانید تصاویر را خروجی بگیرید.

تا اینجا با خصوصیات وفعالیت ها و تا حدودی با محیط نرم افزار آشنا شدید در درس بعد ترس شما نسبت به این نرم افزار خواهد ریخت و كامل ، راحت و روان با این نرم افزار كاربردی كار خواهید كرد.

مهدی بندری

اللّهمّ عرّفنی نفسک فانّک إن لم تعرّفنی نفسک لم أعرف رسولک اللّهمّ عرّفنی رسولک فانّک ان لم تعرّفنی رسولک لم اعرف حجّتک

حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح / ور نه طوفان حوادث ببرد بنیادت

چهارشنبه 3 مهر 1392  2:34 AM
تشکرات از این پست
sukhteh
sukhteh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 7880
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: آموزش فتوشاپ *

 

تصحیح رنگ و نور عکس‏ها در فتوشاپ

 

اشاره:

این بار به سراغ یكی از مشكلات معمول همه كاربران رفته‌ایم كه به‌رغم سادگی راه‌حل آن، بسیار مشكل‌ساز است؛ یعنی تصحیح رنگ و نور عكس‌ها!

فتوشاپ در كنار تمام قابلیت‌های پیچیده خود، امكانات بسیار زیادی را هم برای كاربران خانگی فراهم كرده است تا آن‌ها نیز بتوانند از امكانات بی‌نظیر برنامه استفاده كنند.

حتی نسخه‌ای از این برنامه هم برای كاربران خانگی منتشر می‌شود كه Photoshop Elements نام دارد و با امكانات ساده‌تر و قیمت ارزان‌تر مخصوص كاربران تازه‌كار و خانگی منتشر می‌شود و چند سالی است كه میزان فروش جهانی آن تقریباً هم اندازه فتوشاپ اصلی است.

اما در كشور ما به دلیل ارزان قیمت بودن این‌گونه برنامه‌های، استقبال از Photoshop Elements هم چندان زیاد نیست و اغلب كاربران ترجیح می‌دهند همان برنامه اصلی را روی كامپیوتر خود نصب كنند؛ حتی اگر نتوانند از بسیاری از قابلیت‌های آن استفاده كنند! همین برنامه قدرتمند، روش‌های ساده‌ای هم برای كاربران خانگی دارد. این روش‌های ساده را یاد بگیریم!

 

 

تصحیح نور

فرض كنیم عكسی را گرفته‌اید كه نور آن كافی نیست و اصطلاحاً تاریك شده است. به چنین عكس‌هاییUnderexpose می‌گویند.

یعنی نور آن‌ها زیر یا كمتر از مقداری است كه برای نوردهی یا Expose عكس كافی باشد. كافی است فتوشاپ را اجرا كرده و از طریق فرمان File>Open عكس مذكور را در داخل آن باز كنید.

حالا منوی Image را كلیك كنید. از منوی باز شده آن، گزینه Adjustment و بعد Shadow/Highlight را كلیك كنید.

پنجره‌ای كه باز می‌شود Shadow/Highlight نام دارد و در آن دو متغیر برای سایه‌ها و روشنایی‌ها دارد. با تغییر این دو متغیر می‌توانید به سادگی مقدار روشنایی عكس را تغییر دهید.

البته تنظیمات داخل این پنجره به همین دو متغیر ختم نمی‌شود. اگر روی گزینه Show More Optins كلیك كنید، برای هر دو گزینه سایه‌ها و روشنایی‌ها سه متغیر جداگانه پدیدار می‌شوند.

از آنجایی‌كه این آموزش، یك آموزش سریع برای افراد تازه‌كار است، توضیح بیشتر درباره امكانات دیگر متغیر‌های این فرمان را به وقت دیگری موكول می‌كنیم.

تصحیح رنگ و نور عکس‏ها در فتوشاپ
تصحیح رنگ و نور عکس‏ها در فتوشاپ

استفاده از فرمان قبل برای عكس‌هایی كه كنتراست رنگی زیادی دارند، مناسب است؛ مثلاً عكس هایی كه یك نفر جلوی پنجره ایستاده است و به همین دلیل صورت او سیاه شده است.

اما برخی از كاربران ترجیح می‌دهند تعیین میزان دقیق كنتراست را به فتوشاپ بسپرند. فرمان Auto Contrast در فتوشاپ، همان‌طور كه از اسم آن برمی‌آید، می‌تواند به طور خودكار میزان كنتراست یك عكس را تنظیم كند.

كافی است عكس مورد نظر را در فتوشاپ باز كنید و فرمان Auto Contrast را از همان منوی Image>Adjustment  كلیك كنید.

فتوشاپ بلافاصله نور كلی محیط را می‌سنجد و كنتراست عكس را طوری تنظیم می‌كند كه تیره‌ترین نقطه تصویر به رنگ سیاه كامل و روشن‌ترین نقطه تصویر به رنگ سفید كامل برسد. در این حالت كنتراست مناسب به دست می‌آید.

 

 

فرمان Auto Color

دیگر فرمان خودكار در فتوشاپ،Auto Color است. این فرمان هم دقیقاً همانند فرمان تنظیم خودكار كنتراست، برای تنظیم رنگ خودكار عكس به كار گرفته می‌شود. مشكل اینجا است كه این فرمان در اغلب موارد رنگ‌ها را به صورت اشتباه تغییر می‌دهد.

مثلاً اگر در یك محیط سرسبز، از یك شخص عكس بگیرید و با این فرمان بخواهید رنگ صورت، فرد را تنظیم كنید، مطمئناً رنگ چهره بسیار بی رنگ خواهد شد.

زیرا فتوشاپ برای تنظیم رنگ كل عكس، رنگ‌های سبز بسیار زیادی را در عكس تشخیص داده است و درصدد است با كاهش رنگ سبز، رنگ كل عكس را تصحیح كند. به همین دلیل، رنگ چهره نیز به اشتباه تخمین زده می‌شود. (عكس 3)

فرمان تنظیم رنگ خودكار چندان كارآمد نیست. بنابراین فتوشاپ این امكان را در اختیار كاربران قرار می‌دهد كه خودشان مقادیر رنگی را كم و زیاد كنند. تغییر رنگ‌ها در فتوشاپ از طریق فرمان Image>Adjustments>Color Balance در اختیار شما قرار می‌گیرد.

این فرمان به قدری مهم است كه كلید میانبر ساده‌ای مثل Ctrl+B برای آن انتخاب شده است. یعنی اگر دكمه‌هایCnotrol و B را روی صفحه‌كلید فشار دهید، پنجره این فرمان باز می‌شود و می‌توانید رنگ‌های عكس را تنظیم كنید. در این پنجره سه متغیر وجود دارد كه با آن می‌توان شش رنگ اصلی را كم و زیاد كرد.

سه رنگ قرمز و سبز و آبی كه در مقابل هر یك از آن‌ها رنگ مخالفشان یعنی Cyne (سبز - آبی)، Magenta (سرخابی) و زرد قرار دارد. مثلاً اگر در زیر نور لامپ تنگستن، عكسی كه گرفته‌اید زرد رنگ شده است، می‌توانید با این فرمان از زردی عكس بكاهید تا رنگ آن طبیعی شود.

تصحیح رنگ و نور عکس‏ها در فتوشاپ

اما تصحیح رنگ گفته شده، مربوط به زمانی است كه خودتان بتوانید مقدار خطای رنگی عكس‌تان را تشخیص دهید.

گاهی، عكس‌هایی را می‌بینید كه می‌توانید به وضوح خطاهای رنگی را در آن‌ها احساس كنید. اما نمی‌توانید بفهمید مقدار كدام رنگ، كم یا زیاد است یا این‌كه یك رنگ را تا چه اندازه باید كم و زیاد كنید.

در این زمان می‌توانید از قابلیت مقایسه‌ای رنگ‌ها در فتوشاپ كه با نام Variation شناخته می‌شود، استفاده كنید.

پنجره كاربری این فرمان به دو بخش تقسیم شده است. در سمت چپ آن عكس اصلی در میان شش پنجره قرار دارد كه هریك با مقداری از تغییر رنگ، نتیجه تصحیح رنگ در یك جهت رنگی را نشان می‌دهند.

مثلاً یكی از عكس‌ها كمی زرد و دیگری كمی آبی است. می‌توانید هر یك از عكس‌های تغییر رنگ یافته را كه می‌پسندید، كلیك كنید تا آن عكس، به عكس اصلی تبدیل شود و دوباره پنجره‌های تغییر رنگ در دور آن قرار بگیرند و ... .

در قسمت سمت راست هم همین روش برای تصحیح تاریكی و روشنایی وجود دارد. با این روش می‌توانید به سادگی رنگ و حتی نور عكس‌هایتان را تصحیح كنید.

 

 

رفع قرمزی چشم

یكی از قابلیت‌های بسیار كارامد برای كاربران تازه‌كار در فتوشاپ، ابزار قرمزی چشم است. برخی دوربین‌های سطح متوسط در هنگام فلاش زدن، موجب قرمزی چشم‌ها در عكس می‌شوند. این‌كه چرا این مشكل به‌وجود می‌آید، از سطح آموزش این شماره خارج است.

اما این‌كه چطور می‌توان آن را از بین برد، دقیقاً همان چیزی است كه وظیفه این ابزار را تعیین می‌كند. این ابزار در زیر گروه ابزارهای Healing Brush قرار دارد.

اگر آن را پیدا نمی‌كنید، دكمه Shift را نگه دارید و پشت سر هم دكمه J را روی صفحه كلیك بزنید تا علامت این ابزار را كه شبیه یك چشم است در نوار ابزار ببینید.

نوك این ابزار شبیه یك علامت به اضافه (+) است. كافی است با این به اضافه روی قرمزی یك چشم كلیك كنید تا بلافاصله آن را حذف كند.

تصحیح رنگ و نور عکس‏ها در فتوشاپ

دوربین‌های دیجیتال طوری طراحی می‌شوند كه در موقع فلاش زدن حداقل مقدار قرمزی چشم را ایجاد كنند. اما همیشه امكان خطا وجود دارد. فتوشاپ در خدمت شما است!

 

 

هماهنگی محیط رنگی

با این حال فرض كنید كه تصحیح رنگ و نور یك عكس را با روش‌هایی كه در بالا گفتیم انجام دادید و نتیجه مورد پسندتان قرار گرفت.

حال اگر تعداد عكس هایی كه به همان روش عكس‌برداری شده‌اند زیاد باشد و همه آن‌ها به یك اندازه و دقیقاً شبیه همین عكس اول به تصحیح نیاز داشته باشند، چه می‌كنید؟

اولین روش این است كه همه عكس‌ها را به صورت تك به تك از لحاظ رنگ و نور تصحیح كنید. اما فرمان Match Color از منوی Image>Adjustments به شما امكان می‌دهد محتوای رنگی بین دو عكس متفاوت را با هم یكی كنید.

مثلاً اگر زردی یك عكس را با استفاده از روش‌های بالا گرفته‌اید و می‌خواهید این كار را برای تك‌تك عكس‌های دیگری كه دارای ته رنگ زرد هستند اعمال كنید، می‌توانید با این فرمان كاری كنید كه محیط رنگی تمام عكس‌های دیگر با اولین عكس ویرایش شده یكی شود.

برای این كار پس از باز كردن عكس و باز كردن پنجره فرمان Match Color، از منوی باز‌شدنیِ Source باید عكسی را كه می‌خواهید محیط رنگی آن به عنوان محیط رنگی منبع مورد استفاده قرار بگیرد انتخاب كنید. در ابتدا این منو گزینه None  یا «هیچ‌كدام» را نشان می‌دهد.

به همین دلیل، هیچ تغییری روی عكس نمی‌بینید. اما كافی است، عكس دیگری را به عنوان عكس اصلی معرفی كنید، تا بلافاصله تغییر رنگ را در عكس فعلی مشاهده كنید. 

این روش خصوصاً برای یكی‌كردن رنگ صورت در عكس‌های چهره بسیار كاربرد مفیدی دارد.

در چنین حالتی برای این‌كه بتوانید محدوده در حال تغییر را تنها به چهره افراد محدود كنید، می‌توانید با یكی از ابزارهای انتخاب، تنها صورت افراد را انتخاب نمایید و سپس از فرمان Match Color استفاده كنید.

 

منبع: نشریه عصر شبکه

اللّهمّ عرّفنی نفسک فانّک إن لم تعرّفنی نفسک لم أعرف رسولک اللّهمّ عرّفنی رسولک فانّک ان لم تعرّفنی رسولک لم اعرف حجّتک

حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح / ور نه طوفان حوادث ببرد بنیادت

چهارشنبه 3 مهر 1392  2:34 AM
تشکرات از این پست
sukhteh
sukhteh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 7880
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: آموزش فتوشاپ *

اصول اولیه کار با فتوشاپ

اصول اولیه کار با فتوشاپ

http://www.iranvij.ir/upload/images/djzsjlasxu0slkktv30t.jpg

در این درس به توضیح اصول اولیه کار با فتوشاپ خواهیم پرداخت. در انتهای این درس شما درکی عمومی از قسمت های مختلف فتوشاپ خواهید داشت و نحوه کار کردن با برخی ابزار ها را فرا خواهید گرفت.

تنظیمات فتوشاپ :

قبل از شروع به کار با فتوشاپ، لازم است که برخی از تنظیمات آن را به گوته ای تغییر دهید که موجب افزایش کارایی آن شود. برای تغییر تنظیمات فتوشاپ به Edit>Preferences بروید و از آنجا گزینه General را انتخاب کنید.

سپس از پنجره کناری گزینه Interface را انتخاب کنید :

با غیر فعال کردن دو گزینه موجود در کادر قرمز پایینی، می توانید نمایش فایل های باز به صورت برگه را غیر فعال کنید. همچنین Tooltip ها پنجره های اطلاعاتی کوچکی هستند که با نگاه داشتن نشانگر موس روی یک ابزار، اطلاعاتی در مورد آن نمایش می دهد. این اطلاعات گرچه در زمان یادگیری فتوشاپ بسیار مفید است، اما در بعضی موارد ممکن است برای شما ایجاد مزاحمت کنند. بنابراین بهتر است آن را از طریق گزینه موجود در کادر قرمز بالایی غیر فعال کنید.

اکنون از پنجره کناری گزینه File Handling را انتخاب کنید. توصیه می کنیم که مقدار گزینه Maximize PSD and PSB Compatibility را روی Always قرار دهید :

این کار باعث می شود که فایل هایی که شما در فتوشاپ ذخیره می کنید، با نسخه های قبلی فتوشاپ سازگارتر شوند و همچنین هر بار که قصد ذخیره کردن فایلی را دارید، فتوشاپ از شما سوال نمی کند که آیا این قابلیت را فعال کند یا خیر!

اکنون از پنجره کناری گزینه Performance را انتخاب کنید. با توجه به اینکه در مورد اکثر تنظیمات این بخش قبلا بحث شده است تنها به توضیح بخش GPU Settings پرداخته می شود.

در صورتی که کارت گرافیک شما از سری های مورد پشتیبانی فتوشاپ باشد می توانید با انتخاب گزینه Enable OpenGL Drawing از ویژگی های منحصر به فردی که به فتوشاپ اضافه می شود استفاده کنید. به طور مثال می توان از زوم پیوسته بهره برد.

حال به بخش Cursors بروید. توصیه می شود که گزینه Full Size Brush Tip و تیک قسمت زیرین آن را فعال کنید. بدین ترتیب کل ناحیه ای که در اصر کلیک کردن تغییر می کند مشخص می شود. با زدن تیک قسمت زیرین، یک علامت بعلاوه در مرکز براش ایجاد می شود که کمک زیادی به تشخیص محل اثر ابزار می کند.

در قسمت Other Cursors توصیه می شود گزینه Standard انتخاب شود. با این کار یک علامت کوچک در محل نشانگر تشکیل می شود که نشان می دهد شما در حال کار کردن با چه ابزاری هستید. انتخاب گزینه دیگر باعث می شود شما با دقت بیشتری بتوانید از ابزار استفاده کنید اما ممکن است کمی موجب سردرگمی شود.

حال به قسمت Units & Rulers بروید. در قسمت Units دقت کنید که مقیاس را با توجه به نوع فعالیت خود انتخاب کنید. به طور مثال اگر کار اصلی شما طراحی وب است این واحد را روی پیکسل قرار دهید ولی اگر کارهای متنوعی انجام می دهید توصیه می کنیم که با روشی که در درس اول آموزش داده شد، واحد را عوض کنید.

تنظیمات رنگ :

هدف از انجام تنظیمات رنگ این است که چیزی که شما روی صفحه مانیتور می بینید با آنچه پرینت می گیرید یکی باشد و یا تصاویر اشخاص دیگر را همانطور که آنها روی رایانه خود می بینند، شما نیز همانطور ببینید. برای انتخاب تنظیمات رنگ، به Edit>Color Settings بروید :

از پنجره ای که باز می شود می توانید تنظیمات دلخواه را انتخاب کنید :

به طور مثال اگر قصد دارید از تصاویرتان پرینت تهیه کنید، بهتر است گزینه North America PrePress 2 را انتخاب کنبد. ولی اگر قصد دارید در زمینه طراحی وب کار کنید بهتر است North America Web/Internet را انتخاب کنید. هنگام باز کردن هر فایل فتوشاپ ممکن است حالت های مختلفی پیش بیاید، به طور مثال ممکن است فایلی که باز می کنید به همراه خود یک پروفایل رتنگ داشته باشد. که هنگام باز کردن آن فایل، فتوشاپ از شما سوال می کند که چه کاری انجام دهد :

برای دیدن آن مطابق تنظیمات خودتان، Convert Document’s Colors را انتخاب کنید. در صورتی که فایلی که باز می کنید هیچ پروفایلی همراهش نباشد، فتوشاپ باز از شما میپرسد که چه کاری انجام دهد :

می توانید همان گزینه اول یعنی Leave as is را انتخاب کنید سپس از داخل فتوشاپ به آن یک پروفایل تخصیص دهید. برای این کار به Edit>Assign Profile بروید :

زوم و پن :

برای زوم کردن روی هر عکس از نوار ابزار و یا از نوار جدید Application Bar ابزار زوم را انتخاب کنید و یا کلید میانبر آن یعنی حرف z را فشار دهید.

با هر بار کلیک روی عکس، بزرگنمایی بیشتر می شود. نکته ای که باید دقت کرد این است که ابزار زوم، ابعاد عکس را تغییری نمی دهد و تنها بزرگنمایی آن را تغییر می دهد. در صورتی که کلید alt را نگه دارید و کلیک کنید، بزرگنمایی کاهش پیدا می کند. ویژگی جدید در فتوشاپ CS4 وجود دارد که از OpenGL استفاده می کند. به این ترتیب که پس از انتخاب ابزار زوم و کلیک و نگه داشتن دکمه چپ موس، به طور پیوسته بزرگنمایی تصویر افزایش پیدا می کند. با نگه داشتن کلید alt و نگه داشتن کلید موس بزرگنمایی به طور پیوسته کاهش می یابد. یکی دیگر از تفاوت های این نسخه از فتوشاپ این است که درصد های زوم غیر متعارف باعث کاهش کیفیت تصویر نمی شود.

هنگامی که بزرگنمایی تصویر آنقدر باشد که تمام تصویر در صفحه نمایش نگنجد، ابزار Hand کمک بزرگی می کند :

ابزار Hand را می توانید از نوار ابزار انتخاب کنید. اما راهی که پیشنهاد می شود این است که دکمه Space را نگه دارید و موس را روی عکس بکشید. در این حالت فرقی نمی کند شما در حال استفاده از چه ابزاری باشید. این کار باعث می شود ابزار شما به طور موقت تبدیل به Hand شود. برای معرفی یکی دیگر از گزینه ها ابتدا دو فایل تصویری را باز کنید و سپس از نوار Application Bar گزینه زیر را انتخاب کنید :

در صورتی که تصاویری که نشان داده می شود، درصد بزرگنمایی متفاوتی داشته باشند، از قسمت Application Bar>Arrange Documents> Match Zoom and Location می توان درصد زوم آن ها را یکسان کرد و محل نمایش را هم یکی کرد.

تغییر اندازه در فتوشاپ :

هنگام تغییر اندازه تصاویر در فتوشاپ باید بسیار محتاطانه عمل کرد. زیرا تغییر اندازه غیر اصولی موجب از دست رفتن کیفیت می شود. به طور مثال فرض کنید که قصد داریم از یک تصویر پرینت تهیه کنیم. برای این منظور ابتدا به Image>Image Size می رویم :

اکنون پنجره ای باز می شود :

رزولوشن ۷۲ پیکسل در اینچ چندان برای پرینت مناسب نیست. برای دستیابی به کیفیت مناسب بهتر است این عدد حدود ۳۰۰ باشد. اما دقت کنید! قبل از تغییر این عدد به ۳۰۰ اول تیک گزینه Resample Image را بردارید. مشاهده می کنید که کادر مربوط به Pixel Dimensions غیر فعال می شود. این کار باعث می شود از از بین رفتن اطلاعات جلوگیری شود. حالا با تغییر رزولوشن به ۳۰۰ مشاهده می کنیم که ابعاد تصویر هم کاهش پیدا میکند.

حالا اگر تیک گزینه Resample Image را بزنیم و به طور مثال ارتفاع را به ۳ تغییر دهیم می بینیم که پهنا هم متناسب با آن تغییر می کند ولی Pixel Dimensions نیز تغییر می کند و این موجب از دست رفتن اطلاعات می شود :

برای ایجاد قاب برای عکس به Image>Canvas Size بروید :

حال پنجره ای باز می شود :

ابعاد مورد نظر برای ایجاد حاشیه را وارد کنید و دقت کنید که گزینه Relative فعال باشد. با تایید این پنجره حاشیه برای عکس ایجاد می شود :

در بعضی موارد ممکن است لازم شود که شما قاب عکس را بچرخانید. برای این منظور از ابزار Rotate View Tool در Application Bar استفاده کنید :

پس از انتخاب این ابزار موس را روی تصویر ببرید و پس از کلیک و نگه داشتن دکمه موس، تصویر را بچرخانید :

دقت کنید که این ابزار موجب چرخش واقعی تصویر نمی شود و فقط قاب آنرا می چرخاند. در صورتی که زاویه خاصی مد نظر شما باشد از قسمت نوار گزینه های این ابزار می توانید زائیه مورد نظر را وارد کنید :

در صورتی که می خواهید خود عکس را بچرخانید، از منوی Image گزینه Image Rotation و از آنجا گزینه مناسب را انتخاب کنید :

انتخاب رنگ در فتوشاپ

در فتوشاپ به روش های متفاوتی می توان رنگ انتخاب کرد. به طور کلی دو نوع رنگ انتخاب می شود یکی رنگ اصلی و دیگری عکس پس زمینه. اولی برای ابزار هایی مانند Brush کاربرد دارد و دومی برای مثلا Gradient ها.

مانند تصویر بالا این دو رنگ در پایین نوار ابزار قرار گرفته اند. رنگ های پیش فرض برای این دو رنگ سیاه و سفید هستند. با فشردن کلید D این دو رنگ به رنگ های پیش فرض تغییر پیدا می کنند :

روش اول انتخاب رنگ استفاده از Color Picker است. برای این کار روی هر کدام از رنگ های اصلی یا پس زمینه در نوار ابزار کلیک کنید تا کادر محاوره ای زیر باز شود :

با تغییر لغزنده ای که با فلش نشان داده شده است و سپس از قسمت سمت چپ می توان رنگ مورد نظر را انتخاب کرد. در حالت پیش فرض رنگ ها بر اساس Hue نمایش داده شده اند. میتوان آنها را بر اساس Saturation و یا Brightness نیز نشان داد و انتخاب کرد. همچنین می توان مقادیر RGB را وارد کرد. روش دیگر برای انتخاب رنگ استفاده از پنل Color است.

می توان هر یک از لغزنده های RGB را تغییر داد تا به رنگ دلخواه رسید. روش دیگر برای انتخاب رنگ، استفاده از پنل Swatches است :

کافی است روی رنگ مورد نظر کلیک کنیم تا آن رنگ انتخاب شود. آخرین روش برای انتخاب رنگ که یکی از بهترین روش ها هم هست، استفاده از ابزار قطره چکان است :

همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است، با کلیک روی هر نقطه از عکس، رنگ آن به عنوان رنگ اصلی انتخاب می شود :

تغییر اندازه نوک ابزار :

هنگامی که از ابزاری مانند Brush استفاده می کنیم، می توانیم اندازه سر ابزار و همچنین سختی آن را تغییر دهیم. برای این منظور می توان از نوار گزینه های آن ابزار لغزنده های قطر و سختی را تغییر داد :

اما مشکل این روش این است که هیچ پیش نمایشی از اندازه انتخاب شده نمی بینیم. روش بهتر این است که از کلید های میانبر استفاده کنیم. برای این منظور از کلید های براکت ([ ]) استفاده میکنیم براکت راست سایز را بزرگتر و براکت چپ کوچکتر می کند. با نگه داشته Shift و زدن براکت ها می توان سختی ابزار را هم کم و زیاد کرد :

پنل تاریخچه در فتوشاپ

در صورتی که تغییر ناخواسته ای در تصویر ایجاد کردیم و قصد از بین بردن آن را داشتیم می توانیم با فشردن کلید های ctrl+z آخرین تغییر انجام شده را از بین ببریم و همچنین با فشردن ctrl + alt + z گام های بیشتری به عقب برگردیم. اما در صورتی که تعداد این گام ها زیاد شود دچار سردرگمی خواهیم شد. بهتر است به منوی Window بروید و از آنجا پنل History را فعال کنید :

هر تغییری که در تصویر ایجاد کنید به عنوان یک گام در این پنل نمایش داده می شود. با کلیک روی هر کدام می توانید به عقب یا جلو بروید. اما دقت کنید که اگر چند گام به عقب برگردید و سپس تغییراتی ایجاد کنید دیگر مراحلی بعدی پاک خوهند شد. اما همیشه تصویر اصلی که در ابتدا باز کدید با کلیک بر روی تصویر کوچک آن در این پنل قابل دسترسی است :

بعد از هر چند مرحله می توانید یک تصویر از آن مرحله ایجاد کنید و با کلیک بر روی آن و سپس کلیک روی تصویر اولیه، مقایسه ای بین تصاویر انجام دهید. برای این منظور بر روی دکمه شکل دوربین در پایین پنل تاریخچه کلیک کنید :

به این ترتیب یک snapshot از تغییراتی که ایجاد کرده اید به وجود می آید :

ذخیره کردن فایل در فتوشاپ :

هر گاه تغییراتی در فایلی ایجاد کنید، برای جلوگیری از از بین رفتن آنها باید فایل را ذخیره کنید. اگر دقت کرده باشید، هنگامی که تغییراتی در یک عکس ایجاد می کنید، یک علامت ستاره در کنار نام آن ظاهر می شود :

این بدین معنی است که تغییرات ذخیره نشده ای در عکس وجود دارد. برای ذخیره کردن به منوی File بروید و از آنجا Save یا Save as را انتخاب کنید :

اما دقت کنید که انتخاب save موجب overwrite شدن فایل اصلی می شود و غیر قابل بازگشت است. با انتخاب save as کادر زیر باز می شود :

در قسمت فورمت می توانید فورمت دلخواهتان را انتخاب کنید. فورمت PSD مخصوص فتوشاپ است و تمام جزئیات کار شما را حفظ می کند. لایه ها در این فورمت حفظ می شوند. پیشنهاد می کنیم که همیشه یک نسخه از فایل خود را پس از تغییرات با این فورمت ذخیره کنید. فورمت Jpg یک فورمت فشرده است که حجم فایل را بسیار کاهش می دهد و مناسب برای ایمیل و وب است. اما لایه ها دیگر در این فورمت قابل دسترسی نیستند. همچنین دقت کنید که از این فورمت برای ویرایش عکس استفاده نکنید چون یک فورمت کاهنده است و با هر بار ذخیره کردن اطلاعات بخشی از جزئیات عکس از بین می رود. فورمت Tif یک فورمت غیر کاهنده است و لایه ها نیز در آن حفظ می شوند. فورمت gif یک فورمت مخصوص وب است که حداکثر ۲۵۶ رنگ را می تواند ذخیره کند و همانطور که حدس زدید، لایه ها نیز در آن قابل دسترس نیستند.

ایجاد فایل جدید در فتوشاپ

بیشتر اوقات شما فایل هایی را که در کامپیوترتان موجود هستند باز می کنید اما ممکن است بخواهید که یک فایل جدید ایجاد کنید. برای این منظور از منوی File گزینه New را انتخاب کنید :

در این کادر محاوره ای شما می توانید ابعاد عکس، رزولوشن آن، مد رنگی آن، عمق بیت آن و محتویات پس زمینه را انتخاب کنید. پس زمینه را می توانید Transparenth انتخاب کنید اما زیاد نگران آن نباشید چون همیشه قابل تغییر است.

خلاصه

در این درس اصول اولیه کار با فتوشاپ آموزش داده شد. تا این مرحله شما باید یک درک عمومی از قسنت های مختلف فتوشاپ و نحوه عملکرد برخی ابزارها داشته باشید. بهتر است کلید های میانبری که به آن ها اشاره می شود را فرا بگیرید زیرا سرعت شما در کار با فتوشاپ را به مراتب افزایش می دهند. همچنین نسبت به تغییر تنظیمات فتوشاپ با توجه به نیازتان اقدام کنید. برای افزایش کارایی فتوشاپ می توانید ایمل هفته آینده ۱۰ روش برای افزایش سرعت فتوشاپ را دریافت کنید. منتظر نظرات شما هستیم.

اللّهمّ عرّفنی نفسک فانّک إن لم تعرّفنی نفسک لم أعرف رسولک اللّهمّ عرّفنی رسولک فانّک ان لم تعرّفنی رسولک لم اعرف حجّتک

حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح / ور نه طوفان حوادث ببرد بنیادت

چهارشنبه 3 مهر 1392  2:35 AM
تشکرات از این پست
sukhteh
sukhteh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 7880
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: آموزش فتوشاپ *

 

رنگی‌كردن چشم‌ها در فتوشاپ

Adobe Photoshop CS3

 

اشاره :

در آموزش فتوشاپ این مقاله به سراغ یكی از تكنیك‌های عكاسی رفته‌ایم. یعنی تغییر رنگ چشم!

این تكنیك بسیار جالب این روزها در آلبوم‌ها یا عكس‌های خانوادگی و عروسی كاربرد بسیار زیادی دارد. استفاده از لنز در بسیاری از موارد موجب سرخ شدن چشم می‌شود و در عكس‌های پرترهِ بسیار نزدیك، كاملاً مصنوعی به نظر می‌رسد. بنابراین بسیاری از عكاسان به سوژه‌های خود پیشنهاد می‌كنند به‌جای استفاده از لنز‌های رنگی، تنها رنگ مورد علاقه‌ خود را سفارش دهند و عكس‌های مورد نظرشان را انتخاب كنند. برای بسیاری از افراد این كار بسیار پیچیده به نظر می‌رسد، اما عكاسان برای چنین ترفندی چه می‌كنند؟

رنگی‌كردن چشم‌ها در فتوشاپ

در همین ابتدای كار بهتر است بدانید كه استفاده از این تكنیك تنها روی عكس‌های پرتره نزدیك كه بخش بزرگی از تصویر توسط صورت پوشانده می‌شود، مناسب است. اصولاً عكس‌های قدیمی كیفیت پایین‌تری نسبت به عكس‌های جدید دارند و رنگی شدن عنبیه روی آن‌ها، چندان به چشم نمی‌آید. عكس مورد نظرتان را باز كنید و با فشردن دكمه‌های Ctrl+J یا كشیدن و رها كردن لایه Background روی آیكون Create New Lay در پالت لایه‌ها، یك لایه از روی لایه اصلی عكس بسازید. با این كار فتوشاپ یك لایه جدید شبیه لایه اولیه ایجاد می‌كند و بدین ترتیب هر ویرایشی كه انجام دهید، روی لایه جدید اعمال می‌شود.

 

تغییر رنگ چشم‌های روشن چندان مشكل نیست؛ زیرا اصولاً چشم‌های رنگی، پایه روشن دارند و به سادگی می‌توانید مراحل اولیه این آموزش، یعنی بخش روشن كردن چشم را نادیده بگیرید، اما در این‌جا فرض می‌كنیم كه در حال كار روی چشم‌های مردم كشورهای شرقی كه عمدتاً قهوه‌ای تیره هستند، كار می‌كنید. ابزار انتخاب بیضی شكل را برگزینید. این ابزار در حقیقت اولین ابزار در نوار ابزارهای فتوشاپ است و می‌تواند محدوده‌ای را به‌صورت دایره‌ای انتخاب كنید.

رنگی‌كردن چشم‌ها در فتوشاپ

به‌محض برگزیدن ابزار انتخاب بیضی، نوار تنظیمات آن هم در بالای پنجره فتوشاپ پدیدار می‌شود. (این مسئله در مورد تمام ابزارها صادق است. یعنی با انتخاب هر ابزار، نوار تنظیمات مربوط به آن را در بالای پنجره فتوشاپ می‌بینید.) گزینه Feather در نوار تنظیمات ابزارهای انتخاب نشان‌دهنده محدوده محوشدگی بخش انتخاب شده است. هرچه این مقدار كمتر باشد، محدوده انتخاب، لبه‌های تیزتری خواهد داشت. بنابراین بسته به عكسی كه روی آن كار می‌كنید، باید این مقدار را به گونه‌ای تغییر دهید كه محدوده انتخاب لبه‌های تیز نداشته باشد. در این‌جا مقدار Feather برابر پانزده  پیكسل انتخاب شده است. 

 

حالا باید عنبیه چشم را انتخاب كنید. حتماً می‌دانید كه روش انتخاب چگونه است. كلیك می‌كنید، نگه می‌دارید، می‌كشید و رها می‌كنید، اما در اینجا دو نكته كمكی را نیز به شما می‌گویم: اول این‌كه، ابزار انتخاب بیضی همان‌طور كه از اسم آن بر‌می‌آید، برای انتخاب به شكل بیضی به كار می‌رود. ما برای انتخاب عنبیه چشم به انتخاب دایره‌ای شكل احتیاج داریم. برای این‌كه محدوده انتخاب دقیقاً دایره‌ای شكل باشد، در هنگام انتخاب دكمهShift را نگه دارید. دوم این‌كه، ممكن است از محل نادرستی شروع به انتخاب كنید. مثلاً كمی بالاتر یا پایین‌تر از جایی كه لازم است، كلیك كنید و بكشید. برای این‌كه بتوانید در همان زمان انتخاب كردن محدوده انتخاب را حركت دهید، می‌توانید دكمه Space را نگه دارید و محدوده انتخاب را جابه‌جا كنید.

 

بعد از انتخاب كردن نیز اگر نوك نشانگر ماوس را در داخل محدوده انتخاب ببرید، می‌بینید كه به یك نشانگر با یك علامت چهارگوش در كنارش تبدیل می‌شود. یعنی در این حالت می‌توانید در داخل محدوده كلیك كنید، بكشید و محدوده را جابه‌جا نمایید. سوم این كه، هیچ دلیلی ندارد عنبیه هر كدام از چشم‌ها را جداگانه انتخاب نمایید و روی آن كار كنید. می توانید پس از انتخاب یكی از آن‌ها، دكمه Shift را نگه دارید و انتخاب محدوده دوم را آغاز كنید. هر دو نكته پیش درباره این محدوده انتخاب جدید نیز صادق است. فقط طوری انتخاب كنید كه فضای كافی در دور عنبیه چشم باقی بماند. پس از انتخاب هر دو عنبیه، دكمه Ctrl+C را فشار دهید تا محدوده در حافظه كپی شود.

رنگی‌كردن چشم‌ها در فتوشاپ

دكمه‌های Ctrl+V را فشار دهید. محدوده انتخاب كه با خطوط متحرك نقطه‌چین نشان داده می‌شود، ناپدید می‌شود. در حقیقت شما محدوده انتخابی را كه در داخل حافظه كپی كرده بودید، در همان محدوده‌ای كه انتخاب كرده بودید، یعنی در جای قبلی خود، روی یك لایه جدید Paste كردید (مجدداً روی آن كپی كردید). اگر به پالت لایه‌ها نگاه كنید، می‌بینید دو دایره كوچك در لایه فعال وجود دارد. اگر می‌خواهید واقعاً بفهمید كه این دو لایه چگونه‌اند، دو لایه زیرین آن لایه را خاموش كنید (روی آیكون چشم كنار آن‌ها كلیك كنید). قصد ما از این‌كار این است كه تمام عملیات رنگی كردن را روی این لایه، كه تنها شامل عنبیه چشم است، انجام دهید. با این كار می توانید در پایان بنا به نظر مشتری خود (همان سوژه) رنگ چشم را به هر رنگی كه می خواهید، در آورید. 

رنگی‌كردن چشم‌ها در فتوشاپ

در این مرحله می‌خواهیم رنگ چشم را روشن كنیم. اگر به پالت لایه‌ها نگاهی بیندازید، می‌بینید كه در پایین پالت، یك سری آیكون قرار دارند. آیكون چهارم (از چپ یا راست فرقی نمی‌كند. چون هفت آیكون بیشتر ندارد!) یك دایره سیاه و سفید است. این دایره امكان استفاده از لایه‌های تنظیم‌كننده را به شما می‌دهد روی آن كلید كنید. در منویی كه باز می‌شود، گزینه Channel Mixer را انتخاب كنید.

یك پنجره باز می‌شود كه در پایین سمت چپ آن گزینه‌ای به نام Monochrome یا تك‌رنگ قرار دارد. آن را انتخاب كنید. حالا تصویر سیاه و سفید می‌شود. كنترل‌كننده‌ها Red ،Green و Blue در این حالت می‌توانند مقادیر رنگ‌های قرمز، سبز و آبی تصویر را افزایش یا كاهش دهند. این موضوع كمی پیچیده است؛ زیرا مربوط به كانال‌های رنگی و افزایش و كاهش كنتراست كانال‌های رنگی هر یك از آن‌ها در تركیب رنگی اصلی می‌شود. كافی‌است بدانید كه با افزایش مقدار كنترل‌كننده قرمز و سبز، می‌توانید موجب روشن شدن رنگ عنبیه شوید. بدون این‌كه تأثیر چندانی روی رنگ مردمك چشم (كه بیشتر از كانال آبی تشكیل شده است،) بگذارید.می‌توانید اعداد را با توجع به تصویر زیر تغییر دهید.

رنگی‌كردن چشم‌ها در فتوشاپ

مقدار تغییر كاملاً به تیرگی رنگ چشمی بستگی دارد كه روی آن كار می‌كنید. آرام آرام می‌بینید كه عنبیه چشم به رنگ طوسی در‌می‌آید، اما مشكل این‌جاست كه لایه‌های تنظیم‌كننده هنگامی كه ایجاد می‌شوند، روی تمام لایه‌های زیر خود تأثیر می‌گذارند. یعنی این تغییر رنگ نه فقط روی لایه چشم‌ها، بلكه روی تمام لایه‌های زیرین نیز مؤثر است. برای این‌كه فقط لایه چشم‌ها (كه در زیر لایه تنظیم‌كننده قرار دارد) تغییر رنگ دهد، دكمه‌های Ctrl+Alt+G را فشار دهید. با این كار لایه تنظیم‌كننده به یك لایه برش‌دهنده (Clipping Layer) تبدیل می‌شود و یك علامت پیكان شكسته در كنار آن ظاهر می‌شود. حالا فقط لایه زیر آن طوسی شده است.لایه‌های زیرین را مجددا فعال کنید(علامت چشم مجددا ظاهر می شود).

رنگی‌كردن چشم‌ها در فتوشاپ

سفیدی دور عنبیه به خاطر تغییرات شدید رنگ است. ابزار پاك‌كن را بردارید. در نوار تنظیمات ابزار پاك‌كن، روی مثلث كوچكی كه در سمت راست شماره نشان‌دهنده بزرگی نوك قلم قرار دارد، كلیك كنید. از منوی باز شده، كنترل‌كنندهHardness را به سمت چپ بكشید و روی صفر قرار دهید تا نوك قلم بسیار نرم و هموار شود. حالا لایه چشم‌ها را انتخاب كنید. و دور عنبیه چشم را آرام آرام و با دقت زیاد پاك كنید. بطوریکه فقط عنبیه پاک نشده باشد .

رنگی‌كردن چشم‌ها در فتوشاپ

اگر احساس می‌كنید رنگ چشم به اندازه كافی روشن شده است، می‌توانید لایه تنظیم‌كننده ChannelMixer و لایه چشم‌ها را یكی كنید. كافی‌است لایه تنظیم‌كننده را انتخاب كنید و دكمه‌های Ctrl+E را فشار دهید تا با لایه زیرین خود یكی شود. اگر هنوز رنگ لایه را كمرنگ یا پررنگ می‌بینید، روی لایه تنظیم‌كننده دوباره كلیك كنید تا پالت مربوط به آن دوباره باز شود و مجدداً كنترل‌كننده‌های رنگی های سبز و قرمز را جا‌به‌جا كنید تا به رنگ مطلوب برسید. حالا عنبیه لایه چشم‌ها كاملاً روشن شده است و خود به عنوان یك لایه منفرد دیده می‌شود.

رنگی‌كردن چشم‌ها در فتوشاپ

حالا وقت رنگ‌دهی است. رنگ‌دهی به لایه‌های تك‌رنگ در فتوشاپ روش‌های مختلفی دارد. شخصاً برای این كار روش استفاده از لایه تنظیم‌كننده Hue/Saturation را ترجیح می‌دهم.برای اینکار از منویImage  گزینه Adjastment و بعد Hue/Saturation را انتخاب نمایید و یا  از همان منوی لایه‌های تنظیم‌كننده كه در مراحل قبل گفتیم، گزینه Hue/Saturation را انتخاب كنید. پنجره‌ای باز می‌شود كه دارای سه میله‌بار كنترل‌كننده است و در پایین راست آن گزینه‌ای به نام Colorize دارد.

این گزینه غیرفعال است و برای رنگ‌دهی استفاده می‌شود. هنگامی كه آن را فعال می‌كنید، بلافاصله تمام تصویر تك‌رنگ می‌شود. همان‌طور كه گفتیم لایه‌های تنظیم‌كننده روی همه لایه‌های زیرین خود تأثیر می‌گذارند. با تغییر گزینه Hue می‌توانید رنگ‌های مختلفی را امتحان كنید و گزینه Saturation نیز مخصوص تنظیم اشباع یا چگالی رنگ است. مثلاً انتخاب مقدار بیست برای Hue رنگ چشم را عسلی و مقدار نود، رنگ چشم سبز را می‌كند.

رنگی‌كردن چشم‌ها در فتوشاپ

پس از انتخاب رنگ، می‌توانید به روش قبلی (Ctrl+Alt+G) این لایه تنظیم‌كننده را نیز به یك لایه برش‌دهنده تبدیل كنید تا فقط روی لایه چشم‌ها تأثیر بگذارد. اما حُسن استفاده از این روش چیست؟ فرض كنید در این مرحله كار را تمام می‌كنید و فایل را با فرمت PSD ذخیره می‌كنید. لایه تنظیم‌كننده مذكور به همراه لایه‌های دیگر ذخیره می‌شود. حالا فرض كنید سوژه مذكور رنگی را كه شما انتخاب كرده‌اید، نپسندد. كافی‌است عكس را در فتوشاپ باز كنید. روی لایه تنظیم‌كننده دوبار كلیك كنید تا پنجره آن باز شود. بعد كنترل‌كننده Hue را بكشید و مقدار آن را تغییر دهید. رنگ چشم به صورت زنده تغییر می‌كند و شخص مذكور می‌تواند هر رنگی را كه دوست داشت، انتخاب كند.

رنگی‌كردن چشم‌ها در فتوشاپ

منبع: عصر شبکه

اللّهمّ عرّفنی نفسک فانّک إن لم تعرّفنی نفسک لم أعرف رسولک اللّهمّ عرّفنی رسولک فانّک ان لم تعرّفنی رسولک لم اعرف حجّتک

حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح / ور نه طوفان حوادث ببرد بنیادت

چهارشنبه 3 مهر 1392  2:35 AM
تشکرات از این پست
sukhteh
sukhteh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 7880
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: آموزش فتوشاپ *

فتوشاپ و طراحی وب

 


می‌توان گفت فتوشاپ، نرم‌افزاری چندکاره است. یعنی تقریباً در هر جایی که به طراحی یا کار روی تصویر و عکس نیاز باشد، خودی نشان می‌دهد و قابل استفاده است.

 


بهینه سازی پروژه‌های فتوشاپ

بر مبنای نوع کاربرد می‌توان کاربران فتوشاپ را به سه دسته تقسیم کرد:

1- طراحان گرافیست

2- عکاسان

3- طراحان وب و چندرسانه‌ای

در این مقاله می‌خواهیم درباره طراحی صفحات وب به کمک فتوشاپ و ابزارها و فرامینی که به ما در این زمینه کمک می‌کنند صحبت کنیم و با آن‌ها آشنا شویم.

هر صفحه وب از دو بخش تشکیل شده است؛ بخش اول، محیط گرافیکی صفحه و بخش دوم محیط کد نویسی است که به کمک آن، محیط گرافیکی ایستا به یک محیط پویا تبدیل می‌شود. می‌توان گفت به همان اندازه که کد نویسی درست، در طراحی وب‌سایت مهم است، طراحی گرافیکی وب سایت نیز اهمیت ویژه‌ای دارد. اینجاست که فتوشاپ پا به میدان می‌گذارد و طراح وب می‌تواند با کمک آن به بهترین نحو ممکن قدرت کد نویسی خود را به نمایش بگذارد. معمولاً قبل از شروع به کار طراحی وب‌سایت، طرح جامعی از سایت و صفحات مورد نیاز آن تهیه و با توجه به آن قالب گرافیکی سایت طراحی می‌شود. پس از اتمام طراحی، با انتقال قالب به محیط برنامه‌های طراحی وب، ارتباط بین قسمت‌های مورد نظر تعریف شده و خروجی نهایی صورت می‌گیرد.

اولین کار برای ایجاد قالب سایت، تعریف یک پروژه جدید با اندازه مورد نظر سایت است. برای این کار ابتدا از قسمت File گزینه New را انتخاب و پروژه جدید را تعریف می‌کنیم. فقط باید دقت کرد که در محیط وب، واحد اندازه‌گیری بر مبنای پیکسل بوده و از استاندارد معینی تبعیت می‌کند. برای سهولت کار می‌توانیم در پنجره New با کلیک در قسمت Preset و انتخاب گزینه Web، از اندازه‌های استانداردی که در قسمت Size ظاهر می‌شود استفاده کنیم. رزولوشن محیط وب نیز برخلاف چاپ، باید 72 یا حداکثر 96 باشد، زیرا بیشتر از این مقدار، تغییر چندانی در کیفیت تصویر ایجاد نمی‌شود، فقط حجم فایل خروجی را بیهوده افزایش داده‌ایم.

در نهایت با تأیید ابعاد پروژه، وارد محیط کاری فتوشاپ می‌شویم. استفاده از خطوط راهنما، یکی از کاربردی‌ترین بخش‌هاست و به کمک آن می‌توانیم نسبت به مشخص کردن موقعیت و محل قسمت‌های مختلف سایت خود اقدام کنیم. پس در ابتدای کار با مشخص کردن Header و Footer و محل چیدمان ستون‌های سایت خود، خطوط راهنمایی را در موقعیت مناسب آن‌ها قرار می‌دهیم.

یکی از مهم‌ترین نکاتی که یک طراح سایت باید در نظر داشته باشد، کم حجم کردن سایت برای سهولت بارگذاری آن در اینترنت‌های کم سرعت است.

 

در ادامه به کمک ابزارهای موجود مثل ابزارهای برداری، شیب رنگ، Layer Style و... به طراحی قالب مورد نظرمان اقدام می‌کنیم. یکی از مهم‌ترین نکاتی که یک طراح سایت باید در نظر داشته باشد، کم حجم کردن سایت برای سهولت بارگذاری آن در اینترنت‌های کم سرعت است و با توجه به این که بیشتر حجم یک سایت نیز مربوط به تصاویر استفاده شده در آن است، بنابراین به کمک فتوشاپ و ترفندهای طراحی سایت می‌توانیم سایتی با کمترین حجم ممکن بدون صرف‌نظر کردن از جلوه‌های گرافیک تولید کنیم.

یکی از ترفندهای طراحی سایت استفاده از دستور تکرار (Repeat) در کد نویسی سایت است که در آن با تکرار یک تصویر به صورت پشت سر هم، اندازه وسیعی از فضای مورد نظر بدون افزایش حجم پوشانده می‌شود. مثلاً برای پوشش پس‌زمینه سایت یا قسمت سر صفحه یا پا صفحه سایت می‌توانیم از این ترفند استفاده کنیم و حجم سایت خود را تا حد بسیار زیادی کاهش دهیم.

برای تولید تصویری که با تکرار آن، شکل مورد نظر ایجاد می‌شود می‌توانیم از قسمت جعبه ابزار فتوشاپ و مجموعه مارکی، ابزار Single Row یا Single Column را برای انتخاب یک پیکسل از تصویر به صورت افقی یا عمودی از محیط کاری استفاده کنیم. در مرحله بعد با قرار دادن خطوط راهنما در ابتدا و انتهای قسمت انتخاب‌شده، به کمک ابزار Crop آن بخش را برش داده و از آن برای تکرار و ایجاد حالت مورد نظر استفاده کنیم.

یکی دیگر از قسمت‌های کاربردی فتوشاپ برای طراحان وب، ابزار Slice در زیر مجموعه ابزار Crop است که به کمک آن، طراح می‌تواند تصویر خود را به قسمت‌های کوچک‌تری تقسیم کرده و باعث افزایش سرعت بارگذاری سایت شود. حتی می‌تواند برای هر بخش انتخاب شده آدرس URL دلخواهی را تعریف کند تا کاربر با کلیک روی آن بخش، به صفحه مورد نظر طراح هدایت شود. برای این کار کافی است پس از تعریف Slice در گوشه سمت چپ و بالای آن دو بار کلیک کنید و در پنجره باز شده آدرس مورد نظر و سایر مشخصات دلخواه را بنویسید. یکی دیگر از قابلیت‌های مهم فتوشاپ برای طراحان وب تولید خروجی مناسب وب از صفحه طراحی شده بدون استفاده از برنامه‌های طراحی وب است. برای این کار پس از اتمام طراحی، از قسمت File گزینه save for web را انتخاب کرده و با تعریف فرمت دلخواه از قسمت Preset گزینه save را انتخاب می‌کنیم.

یکی دیگر از قابلیت‌های مهم فتوشاپ برای طراحان وب تولید خروجی مناسب وب از صفحه طراحی شده بدون استفاده از برنامه‌های طراحی وب است.

 

البته کاربرد اصلی این بخش، تولید تصاویر کم‌حجم به منظور استفاده در صفحات اینترنتی است، اما همان‌گونه که گفته شد می‌توانیم این تصاویر را همراه صفحه html مورد نظر نیز تولید و آن را در سایت خود آپلود کنیم.

از فرمت‌های کم حجم رایج عکس برای استفاده در صفحات وب، می‌توان به JPEG، Gif و PNG اشاره کرد که از بین آن‌ها فرمت Gif و PNG جهت ذخیره‌سازی لایه‌های شفاف نیز کاربرد دارد که البته حجم بیشتری نیز نسبت به فرمت JPEG دارد. در صورت استفاده از تصاویر شفاف روی دیگر تصاویر در وب، کادری اطراف تصویر مورد نظر ظاهر نمی‌شود و از این بابت حرفه‌ای‌تر خواهد بود.

با انتخاب گزینه Save for Web‌ از قسمت File‌ می‌توانیم برای ایجاد تناسب دلخواه بین کیفیت و حجم تصویر از بین حالت‌های فراوانی که وجود دارد، استفاده کنیم.

1- فعال کردن حالت مقایسه‌ای تصویر بین حالت اصلی و حالت انتخاب شده برای ایجاد خروجی کم حجم.

2- پیش‌نمایش تصویر قبل و بعد از اعمال تغییرات.

3- توضیحات مربوط به اندازه تصویر نهایی و سرعت بارگذاری آن در اینترنت.

4- گزینه‌های قابل انتخاب برای تنظیم حالت دلخواه تصویر نهایی از بین 3 فرمت JPEG، Gif و PNG (از حالت‌های پیش فرض موجود در قسمت Preset نیز می‌توان استفاده کرد).

5- نمایش یا عدم نمایش متا دیتا مخفی شده در عکس.

6- جدول رنگ‌های استفاده شده در صورتی که حالت Gif انتخاب شده باشد.

7- تنظیم سایز تصویر نهایی.

8- تنظیم انیمیشن موجود در تصویر در صورت تعریف انیمیشن و ایجاد خروجی Gif.

در نهایت با کلیک روی دکمه save و انتخاب حالت دلخواه Image Only یا html Only یا هر دو، فایل خود را با کمترین حجم ممکن ذخیره می‌کنیم.

اللّهمّ عرّفنی نفسک فانّک إن لم تعرّفنی نفسک لم أعرف رسولک اللّهمّ عرّفنی رسولک فانّک ان لم تعرّفنی رسولک لم اعرف حجّتک

حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح / ور نه طوفان حوادث ببرد بنیادت

چهارشنبه 3 مهر 1392  2:37 AM
تشکرات از این پست
sukhteh
sukhteh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 7880
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: آموزش فتوشاپ *

روش بـرای افزایش سرعت فتوشـاپ

توسط : moradyzade
۱۰ روش بـرای افزایش سرعت فتوشـاپ

http://www.iranvij.ir/upload/images/vkhr456b45w6qjhcx87s.jpg

 

نخستین کاری که پس از نصب فتوشاپ باید انجام دهید، این است که از منوی Edit>Preferences پنجره تنظیمات اصلی برنامه را باز کرده و آن‌ها را مطابق دلخواه خود تنظیم کنید، اما همین نکته ساده یکی از آن مواردی است که اغلب طراحان توجهی به آن نمی‌کنند.

با این‌کار می‌توانید کارایی نرم‌افزار فتوشاپ را بهبود ببخشید. به خصوص اگر از کامپیوتر‌های نه‌چندان قدرتمند استفاده می‌کنید، تغییر دادن تنظیمات پیش‌فرض این برنامه برای شما بسیار ضروری است. اگر تا به حال این تنظیمات را تغییر نداده‌اید یا اگر می‌خواهید تنظیمات قبلی خود را دوباره بررسی کنید، در اینجا ده ترفند مهم و کاربردی را به شما معرفی می‌کنیم تا توسط آن‌ها سرعت فتوشاپ‌ خود را افزایش دهید.

تعداد مراحل تاریخچه را تنظیم کنید

احتمالاً شما هم بارها و بارها از امکانات پالت تاریخچه استفاده کرده‌اید. این پالت، فهرستی از مراحل عملیات انجام شده روی عکس را در خود ذخیره می‌کند و می‌توانید با زدن دکمه‌های Ctrl+Z یا کلیک کردن روی هر مرحله از داخل پالت، یک یا چند گام به عقب برگردید.

این قابلیت فتوشاپ بسیار کاربردی است، اما دقت داشته باشید که ذخیره کردن تعداد زیادی از مراحل می‌تواند موجب کند شدن سرعت فتوشاپ شود.

تعداد مراحل پیش‌فرض برنامه، بیست مرحله است، اما برخی از کاربران سعی می‌کنند با بالا بردن این تعداد از داخل تنظیمات اصلی برنامه، درصد خطا را هنگام کار کاهش دهند. بسته به امکانات کامپیوترتان می‌توانید این گزینه را از مسیر Edit>Preferences>Performance تغییر دهید. پیشنهاد می‌کنیم اگر مقدار حافظه کامپیوترتان کمتر از دو گیگابایت است، به جای افزایش تعداد مراحل ذخیره شده، از قابلیت Snapshotهای پالت تاریخچه استفاده کنید.

چه مقدار Cache Level نیاز دارید؟

تنظیمات Cache Levels نیز در مسیر Edit>Preferences>Performance و دقیقاً زیر تنظیمات پالت تاریخچه قرار دارند. این تنظیمات هیستوگرام و زمانی که طول می‌کشد تا تغییر انجام شده روی یک تصویر دوباره روی صفحه به نمایش درآید را تعیین می‌کند. به صورت پیش‌فرض، شش مرحله برای Cache Level تعیین شده است که این تعداد در نهایت می‌تواند تا هشت مرحله افزایش یابد.

بدیهی است که افزایش این مقدار موجب بالا رفتن سرعت پردازش تغییرات می‌شود. این تنظیمات به خصوص هنگامی که با عکس‌هایی با دقت بالا کار می‌کنید، بسیار مؤثر است. همچنین هنگامی که روی اندازه نمایش کوچک‌تر (به عنوان مثال، پنجاه درصد) کار می‌کنید، باز هم همین تنظیمات برای پردازش عکس‌ها در اندازه کوچک‌تر (Down Sampling) نیز استفاده می‌شود.

اگر مقدار حافظه کامپیوترتان بیش از دو گیگابایت است و معمولاً روی عکس‌هایی با دقت بالا (مانند عکس‌هایی که با دوربین‌های دیجیتال خودتان می‌گیرید) کار می‌کنید، بهتر است مقدار Cache Levels را تا هشت افزایش دهید، اما اگر مقدار حافظه کامپیوترتان زیاد نیست و همچنین اگر روی عکس‌های با دقت پایین (یک تا سه مگابایت) کار می‌کنید، کاهش مقدار Cache Levels تا یک یا دو، انتخاب بهتری برای شما خواهد بود، زیرا می‌توانید به سرعت به جای Cache کردن عکس‌ها، آن‌ها را ذخیره کنید.

حواستان به مقدار حافظه مصرفی باشد

فتوشاپ عاشق حافظه (RAM) است و اگر جلوی آن را نگیرید تا آخرین بیت حافظه کامپیوترتان را مصرف خواهد کرد. بنابراین باید «مقدار حافظه‌ای که به فتوشاپ اختصاص می‌دهید را محدود کنید». تنظیمات مربوط به محدود کردن مقدار حافظه مصرفی نیز در Edit>Preferences>Performance قرار دارد. مقدار حافظه کلی سیستم در این قسمت نمایش داده می‌شود.

اگر هنگامی که از نرم‌افزار فتوشاپ استفاده می‌کنید، برنامه‌های دیگری را باز نمی‌کنید (به‌عنوان مثال، Firefox برای جست‌وجو در اینترنت یا Media Player برای گوش دادن موسیقی و…) و همچنین اگر مقدار حافظه کامپیوترتان حدود دو تا سه گیگابایت است، می‌توانید این درصد را تا ۷۵-۸۰ درصد نیز افزایش دهید. در غیر این صورت بهتر است این مقدار را از پنجاه درصد بالاتر نبرید.

از Scratch Disk مناسب استفاده کنید

فتوشاپ می‌تواند به همان صورتی که از حافظه استفاده می‌کند، بخشی از حافظه ثابت کامپیوتر را نیز به‌عنوان یک حافظه جانبی به کار گیرد. برنامه فتوشاپ این حافظه را Scratch Disk می‌نامد.

به صورت پیش‌فرض این حافظه از درایو ویندوز یا (معمولاً) همان درایو C کسر می‌شود، اما درایو C به‌طور معمول فضای خالی چندانی ندارد و استفاده از فضای خالی آن به‌عنوان Scratch Disk موجب کند شدن کل سیستم می‌شود.

بنابراین بهتر است درایو پیش‌فرض را به یکی از درایوها‌ی دیگر (با فضای خالی بیشتر) تغییر دهید و همین‌طور ترتیب درایوها را طوری تنظیم کنید (با دکمه‌های مثلثی شکل سمت راست فهرست) که درایو C آخرین درایو باشد.

قابلیت پیش‌نمایش فونت‌ها را خاموش کنید

کاربران فتوشاپ، به خصوص طراحان، علاقه دارند فونت‌های زیادی را روی کامپیوترشان نصب کنند تا همیشه هنگام کار فونت‌های موردنیاز را در دسترس داشته باشند. هنگامی که در فتوشاپ روی منوی فونت‌ها کلیک می‌کنید، به محض باز شدن این منو، پیش‌نمایشی از فونت‌های در دسترس به نمایش در می‌آید. خاموش کردن پیش‌نمایش فونت‌ها می‌تواند تأثیر زیادی روی بالا رفتن کارایی فتوشاپ داشته باشد.

برای این‌کار به مسیر Edit>Preferences>Type رفته و مانند آنچه در تصویر می‌بینید، گزینه «Font Preview Size» را غیرفعال کنید.

خاموش کردن تصاویر کوچک (Thumbnails) داخل پانل‌ها

فراهم کردن پیش‌نمایش لایه‌ها در پانل‌لایه‌ها و همچنین در پانل‌های دیگر مانند Channels و Paths موجب استفاده از حافظه می‌شود. به خصوص هنگامی که روی لایه‌های مختلف عکس کار می‌کنید، فتوشاپ برای هر تغییر جدید، لایه‌های مربوط به آن را نیز دوباره پردازش می‌کند و با افزایش تعداد لایه‌های تصویر موجب استفاده بیشتر از حافظه می‌شود.

در صورت تمایل می‌توانید این پیش‌نمایش‌ها را به‌طور کل خاموش کنید، دست‌کم کوچک‌ترین اندازه ممکن را برای آن‌ها انتخاب کنید. برای این‌کار باید در هر پانل‌، منوی Panel Options را باز کرده و مانند تصویر، گزینه None یا کوچک‌ترین اندازه را انتخاب کنید.

از فرمان Purge استفاده کنید

هنگامی که در حال کار هستید، فتوشاپ اطلاعات تصویر برای فرمان Undo، حافظه موقت یا Clipboard و مراحل تاریخچه را ذخیره می‌کند.

این اطلاعات موجب مصرف حافظه می‌شود، به خصوص اگر زمان زیادی را روی یک عکس صرف کنید یا این‌که تعداد مراحل زیادی را برای تاریخچه اختصاص داده باشید، این مصرف حافظه زیاد خواهد بود. برای کاهش اطلاعاتی که موجب مصرف حافظه می‌شوند، به مسیر

(Edit>Purge>(option بروید. منظور از Option حافظه موردنظر شما برای خالی شدن است. توجه کنید که در صورت حذف هر یک از اطلاعات، دیگر امکان دسترسی به آن‌ها را نخواهید داشت.

قابلیت هماهنگی فایل‌های PSD و PSB را روشن کنید

Maximize PSD and PSB File Compatibility قابلیتی در فتوشاپ است که به موجب آن، یک نسخه کپی یکی‌شده از لایه‌ها (Flattened Copy) همراه فایل ذخیره می‌شود تا اطمینان پیدا کنید که فایل PSD یا PSB شما که در نسخه جدید فتوشاپ ذخیره شده است، در نسخه‌های قدیمی‌تر نیز بدون مشکل باز خواهد شد. این‌کار اندکی موجب زیادتر شدن حجم فایل‌های شما می‌شود.

در ضمن اگر بخواهید از قابلیت Edit in Photoshop نرم‌افزار لایتروم (Photoshop Lightroom) استفاده کنید، باید حتماً این گزینه روشن باشد. برای تغییر این گزینه به مسیر Photoshop>Preferences>File Handling بروید.

فتوشاپ خود را شلوغ نکنید

اگرچه روی اینترنت الحاقات رایگان (و در ایران در DVDهای فروشگاه‌ها الحاقات غیررایگان) زیادی را می‌توانید پیدا کنید، اما باید مراقب باشید که این تعداد از امکانات جانبی در دسترس (فونت‌ها، قلم‌موها، شکل‌های آماده، استایل‌ها، پلاگین‌ها و…) نباید شما را فریب دهند.

فتوشاپ خود را خلوت نگه دارید. قرار نیست هر چه در دسترس شما است روی فتوشاپ نصب کنید. نصب تعداد زیادی پلاگین و الحاقات جانبی، موجب کند شدن کارایی فتوشاپ می‌شود. حرفه‌ای‌ها ترجیح می‌دهند تنها چند پلاگین را روی فتوشاپ نصب کرده و از همان چند گزینه هزاران نتیجه مختلف را به دست آورند.

بازگرداندن تنظیمات اولیه فتوشاپ

اگر تنظیمات فتوشاپ خود را طوری تغییر داده‌اید که برای شما دردسر ساز شده است، احتمالاً این ترفند کوچک برای شما مفید خواهد بود. هنگامی که برنامه در حال اجرای دوباره است، دکمه‌های Alt+Ctrl+Shift را نگه دارید.

با این‌کار به محض بالا آمدن فتوشاپ، از شما سؤال می‌شود که آیا می‌خواهید فایل تنظیمات برنامه حذف شده و برنامه با تنظیمات پیش‌فرض اولیه اجرا شود؟ در صورت OK کردن این پرسش، تمام تنظیمات تغییریافته حذف شده و فتوشاپ را با تنظیمات اولیه آن مشاهده خواهید کرد.

اللّهمّ عرّفنی نفسک فانّک إن لم تعرّفنی نفسک لم أعرف رسولک اللّهمّ عرّفنی رسولک فانّک ان لم تعرّفنی رسولک لم اعرف حجّتک

حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح / ور نه طوفان حوادث ببرد بنیادت

چهارشنبه 3 مهر 1392  2:38 AM
تشکرات از این پست
sukhteh
sukhteh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 7880
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: آموزش فتوشاپ *

آشنایی با محیط کاری فتوشاپ CS4
توسط : moradyzade
آشنایی با محیط کاری فتوشاپ CS4

http://www.iranvij.ir/upload/images/m3fdbyqbnzlyfgi54nrt.jpg

یکی از ویژگی های بارز نسخه جدید فتوشاپ این است که رابط کاربری جدید آن بسیار کاربرپسند است و کار کردن با آن بسیار ساده تر از نسخه های قبلی است. در این درس، که اولین درس از سری آموزش گام به گام فتوشاپ است، به معرفی محیط کاری فتوشاپ نسخه CS4 پرداخته می شود. فتوشاپ مجموعه ای از ابزارها و پنل هاست که امکانات گسترده ای را برای کاربران به منظور ویرایش و حتی خلق تصاویر فراهم آورده است. این ابزارها و پنل ها به طور شگفت آوری در رابط کاربری فتوشاپ گنجانده شده اند به طوری که دسترسی به هر یک از این اجزا با صرف کمترین وقت امکان پذیر است. این ویژگی در نسخه CS4 این نرم افزار به طور چشم گیری بهبود یافته و این نرم افزار را نسبت به قبل کاربر پسند تر کرده است. به طوری که در عین اینکه ابزارهای بیشتری در دسترس قرار گرفته اند، محیط کاری منظم تر شده است.

محیط کاری در یک نگاه

در یک دید کلی، محیط کاری فتوشاپ از از اجزای زیر تشکیل شده است :

در سمت چپ محیط کاری، جعبه ابزار قرار گرفته است. این جعبه ابزار حاوی ابزار های متعددی است که برای ویرایش عکس هایتان به آنها نیاز خواهید داشت.

در بالای جعبه ابزار یک فلش دوتایی وجود دارد که با فشردن آن می توان جعبه ابزار را به حالت دو ستونه در آورد. اما معمولا نمایش یک ستونه ترجیح دارد زیرا فضای بیشتری برای نمایش تصاویر فراهم می کند.

در صورت انتخاب هر ابزار از جعبه ابزار، می توان ویژگی های عملکردی آن ابزار را از نواری که برای این منظور در نظر گرفته شده است تغییر داد. هر ابزار نوار ویژگی های مخصوص به خود را دارد. این نوار، یک نوار افقی است که در بالای نوار ابزارها قرار گرفته است.

در سمت راست محیط کاری فتوشاپ، پنل ها قرار گرفته اند. با استفاده از پنل ها، می توان تغییراتی در تصاویر ایجاد کرد. در درس های بعدی توضیحات بیشتری راجع به پنل ها ارائه خواهد شد.

در بالای نوار ویژگی های ابزارها، نوار منوی آشنای فتوشاپ قرار گرفته است که شامل همه قابلیت های فتوشاپ می شوند. اما تعداد بسیار زیادی از این قابلیت ها بدون نیاز به باز کردن منوهای متعدد از همان محیط کاری فتوشاپ و یا با استفاده از کلید های میانبر، قابل دسترسی است.

در سمت چپ نوار منوی فتوشاپ، یک نوار جدید که از تغییرات فتوشاپ CS4 نسبت به نسخه های قبلی هم به حساب می آید قرار گرفته است. در این نوار که Application Bar نام دارد، تعدادی از ابزار ها و قابلیت های پرکاربرد فتوشاپ قرار گرفته اند.

به طور مثال، در صورت باز بودن بیش از یک فایل با استفاده از دکمه Arrange Documents می توان نحوه قرارگیری تصاویر در پس زمینه فتوشاپ را تغییر داد. کاربرد این ویژگی زمانی است که بخواهیم مقایسه ای بین دو یا چند تصویر انجام دهیم.

یکی دیگر از دکمه های این نوار، دکمه View Extras است که گرچه ویژگی جدید را معرفی نمی کنند، اما چند ویژگی قدیمی ولی پرکاربرد فتوشاپ را در دسترس قرار داده است. با استفاده از این دکمه می توان شبکه خطوط راهنما و یا خط کش را فعال کرد. واحد اندازهگیری خط کش با کلیک راست روی آن قابل تغییر است.

پس از باز کزدن هر فایل در فتوشاپ برخی از اطلاعات آن فایل در بالای برگه آن فایل نمایش داده می شود :

به طور مثال همانطور که در شکل بالا مشخص است در بالای برگه هر فایل، نام آن، درصد بزرگنمایی، حالت رنگ و bit depth آن نمایش داده شده است. در پایین هر برگه نیز می توان برخی دیگر از ویژگی های تصویر را نمایش داد. برای تعیین اطلاعاتی که در پایین برگه نمایش داده می شود، بر روی پیکانی که در شکل زیر مشخص شده است کلیک کنید و سپس از منوی Show، اطلاعات مورد نظرتان را انتخاب کنید.

نمایش برگه ای فایل ها (Tabbed Windows)

یکی دیگر از تفاوت های فتوشاپ جدید نسبت به نسخه های قبلی، قابلیت نمایش تصاویر به صورت برگه های کنار هم است. این قابلیت، از گم شدن تصاویری که هم زمان با هم باز شده اند، در زیر هم جلوگیری می کند. همانطور که در شکل زیر پیداست، هر فایل در یک برگه مجزا باز می شود و اطلاعات مختصری جلوی نام هر یک نمایش داده می شود. رنگ برگه فعال، روشن تر است. منظور از برگه فعال، برگه ایست که فایل آن در حال نمایش و ویرایش است.

در صورتی که دوست دارید برگه مورد نظر شما به صورت شناور نمایش داده شود و از گروه برگه ها خارج شود، مانند شکل زبر، آن برگه را با موس بگیرید و به پایین بکشید.

این کار را از راه دیگری هم می توانید انجام دهید. به این ترتیب که به Window>Arrange رفته و از آنجا یکی از دو گزینه نشان داده شده را انتخاب کنید. اولی باعث شناور شدن برگه فعال و دومی باعث شناور شدن همه برگه ها می شود.

برای بستن هر برگه از ضربدر کوچکی که در گوشه آن قرار دارد استفاده کنید :

نوار ابزارها

همانطور که به طور مختصر اشاره شد، در سمت چپ محیط کاری فتوشاپ، نوار ابزارها قرار گرفته است که حاوی همه ابزارهای لازم برای ویرایش است. نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که این نوار شامل ابزار های متعددی است که فقط تعدادی از آنها در نگاه اول دیده می شوند. در صورتی که دقت کنید، متوجه می شوید که در گوشه پایینی برخی ابزارها، پیکانی وجود دارد :

در صورتی که روی ابزار کلیک کنید و موس را نگه دارید لیست ابزارهای دیگر را که مخفی هستند مشاهده می کنید :

همانطور که قبلا گفته شد، هر ابزار دارای نوار ویژگی های خاص خود است. که می توان این ویژگی ها را برای آن ابزار تغییر داد. نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که، برخی از این ویژگی ها مانا هستند و باقی می مانند. بهتر است نحوه بازگرداندن این ویژگی ها به حالت اولیه را یاد بگیرید. برای این منظور روی آیکان آن ابزار در نوار ویژگی ها راست کلیک کرده و یکی از گزینه ها را انتخاب کنید. اولی ویژگی های آن ابزار و دومی ویژگی های کلیه ابزار ها را صفر می کند :

در صورتی که فرد دیگری هم از فتوشاپ شما استفاده می کند قبل از هر کاری ویژگی های همه ابزار ها را صفر کنید.

بستن و باز کردن پنل ها

در سمت راست محیط کاری فتوشاپ، پنل ها قرار گرفته اند. ممکن است شما از همه پنل های فعال استفاده نکنید. بنابراین بهتر است آنهایی را که استفاده نمی کنید ببندید. همانطور مشخص است، پنل ها نیز به صورت برگه ای در گروه هایی قرار گرفته اند. این ویژگی موجب کارامدتر شدن محیط کاری شده است. برای بستن هر پنل و یا گروه پنل ها، ابتدا روی دکمه بالا و سمت زاست هر پنل کلیک کنید و سپس گزینه Close را برای بستن آن پنل و یا Close Tab Group را برای بستن آن گروه انتخاب کنید.

در صورتی که پنلی را به اشتباه بستید و یا قصد باز کزدن پنل جدیدی را دارید، از منوی Window پنل موزد نظرتان را انتخاب کنید تا باز شود.

در صورتی که در محیط کاری فتوشاپ به فضای بیشتری احتیاج دارید، می توانید پنل ها را به صورت فشرده در بیاورید و هر زمان به هر یک نیاز داشتید آن را از حالت فشرده خارج کنید. برای این منظور، بر روی فلش دوتایی که در بالای پنل ها قرار گرفته است کلیک کنید.

با کلیک مجدد روی این فلش، پنل ها به وضع سابق باز می گردند.

کلید های میانبر

استفاده از کلید های میانبر، سرعت و بازدهی شما را در کار با فتوشاپ افزایش می دهد. اما تعداد کلید های میانبر فتوشاپ بسیار زیاد است. لازم نیست شما همه آنها را حفظ کنید ولی بهتر است آنهایی را که بیشتر استفاده می کنید، به خاطر بسپارید. یک راه ساده برای اسنکه بفهمید کلید میانبر هر ابزار چیست، این است که موس را روی آن ابزار نگه دارید. به این ترتیب کلید میانبر آن در جلوی نام ابزار نمایش داده می شود. ممکن است برخی از ابزارهایی که شما به کرات از آنها استفاده می کنید، کلید میانبری نداشته باشند. اما نگران نباشید شما می توانید به همه گزینه های موجود در منوهای فتوشاپ کلید مینبر اختصاص دهید. به طور مثال به منوی Image بروید. می بینید که گزینه Trim هیچ کلید میانبری ندارد.

برای اختصاص یک کلید میانبر به این گزینه، به Edit>Keyboard Shortcuts بروید و از قسمت منوها، گزینه Trim در منوی Image را پیدا کنید و در قسمت مربوط به Shortcut کلیک کنید به این ترتیب شما می توانید کلید میانبر دلخاهتان را به آن اختصاص دهید. دقت کنید که اگر این کلید میانبر قبلا استفاده شده باشد به شما پیغام داده می شود که این کلید قبلا به گزینه دیگری اختصاص داده شده است. هر چند شما می توانید کلید را برای فرمان دلخواهتان انتخاب کنید.

شخصی سازی محیط کاری

فتوشاپ برای شما چند محیط کاری برای مقاصد مختلف تهیه کرده است. برای تغییر محیط کاری به این محیط های کاری آماده شده، از قسمت سما راست Application Bar بر روی فلش به سمت پایین کلیک کنید. لیستی از محیط های کاری آماده مشاهده می کنید.

اما ممکن است هیچ یک از این مفحیط های کاری نیاز شما را برآورده نکنند. بنابراین خودتان دست به کار شوید و تغییراتی که لازم است را به وجود آورید. پنل های اضافی را حذف کنید، پنل های جدید باز کنید. آنها را در گروه های مختلف دسته بندی کنید، کلید های میانبر دلخاهتان را تعریف کنید و …. حالا همانطور که در شکل بالا نشان داده شده است، Save Workspace را انتخاب کنید :

دقت کنید نام مناسبی برای فضای کاری انتخاب کنید و در صورت نیاز به ذخیره منوها و کلید های میانبر، تیک های آنها را هم بزنید.

خلاصه

در این درس، قسمت های مهم فضای کاری فتوشاپ معرفی شدند. اما همانطور که متوجه شده اید به توضیح دقیق اینکه هر ابزار چه کاری انجام می دهد پرداخته نشد. چون بهتر است که نحوه کار با ابزارها را در پروژه های عملی یاد بگیرید و لیست کردن عملکرد آنها به تنهایی کارایی چندانی ندارد. در درس های بعدی با پروژه های عملی نحوه کار با هر ابزار را یاد خواهید گرفت. ممکن است این درس بسیار ساده به نظر برسد. اما استفاده صحیح و اصولی از بخش های معرفی شده باعث خواهد شد که رفتار های حرفه ای در شما نهادینه شود.

اللّهمّ عرّفنی نفسک فانّک إن لم تعرّفنی نفسک لم أعرف رسولک اللّهمّ عرّفنی رسولک فانّک ان لم تعرّفنی رسولک لم اعرف حجّتک

حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح / ور نه طوفان حوادث ببرد بنیادت

چهارشنبه 3 مهر 1392  2:39 AM
تشکرات از این پست
sukhteh
sukhteh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 7880
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: آموزش فتوشاپ *

همه چيز درباره نسخه جديد فتوشاپ CS5

 

 

عرضه جديدترين بسته نرم افزار گرافيکي شرکت ادوبي – CS5- سوالات زيادي را در ذهن کاربران دارنده نسخه هاي قديمي ايجاد کرده که آيا ارزش دارد تا با پرداخت 2500 دلار نرم افزارشان را به جديدترين نسل ارتقا دهند؟

نسخه CS5 شرکت ادوبي هنوز به صورت گسترده پخش نشده، اما فايل هاي آموزشي اش روي يوتيوب و توييتر رونق فراوان يافته و بحث و جدل زيادي از نظر فني به بار آورده است.علي رغم فهرست طولاني آيتم هاي نو در نسخه جديد سوال در مورد ارتقا از نسخه چهار به پنج در ذهن کاربران ايجاد شده است.

cs5

ادوبي سه باندل اصلي نرم افزار جديد خود يعني Standard,Extended و Master داشته و براي کاربران مختلف از صنايع و شرکتهاي متنوع نسخه هاي Design Standard, Design Premium, Production Premium, Web Premium, Master Collection را ارايه کرده است.نسخه اي هم شامل تمام 14 محصول شرکت ادوبي وجود دارد که چهار سرويس آنلاين بهمراه Flash Catalyst CS5 نيز در آن جا داده شده است. بهر حال اين فتوشاپ است که طليعه دار محصولات ادوبي است و همگان اين شرکت را با اين نام 20 ساله به رسميت مي شناسند.

cs5

اول از همه بايد گفته شود نسخه شماره 5 ابزار جديد ايجاد محتواي مولتي مدياي پيشرفته است که اپليکيشن هاي آنلاين کمک موثري را به ايجاد چنين محتوايي مي کنند. 250 فيچر جديد در نسخه 5 سي.اس ديده مي شود که ابزار سه بعدي براي ساخت ويديوهاي اينترنتي و کمک به مهندسان صنعتي از جمله آنهاست. گفتني است 30 ويژگي و فيچر جديد توسط جامعه آزاد دوستداران فتوشاپ به اين شرکت اهدا شده و در اختيار کاربران قرار گرفته است.

مهمترين ويژگي که کوين کونور قايم مقام مدير محصولات ادوبي معتقد است در اين نسخه فتوشاپ ، منحصر به فرد شده؛  توسعه فيچري بنام Content-Aware Fill است که بوسيله آن با کليک روي قسمتي از عکس زوايد و حواشي غير لازم حذف شده و عکس دلخواه با يک کليک در اختيار اديتور يا کاربر قرار مي گيرد. بسياري از عکاسان و کساني که عکس روتوش مي کنند سخت بدان نيازمندند و با اين آيکون مي توانند به تصوير دلخواه دست يابند. هر نوع شي مزاحم در تصوير فقط با يک کليک از بين مي رود و قسمتهاي خالي مانده را هوشمند با مرز کناري جاي خالي مانده پر مي کند. (با ابزار موسوم به Spot Healing brush ). ويديوي مربوط به اين قسمت در يوتيوب بيش از 2 ميليون بازديد کننده پيدا کرده است.

زوم کردن روي تصاوي کار را سريعتر پيش مي برد هر چند روي کيفيت آن تاثيري ندارد. قابليت تشخيص سريع لبه هاي تصوير و اديت آن از ديگر ويژگي هاي نسخه جديد در فتوشاپ است که اين فيچر براي کساني که پلاگين Fluid Mask  را دارند چندان جذاب نيست اما کاريراني که آنرا ندارند، از کار کردن با نسخه جديد اغنا مي شوند.

cs5

سيستم پردازش تصوير موسوم به HDR يا High Dynamic Range  در نسخه جديد توسعه يافته و با سريعتر شدن الگوريتم پردازش در فتوشاپ جديد، استفاده از آيکون پريست ها وجود دارد.  قلم موي جادويي وسعت يافته و با داشتن قلم موي مخلوط کن همه چيز متحول شده است.با استفاده از اين ويژگي ترکيب رنگها ميسر شده و مانند نقاش که رنگها را مخلوط مي کند، کاربر نيز مي تواند رنگ دلخواه خود را ساخته و بکار ببرد. کاربر با ويژگي جديد Puppet Wrap مي تواند عناصر درون تصوير را کشيده و يا فشار داده و جمع کند.

ويژگي هاي ديگري که طراحان و عکاسان دنبال آن بوده و مي توان آنرا در نسخه جديد ديد شامل نصب پلاگين جديد نسخه شش از ادوب راو Adobe Raw ، تصحيح خودکار لنز دوربين و گرفتن هر نوع اعوجاج تصويري ، حکاکي برجسته نما در سه بعدي کردن تصاوير، بهبود واقعيت گرايي در تصاوير سه بعدي (فقط در اديشن Extended وجود دارد)، مبدل جديد و قوي تر تصاوير سياه  سقيد، وجود ويژگي بريج و دسترسي آسان به تصاوير از جمله آنهاست.

عملکرد نرم افزار فتوشاپ نسخه جديد در سيستم عاملهاي 64 بيتي بالا رفته و بومي سازي شده است. لذا کاربران نسبت به قبل آسانتر و سهل الوصول تر به فتوشاپ دسترسي پيدا کرده و با سرعت بالاتري به کار اديت عکس مي پردازند.

 

با اين همه تفاسير آيا بايد نسخه جديد را خريداري نمود؟

به گفته کارشناسان بسياري از فيچرها و ويژگي هاي جديد در برخي پلاگين هايي است که جداگانه توسط کاربران خريداري و نصب شده و حالا ادوبي همه آنها را در يه بسته خلاصه کرده و داخل فتوشاپ جديد ريخته است. بهر حال زمان کمتري صرف اديت عکسها شده و اکنون کاربران و عکاسان و طراحان صنعتي به مراتب راحت تر به اديت تصاوير مي پردازند به اين شرط که مشکل پرداخت 2500 دلار را نداشته باشند.

اللّهمّ عرّفنی نفسک فانّک إن لم تعرّفنی نفسک لم أعرف رسولک اللّهمّ عرّفنی رسولک فانّک ان لم تعرّفنی رسولک لم اعرف حجّتک

حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح / ور نه طوفان حوادث ببرد بنیادت

چهارشنبه 3 مهر 1392  2:39 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها