0

خدا و دیگر هیچ: بخورید و بیاشامید اما اسراف نکنید

 
skyskymehrdad
skyskymehrdad
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 26
محل سکونت : اصفهان

خدا و دیگر هیچ: بخورید و بیاشامید اما اسراف نکنید

مردم هزار حرف برای گفتن دارند اما اول و آخرشان یک حرف است.
خدا و دیگر هیچ: بخورید و بیاشامید اما اسراف نکنید...
ده دستور العمل غذایی به منظور خداپرستی!

ما باید طوری در دنیا بهره ببریم که گویی در لحظه بعد بهره ای نیست. دنیا فانی است و قدر امور فانی را باید دانست! راه آخرت از دنیا می گذرد ولی دنیا گذراست پس برای آخرت طوری عمل کنید گویی که فردا می میرید. کسانی که در دنیا در زمان حال زندگی می کنند و گذشته و آینده را وامی گذارند، در واقع در دنیا برای آخرت عمل می کنند.

در خوردن غذاهای دنیا باید طوری باشیم که از فکر غذاهای بعدی خارج شده باشیم. طمع و حرص سبب بد خوردن می شوند. دنیا متاع است و باید از آن متمتع شد ولی نه از همه آن بلکه آنچه که روزی ما می شود را باید قدر دانست و با لذت و عشرت خورد. اسراف یعنی از حد گذشتن و حدود هم شامل گذشته و  هم آینده می شود. می گویند بخورید و بیاشامید ولی اسراف نکنید یعنی در حال و با حال بخورید و بیاشامید. طمع و حرص به لقمه ای که مقابل ما نیست اسارت می آورد. ما لقمه ای را که در اختیارگرفته ایم می فهمیم پس از آن لذت می بریم و چون آشناست در اختیار آن قرار نمی گیریم و مملوک دنیا نمی شویم بلکه چون اختیار داریم مالک این دنیا هستیم.
پس با این نگاه به این دنیا و خوردنی هایش، اینگونه بیاشامیم و بخوریم:
1.قبل از غذا با آب و صابون دست هایتان را بشویید چون در این دنیای فانی هرچه بوده گذشته (وگندیده!) و از دستهایتان باید برود. بعد از غذا هم دستهایتان را با آب بشویید چون هرچه خوردید تمام شد و ذرات باقی مانده در حکم مردگانی هستند که نباید در ادامه زندگی دخالت کنند. قبل و بعد از غذا هم نمک بخورید. نمک دشمن غذاهای مانده(و گندیده) است. دندانهایتان را هم فراموش نکنید و (و قبل یا بعد از غذا) مسواک بزنید. هنوز کار تمام نشده و گذشته به پایان نرسیده: حتماً لای دندانهایتان را هم خلال کنید!
2.جویده جویده بخورید و جرعه جرعه بنوشید چون باید در «لحظه» حضور پیدا کنید. عجله نکرده و به پایان فکر نکنید. خوردن غذا را طول بدهید که این لحظات جزو عمرتان محسوب نمی شوند.
3.تا گرسنه نشدید شروع به خوردن نکنید چون چیزی را به وجودتان راه داده اید که نمی توانید (یا نمی خواهید) بفهمید و بشناسید. این غذا در جایی که باید، وارد نمی شود و یا سرتان درد می گیرد یا شکمتان باد می کند.
4.قبل از آنکه کاملاً سیر شوید خوردن را تمام کنید خوردن تنها در دهان نیست و همه وجودتان را درگیر خوراکی می کند پس برای گفت و گو با غذا و واکنش مناسب، فضایی خالی در نظر بگیرید.
5.غذا را بو کنید و بعد بخورید تا شامه شما درکی ویژه از غذا و مزه آن به شما هدیه کند.
6.انگشتان خود را بعد از غذا بلیسید! (اگر با دستان تمیز غذا خوردید، اشکالی ندارد ،بلکه لذت آن بیشتر است!!) و ته ظرف را کاملاً پاک کنید و پس مانده در ته لیوان و بشقاب جانگذارید. در غیر این صورت شما «قدر» ناشناسی کرده اید و احتمالاً یا سیر سر سفره نشسته اید (گذشته منفی) یا به فکر کاری بعد از غذا بوده اید (آینده منفی) و به آنچه روزی شما بود (حال) بی توجهی کردید.
7.غذاهای مخلوط نخورید و بیش از یک خوراک بر سفره نگذارید مگر خوراکی هایی (مثل سبزیجات) که به خورده شدن غذا کمک کنند. در غیر این صورت مزه هیچ غذایی را درک نمی کنید.
8.شرایط بدخوردن را ازبین ببرید: ایستاده و خوابیده و تکیه کرده به طرفین نخورید و نیاشامید. تلویزیون نگاه نکنید. در صورتی که با دوستان و خانواده غذا میل می کنید،صحبت های نیکو و شیرین و شادی آفرین با هم داشته باشید.
9.غذا و میوه و گوشت تازه بخورید. خوراکی مانده زمانش گذشته و چه بسا خلاف خود عمل کند مثل شراب مسکر که همان میوه مانده است.
10.غذای پخته شده را سرد نخورید چون زمان آن گذشته و نیز غذا در حالت داغ نخورید چون زمان خوردن آن فرانرسیده است. از سرد کردن مصنوعی غذای داغ (فوت کردن! و ...) بپرهیزید که امری مکروه است. بهتر است هر چیزی در زمان طبیعی خود مصرف شود.
 
منبع:
www.ravazadeh.com

مهرداد

چهارشنبه 19 تیر 1392  9:25 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها